Bu sezon olduğu gibi önümüzdeki sezonda da ekonomik sıkıntılardan dolayı Efes-Fb-Telekom dışında iddialı kadro beklemiyorum. Hatta Fb bile biraz da olsa küçülmeye gideceğini açıkladı. Önümüzdeki sezon hedefimiz Eurocup'ta en kötü son 8 ve ligde de Efes ve Fb arasına girmek olmalı.
Webster ve Jaka'nın devam etmeyeceği aşikar. Keza yönetimin Auguste, Harrison ve Hayes'i kadroda tutabileceğini sanmıyorum. Tek kalacak yabancı Arapovic olacak gibi duruyor. Yerlilerdense Göksenin ve Ege'nin gönderilmesini düşük ihtimal görüyorum. Bu 3 oyuncu(Arapovic, Göksenin, Ege) dışında alınacak oyunculara gelirsek ; Okben ve Samet kaçırmamamız gereken oyuncular. Birkan ya da Can Maxim ikilisinden biri de kısa rotasyonuna eklenebilir. Durumunu tam bilmiyorum ama Metin Türen serbest kalırsa mutlaka düşünülmeli, olmazsa Orhan Hacıyeva 4 numarayı yedekleyebilir. Oyun kurucu bölgesine biri sert savunma yapan, takımı yönlendiren ve 30+ dakika süre alabilen diğeriyse birebiri kuvvetli iki yabancı oyuncu eklenmeli. Takımı sertleştirmek ve yüksek sizelı bir takım oluşturmak için Okben 2 gibi düşünülüp 3 numaraya Orelik tarzında tutkal görevi görecek bir yabancı daha alınmalı. Son yabancıysa 5 numarada yine en az 25+ dakika oynayan sert, kalıplı biri olmalı. Jekiri bu mevkiye son derece uygun. Bu arada forumda ismi geçen Yiğit,Tolga,Buğrahan ve Berkan gibi oyuncuları transferlerini pek mümkün görmediğim için eklemedim. Özetlersek aşağı yukarı şöyle bir yapı çıkıyor:
Yabancı guard-Yabancı guard-Emir Gökalp
Okben-Göksenin
Orelik-Birkan(Can Maxim)
Arapovic-Metin(Orhan)
Jekiri-Samet-Ege
*Orelik'in sakatlığı hakkında güncel bir bilgiye sahip değilim, daha iyi bir alternatif düşünülebilir.