2019-2020 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

5 yabancılı bir rotasyon kurgulansa sanki daha sağlıklı olacak.

Can Korkmaz kalsa bile yerli bir point guard lazım. Emir Gökalp küçük değil artık ve oyun görüşü kadrodaki en iyi oyuncu bana göre, ancak hoca süre vermeyecekse oyuncuya da rotasyon verimliliği açısından da yazık.

Caner ve Erol Can da keza ikisinin toplam aldığı süre ortalama bir rotasyon oyuncusunun bile altında , 6 sı yabancı 13 oyuncuyla oynadık kağıt üstünde. Ama fiilen 5 yabancı toplam 10-11 oyuncuyla oynadık. Roller daha net belirlenmeli.

Muhammed Baygül 'ün de sözleşmesi bitti. Eğer banvitten guard gelmeyecekse Muhammed combo guard olarak iş yapar.

Okben ve Yiğit, Caner ve Erol Can yerine iyi transferler.
 
Bu sefer de Jekiri ismi çıkmış. Oldukça iyi hamle olur. Yalnız yerli piyasasındaki atağımız ve Jekiri gibi çıkışta bir oyuncuyla ilgilenmemiz sanki bütçede fena sayılmayan bir artış varmış izlenimi veriyor.

Umarım transfer yasağını zamanında kaldırırız da prensip anlaşması yaptığımız adamları kaybetmeyiz. K.Perry, T.Jekiri, Harrison ve yerli hamleleri heyecan verici
 
Yerli guard olarak Ulm'de oynayan İsmet Akpınar hamlesi nasıl olur acaba?
Birde transferi olsa yerli statüsünde mi olur?
 
Jekiri'yi nasıl alıyoruz o da mı doğuştan Galatasaraylıymış. Auguste yabancılar içinde Webster'le beraber kalabilecek yegane oyuncu bence(tabi Webster'den çıkmayacaksak). Zamsız Auguste'tan devam.
 
2,5 milyon civarı bütçeyle Auguste'nin tek pivot olduğu bir yapılanmadansa daha kalıplı ve iyi yer tutan bir beş numarayı tercih ederim. Arapovic olmasa ve bütçe daha yüksek olsa 15-20 dakika süre vermek için tutulabilirdi. Koç sanırım saf bir pg alıp Webster'e bir şans daha verecek ama bence ondan da çıkılmalı. Harrison kalsa çok iyi olur.
 
Kanat bir şekilde bulunur ama bir üst düzey hedef için çok üst düzey bir çember koruyucu ve guard lazım. Zaten adamlar ekmek parasıyla yola çıkıyor, eldeki paranın büyük bölümü de bu iki pozisyona harcansın. Gerekirse 2 guard olsun diye Webster-Klobucar'a verilen (paralar da verilmiyor da lafın gelişi işte) para tek guard'a ayrılsın ve Arroyo kadar olmasa da hiç yoktan Tutku Açık kadar düzenli olarak takımı kontrol edebilecek bir saha içi lidere bırakılsın. Pivot da Auguste gibi skorer olma mecburiyetinde değil, dizleri bitmemiş Dorsey kadar topu içine vurabilse ama daha önemlisi en az onun kadar çemberi koruyabilse şu aşamada yeterli. N'dong'dan beridir (çok az Patric Young) şu takım çember savunabilen uzun getiremedi, o yüzden de bir türlü az sayı yiyen, iyi savunmacı Galatasaray takımları göremedik. Ben Arapovic'in tutulması taraftarıyım ama Auguste'la kesin yollar ayrılıp bahsettiğim profilde bir pivot takıma kazandırılmalı. Efes sözleşmesinden çıkarsa bir kez daha Pleiss bile denenebilir. Onun dışında piyasadan öyle böyle iyi yerli düşürmek şart. Getirdiğin yabancı yine belli kalitesiyle rakiplerin yabancılarını dengeleyebiliyor ama Efes-Fener ve hatta Banvit'le oynayınca aradaki yerli kalitesi farkı seni fazlasıyla etkiliyor. Bu anlamda Okben de Yiğit de çok değerli oyuncular. Ender Arslan'ın kontratı ne durumda bilmiyorum ama kariyerinin son demlerinde o bile 12-14 dakika arası rotasyonu için denenebillir.
 
Bu sene ligi tv şartlarından dolayı takip edemedim ama bize genç, gelecek vadeden Türk oyuncu lazım. Berkan, Tolga Geçim gibi oyuncular elbette Efes-Fb gibi takımlara gitmek isteyecektir ilk durumda. Ama ne yapıp edip bize çekmenin bir yolunu bulmamız lazım.
 
Niye abi bu sene aldığımız yabancılar kötürüm müydü?
Yok bu sezon aldığımız yabancıların çoğu iyiydi lâkin elde tutamadıktan sonra anlamı kalmıyor. Her sezon da o bütçeyle transferde başarılı olmak zor. Bu basketbol düşmanı yönetimden olumlu hamle de beklemediğim için bütçeyi daha da düşüreceklerini düşünüyorum.
 
Bu sene ligi tv şartlarından dolayı takip edemedim ama bize genç, gelecek vadeden Türk oyuncu lazım. Berkan, Tolga Geçim gibi oyuncular elbette Efes-Fb gibi takımlara gitmek isteyecektir ilk durumda. Ama ne yapıp edip bize çekmenin bir yolunu bulmamız lazım.

Tolga, Anadolu Efes'te seneye.
Berkan da seneye Barış Hersek yerine Fenerbahçe Beko'ya gidecek gibi bir haber görmüştüm.

