2019-2020 Euroleague

Beter olsunlar. Lisede un kurabiyesiyle nescafe alıp tv karşısında bunların eşek yüküyle paralarıyla Pianigiani zamanı nasıl tokatlandıklarını izliyordum her hafta.
Kendini basketbol alimi sanan 3 günlük basket taraftarlarına da iyi tokat oluyor şu sonuçlar. Beter olsunlar.
 
26 sayı fark yediler. Ki Mirotic falan oynamadı sonlara doğru. Çok rencide edici bir mağlubiyetti fener için. Asvel de kaybedilirse fener’de bişeyler değişir.
 
Zeljko Obradovic.. Bir gün bu ülkeyle yolun kesişecekse bu Galatasaray olmalıydı.
Obra'nın Galatasaray'ın basketbola yatırım yapmasını beklemesi gerekirdi,en az 200 sene falan,Obra'nın ömrü yetmezdi böyle birşeye.Sarunas içinde aynısı geçerli,FBliler onu daha şimdiden istiyorlar,bende Galatasaray'da istiyorum ama imkansız.Burası Galatasaray,burada basketbola yatırım yapan başkanı argo tabirle şutlarlar.Birisi gelip alın size 40 milyon € bu parayı basketbol şubesine harcayın dese yok sağolun,futbol için verecekseniz kabul ederiz derler.Hiçbirimizin ömrü Galatasaray'ın basketbolda zirvede olduğu ( Sürekli eurolig katılımı ve final four mücadelesi + üst üste lig şampiyonlukları,yüksek bütçe ) yılları görmeye yetmeyecek.
 
Tabi canım, bunlar acımasız gerçekler zaten bunları hallolmuş sayarak öyle yazdım ben. Daha acısı da bizim yatırım yapılacak zamanları uzun bir süre göremeyecek olmamız..
Şu adam bizde bi yapılanmayla anlaşsaydı şu an EL kupalarımızdan koleksiyon yapmıştık.
 
Portland TrailBlazers tarafından dün kadrodan kesilen Pau Gasol, Avrupa’ya geri dönebilir.

Katalan websitesi ESports‘un haberine göre; Barcelona, İspanyol efsane Pau Gasol’e teklif yapmayı düşünüyor. Habere göre Katalan ekibi, eski oyuncusuyla temasa geçip geri dönmeyi düşünüp düşünmediğine dair bir görüşme yapmayı planlıyor.

(via@Eurohoops)

Yok artık 😲
 
Şu deplasmanda Dunston olmaması büyük şanssızlık. Rakip uzunlar canavar gibi atletik, sende 2 tip aynı uzun var, ikisi de hareketsiz uzunlar.
Dunston demek galibiyete daha çok yaklaşmak demek.
 
Milano - Efes ilk yarı Efes’in iki sayı üstünlüğü ile bitti. İyi maç oluyor. Micic’in ve Larkin’in hiç etkili olmadığı bir maçta öndeler, çok önemli bu. Ben ikinci daha iyi olup maçı alacaklarını düşünüyorum. Bir de milano inanılmaz üçlük atıyor hep böyle gitmez.
Ergin hoca Dunston’un yokluğunda Singleton’ı bakalım beş numarada oynatacak mı onu da çok merak ediyorum.
 
Muhteşem bir galibiyet. Ama ne maç oldu bu sene euroleague’de izlediğim en iyi maçtı diyebilirim. Dunston’un olmadığı, Larkin ve Micic’in o bilindik performanslarını sergileyemediği bir deplasmanda bu galibiyet altın değerinde. İlk yarı sonunda Ergin hoca Singleton’ı beş numaraya koyar mı demiştim maç sonunda yaptı bunu ve galibiyet geldi.
Tibor da mükemmel oynadı. Çok seviyorum onu da, maalesef modern basketbolda o tip bir uzunun yeri yok ama adamda Larkin gibi top hassasiyeti var. Çok özel bir oyuncu.
Arka arkaya iki deplasman galibiyeti dolu dizgin gidiyorlar.
 
Son düzenleme:
Efes büyük takım olma konusunda emin adımlarla ilerliyor. Takımda ikamesi yok gibi görünen Dunston'ın yokluğunda 2 zor deplasmanı üst üste kazanmaları işlerin ne kadar oturduğunun göstergesi. Engin Özerhun nefret edip Efes'ten de pek hazzetmesem de Ergin hoca adına çok mutluyum. Umarım daha başarılı olup bu yıl, kariyerinde kazanamadığı tek kupayı da CV'sine yazdırır.
 
İspanyadaki maçları, Türkiye ve Moskova saatine göre 23:00 da başlatan zihniyete de buradan sevgilerimi gönderiyorum.
Bu arada İstanbuldan doğuda olan Tel Aviv ile aradaki -1 saat fark da enteresan...
 

Üst