2019-2020 Euroleague

Asvel, Kızılyıldız'ı deplasmanda uzatmada mağlup etti. Tonye Jekiri, maçı 8/10 saha içi isabetiyle 18 sayı ve 19 ribaund ile oynadı. Ergin hocam seneye Dunston yerine şimdiden düşünsün. Dunston'dan sonra da başkasını aramak zorunda kalmaz.

Anadolu Efes şimdi de zorlu Asvel deplasmanına gidecek. Asvel evinde çok iyi bir takım. Dunston ve Simon umarım o zamana kadar iyileşir.
 
Kaybettikçe çirkinleşiyor ve gerçek suratını gösteriyor. Obradovic. Ataman böyle bir olaya konu olsa şimdi koçluğu bile bıraktırılmıştı medya tarafından.
Bekoda paralar ödenmiyor diye hepsi salmış.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yaşım dolayısıyla Obradovic’in Fener öncesi çalıştığı takımlardaki performanslarına hakim değilim. Bilen varsa aydınlatabilir mi, bu kadar loserlık ve rezillik yaşadığı süreç oldu mu bu adamın? Avrupa’nın en iyi koçu apoletli adam ilk geldiği sezon sondan ikinci(sonuncu BJK’ydi) ve bu sezon dipte olmak üzere iki kere böyle bir şey yaşadı mı? Arada Efes ve GS hezimetleri, yurt içi ve yurt dışı kaybedilen finaller vs saymıyorum bile.
Ha bu arada terbiyesi bozuk bir arkadaş vardı aklıma geldi, Lauvergne konusunda burda Fener fedailiği yapıyordu herkese, harikalar yaratacak süper transfer diye, Efes serisiyle birlikte tarihe gömüldü gözükmüyor.
 
Bu haftanın olayı Obradovic'in tepkisiydi,böyle birşey bekleniyordu zaten.Haklı olarak çıldırmış ama tabi bu işin buralara gelmesinde onun hatalarıda vardır.Ama şu bir gerçek ki ben dahil çoğu kişi özellikle FB 'nin yaptığı transferlerden sonra Obra bilendi,geçen sezonun acısını fena çıkaracak demişti,bu gelinen nokta şaka gibi,inanılmaz ! Ben FB'nin Ocak ayına kadar düzeleceğini sanmıyorum,Ocak ayıyla birlikte eski FB geri döner,bu süreçte 1 oyuncuyla yollarını ayırıp 1 takviye yapmalılar.Bugün oynayacakları Tofaş maçını ve Obra'nın tepkilerini çok merak ediyorum.

Efes'i izlemek bana keyif veriyor,özellikle Larkin'i,bu ligde özel olarak izlenebilecek isimlerin başında geliyor Larkin.

Bu Jekiri isimli oyuncuyu hiç izlemedim ama istatistiklere bakınca muhteşem bir pivot ortaya çıkıyor,18 ribaunt harika gerçekten.

Barca'da Mirotic bence hala beklenen seviyede değil daha büyük katkılar verebilmeli.

Bayern 'e neler oldu ? Acayip bir düşüş içindeler.
 
ya küfür olay çok abartılıyor.. obro özelinde yazmıyorum.. ana avrat küfür edilmedikçe küfür zaten yaşamımızla iç içe.. bir maç izlerken bile saydırıyoruz.. onlar da insan.. obro da ergin de küfür edebilir (bunlar diğerlerine göre daha sinirli koçlar ve daha çok yaşıyorlar maçı) tabi selçuk ernak, ertuğrul erdoğan, orhun ene ve ufuk sarıca şunları dese ne olurdu çok merak ediyorum.. melih de tam şamar oğlanı obro onu görünce direk sen de demiş :) bir diğer merak ettiğim konu da direk sloukas yada de colo ya etse idi bunların tepkisi ne olurdu acaba...
 
Küfür zaten basketbol koçluğunda çok sıradan bir şey. Ben üniversite ilk günlerinde seçmelere gidiyordum okul takımı için, koçun ilk söylediği şeylerden biri “küfür kaldıramayacak adam varsa şimdiden gidebilir uyarayım” oldu.
 
Bu küfür olayı hayatın her alanında var aslında, ben yakın oldugum ve beraber calıstıgım birine küfür ederim mesela ama yeni bir iş yerinde ilk kez tanıstıgım kişilere daha saygılı olurum, bu samimiyetle alakalı biraz.. Esas sorun küfür değil zaten içinde bulundukları rezil durum, takımın enerjisi cok düşük, reaksiyon verecek halleri yok.. yeni gelen oyuncularla alakalı bir sorun var bence ve bu sezonu çöpe atacaklar..
 
Sorun küfrün normal olup olmaması değil. Başkası benzer tavırlar gösterdiğinde ortalığı ayağa kaldıranların, iş Obra'ya gelince durumu normalleştirmesidir. Medyanın ve kamuoyunun burada bir samimiyetsizliği var. Sorsan hepsi liyakattan yanadır. Adamına göre muameleye karşıdır.
 
