2019-2020 Galatasaray Futbol Takımı

Avrupada deplasmandaki son galibiyetimiz 2012/13 sezonundaki Schalke galibiyeti. Son 7 maçta ise gol bile atamamışız.

Tepeden tırnağa değişim gerekiyor. Zihniyet aynı kaldıkça, transfer bir şeyi halletmez.
 
Terim, Terim diye ağlayanlar dün yaptığı açıklamaları okumalarını ya da dinlemelerini tavsiye ederim. Yokluk edebiyatının bu kadarı da fazla. Gol atamıyoruza cevap bizde de şu şu olsa değil. Sen kendi liginde de gol atamıyorsun.
 
Muslera
Şener Donk Nzonzi Marcao Yuto
Lemina Seri Ömer
Belhanda Emre

İnşAllah çok fark yemeyiz daha fazla rezil olmayız...
 
Paris yürüye yürüye 5 attı.

Devre arasında 10 oyuncu gidip 15 oyuncu gelemeyeceğine göre yapılması gereken şey; teknik direktör değişikliğidir. Çünkü kağıt üzerindeki kötü bir kadro yok lâkin Terim bir türlü performans alamadı, olmuyor. Her karşılaşmaya aynı şekilde çıkıp farklı sonuç beklemek akıllıca değil. Zorlamamak lazım.
 
Başka adam olsa 100 defa gönderilmişti ama bu adam ne gönderiliyor ne de kendi onuruyla çekip gidiyor!
Şampiyon olmuş, Avrupa'daki maçlarda sadece 1 gol atmış; 20 küsür gol mü ne yemiş ve hala takımın başında kalıyor/kalabiliyorsa, şurada Terimcilik yapanlarla aynı zihniyet ve perspektife haizdir; bana lig yeter!
Fenerliler ve profesyonel sporcu camiası 6-0 ya da çeyrek asırlık yenilmemezlikle övünüp yerinde sayması misali, biz de lig yeter deyip gelenden gidenden 5 yiyeceğiz şayet bu adama biyolojik bir şey olmazsa...
 
Gönderilmesi ya da ayrılması gerektiğini ben de düşünüyorum. Kendisi kolay kolay ayrılmaz sezon içinde çünkü tabloyu düzeltebileceğine hala inanıyordur. Fakat şu sonuçları almış daha da önemlisi şu rezil futbolu oynatmış hiçbir hoca normal şartlarda hiçbir takımın başında kalamaz. Bu sezon özelinde bir şey düzeltebileceğini de sanmıyorum hiç kusura bakmasın. Devam eder ligde şampiyon olursa da bu durum hiç kimseyi kandırmasın. Bizim meselemiz ligde şampiyonluk olmamalı. Oraları çoktan geçtik biz

yönetime gelince onlar zaten hocayı gönderemez. Kulübü zaten hoca yönetiyor ve kötü yönetiyor maalesef. Adamların yönetim olarak bir fonksiyonu yok. Dünya futbolundan 3-5 tane hoca tanıdıklarını filan da sanmıyorum. Olası bir ayrılık durumunda ya yerli birine sarılırlar ya da bir menajere yetkiyi verirler artık o da kimi getirirse :)

Yazdığım iki senaryodan devam etmesi ölümse diğeri de sıtma :) olan Galatasaray’a ve taraftara oluyor :)
 
Tuhaf kadro mühendisliğinin ilk kurbanı N'zonzi oldu sanırım. Şu oyuncu grubuyla verim vermesi zordu zaten ama yaşı itibarıyla ilk gideceklerden olmamalıydı. Takımdaki kiralık oyuncular bonservisiyle veya imza parası verilerek alınan Babel, Falcao gibi futbolculardan en az 4-5 yaş daha genç.
 
Nzonzi disiplinsiz davranışları nedeni ile kadro dışı, sahada ruh gibi dolanan, taraftara küfreden gamsız Belhanda kadro içi.

Oyna devam.
 
Nzonzi disiplinsiz davranışları nedeni ile kadro dışı, sahada ruh gibi dolanan, taraftara küfreden gamsız Belhanda kadro içi.

Oyna devam.

Bunun cevabını aslında sizde çok iyi biliyorsunuz. Ama maksat eleştirmek olunca normal karşılıyorum sizi.

