2019-2020 Galatasaray Futbol Takımı

Ben Madrid maçına gösterilen ekstra bir reaksiyon olduğunu sanmıyorum. İş karakter sorunu olsaydı 3 yılda kaybettiğimiz 20 deplasmandan sonra çok daha önceleri görürdük o reaksiyonu. Bence oyuncular 3-5-2'yle ilk defa gerçekten verimli olabilecekleri bir sistemde olduklarını inandılar ve hem bu tatminleri, hem de bireysel özelliklerini ön plana çıkaran sistem sayesinde çok izlenesi bir oyun oynadılar. Öyle ki takım özellik ve kafa olarak sisteme o kadar yatkın ki kağıt üstünde alternatifsiz gözüken santraforumuzu 10. dakikada kaybetmemize rağmen ligin kalburüstü deplasmanlarından birinden güle oynaya 3 puan aldık. Ki vitrin maçının hası olan Barnebau deplasmanında ayağını sağ kanat çizgisinden kaldırmayan, sahada yürüyen Feghouli'nin, hiçbir savunma görevi üstlenmediği ve şut, pas, topla dripling gibi esas özelliklerini sonuna kadar kullanabildiği Antep deplasmanında vurduğu 2. direkten sonra çimleri yırtması, teknik kademede gösterilen emeğin oyuncunun maça olan yaklaşımını belirlemede ne kadar önemli bir etmen olduğunun göstergesi. Son 3 senede şu tarz bir deplasman oyununu istikrarlı oynasak reaksiyonu göz önüne alabilirdim de, 3 yılda direkt aklıma gelen 4 iyi deplasman oyununun 3'ünün 3'lü savunma, diğerinin Belhanda'sız 10 numarayla geldiğini düşünürsek sıkıntımızın istekten ziyade taktiksel olduğuna kanaat getirebiliriz.


Bu galibiyetten sonra zaten haftaya da bu taktikle çıkar. O zaman Başakşehir karşısında bu sistemi ne kadar oynayabildiğimizi görürüz. Şu an ne desek havada kalır.

Ha bu arada en son Real'den 6 yedikten sonra da deplasmanda Beşiktaş'ı yenmiştik.
 
Seçimi en çok isteyenlerden biriydim,daha Mart ayında ibrasızlık olayı olmadan önce bile hep seçime gidilmeli diyordum.Mart ayında bu yönetim ibra edilmediğinde çok sevinmiştim ama neye yaradı ? Hala görevde kaldılar,futbolda transferleri yaptılar,basketbolda daha da küçüldüler ve sonuç hüsran.Avrupa'ya tamamen veda etmemiz söz konusu,takımın durumu ortada,şampiyon olamazsak sonumuz kötü.Böyle bir tabloda gitmesinler,yok öyle bırakıp gitmek.

Son 1 yılda Diagne ve Falcao transferlerine kaç para harcadık ? Siz böyle mi borç kapatacaksınız ? Tabi belli bir taraftar kesiminin kafasına adamlar borç kapatıyor fikrini yerleştirmişler.Yol da yapmışlar mı ki ?

Benim Galatasaray'dan artık hiç umudum yok,muhalefet diye birşey de kalmamış artık.Güçlü isimler sorumluluk almıyorlar.Mustafa Cengiz canı istediği kadar yönetsin hatta 5 sene sonra basket takımının bütçesi 100 bin euro olsun,taraftardan zaten tepki gelmez,muhalefet desen zaten yok.

Seçimden de umudum yok,gelecek yıllardan da.

Necip Fazıl'ın Beklenen isimli şiiri

Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.

Geçti istemem gelmeni,
Yokluğunda buldum seni;
Bırak vehmimde gölgeni,
Gelme, artık neye yarar?
 
Kendileri gitmiyor. Mahkeme secime gidilmesi yonunde karar vermis. Liseliler de hukukculari sikistiriyormus. Ust taraftan da baskana tehdit varmis bak secime bile giremezsin diye. Uzun lafin kisasi Galatasarayda kaos bitmez.

O siiri uzun seneler once ben de Adnan Polat icin yazmistim.:d
 
İnşallah güçlü bir isim çıkar güçlü bir yönetim ile seçime girip kazanır. Yok Dursun Özbek ve onun gibi kukla isimler çıkacaksa her türlü mevcut yönetimin devam etmesini isterim.
 
