2019-2020 Euroleague

Harika bir galibiyet. Tahmin etmiştim bu maçı alacaklarını. Kolay olmadı ama aldı Efes. Ribaundlarda geri düştüler, çok fazla ikinci şans verdiler ama yine de aldılar. Özellikle Micic ve Larkin'in iyi oyunları etkili oldu. Son çeyrek Beaubois'nin üçlükleri de fayda sağladı. Pleiss'ı bugun cok etkili bulmadım ama, çok hantal kaldı. hareketli CSKA uzunları karşısında. Ama 2000 li yıllarda Efesin CSKA karşısında aldığı ilk galibiyet oldu. Tebrikler Efes, Tebrikler Ergin Ataman.
 
Efes zor olsa da kazandı. Zalgiris nasıl bilendiyse üçlük rekoru kırdılar. Hakemler de Efes’in yanındaydı, Singleton’un pozisyonu hücum çalınabilirdi zaten maç orada kırıldı. Efes artık play-off maçlarını bekliyor onlar için bu maçların pek anlamı kalmadı.
 
Efes bugün kaybetmeye çok yakındı. Çünkü Zalgiris çok ekstra şut attı. 19 üçlük attılar dile kolay. Sanırım kulüp rekoru kırdılar. Ona rağmen Efes yenilmiyor. Bence maçı Efesin kazanmasındaki anahtar yine Larkin oldu. İlk yarı 0 sayıyla çıkan Larkin ikinci yarı 25 sayı attı. Bence Micic'le aralarında bir rekabet var. Micic oynadığı anlarda çok fazla top elinde kalıyor ve hücumun verimi düşüyor. Larkin'in kullandığı top sayısı da düşüyor ya da daha acele oluyor. Buna Efesin bir çare bulması lazım. Ama yine de şu an en formda takım onlar.
 
Son düzenleme:
Ergin Ataman’ın üçlük rekoru kıran rakibe karşı kazanması da güzel bi gelişim olmuş. Larkin de en son -3 verimlilikteydi, ordan çıkıp 30 a yakın bi ratingle bitirmesi de galibiyette önemli faktör oldu.
 
Efes'in 1 2 maç kaybetme hakkı var. Çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ama Micic'in sürekli nükseden sakatlığı büyük soru işareti. Bence ne olur ne olmaz diye bir guard transferi yapması lazım.

FB Beko dün sahasında 4 eksikli Madrid'den resmen dayak yedi. Play off'a kalsalar bile çok iş yapacaklarını düşünmüyorum.

Milano da iyi başladığı ligte kaybetmeye devam ediyor. Onların da olay off'a kalacağını düşünmüyorum.

Zalgiris ve Oly yükselmeye devam ediyor. Son haftalar çok daha güzel ve çekişmeli geçecek gibi.
 
Fener çok rencide edici bir mağlubiyet aldı. Son çeyrek başında nerdeyse millet salonu terk ediyordu. Obra da bişey yapamıyor artık, istediği hamleleri yaptılar halbuki. Sekizinci olup Ergin hocanın başına bela olmasınlar da ne yaparsa yapsınlar.
 
CSKA-BARÇA maçı sonu efsane oldu ya efsane.
Mike James ve Mirotic ne kadar büyük oyuncu olduklarını yine gösterdiler.
Ama Mirotic son sözü söyledi ve maçı 82-80 Barcelona kazandı.
 
Fenerin şu Valencia'yı deplasmanda yenmesi çok kötü oldu. Direkt rakipleriydi, yenilseler sekizincilik için bile ara açılacaktı. Çok sinir bozucular bi türlü kopmadılar. Ergin hocaya bela olacaklar bi şekilde.

Bu hafta Maccabi - Efes maçı var. Efes'in heralde son zor maçı deplasmanda. İyi maç olur, Maccabi'nin mutlaka alması lazım.
 
Olur olur. Kimseye bişey yapamazlar ama Efes’e karşı ne olacağı belli olmaz. Deplasman değil bi kere. Ergin hoca ile aradaki gerginlik de ayrı bir konu. Efes çok iyi gözükse de Türkiye kupasını kaybettiler unutulmasın. Yani onlar da kaybedebilir her an.
 
Bize karşı oynasalardı kazanırlardı :)
Larkin-Micic in form durumu önemli ama Simon, Anderson gibi bize coşan adamları var, Pleiss, Singleton, Moerman, Dunston çok ekmk yerler bizim pota altından.
 

Üst