2019-2020 Galatasaray Futbol Takımı

Terim de elestrilmeli tabiki, gordugum burada dogru tespitler ile yapilan elestiriler var.
Problem yonetimde veya teknik kadroda terime karsi soz soyleyebilecek veya elestiri getirebilecek futbol aklinin olmamasi.
Disaridan gorunen hersey terime birakilmis durumda. Kaldi ki kendisi de yalniz kalmasindan ve sessiz kalinmasindan sikayetci.
 
Muhteşem fırsatlar anca bu kadar b*k edilirdi. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin 3 yıldır yarışta olmadığı lige ambargo koyamayıp gittiğin her şampiyonlar liginde fiyasko yaşıyorsan güle güle.
Bak bu sene ŞL de yok, gelir de yok. Anladın mı şimdi kıymetini. Hadi bakalım çık işin içinden çıkabilirsen.
 
Trabzonu saymıyorum onlar kaç sene sattı buraya gelmek için. En basit örneği başakşehir. Toplasan 3-5 milyon bonservis vermiştir. Hadi 30 değil 40 olsun. 6 ayda 13 milyon eurosu çöpe gitti Galatasaray’ın. 7 milyona ndiaye aldık diye edilmedik küfür kalmadı twitter’da.

Başakşehir'in 30 olduğunu düşünüyorsan zaten diyecek bir şey yok. :) Bende diyorum ki 45-50'den aşağı değil. Bunun içinde pirimi bonusu filan yok kemiksiz. Senin yaptığın gibi bonus ekleyip söylersek 50-55 den aşağı değil.

Adamların hakkını da yememek lazım yıllardır istikrarlı şekilde üzerine koyarak gidiyorlar. Bu sene de hak ederek şampiyonluğa koşuyorlar.

Twitter'a bakarsan Marcao'yu 4m'na aldık diye neler neler dendi. Twitter çok fazla dikkate alınacak bir yer değil bence. Çok fazla ve birbirinden farklı çok görüş var.
 
Galatasaray’ı Galatasaray yapan en önemli değerlerden biri; kim olursa olsun eleştirilmesidir.
Tek adamlık, diktatörlük sökmez burda. Başkanmış, teknik direktörmüş, efsaneymiş hiç
farketmez. Babamın oğlu olsa, sonuna kadar eleştiririm. Beğenmiyorsam şampiyon olsa da eleştiririm. “Biraz başarı varsa laf etmem” zihniyetiyle hareket etsem, zaten gider fbli olurdum.

Geçen bir sokak röportajı vardı. Rizeli vatandaşın biri “açım aç” diye bağırıyordu, sonra da “cumhurbaşkanımızın sonuna kadar arkasındayız” diyordu. Taraftar profilimiz de buna benzemesin.

Sezon başında adamlar alıyor “oooo büyük hoca!”
Şampiyonlar liginde rezil oluyor,
devre arasında aldığı adamları yolluyor, bir ton başka adam alıyor “oooo büyük hoca!”

Eee ne anladım ben bu işten?
 
Fatih Terim'i tabiki eleştireceğiz. Ama gitsin dememeliyiz. Fatih Hocanın gitmesi bizi daha geriye götürür bunu hepimiz biliyoruz.

Hocam Fatih Terim nefreti diye bir şey var..Fatih Terim nefreti olanlar,başarılı durumlarda sessiz kalırlar,ilk başarısızlıkta ise eleştiri yapıyoruz adı altında mecazi olarak söylüyorum doğrarlar..

Pandemiden dolayı verilen ara en çok bizi etkiledi..Hastalıklar,istifalar,sakatlıklar..Pandemi arasından önce taş gibi top oynuyorduk..Fenerbahçe'yi bile yıllar sonra deplasmanda yenmişiz hani ayıptır..