Devre arasında para edecek bir adamı kadro dışı bırakarak neden kazanacağımız bonservis bedelini düşürelim? Devre arasında kadroda değişim olacağını Fatih hoca her seferinde söylüyor. Bu kadro değişimi için de para lazım. Bu yüzden elde para edecek bir iki kişiden biri Belhanda olunca kadro dışı bırakmak saçma olur. Biraz mantık ve insaf dairesinde konuşsak daha iyi olur.
 
Maksat biatçılık olunca ben de normal karşılıyorum. Belhanda'nın bu halini izleyenler almaktan vazgeçer zaten.

Bu hayatta Terim olmak varmış, küme düşürse bile savunacak birileri çıkar.
 
Maksat biatçılık olunca ben de normal karşılıyorum. Belhanda'nın bu halini izleyenler almaktan vazgeçer zaten.

Bu hayatta Terim olmak varmış, küme düşürse bile savunacak birileri çıkar.

Biat ise biat.
Bu adam bize 8 şampiyonluk 1 UEFA Kupası ve daha nice kupalar kazandırdı.
Avrupa Fatihi Galatasaray diyorsak bu adam sayesindedir.
Evet bu sene biraz formsuz ama eğer bu sıkıntıdan çıkacak isek yine Fatih Hoca ile olacaktır...

Haldun Domaç: Fatih Terim sezon başında Falcao ve Seri'yi istemedi.
Mehmet Demirkol: "Fatih hoca Seri'yi istemiyordu, Fatih hoca Falcao'yu istemiyordu, Fatih hoca Belhanda ve Feghouli'nin gitmesi gerektiğini düşünüyordu, Fatih hoca savunmanın tamamının değişmesi gerektiğini düşünüyordu. Benim duyduğum bu."

Böyle iddialar var. Hoca büyük sıkıntı çekiyor. Tavrı ve sözlerinden çok net belli oluyor bu. Ocağı bekleyeceğiz yapacak bir şey yok...
 
Son düzenleme:
Millet şampiyonlar ligi şampiyonu hocasını gözünü kırpmadan gönderiyor, burda hâlâ romantizme devam.

Bu durum formsuzluktan biraz daha fazlası sanki. Hücum edemiyoruz, gol atamıyoruz, Avrupada rezil oluyoruz bunlar için formsuzluk kelimesi çok basit kalıyor.

Ayrıca hem kulüpteki tek figür olarak Terim'i görüp hem de istemediği adamlar alındı demek de saçmalığın daniskası. Terim istemeyecek ve bu vasıfısız yönetim o adamı alacak! Hiç mantıklı geliyor mu?

Bu arada Mancini'ye küstahça "ne zaman istifa edeceksiniz" diye soru soran satılık gazetecilerden bu soruyu efendilerine de sormalarını bekliyoruz.
 
Olay romantizm falan değil. Biatçı diye nitelendirdiğiniz adamlar da bu sezon ki performansı eleştiriyor ki zaten eleştirilmeyecek gibi değil. Birkaç sayfa geriye doğru gittiğinizde Terim'i seven-sevmeyen herkesin oynanan oyunu beğenmediği ve eleştiriler yaptığı görülüyor

Ancak o biatçı dedikleriniz, eleştirirken kendilerine Galatasaray ile ilgili mutluluklarının çok önemli bir kısmını yaşatan kişiye, sizin aksinize daha seviyeli eleştirilerde bulunup alaycılıktan kaçınan ifadeler kullanıyorlar.

Siz ise sanki takımın kötü gidişini kolluyormuşçasına, fırsat bu fırsat, elinizden geleni ardınız koymadan eleştiriyorsunuz.

Şimdi soruyorum, GS'ye 8 şampiyonluk kazandırmış, ezeli rakibimiz Fb'nin başkanlarının bile kafayı taktığı, bitirmek için ellerinden geleni yaptığı Terim'i eleştirirken o biatçı dediklerinizin üslubu mu, yoksa sizinki mi doğru?

Açıkçası ben sizin Terim ile ilgili eleştirilerinizi okuduğumda sanki Emre Bol'u ya da Ahmet Ercanları okuyor gibiyim. Onların da derdi GS'nin başarısı değil ya, Terim'i vurmak. Tıpkı sizin yarattığınız izlenim gibi
 
Son düzenleme:
Ben Galatasaray başarılı olsun isterim sahsen. Ama bu basari kenetlenelim masaliyla gelen lig sampiyonlugu kivaminda degil pek tabi. Goze hos gelen futbol oynayan bir şeyler üreten bir takim görmek. Baska hoca geldiğinde her mac isliklayanlar terim gelince sevgi kelebeği oluyor. Kenetlenme masali satiyor.

