Fatih Hoca'ya ligin en iyi kadrosunu verirseniz büyük bir ihtimalle şampiyon olur. Ligin en iyi kadrosunu vermezseniz şampiyon olamaz, başarılı da olamaz, üzerine izlediğiniz oyun da çok kötü olur. Türkiye Ligi'nin dinamiklerini iyi biliyor, psikolojik savaşı iyi kotarıyor ama bir Kızılyıldız, Dinamo Zagreb, Olympiakos, Leverkusen, Genk, Lille kadar top oynatamıyor Avrupa'da. Onu bırak Brugge kadar olamadık, halbuki bütçe, seyirci ortalaması, taraftar sayısı, tesis şu bu olarak baksan bu saydıklarım yanımıza yaklaşamaz.
Cenk Ergün'ün kurduğu takım Fatih Hoca döneminde hem yaşlandı hem bozuldu, bir de üzerine basiretsizce hamleler yapılarak iş çıkmaza girdi. Fatih Hoca'nın teknik becerisi yetersiz olduğu için kendisi de sürekli olarak takımı krizden krize sokup transfer dönemlerini bekliyor, bekletiyor. Şu an 3 tane Gomis'imiz olsa hiçbir işe yaramayacak çünkü karşımızda az buçuk oyun aklı olan ve topa basan bir takım olduğunda oyun bile kuramıyoruz, hiç kimse sorumluluk almıyor ve devamlı kaleciye kadar uzanan geri pas zincirleriyle boğuşuyoruz. Feghouli mesela takımın en yetenekli oyuncusu ama topu üçüncü bölgede neredeyse hiç almıyor. Orta alanda birbiriyle aynı işi gören bir sürü oyuncuyu aynı anda oynatıp müspet sonuç bekleyen bir hocamız var. Oynadıkları bölgeler itibarıyla en genç olması gereken futbolcularımızın yaşları 33 ve üzeriyken en genç oyuncularımız da stoperlerimiz.
Adı ne olursa olsun, Galatasaray'a gelen hiçbir hoca transferlerden Fatih Terim kadar sorumlu olamaz. Fatih Hoca bu külüp için çok önemli bir figür ve etki alanı Florya'nın dışına uzanıyor. Futbolcusunu eleştirmesini filan anlarım ama sürekli aynı teraneleri anlatıp sahaya Belhanda'yla filan çıkması bana "Kızımız o****** ama iyi para getiriyor" deyimini hatırlatıyor. Yok doğuluymuş da çok duygusalmış, geçelim bunları. Ben ufakken Kayserispor, Bursaspor maçlarına gittim hep oturduğum illere bağlı olarak. İngilizce ödevimiz olurdu Kayserispor'un kalecisi Agu'nun evinde röportaj yapardık. Bursa'da biz Astra'ya biniyorsak Ömer-Adnan Vectra'ya binerdi, Burç sinemasında beraber film izlerdik. Daha 6-7 sene önce Ivan Ergic ile Cicim Pastanesi'nde oturmuşluğumuz var. Bu Belhanda'yı rica minnet mi oynatıyoruz? Fatih Hoca bile ülkenin açık ara en fazla kazanan hocası değil mi? Lafa gelince 1905 lira güzel hikaye ama gerçekler böyle. Fatih Hoca Belhanda'yı oynatmaya devam ederek ne umabilir? Zaten bir halt oynadığı yok, izleyenin alacağı varsa da vazgeçer.
Fatih Terim'in hiçbir zaman Kalli gibi Hakan Şükür-Lincoln ikilisini tribüne gönderecek prensipleri olmadı. Daha önce bana göre bu kulübün en fazla ayıp ettiği Bülent Korkmaz ve bir dizi oyuncuyu da kadro dışı bırakarak kendi başarısızlığını gölgelemeye çalışmıştı. Zaten Lucescu'nun şampiyonluğunu cezalandırarak başlayan Fatih Terim-Canaydın birlikteliği takımı iflas ettirdi. Bugün de Fatih Hoca'nın yorumları gerçeklik duygusunu yitirdiğini kanıtlar nitelikte. Hiçbir şey oynamadığımız maçların sonunda tuhaf konuşmalar yapıyor, 2-3 haftada bir çark ediyor. Pirlo'yu filan hiç takmam ama bazen aklıma Frank De Boer'in sözleri geliyor: "Çalıştığım teknik adamlardan hep bir şeyler öğrendim Terim'den ise nasıl oynanılmayacağını öğrendim". Şu dönemde bu yönetimle Fatih Terim'in görevden alınması hiçbir şeyi değiştirmez, zaten ligin kalitesi belli, bu sezon da şampiyon olmamız olası. Ancak önümüzdeki sezon Fatih Hoca'yla CL'de olursak o bir golü atabilir miyiz acaba?