Galatasaray şampiyonluğu evinde Beşiktaş ile oynadığı maçta kaybetti..Çünkü seyircisinden bu kadar destek alan,seyircinin maçta bu kadar ateşlediği tek taraftar grubu Galatasarayın taraftarıdır..Maçların seyircisiz oynanması(doğru) şampiyonluk yolundayken en çok bizi etkiledi..
 
Pandemiden önce taş gibi top oynuyormuşuz.
Hadi ya, biz niye göremedik acaba? Arka arkaya maç kazanınca taş gibi top mu oynamış olduk?

Sezon başı ne oynadın? Şampiyonlar liginde neredeydin? Afedersiniz, eşşek değilsen şu kadroyla Türkiye liginde de 3-5 maç kazan yani, zahmet olacak ama.

Anlamayanlar, anlamak istemeyenler için tekrar yazacağım, “sporda dün yoktur!”
Ucuz romantizme gerek de yoktur.
Kimsenin de sonsuz kredisi yoktur.

2002’de Lucescu gibi dehayı Terim romantizminden yedik zaten, şimdi bi Shakhtar’ın geldiği yere bak, bi bize bak.
 
Eleştiri yapılır ama saygıyı elden bırakmamak gerek bence..Takımı eleştirirsin,oyuncuları eleştirirsin,teknik ekibi eleştirirsin..Dün mesela Feghouli bana kalırsa insanlık ayıbı bir müdahalede bulundu,bunu eleştirirsin..

Ama herkese,her şeye nefret saçarak olmaz..Tuttuğumuz,desteklediğimiz takımın aynı takım olduğunu unutmamalıyız..
 
Farklı düşünüyoruz normal, ben iyi izledim de vasata tahammül seviyelerimiz farklı demek, yalnız eleştiri niye nefret etmek anlamına geliyor, onu anlamadım.

Evet desteklediğimiz aynı takım, o yüzden körü körüne bağlanarak, her şeye eyvallah diyerek değil, yanlışları söyleyerek/tartışarak, kişilerden ziyade Galatasaray’a bağlı kalarak doğru yol bulunur kanaatindeyim.

Sezon geneline bakıldığında hatalar doğrulardan daha ağır basıyorsa, birileri eleştiriyi haketmiştir.
 
Son düzenleme:
Bence asıl eleştiri pandemi sonrası için değil boşa giden ilk yarı için olmalı. Pandemi sonrası şansızlık ve dış etkenler de girdi işin içine. Yoksa onca eksiğe rağmen son Başakşehir ve Trabzon (10 kişi kalana kadar) maçlarında da gayet bir takım izledik.

Ama işte o çöpe atılmış devre bizim sonumuz oldu. Bu konuda da sorumlu takımı iyi hazırlayamayan, oyun planını oturtamayan Fatih Terim'dir. Bu açıdan her türlü eleştiri haklıdır. Sonuna kadar da hak etmiştir.

Aynı şekilde 2. yarıda ki oyun ve takımın geldiği seviye de hoca için takdir edilesi bir durumdur. Eğer pandemi olmasaydı bugün belli bir puan farkıyla önde olup 3. şampiyonluğa gidiyor olurduk.

Artık temenni hocanın (ve yönetimin) transferi son dadkikaya bırakmadan halletmesi ve sezon da 1 devreyi çöpe atmaması. Artık oyun sistemi belli buna yönelik nokta transferler ile gelecek sene çok güçlü bir Galatasaray izleyebiliriz.
 
Takımın pandemi süreci ve sonrasında iyi çalışmadığı ortada, yardımcı antrenörlerin katkı vermediği aşikar; sezon başında yapılan yanlış kadro planlaması çok bariz üzerine de sakatlık, şansızlık ve hakemlerin tavrı girince sonuç kaçınılmaz oldu.
Bu sezon FFP devam ediyor lakin kısa sürede artık şu transfer işini bitirmek ve kampa toplu çalışma imkanı sağlamak öncelik olmalı.
 
Pandemiden önce taş gibi top oynuyormuşuz.
Hadi ya, biz niye göremedik acaba? Arka arkaya maç kazanınca taş gibi top mu oynamış olduk?

