Mevcut kuru, mevcut yönetimi ve ortamı düşündüğümüzde kendi kendini idare edebilen şube fikrine karşı değilim. Ancak bu işi, işi bilen adamların yapması gerektiği konusunda hepimiz hem fikiriz. Evet, basketbol uzun vadelerde planların yapılmadığı dinamiklerin sürekli olarak değiştiği bir spor. Bir sezon dip yapan takım, ertesi sezon yukarıyı görebiliyor. Ya da kademeli olarak arttırdığınız bütçe belli noktaya geldiğinde patlayabiliyor.
Bu sezon Aaron Harrison ve Nigel Hayes'ten en az 200 bin euro kazanabileceğimiz bir ortam varken, çok değerli yöneticilerimiz sayesinde yine elimiz boş uğurlayacağız kendilerini. Bu insanları, ısrarla bu şubenin başında tutanlar, en az bu insanlar kadar suçlulardır.
Gelecek yıl takımın tamamını genç oyunculardan oluşturmak yerine, orta yaşta oyuncuların yanına eklenecek genç oyuncularla bir yola çıkılması gerektiğine inanıyorum. Bu sezon nispeten Klobucar ve Webster hariç isabeti bulsak da piyasa her daim bizim lehimize bu kadar geniş olmayacak.
Takıma gelirsek Göksenin ve Caner'le kesin olarak yolların ayrılması gerekiyor. Ege ve Ayberk'in kalacağını düşünürsek bir yerli uzun eklemesi yapamayacağız gibi. Anlaştığımız söylenen Okben'den sonra Erol Can ile de yollar ayrılabilir. Ben Emir'i elimizde tutacak şekilde bir yıl süre alabileceği bir yerde oynamasını isterim. (Aslında kalıp süre almasını da istiyorum ancak zor görünüyor şu ortamda.)
Gelecek yıl yine seviye atlatabileceğimiz, yöneticilerimiz izin verirse bonservis de kazanabileceğimiz oyuncularla, oyun olarak üzerine koyduğumuz bir yapı bence yeterli olacaktır.