2019-2020 Galatasaray Futbol Takımı

Sezonu kaybetmiş olabilirsin, eyvallah deriz. Adam kurtarıcı diye Emre'yi alıyor küfür ediyor resmen ya, kulübün geleceği benim umrumda değil diyor, ben kendi yoluma bakarım demek bu ya,

Atalay'ı koy, Efecan'ı koy, yahu Emre'nin abuk sabuk hareketlerini izleyeceğimize Yunus'u koy, içim kanıyor arkadaş, içim kanıyor ya.
 
Sosyal medyada inatla “ölene kadar seninleyiz, istifa diyen haindir” twitleri var her yerde. Oğlum siz sorunlu musunuz ya niye böylesiniz siz? Şu ülkede niye her mevkide “ağzımıza etsen de canın sağolsun” zihniyeti var. Bu ne iğrenç, bu ne özgüvensiz , cahilce, utanç verici bi zihniyettir ya.
 
Demirören'in Kader Ortağı: "Ben gole kadar iyi mücadele edip iyi oynadığımızı düşünüyorum. Kolay bir takımla oynamıyoruz, gol bulamayınca o heyecanı ve rahatlığı yaşayamıyorsunuz."
 
İstifa istemek kadar doğal bir şey yok. Aynı şekilde başarısız olunduğunda yanında olmak kadar da..

Ben hocanın basarız da olsa istifa etmemesini istiyorum. Ne cahilim ne özgüvensiz ne de utanç verici olduğunu düşünmüyorum.
 
Terim haftaya da kaybedecek ama istifa etmeyecek çünkü çok stratejik bir vaadi var, Ocak ayı!

Bu adamın parası mı yok ki, şu kulübe çöreklendi ve gitmek bilmiyor. Haftalardır rezil oyun, milletin aklı ile alay etmeler, forma vermem dediği adamı 90'nda almalar, 80'e kadar oyuna müdahale etmeme...

Ben senin rezaletini Ocak'a kadar izlemek zorunda mıyım, nasıl bir onur ki bu oyun ve sonuçlarla hala edebiyatlı umutlar saçıyor.

Git artık, istifa et. 2 ay daha bizi perişan etme.
 
Abi mesele yanında olup olmama mevzusu değil. Bu ülkede insanların iyiyi istemesine sürekli hainlikle itham edilerek karşılık veriliyor.
Fatih Terim son iki sezonun lig şampiyonudur eyvallah ama son iki sezonda ligde rakibi de yoktu, tıpkı bu sezon olduğu gibi. Şu ligde Galatasaray yok farzedin, biriniz bana kimin şampiyonluğa yakın olduğunu söyleyin, söyleyemezsiniz. Çünkü bütün takımlar çöp! Sen bu ortamda böyleysen sen daha beter çöpsün o zaman.
Olmuyor işte. Bunun örneğini Avrupa’da şamar oğlanına dönerek yüzlerce kez anladık ama insanlar anlamamakta ısrar ediyor. Ben iyi futbol görmek istiyorum. Bunu beceremeyen de Kloop olsa gitmesini isterim. Ya bu insanlar 1 günde böyle olmadı. Takım 2 yıldır top oynamadan şansa bala şampiyon oluyor. Zaten rakip yok ligde. Dikkat ederseniz bu sezon herkes “ligde rakip yok hedef Avrupa” diye kilitlendi misyon olarak. Sonuç 0.
 
Bu maç özelinde Terim 'i eleştirmem. Son sakatlıklardan sonra takır takır top oynayan takım olsa bile temposu bozulur oyun değişir şahsen son ilk bir ay sonrasından sonra ligin en oturaklı ve oynayan takımına yenildik. Ama bu sene berbat bir kadro mühendisliği var ortada. Ve bunun Ffp ile ilgisi yok net bir şekilde yanlış kararlar ve ligi nasıl olsa alırız kafası ile yapılmış hamleler. Neyse ben bu sezonun gittiğini düşünüyorum bu kadar eksikle en fazla ikinci oluruz ve ona göre bir planlama yapmak lazım Terimin dediği ama yapmadığı şekilde oyuncuların geçmişlerine değil geleceğine para ödemeliyiz ve en az zararla bu sezonu kapatmalıyız.
 