Sezon başı ne oynadın? Şampiyonlar liginde neredeydin? Afedersiniz, eşşek değilsen şu kadroyla Türkiye liginde de 3-5 maç kazan yani, zahmet olacak ama.

Anlamayanlar, anlamak istemeyenler için tekrar yazacağım, “sporda dün yoktur!”
Ucuz romantizme gerek de yoktur.
Kimsenin de sonsuz kredisi yoktur.

2002’de Lucescu gibi dehayı Terim romantizminden yedik zaten, şimdi bi Shakhtar’ın geldiği yere bak, bi bize bak.

Yazik Fatih terim nefreti görduklerinizi ,duyduklarinizi inkara cevirmis.

Herkesi darmadagan eden Basaksehir ,ayni basaksehirin gecen hafta dizlerinin bagini cözduk.

Dün aksam 30dk kadar yine üstun olan bizdik.

Bu kadar eksige bu kadar olumsuzluga ragmen,iki maci alsak eminim farkli konusurdunuz.

10 senede 8 sampiyonluk yasatmis birini cok fazla haksizlik yapiyorsunuz.
 
Pandemi sadece bizi vurmadıysa kötü dönmek de gayet eleştirilebilir bir durum. çünkü avrupa’da dahi çoğu takım ne oynuyorsa o şekilde devam ediyor gördüğüm kadarıyla Sheffield hariç. Biz hiçbir zaman sezona iyi giremiyoruz sorun orda. Aralardan bu kadar kötü dönen başka takım görmedim ben
 
Yukarıda yapılan transferlerden hangisi kötü transfer?
Diagne gol kralı olarak geldi. Bizi geçen sene şampiyon yapacak golü de attı. Evet malesef çok para verdik ama bu Hocanın suçu mu?

Falcao çok pahalı bir transfer ama ŞL gibi bir arenada böyle forvetlere ihtiyaç vardı. İlk geldiğinde çoğu kişi burda göklere çıkardı. Sakatlık yaşayacağını kim öngörebilir?

Nzonzi ilk geldiğinde herkes şaşırmadı mı nasıl alabildik hemde uygun fiyata diye? Malesef takımı yavaşlatan isimlerin başında olacağını kim bilebilirdi?

Andone ve Lemina da çok iyi 2 transfer idi. Ama malesef sakatlıklar peşlerini bırakmadı. Fatih hoca böyle olmasını ister miydi?

Babel yüklü miktarda geldi ama herkes ilk geldiğinde ŞL için bu tip kanat oyuncularına ihtiyacımız var demişti. Nagatomo ile uyum sağlayamayacağını kötü transfer olduğunu kim söylemişti, ben hatırlamıyorum.

Kabul edelim malesef bu sene sakatlıklar, hakem hataları ve şanssızlıklar peşimizi bırakmadı. Malesef hep en önemli oyuncularımız bu sıkıntıyı yaşadı.

FFP varken kimi alabilirdik ki bonservis verip? Malesef FFP bitene kadar böyle devam edeceğiz. 1 sene daha sabretmeliyiz.

Fatih Hoca'ya yüklenmek haksızlık olur düşüncesindeyim.
Teknik ekibin öngörmesi lazımdı. Bana kalırsa Terimin heykelini bile dikmeleri lazım Arenanın oraya. Ama kabul edelim ki Fatih Terim eskisi gibi değil belki tüm konsantrasyonun saha dışı olaylardan dolayı sahaya yansıtamıyor ya da yaşlanmasının etkisi var. Bizim takımımızın 3 senedir bir kimliği yok ve iyi oynamadan rakiplerimizin daha doğrusu başakşehirin tecrübesizliğinin şampiyon oluşumuzda önemli bir etkendi. Hakem hatası ise istediğin takıma git 50 tane aleyhine karar bulur türkiyede yılda 250 tane kötü maç yönetiliyor. Ffp ise bir engel değil zaten ülkenin bu şartlarında kulüplerin bu böyle hareket etmesi lazım hatta FFP bittikten sonra da aynı şekilde devam edilmesi gerekiyor.
 