Abi valla sıkıldım ya iflah olmaz bu kulüp daha. Seçime gidip de iki ucu aynı değnek olan başka kulüp yoktur Türkiye’de. Hiç birinin Galatasaray’ı düşündüğünü zannetmiyorum. Ama en azından burda üye olan aklı başında kitleyle ortak paydamız Basketbol. Umarım amatör branşları çöpe atmayan vizyonu kötü olmayan bir başkan gelir.
Hoş gerçi mevcut yönetim yıllar sonra kâr açıklayan ilk yönetim oldu hakkını yemiyim. Futbolda istenilen transferi de makul fiyatlara alıp çok da iyi kadro teslim ettiler hocaya. Ama benim asıl istediğim daha vizyonlu ve özellikle basketbol başta olmak üzere branşlara bi sistem ve düzen getirilmesi.
 
Kendileri gitmiyor. Mahkeme secime gidilmesi yonunde karar vermis. Liseliler de hukukculari sikistiriyormus. Ust taraftan da baskana tehdit varmis bak secime bile giremezsin diye. Uzun lafin kisasi Galatasarayda kaos bitmez.

O siiri uzun seneler once ben de Adnan Polat icin yazmistim.:d
Kendilerinin gitmediğini biliyorum,hiç giderler mi zaten ? Gitseler bu saate kadar çoktan giderlerdi.Madem seçim kararı çıkacaktı karar niye bu kadar uzadı,en kötü ihtimal yazın seçim kararı çıkmalıydı bu saatten sonra neye yarar.Dün gece yazdığım gibi ben sıkıldım,usandım bu olaylardan artık.Ne oluyorsa olsun ..
 
Galatasarayli zenginler de cok. Ama hicbiri aday olmuyor nedense. Keske biri aday olsa da gorsek.
Liseciler oyuncakları ellerinden gitmesin diye ABD' de yaşayan, top görse bomba sanacak 70'lik dedeleri başkan kontenjanından zenciler üye olamasın diye lise kontenjanından başvuru yaptırıyorlar. Ne zaman birazcık ferahlar gibi olsak leş yiyiciler gibi üşüşüyorlar. Mevcut üye yapısında aklı başında hiç kimse parasıyla kukla duruma düşmeyi kabul etmez. Üye yapısı değişip Galatasaray Galatasaraylıların olmadığı sürece hep beterin berteri gelecek. Arada bir belki iş bilen ve bir süreligine de olsa lisecilere hoş görünecek biri gelirse sular durulacak o kadar.
 
Erol Bulut yabancı sınırı ve Avrupa futboluyla, futbol taktikleriyle varyasyonlarıyla ilgili güzel açıklamalar yapmış ve örnek almamız gerektiğini belirtmiş. En azından vizyonu olan biriymiş adam, cümlelerinden bunu çıkardım.
Böyle her sezonu çöpe atacağımıza bir şeyler yapmayı bilen biri olarak kendi gelse yenilgilerde sesimi çıkarmam. Varacağımız yer güzel olur çünkü sonunda.
 
Bilmiyorum haberibiz var mı ama Fatih Altaylı'nın Nagatomo hakkında ki açıklaması beni çok rahatsız etti. Bu sene o kadar kötü ki keşke Nagazaki de gitseymiş ifadesini kullandı.

Nagatomo şu anda gerçekten çok kötü oynuyor. Fakat Fatih Altaylı iğrenç ve mide bulandırıcı bir benzetmede bulunmuş. Kulübümüzün bu konu hakkında gerekli cevabı vermesini bekliyorum.
 
Falcao yaklaşık 2 hafta daha yokmuş.
Andone'nin mart nisan ayına kadar olmayacağı konuşuluyor.
Malesef forvetsiz kaldık.
Babel'e inşAllah bir şey olmaz. Babel umarım bu süreci formda ve goller ile sürdürür. Yoksa işimiz çok zor...
 
Sevgili(!) Teknik direktörümüzün yanındaki çok vasıflı(!) antrenörler avrupa liglerini takip edip oyuncu keşfetmeye(!) çalışıp rapor sunuyorlar mıdır?

Diagne, Mitroglu, Falcao, Andonne, 1 sene içinde 4 forvet transferi sonuç sene 2019 aylardan Kasım Galatasaray yine forvetsiz.

Bizim büyük hayallerimiz var.(!)


Ligde şampiyon olmak. Vizyon be mübarek
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ryan Babel sakatlığı nedeniyle Hollanda Milli Takım kadrosundan çıkarıldı.

Haydaaaaa😏
İnşAllah sakatlığı ciddi değildir...
 

Üst