Kusura bakmayın ama dünyanın en boş fikirleri de ''ama rakibi yoktu, ama rakipleri kötüydü, şansa oldu vs vs vs' Bırakın abicim bu işleri.
Basketbol takımı Eurocup kazanır birileri çıkar ''ama taraftar yaptı Ergin Ataman'ın hiç payı yok. Bakın deplasmanda hep kaybettik'' der küçültmeye çalışır. Futbol zaten hep öyle. Yarın inşallah voleybolda da şampiyonluktan sonra birileri aslında rakiplerin kötü olduğunu yazacak.

Neyse siz burada bakın keyfinize.. İyi forumlar olsun size
 
Ben kimsenin yorumuna boş demem abi değer veririm bir şekilde ama sen boş bulduysan eyvallah. Ha ben bunları bi yerimden de uydurmadım. Bu ligde Galatasaray’ın rakibi yok. Mart’ta şampiyonluğa elveda derken Başakşehir kimsenin anlam veremediği şekilde kontak kapatınca tüm camia kenetlenip şampiyon olduk. Şu anda da ligde rakip yok takdir edersiniz ki.
Her hafta özellikle şu başlığa geliyorum, her kim “terim başarısız” dese, yorumu soğumadan “ya aslında öyle değil de..” diye bi koruma kalkanı görüyorum 😄Birine “başarısız, yapamıyor” demek günah değil abi, diyebilirsiniz korkmayın.
Ben Fatih hocamı da Ergin hocamı da çok seviyorum. Ancak bu birliktelik iki tarafa da zarar veriyorsa bitmesi en mantıklısı. Ergin hocamın bu takımın başına adam gibi yönetim gelmedikçe gelmesini istemem. Bunu sevmediğimden değil sevdiğimden istemem. Çünkü yine saçma sapan yönetimlerle boğuşurken işine konsantre olamayacak. Evet o sene Eurocup kazandık ama deplasmanları ilk çeyrekten verip işi kendi evimize bıraktığımız gerçeğini Ergin Ataman fanı olarak ben bile görüyordum biliyordum.
Neyse konu Fatih hoca. 2011-12-13 yıllarında lige “çok iyi futbol”la ambargo koyup Avrupa’da harikalar yaratmıştır Allah razı olsun çok gururlandık o yılları hala ararım. Ancak son 2 sezondur futbolun F sini göremiyorum sahada. Madem o başarılarda baş faktör Terim, iki sezondur hezimetlerin müsebbibi de Fatih hocadır.
ÇÜNKÜ; ligin en iyi kalecisi sende, ligin en iyi orta sahası sende, ligin en iyi defans harlarından biri sende. Falcao gibi dünya starı sende, ama adama top getirecek hiç bir planın yok. Bunun bahanesi yok, olamaz da. Mourinho olsan şutlanırsın. Ha siz “bi günde bu adama bu yapılmaz, başarıları unutmayın” diyorsunuz. Kimsenin unuttuğu yok zaten. Bu takım Akhisar’dan Trabzon’dan bilmem kimlerden fark yediğinde, iki sezondur derbilerde yokları oynamasına rağmen her akşam havalimanına koştu. Ocak’ı bekleyin dedi, herkes storelara koştu. ŞL tarihinin en kek grubu geldi çıkamadın. PSG İstanbul’da 20 ye yakın şut çekti, “çok iyiydik bugün” be dediler komik şekilde 😄 Bu iş şeye döndü artık, abi ülke ekonomisi kötü diyoruz, “siz hainsiniz karneyle ekmek günlerini unuttunuz”, abi millet aya gidiyor Apple milyar dolar kar ediyor diyorsunuz “IMF borcunu çabuk unuttunuz nankörler” ..
Yani size de kızamıyorum, iyiyi istemenin yasak olduğu bi ülkede bu zihniyet normal. Sizin mantıkla bakarsak Blatt Maccabi’ye mucize şampiyonluk yaşattı, ölene kadar sözleşme imzalanmalı.
Mourinho Porto gibi takımı şampiyonlar ligi şampiyonu yaptı ölene kadar kredisi var.
Her neyse uzattım, özetle; bu insanlar hezimetlere ve iğrenç futbola yeterince sabretti, gereken bütün fedakarlıkları da yaptı. Ve kimse kötülük için değil aksine hoca ve takımın iyiliği için istifa bekliyor.
Afedersiniz de daha kaç takımın ağzımıza etmesi gerekiyor “hoca yapamıyor” denmesi için?
 