İlk yarıda kötü bir oyun vardı evet ama oyun sistemini değiştirmek pas oyunu oynamak için çektiğimiz zahmetti. İlk yarı kötü geçti doğrudur. Ama sonrasında ikinci yarının başı ile pandemiye kadar olan süreçte ki oyunu herkes gördü. Azıcık insaf varsa takdir eder. Çevremde ki Fb'lisi, Bjk'lısı herkes takdir ediyordu.

Pandemi sonrası oyunun iyi olmamasından bahsediliyor ki ben Antep'te eksik kalana kadar hatta 3-1 e kadar oyun olan, Başakşehir maçındaki oyun ve Trabzonspor maçında Feg'in hatasına kadar olan kısımda Seri önderliğinde çok iyi top oynadığımızı düşünüyorum.

Kötü oynadık diyen varsa hâlâ Marcao'nun eksikliğinden kaynaklandığını herkes görüyordur. Marcao-Ahmet değişikliği ile malesef pas oyunu az da olsa bozuldu bu yüzden kötü görünmüş olabilir. Ama yukarıda dediğim sekanslarda çok iyi top oynadığımızı düşünüyorum.

Hangi takım bu kadar eksiklik, şansızlık ve hakem hatasına maruz kaldı? Bunları da koyunca malesef kaçınılmaz son ortaya çıktı.

Ben hâlâ lig 3.lüğü için olan şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Alanya maçını Allahın izniyle inşAllah kazanırsak lig 3.lüğü için gerekli adımı atmış olacağız. Ama hâlâ eksiklikler var. Onca eksikliğe FEG, sarı kart cezalısı Saracchi ve sakat Ömer de katıldı. Adem geri dönecek ama malesef uzun süredir maç eksikliği var. Bakalım neler göreceğiz.

Okan
Şener(Mariano) Donk Marcao Linnes
Belhanda Seri Taylan
Emre Adem Sekidika
 
Trezeguet için 2 seçenek var; bunlar Galatasaray ve Başakşehir. Oyuncu için Fenerbahçe'nin bir girişimi yok. (@ManuLonjon)

İnşAllah 3.olup ŞL'ye gidebilirsek(TS'nin cezasının olduğunu düşünerek) belki bize seçer.
Yoksa ŞL faktörü ile Başakşehir yapacaktır...
 
Ben yeni sezon için yönetimin ve teknik heyetin değişmesi taraftarıyım. Kalmaları gerektiğini düşünenler de olabilir lâkin ben pek sebep göremiyorum. İşleyen bir sistem kurdu desen yok, elimizde teknik direktör ile uyumlu çok iyi bir oyuncu grubu var desen hiç değil. Sporda dün yok dedikçe hâlâ geçmiş başarılar örnek gösteriliyor. Yani sene 2020 olmuş, 2011-2013 zamanları iyi top oynadı diye 7 senedir veteran Selçuk besliyoruz doğum günlerinde pasta yedirmesi için, hele yürümeyi unutmuş adam oyuna alınmıyor mu nispet yapar gibi. Üstüne Semih ve Arda gelecekse, bu resmen taraftara meydan okumaktır.

Sezona berbat başladıktan sonra biraz kıpırdanmanın başarı sayıldığı ortam, beni mutlu etmiyor açıkçası.

Şampiyonlar liginde geçen sezon tarihin en kolay grubuna düşüp yalnızca 1 maç kazanmışız, yönetici kaybettiğimiz maç sonrası çıkıp “tebrik telefonları aldık” diye koca camiayı komik duruma düşürmüş.

Bu sezon gruplarda galibiyet alamadan 6 müsabakada sadece 1 gol atabilmişiz, ama bunlara rağmen hâlâ süper ligdeki 8 galibiyet konuşuluyorsa zaten yapacak pek bir şey de yok.

