2019-2020 Euroleague

Yalnız şimdi daha sakin düşününce Ergin hocanın resmen maçın gelmesi için kendini feda ettiğini anladım. Efes krize gitmişti, ısrarla itiraz edip oyundan atıldı ondan sonra oyun Efes’e döndü. Obra, Popovic falan da zaman zaman yapıyor bunları. Hoca bir kumar oynadı ve tuttu, hakemlerin tavrı değişti Efes’e karşı o atıldıktan sonra.
 
Ergin Ataman euroligin sefiridir, biat edin. Hoca adına çok seviniyorum. Galatasaray’ın kasvet dolu ortamından çıkıp daha sağlıklı şartlarda hem kendini hem Efes’i Avrupa’ya ispat etti. Umarım bir gün yeniden, daha güzel şartlarda yolumuz tekrardan kesişir.
 
Bazı oyuncular öldüler mi acaba ? Mesela Pangos,Huertel,Mozgov bu adamlar ne zaman dönecekler yahu ? Özellikle Mozgov'u merak ediyorum,ayrıca Pangos veya Huertel'in dönüşü Barca'da olumlu anlamda çok şey değiştirir.

3 yunan koç ; Itoidis,Sferopulos,Bartzokas bunlar muhteşem isimler bence.Itoidis'i yazmaya gerek yok ama Sferopulos bu sezon Maccabi'de kendisini birkez daha ispat etti,kaba tabirle yıllar sonra Maccabi'yi o adam etti.Bartzokas'da EL'e geri dönüyormuş galiba,Olympiakos ile adı geçiyor,bu transfer gerçekleşirse o da kendisini ispat edecektir.

Cska eğer Clyburn sakatlanmasaydı çok daha iyi bir konumda olurdu,bu sakatlık onları alt üst etti.Onlar için çok kritik bir isimdi Clyburn.Ayrıca Cska'nın neden yıllardır 4 ve 5 numaralara sağlam isimler almadığını merak ediyorum.Shengelia'ı isteseler alabilirlerdi mesela,o maddi güç onlarda mevcut.

* Cska Howard Sant-Roos 'u transfer etmiş.
 
Son düzenleme:
Cska - Madrid maçı 60-55 bitti. Eski avrupa basketbolu günlerini andırdı. Madrid’i 55 sayıda tutmak büyük iş, Efes için de iyi oldu liderliğe biraz daha yaklaştılar. Cska o kadar kadrosunu dağıtmasına rağmen ne yaptı etti yine en büyük favorilerden biri oldu. O da başarı.

Efes bildiğimiz gibi yine. Milano’yu da yirmilik yaptı. Larkin yine süperdi. Artık Efes için fazla konuşmaya gerek yok gibi, F4 başlayınca konuşmak lazım. Ergin hoca Obra, Pesic, Messina falan dinlemiyor artık, helal olsun.
 
Barcelona'ya ne diyeyim acaba ? Böyle bir kadroyu Pesic'e vermek akılsızlıktır.Antrenör basketbolda çok şey demek,mesela Maccabi'nin başında Sferopulos yerine başka birisi olsa bu kadar iyi durumda olamazlardı,hele hele bunca sakatlığa rağmen 3.sırada olmak tamamen Sferopulos'un başarısı,Sferopulos'u gerçekten çok beğeniyorum.

Bartzokas'ta bu sezon olmasa bile gelecek sezon eski Olympiakos'u bizlere izletecektir.

Cska ne zaman kötü gitse büyük bir maç denk geldiğinde kazanıyor yazmıştım,Real'i yenecekleri belliydi,yanıltmadılar.

Kızılyıldız'ı deplasmanda ancak Sarunas'ın yönettiği Zalgiris yenebilirdi,tebrikler Saras.
 
Bartzokas'ta bu sezon olmasa bile gelecek sezon eski Olympiakos'u bizlere izletecektir.
Eski Olympicos’tan kastın nedir hocam? Oyun olarak mı? Yoksa eski elit statüsü mü? Oyun anlamında eski Oly olacaksa eğer, sıralama anlamında yine aynı yerlerde olur. O oyunun devri geçiyor artık. Çok ciddi bir yapılanmaya girmeleri gerek. Spa-Printezis sonrasını planlamaya geç bile kaldılar. Her sene 2-3 tane koç değiştiriyorlar. Orada sadece Pana oyununu biraz hızlandırdı, daha efektif oynamaya başladılar geçiş hücumları değer kazandı ama hala yeterli değil. Aslında aynı sorun geçtiğimiz yıl Obra’nın Fb’sinde de var idi. Yazın buna dönük hamle yaptılar. Yetmedi üstüne sezon ortası transferleri geldi. Bunun ceremesini çekiyorlar bir bakıma.
 
Akşam Fener-Barca maçı var. Bence fenerin kader maçı gibi, eğer fener alırsa şampiyonluk dahil ben de bu yarıştayım der. Alamazsa play-off yapsa bile çok da ileri gidemeyeceğini gösterir. Çok önemli maç o yüzden.
 
Eski Olympiakos'tan kastım yine final fourlarda olan bir Olympiakos.Takımın kısa oyuncu lideri 82 doğumlu Spanoulis,4 numarada 30 dakika süre alan ismi 85 doğumlu Printezis.Sezon sonunda yönetim iyi imkanlar sunarsa Bartzokas gerekeni yapacaktır.
 
Pesiç ne yapıyor, görebilen var mı? Şu takım koçsuz parkeye çıksa yine bu oyunu oynardı. Bireysel yetenekler üzerine kurulu bir takım izliyoruz. Tamam, böyle bir kadronun kolej takımı gibi oynamasını beklemiyorum ama insan Pesiç gibi kariyerli bir koçtan da maç içinde bir dokunuş görmek istiyor.
 
Pesiç ne yapıyor, görebilen var mı? Şu takım koçsuz parkeye çıksa yine bu oyunu oynardı. Bireysel yetenekler üzerine kurulu bir takım izliyoruz. Tamam, böyle bir kadronun kolej takımı gibi oynamasını beklemiyorum ama insan Pesiç gibi kariyerli bir koçtan da maç içinde bir dokunuş görmek istiyor.

PESİC'in dönemi biteli çok oldu. Onun çağ dışı kalmış tarzıyla Barcelona at arabasına bağlanmış yarış atlarına benziyor. PESIC en kısa zamanda gider ve yerine winner olmasa bile değişen basketbolun yolunu iyi izleyen bir koç gelirse o zaman Barcelona şampiyonluk adına kadro kalitesinin hakkını verip 1 numaralı aday olabilir.
 
İsmail Şenol ve İhsan Bayülken'in şikeciler kaybederken ki ağlamalarından acayip bir keyif alıyorum. Hakemden ve şanstan yakınıp mor surata bir laf bile edememeleri ne kadar objektif olduklarını gösteriyor.
 

Üst