''Yani size de kızamıyorum, iyiyi istemenin yasak olduğu bi ülkede bu zihniyet normal. Sizin mantıkla bakarsak Blatt Maccabi’ye mucize şampiyonluk yaşattı, ölene kadar sözleşme imzalanmalı. ''

Sorun yazılandan bunu anlaman zaten. Ömür boyu değil. Fatih hoca da (ya da başkası) istifa edebilir/kovulabilir. İlk başarısızlığında değil.
Ama bir tek siz iyiyi istiyorsunuz. Bi siz düşünüyorsunuz. Öyle düşünmeyen herkes geri kafalı.


Neyse haklısınız. Başkası gelsin 3 maç sonra onu da çöp ilan edin sonra başkası ondan sonra başkası. Yarın Ertuğrul Erdoğan'ı def edin mesela. Öteki gün Nedim Özbey'i. Devam böyle.

Not: Senin yorumun özelinde değil. Genel düşünce yapısına boş diyorum. Böyle böyle kazanılan her şeyi küçültmeyi başarıyoruz. Kim böyle düşünüyorsa çok boş düşünce.
Başarısızlığa gelince; ben ne yazdığımı iyi hatırlıyorum. Aç bir daha oku istersen. Bu sene için Fatih hoca için başarız mı demişim? Eleştirmiş miyim? Ya da tam tersi başarılı olduğunu mu söylemişim?
 
Ben sana demedim abi zaten, sosyal medyalarda yazılanları yazıp eleştiri yaptım. En çok savunanlardan biri bendim “sezon başı, kadro alışsın süper olacağız” vs bir sürü yorumum var açıp bakabilirsiniz. Bunu Fatih hocanın uzun zamandır iyi futbol oynatmamasına rağmen yazdım üstelik. Her neyse, umarım güzel, keyif aldığımız günler görürüz diyip bitireyim yorumumu.
 
Bu kadar oyuncu alıp çağ dışı bir dizilim olan 3-5-2'ye dönmek tam bir acziyet ama başka da yapacak bir şey yok. Bir süre böyle idare edilebilir ama daha 6-7 hafta var ilk yarının bitimine. 5-3-2; 3-5-2 gibi dizilimler taktik değildir, aynı alan savunması gibi belki bu tip formsuzluk-sakatlık çokluğu durumlarında geçici bir çözüm olabilir ama bu formasyonda özellikle CL oynamak filan intihar olur.

Hoca iki buçuk senedir takımın başında ama eldeki malzemeyi bilmiyormuş. Demek ki bu takımda Cenk Ergün olmayınca transfer yapılamıyor. Haftaya Trabzon maçı umarım zevkli geçer. Onlar da çok eksik ama tempolu maç olsa bari de en azından sıkılmasak.
 
Luyindama, Falcao, Andone ve Şener sakat. Ahmet, Taylan, Jimmy ve Emre Taşdemir kadroda yok.
Nzonzi cezalı.
Brugge maçı ilk 11'ini merak ediyorum...
 
Ben hiç merak etmiyorum. Bunlar varken de sahada futbolun zerresini göremediğim için yedekte kim varmış kim yokmuş inanın hiç merak edesim gelmiyor. 2013-14 sezonu soğumasını yaşıyorum.
 
Brugge maçından tek beklentim gol atmamız. Yoksa tarihimizin en kötü CL performansı olacak. Hatta bence ülke tarihinin de en kötü performansı olacak çünkü 1 puan umrumda değil gol atamadıktan sonra. Bursaspor bile 2 gol atmıştı 1 puanla tamamladığı sezon. Hatta 0 çektiği sene FB bile 3 tane gol atabilmişti.

0-0 berabere kalacağımız bir maçtansa 1-2 yenileceğimiz bir maçı tercih ederim. Kimin oynadığı da çok önemli değil. Belhanda filan yine oynamaya başlamış zaten.
 
Herşeyi transferle çözemezsiniz. Eldeki kadrodan da bir şeyler çıkarabilmeli ve bu kadroya göre bir oyun ortaya koymalısınız.

Fatih Terim ne yazık ki bu kadroyu yönetmedi ve yönetebileceğini de göstermedi.
 

Üst