“oyun böyüh yeğenim”, “ehonomi çoh iyi” diyen dayılardan pek farkımız kalmıyor.

Bu sistemsizlik ve plansızlıkla şampiyonlar ligine de gitmeyelim, zira gitmeyi de haketmiyoruz.
 
Pandemi sadece bizi vurmadıysa kötü dönmek de gayet eleştirilebilir bir durum. çünkü avrupa’da dahi çoğu takım ne oynuyorsa o şekilde devam ediyor gördüğüm kadarıyla Sheffield hariç. Biz hiçbir zaman sezona iyi giremiyoruz sorun orda. Aralardan bu kadar kötü dönen başka takım görmedim ben

Takımın genel sorunu uzun süreli aralar dikkat ederseniz uzun süreli milli takım aralarından sonrada takım aynı problemi yaşıyoruz.Benim düşüncen Belhanda,Feghouli ve Falcao gibi yüksek kontratı olan oyuncuları elden çıkarıp genç ve dinamik bir takım kurmak ve sene şampiyonlar ligi yerine uefa kupasından devam etmek.
 
Başarılı ve kötü oynayan bir takımdan başarısız ve kötü oynayan bir takıma evrildik. Bu süreçte beklediğimiz gençleşme ve yapılanma da gerçekleşmedi. Şimdi bir sürü kiralık oyuncu ve perte çıkmış yüksek kontratlı oyuncuyla kalakaldık. Öyle bir durum var ki Belhanda filan bedavadan ayrılınca "oh kontratından kurtulduk" diyecek herkes, ödenen bonservisleri düşünen bir tek ben varım galiba.

Her ne kadar kadro mühendisliği açısından başarılı olmasa da yönetim bu sezon transferler konusunda çok iyi iş çıkardı. Buna son dakikaya kadar süren Falcao transferi de dahil. Muhtemelen sezon başı alınan oyuncular ezbere alındı. Mesela Seri-Belhanda ikilisinin aynı anda sahada olduğu zamanlar oldu, kimse mi uyarmadı Fatih Hoca'yı? Nzonzi'nin oyun tarzı belli ve adam fena da top oynamadı ve buna rağmen fatura ona kesildi. 15 hafta boyunca kanatları olmayan, boyuna geri pas yapan bir takım izledik. Babel dururken Nagatomo'ya kestik faturayı, Falcao'nun oynadığı 2-3 maç oldu ki belki 6-7 defa topla buluşabilmiştir. Pandemi, Muslera ve Falcao gibi oyuncuların sakatlanması elbette çok etkiledi ama bu sezon CL fiyaskosuna ek olarak takım şampiyonluk ışığı da vermedi. Belki bunda Abdullah Avcı'nın loser karakterinden kurtulan Başakşehir'in ve form durumuna ek olarak çeşitli yerlerden desteklenen TS'nin de biraz payı olabilir.

Fatih Hoca daha önce bu takımdan üç defa gitti diye hatırlıyorum. İlkinde Lucescu gelip kısıtlı imkanlarla çok iyi iş çıkarmıştı. Fatih Hoca'nın ikinci gelişini herkes biliyor, Lucescu'yu kovduk ve sonra hem sportif hem de finansal açıdan mahvolduk ve o enkazı kaldırmamız 7-8 sene sürdü. O ara hatırladığım tek başarı Gerets'e aitti, bir de Kalli-Cevat Hoca ile gelen bir şampiyonluk aldık. Üçüncü gelişinde de çok kötü yerde bıraktı-daha doğrusu kovuldu- ve bıraktığı yeniçeri çetesi canımıza okudu-son nefer Selçuk hala takımda- maalesef. Fatih Hoca takımda kalacaksa da ondan daha baskın ve güçlü bir yönetim ya da başkan gerekiyor. Artık adı Faruk Süren mi olur Ünal Aysal mı orasını bilemem!
 

Üst