2019-2020 Euroleague

Anadolu Efes, evinde Asvel'i 101-74 yenerek zirvede arayı açarken, Sugar Shane de 6/9 üçlük isabetiyle 29 sayı, 6 ribaund, 7 asist ve 45 verimlilik puanı üreterek yine haksız rekabet oldu.
Larkin, 45 verimlilik puanıyla oynayarak bu sezon EuroLeague'de alınan en yüksek ikinci verimlilik puanını aldı.

1-Shane Larkin - 53
2-Shane Larkin - 45
😎😎😎

Şimdi çok zor bir fikstüre giriyor Anadolu Efes. Önümüzde ki 7 maçın 6sı deplasmanda.

Madrid
Kızılyıldız
CSKA
Zalgiris(Evinde)
Münih
Berlin
Maccabi

Bu 7 maçtan 4 galibiyet bile çok iyi sonuç olur.
Yürüyedur Ergin Hocam 😎
 
Son düzenleme:
Larkin belki Euroleague'de son 10 sezonun en baskın oyuncusu,farklı bir seviyede oynuyor.Pivot olarakta Udoh böyle baskın bir performans sergilemişti ama Larkin şu an için çok başka,bakalım bu hikayenin sonu nasıl olacak ? Efes'in şampiyonluğu Larkin'i 1 kat daha parlatacak.

Shved sadece 10 şut kullanmış Real'e karşı ve 10'da 8 isabet,üstüne 13 asist,insan şaşırıyor gerçekten,sonuçta her maç nerdeyse 30 şut kullanan bir isim Shved.

Bsskonia'dan Y.Fall 15 dakikada 30 verimliliğe ulaşmış,19 sayı 10 ribaunt 6 sı hücum ve kendisine 9 faul yapılmış.Fiziği çok iyi,2.21 boyu var ama beden olarak dengeli,basketbol anlamında gelişmeli,çok potansiyelli bir isim.

Zenit,Khimki gibi takımlar hiç tat vermiyor ben çocukluğumun Kinder Bologna'sını,Benetton Treviso'sunu özledim.
 
+ Montepaschi Siena’sını..

Bence Siena EL açısından iyi olsa da İtalya'da basketbolu öldürdü. O gün bugündür basketbolda neredeyse hiç yoklar. Pallacanestro Varese, Benetton Treviso, Fortitudo- Kinder-Teamsystem Bologna, Phonola Caserta, Stefanel Milano, Scaligera Verona, Virtus Roma gibi takımlar her sezon Euroleague, Saporta, Koraç gibi kupalarda başa oynardı. Şu an esameleri okunmuyor. Cantu, Lottomatica sponsorluğunda Roma ve biraz da Armani Milano son 10 yıldır biraz kıpırdandılar ama Cantu dışındakiler parasıyla rezil olmaktan fazlasını yapamadı.
 
Son düzenleme:
Efes, Micic'siz Madrid'de kazandı. Larkin cidden her şeyi o kadar basit yapıyor ki yok artık diyecek bir şey bulamıyorum. Bugün Efes'in son çeyrekte kaybetmesi çok bir şey ifade etmezdi bence ki bir de kazanmak daha büyük şey ifade ediyor sezonun şu noktasında liderliği garantilemek büyük iş.

Euroleague takımlarının ısrarla anlamaması çok garip geliyor bana tepeden delemeyen hiçbir takım hücum edemez herkes 24 saniyeyi kullanıp yarı saha oyunu oynamaya çalışıyor Efes de tam aksine 5 pozisyonda da koşan oyuncularla oynuyor İspanya'da hem Real Madrid'i, hem de Barcelona'yı yenmek çok büyük iş. Bu artık form tutmaktan ziyade benimsenmiş bir oyun planı gibi.

Çaldıkları saçma teknik faul ve karar veremedikleri pozisyonu izlemeyerek direkt hava atışına gitmeleri de cidden irdelenmesi gereken bir konu. Son yılların en kötü hakem sezonu olabilir bu yıl. Gerçekten enteresan işler yapıyorlar ve herhangi bir ceza almıyorlar.
 
Efes Barca’dan sonra Madrid’i de deplasmanda yendi. Gerçekten öyle böyle değil büyük iş. Larkin avrupa’daki tek superstar net bu. Adam öyle bir oynuyor ki çaresiz bırakıyor karşısındaki takımı. Sene başında biri Dunston olmadan Micic olmadan Efes deplasmanda Real’i yenecek deseydi güler geçerdim. Adamlar bunu çok kolaymış gibi yaptılar. Liderlik de garanti gibi artık. Artık bu performansa şampiyonluk yakışır.
 
Efes'in önünce Kızılyıldız ve CSKA deplasmanları kaldı. Bu iki maçtan da galibiyet ile dönerse liderliği büyük oranda garantiler. Umarım Dunston ve Micic de bir an önce sağlıklı bir şekilde takıma döner ve başka bir sakatlık yaşanmaz.

Fener bu haftaki Milano maçında ilk çeyrek çok iyi oynadı ama sonrasında oyundan düştü. Milano 16/3 gibi bir yüzde ile üçlük atmasaydı maçı kazanabilirdi. Ki bu kötü yüzdeye rağmen son çeyrek farkı iki sayıya kadar indirdiler. Sezon başına göre bir miktar toparlanmış görünüyorlar ama hala F4 için yeterli seviyede değiller.
 
Fener deplasmanda Alba’dan aldı maçı. Yavaş yavaş play-off potasına giriyorlar. Büyük ihtimalle yapacaklar play-off ama kaçtan girecekleri önemli. Efes’le karşılaşmasınlar da kaçıncı olursa olsunlar. Zaten 8. veya 7. olurlar yani rakipleri ya Efes olur yada Real. Hep diyorum en pis takım Fener şu ortamda, sekizden girip şampiyon olma potansiyelleri var. Mesela Valencia veya Milano için asla bu ifadeyi kullanamam, onların çapı belli. Fener Obra faktörüyle herşeyi yapabilecek durumda.
 
Anadolu Efes, Larkin önderliğinde galibiyetlerine devam ediyor.
Zorlu Kızılyıldız deplasmanını da ilk 3 çeyrekte ki mükkemel oyunu ile galibiyetle tamamladı.
MaşAllah 🙏
 
Bu arada Larkin dünkü maçta özellikle son periyot kendini geriye atmasını şöyle yorumlayanlar var. 8 saha içi isabeti ve 24 sayı attığı için Kobe anısına devam etmek istemedi. Hoşuma gitti. Gerçek bir MVP sin Larkin 👍👏
 
Efes bakalım Cska karşısındaki şanssızlığını kırabilecek mi ? İlk yarıyı önde kapattılar ama sona kadar gider bu maç. Larkin iyi yine ama Mike James de iyi. Bakalım bu sefer Larkin işi bitirebilecek mi.
 
Yine olmayacak galiba.
Bir CSKA mağlubiyeti daha geliyor.
Olsun fark daha 2 galibiyet.
Ama inşAllah son 4'te karşılaşmazlar CSKA ile.
Baya bir psikolojik üstünlükle kurdu çünkü CSKA.
 
Çok iyi oldu. Cska karşısında şeytanın bacağını kırdı Efes sonunda. Beaubois çok iyiydi bugün joker isim oldu. Hem de Simon’dan katkı alamadıkları bir günde aldılar maçı. Çok iyi oldu çok. Psikolojik bariyerdi bu maç yıktı geçti Efes.
 

Üst