Yeni gelen oyuncularla sorun olacağını zannetmiyorum ben şahsen. Çünkü gelenlerden biri Avrupa’nın en iyi oyun kurucusu, diğeri de Williams. Vesely’nin yapamadıklarını, Lauvergne’nin yapamadıklarını Williams tek başına yapıyor. Fener’in sistemi ya da oyuncuları artık bitti. Kalinic’in sırtı dönük oyunları, Datome’nin jumpshotları, Sloukas’ın sola vurup potaya driblingi vs herkes çözdü. Yani bütün takımlar yeni sistemler yeni oyuncular bulup getirirken, bir arayış içindeyken Obradovic sürekli aynı şeyleri kovaladı. Guduric kimdir ki alıp getiriyorsun mesela ? Eşek yüküyle paranız bütçeniz var hala çar çöp derdindesiniz. Bu oyuncular artık bitmiş, Datome son iki sezondur neredeyse yok zaten, Kalinic keza öyle. Benim merak ettiğim bunun Haziran ayındaki malum Efes serisi ile ilgisi var mıdır acaba. Çünkü F4 sonrası ve final serisi ile Fener daha da kendine gelemedi. Vesely’ye 3M verene kadar dörtte biri fiyatına Jekiri alacaktın, Sloukas ile ateş pahasına imzalayana kadar, De Colo aldın madem yanına Higgins vari atletik ve delici birini alacaktın. Vesely varken Lauvergne hamlesi zaten gereksizdi zamanında çok yazdım bilen bilir hatırlar. Datome okeye dönüyorken, madem 30M bütçe ayırıyorsun Casspi tarzı birini sen alacaktın Datome ısrarına kadar vsvs... Obra da hala aynı rüyadan uyanamamış belli. Yıllar geçiyor zaman akıyor aynı malzemelerle aynı yemek zor artık. Aynı oyuncu ve sistemle olmuyor işte Olympiakos Panathinaikos harcandı bu yolda, sen kimsin ki..
 
Bütün maçları nerdeyse aynı saate koymuşlar hangisine bakacağımı şaşırdım. Böyle olunca da konsantre olamıyorsun işin kötü tarafı o.
 
Aynen öyle. Ben temponun yüksek olduğu zevk veren maçları tercih ediyorum. Öncelikle Türk takımı tabiki, o yüzden Efes önceliğim bugün. Fırsat oldukça da Milano maçı, bi ihtimal de Münih maçı.
 
Anadolu Efes çok zorlu deplasmanda Asvel'i 90-84 mağlup etti.
Oly, Pana, Baskonia ve CSKA'nın çıkamadığı deplasmandan çıkmak çok değerli oldu.
Sertaç, Dunston yokken çok iyi iş çıkarıyor.
Şimdi sırada Milano deplasmanı var.
Bakalım bu zor deplasmanda neler yapacak Anadolu Efes...
 
Pana’ya anlam veremedim gitti. O kadar farklar yiyip Zalgiris gibi deplasmandan çıkıyorlar. Tabi Calathes’in şanslı gününde olmasının da payı büyük, tek farkla kazandılar ama 1>0 neticede.
Haftanın maçı Milano-Maccabi’ydi bence. İki tane, sezona bambaşka çehreye bürünerek giren, buna rağmen takımlarını çok iyi oturtmuş iki sağlam ekibin maçıydı. Çok az izleyebildim ama kafa kafaya gitmiş doğal olarak. Maccabi’de Casspi olmaması çok ciddi bir etken bence mağlubiyette. Tabi bir de Black-Wilbekin ikilisine kimse eşlik etmeyince ev sahibi galip gelmiş.
Sezona çok farklı şekilde iyi giren ve giden Khimki’nin, kötü giden Madrid’den 30 a yakın yiyerek maç boyunca hezimete uğraması da gecenin sürpriziydi herhalde.
Efes aldı başını gidiyor. Gerçekten bir eurolig şampiyonluk adayı takımı gibi oynuyorlar geçen sezondan beri. Bunda Ergin hocanın sağlıklı ortamda çalışmasının da payı önemli. Nerde bizde deplasmanda ilk çeyrekte havlu atan Ergin hoca, nerde evinde namağlup Asvel’e Dunston olmadan 100 e yakın atıp galip çıkan Ergin hoca..
Micic-Larkin ikilisi de şu an belki de Avrupa’nın en iyi guard rotasyonu. Resmen vurucu tim gibiler, başa belalar. Özellikle Micic topa istediği gibi hükmedip istediği gibi pas atıp yahut potaya gidebiliyor, fizik avantajı da inanılmaz fark yaratıyor.
Ama ben Spanoulis’in bu kadar etkisiz olduğu bir Euroleague’i kabullenemiyorum. Geçip giden o güzel yıllar beni üzüyor..
 
Son düzenleme:
Gill potaya dribbling halinde Tavares üzerinden inanılmaz bi smaç vurmuş. Westbrookvari ilginç bi patlayıcılık bu. Tavares’in de üzerinden smaç vuran hatırlamıyorum hiç.
 
Obradovic az önce " Bu durumdan hoşlanmıyorum. Bazı oyuncular oynamak istemiyor." dedi. Sanırım maddi anlamda sıkıntı var. Oyuncular paralarını alamıyorlar ve oynamak istemiyorlar. Bakalım neler göreceğiz!
 
Fenerin resmen gücü yetmiyor. Cska maçı da aynı böyleydi. Sanki oyuncuların yetenekleri alınmış gibi önceki senelere göre. Neredeyse üzülüyorum demek istemiyorum ama o harcanan para milli servet, yazık.
 
Obra molada “ lütfen rica etsem savunma yapabilir misiniz “ :)

Ben yine diyorum bu küfür işi obra’yı istifaya kadar götürecek. Adam hala orada.
 

Üst