Bizde Barış Hersek ya da Metin Türen'den birini alırız umarım 4 numaraya.

5 numara içinde Ege yerine Samet Geyik ya da Furkan Aldemir'den birisini Almalıyız.
Artık Ege'ye dayanacak sabrımız kalmadı.

Guard bölgesi içinde ne kadar mümkün bilmiyorum ama Gaziantep'ten guard Can Öğüt'ü görmek isterdim.

Yiğit geldi 2 numaraya. Kısa rotasyonuna Okben ve Muhammed Baygül ikilisinden birini getirirsek müthiş iş yapmış oluruz.
 
Webster’in uygun bir bütçe/oyun kurucu transferi ile kalma ihtimali varmış. Şöyle bir şey düşündüm.

Aleksa Avramovic/Alex Perez - Can Korkmaz
Tai Webster - Yiğit Arslan - Okben Ulubay
Zanis Peiners - Göksenin Köksal
Amath M’baye - Arapovic - Ayberk
Michael Eric - Ege Arar
 
Ömer Yalçınkaya Erol Can-Caner-Ege-Ayberk'in kontratı olduğunu söylemiş ama kontratları opsiyonlu, istersek (ki istememiz gerekiyor bunların bizim takımda yeri yok.Özellikle Ege ve Ayberk) gönderebiliriz.Ayrıca Göksenin'le kontrat yenileme isteğine anlam veremiyorum.Bu kadar berbat geçirdiği bir sezondan sonra 1 Milyon TL'den fazla para verip takımda tutmaya devam mı edeceğiz?Çok anlamsız.

2019 NBA Draft'ı yarın gece yapılacak.Seçilmeyecek ya da 50'den sonra seçilecek oyunculara iyi bakmak gerekiyor.Kısa oyuncuların Avrupa'ya uyumu uzun sürüyor uzun oyuncu konusunda mutlaka işe yarar birisini bulabiliriz.
 
Son düzenleme:
Draft'ın son 10 sırasında seçilen , takımlarında garanti kontrat imzalamaları zor olan ve eğer gelirlerse ligimizde fark yaratabilecek 3 oyuncu :

Jarrell Brantley : Nigel Hayes'in yerine alabiliriz.Tam anlamıyla skorer değil.Charleston gibi küçük bir kolejde tek tabanca ve veteran (adam 23 yaşında ) olarak oynadığı son yılında istatistikleri tavan yaptı (20 sayı , 8.5 rebound , 2.5 asist , 1.5 top çalma ve 1 blok ).Skorunu genellikle pota altı boğuşmalarında ve atletizmiyle bulan birisi.Şutu temiz değil.Son yılında bile net bir üçlük silahına sahip olamadı ve %33 ile üçlük attı (38/116).Savunmada bilgiden çok atletizmi ve ayak çabukluğuyla iş yapıyor.Kısaca, Hayes kadar topa yatkın ve skorer değil ama ondan daha iyi savunmacı ve çok daha atlet.Pozisyonuna göre uzun olmayan boyu (2.00) ve yaşının ilerlemesi nedeniyle NBA'de yer bulması zor ama bize gelirse ligimizde fark yaratabilir.

Tremont Waters : Louisana State gibi büyük bir üniversitenin saha içi komutanı olarak drafta girdi.1.80'lik boyu yüzünden belkide NBA'de hiç oynayamayacak ama bizim gibi takımlar için denenebilecek bir kumar.Saha görüşü,hızı,deliciliği ve temiz şutuyla bizim Shane Larkin'imiz olabilir.Ya da bu kıtada ülke ülke gezip dikiş tutturamayan yeni bir Erwing Walker olabilir.İki tarafa da gidebilecek bir kariyeri var ama dediğim gibi bizim için alınabilecek bir risk. (Son yılında 15.5 sayı , 6 asist , 3 rebound ve 3 top çalma ortalamarıyla oynadı)

Quinndary Weatherspoon : Yine küçük bir kolej (Mississippi State) , yine 4. yılını geçiren bir kolej veteranı (adam Devin Booker'dan sadece 1 ay genç) ve yine tek tabanca olarak elde edilen büyük istatistikler (18.5 sayı , 4.7 rebound , 3 asist ve 1.7 top çalma).Skorunu genellikle fizik gücünü kullanıp içeri girerek yapıyor.Şutu ortalama üstü olsada ilk silahı değil.Topla oynamayı çok uzattığından Avrupa'nın set oyunlarına alışması çok uzun zaman alabilir.Ama fiziksel gücü ve skorerlik açısından Keith Lengford-Cory Higgins gibi yıldızlardan bir eksiği yok.Sadece Avrupa basketboluna ne kadar uyum sağlayabilecek , o büyük bir soru işareti.

Bunların dışında Kyle Guy sapık şutörlüğüyle insanların ilgisini çekebilir ama ayak çabukluğunu ve dribblingini geliştirmezse Jon Diebler - Andy Rautins ayarında bir oyuncu olur ki bu da Avrupa'da fark yaratamaması anlamına geliyor.

Aslında benim asıl istediğim ve burada bariz fark yaratabilecek 2 oyuncu vardı (Admiral Schofield - Isaiah Roby).Ama beklediğimin 10 sıra önünde seçildiler ki takımlarıyla garanti kontrat imzalamaları çok büyük ihtimal.
 
Son düzenleme:
FIBA; Bruno Fitipaldo ve DaJuan Summers'ın ödenmeyen alacakları nedeniyle Galatasaray'a iki dosyadan daha transfer yasağı getirdi.

(via@NeoRock06)
 

Üst