Biz diyoruz ki kimseyi isliklamayin. Ama yok her hocayı ıslıkla sonra kimse Terim gibi degil. Ben Fatih Terimi sevmiyorum. Çünkü Galatasaray'da hesap verebilme kültürünü tamamen ortadan kaldiriyor. Ben yapıyorsam doğrudur anlayışını kabul etmek istemiyorum. 34/34 yapip şampiyon olmadığın müddetçe (ki bu zor) her konu eleştirilebilir.

Sene başında bu takım eleştirilirken elestirenler haindi. Simdi takim rezalet hale geldi insanlar tamam elestirin ama siz suclu ariyorsunuz hainsiniz demeye başladı. Bu anlayışı bu kulube yayan insan da fatih terim'den başkası değil.

Mesele milli takim olduğunda Galatasaray dusmanlariyla yan yana gülerek poz verenler benden büyük Galatasarayli olamazlar. Bugun Yıldırım Demirören ile poz verenlerin yarin öbür gün emre bol ile ahmet ercanlar ile poz vermeyeceğinin garantisi var mi? Bence yok.

Söylediği her sey birbiriyle çelişiyor. Bu elestirildiginde elestirene hain damgasi vurarak insanları daha şiddetli tepki vermeye teşvik ediyor bir güruh.

Galatasaray'in saha kenarından yönetimi, eleştirilecek seviyeyi çoktan geçti. Ben 24 yaşındayım. Galatasaray'ı hayatımın merkezine koydum. Yeri geldiğinde kişisel çıkarlarından kullananlardan çok daha Galatasaraylıyım. Varsın bize tepki gösteren olsun bizim yolumuz her zaman Galatasaray'ın yolu. Burda Fatih Terim olsa da olmasa da biz hep burdayiz.
 
Oynadığımız futbol üzerinden eleştirin , transfer kararlarını eleştirin. Ama gidip milli takım çalıştırdığı için ya da hayat görüşleri için eleştirmek ya da bu yüzden sevmemek çok boş geliyor bana.

İlk günde yazdım bugün de yazıyorum. Bu başarısızlığın mimarı Fatih Terim. Ama varsın başarısız olalım. Bu adamın bu kulüpte ve bende o kredisi var.
20, 24, 30 veya 35 yaşındasınız. Yaşadığın başarıların ya da gurur duyduğun anların bir çoğunda bu adam var ve sen ona başarısız olma hakkı bile tanımıyorsun. Yazık..

Ve şu eleştirilmez konusuna gelelim. Kim diyor bunu merak ediyorum. Her yerde deli gibi Fatih Terim eleştirisi okuyorum. Basın diyeceksiniz; sadece ''Fatih Terim eleştirilmiyor'' başlığı altında onlarca eleştiri okuyor, duyuyoruz. Bir şehir efsanesi yayılmış. İnsanarda buna inanmış.
 
Neden ki? Tanımadığınız Bir insana dair fikirleriniz karşınızdaki insanın begenilerine/goruslerine/fikirlerine karşı olmaz mi zaten?

Fatih Terim'in kariyeri benim ona başarılı ya da başarısız dememle sekillenmeyecek ki. Benim görmek istediğim şeyi vermiyor bu takim 2 senedir. Ki şampiyonlar liginde 2 yıldır durumumuz ortada. İki senede 23 tane transfer yapmış. Hala bi seyler istiyor. Ha hakkidir bu kadar başarıya ama kenei getirdigin adamları 3-4 ayda iskartaya cikartan da sensin

Sözün özü basariya gitmek icin herkesle isbirligi yapacak, hicbir değeri olmayan bir insani sirf kupa kazanıyor diye sevmek zorunda olduğumu düşünmüyorum
 
Vermeyecek de zaten. Zaten şampiyonluk ya da kupayla vermiyor. Çok sevdiğiniz gegenpressing'i köküne kadar da yapsa vermeyecek, gruplardan çıkmış olsa da vermeyecek. Bu ön yargı ile hiç bir şeyin önemi kalmıyor.

Bu arada haklısın ben yanlış ifade etmişim kusura bakma. Sevmemek en doğal hakkın.
 

Üst