2020-2021 Euroleague

Barcelona-Zenit maçı inanılmaz zevkli geçiyor. Zenit geri adım atmadı. Şu anda 71-68 öndeler son çeyrekte. Alex Poythress harika oynuyor. Yalnız Zenit maça 10 kişi çıkabildi. Barca'da da JAsikevicius ve yardımcısı Covid'den dolayı yoklar. Hakemler 2 tane sadece ve 1 tanesi Rus. İlginç olaylar oluyor.
 
Geçen hafta Anadolu Efes'i yenen Zenit bu hafta da Jasikevicius'suz Barcelona'yı 74-70 yendi.
Pascual eski takımını mağlup etti.
Poythress 16 sayı 11 ribaunt ile oynadı ve maçın oyuncusu oldu.
 
Fener 50 ribaund alsa da Efes o istatistiğe rağmen maçı alacakken Micic armağan etti son dakikalarda. Ergin Ataman da ay sonuna kadar mental olarak havlu atmamak için Rice’ı istemiş olabilir gayet tabi. Zira Micic dışında oyun kurucu yok, onun da durumu malum.
Real Madrid kendi evinde hezimete uğradı Valencia’ya karşı. Barcelona da Zenit’i yenemedi. Ne bileyim eurolig bu sezon biraz tuhaf ilerliyor. Hiç bir favori yok, 0 favori. Covid laneti bitse de artık her şeyde normale dönsek...
 
Mateusz Ponitka, Igor Volkhin, Billy Baron ve Kevin Pangos’un da COVID+ olduğunu açıkladı Zenit. Daha önce Austin Hollins, Anton Pushkov, Arturas Gudaitis ve Vladislav Trushkin açıklanmıştı. Koç Xavi Pascual, Zorzano, Voznyuk, Yalovchuk ve masör Kozlov da şu anda COVID pozitif.

Zenit bu hafta içi Baskonia ve Valencia deplasmanlarına çıkacak. Eğer sekiz oyuncu çıkaramazsa kurallar gereği hükmen mağlup sayılacak. Ufak bir not: Eğer Zenit İspanya’ya gider ve kafileden herhangi bir kişi daha COVID+ çıkarsa, 14 gün İspanya’da karantinada kalmak zorunda.

(via@ismailsenol)
 
8 oyuncusu ve 4 koçunun Covid-19 testi pozitif çıkan Zenit, Baskonia maçı için İspanya'ya gitmedi. EuroLeague'e maç ertelemesi için talepte bulunan Zenit, henüz bir cevap alamadı. (Sportando)
 
Zenit St. Petersburg'un, EuroLeague'de bu hafta Baskonia ve Valencia ile oynayacağı maçlar Euroleague tarafından iptal edildi.
 
Avrupa basketbolda koronaa isine kotu basladi.
Bircok spor dalinda seyircili maclar basladi.
Lig yonetimi ve kulupler yapilanlari degistirmeli. Cunku ne yapiyorlar bilmiyorum ama ise yaramadi.
 
Nba 150 milyon dolar harcayarak tamamen izole bir ortam oluşturdu ve bu sayede organizasyonunu tamamlayabildi. Euroleague başladı başlar başlamaz vakalar çıkmaya başladı. Nfl takip ediyorum orada da izole ortam yok ve sıkıntılar başladı, maçlar erteleniyor geleceği muamma. Yani bubble olmazsa iş çok zor. Ama ben esas Avrupa'da ve bizde futbol nasıl aylardır sorunsuz devam ediyor onu anlayamıyorum. Yapılan ekstra bişey yok ki aynen basketbolda olduğu gibi takımlar seyahat edip birbirlerinin sahasında oynuyorlar. Orada da uluslararası maçlar oluyor. Mantık olarak basketbolcularda çıkıyorsa futbolcularda da çıkması lazım. Futbolcuların öyle basketbolculardan daha bilinçli daha çok kendine dikkat eden insanlar olduklarını da sanmıyorum. Çok ilginç gerçekten. Almanya'da artık seyircili oynanmaya başladı maçlar mesela. Nasıl çıkacaklar bu işin içinden gerçekten soru işareti.
 
Evet kim dogru yapiyor biraz da zaman gosterecek. Az bilincli cok bilincliye gelemedik daha hani dilim varmiyor ama bari koronali maca cikmasinlar yahu.
2-3 mac oynandi neredeyse basketbol duracak.
 
İlk üç hafta bana en çok keyif veren takım Valencia oldu. Kadrosundaki oyunculardan güzel bir uyum ve güzel bir oyun çıkartılmış. Barcelona'ya kaliteleri yetmedi ama hakemlerin iki tane çok kötü düdüğü vardı. Belki iş terse de dönebilirdi. Böyle giderlerse çok can yakarlar.
 
Ben de Valencia’dan galibiyet bekliyordum net olarak.
Efes de Berlin deplasmanından açık ara galip çıktı. Ancak yine de Micic avelliklerine devam ediyor. 13 asist yapmış olsa da ciddi saçmalamaları mevcut maç içinde. Saçını değiştirdi kendi de değişti. İyice itici geliyor gözüme şu adam bu sezon. Efes’in olmazsa olmazı Simon, Micic değil. Umarım Larkin bir an önce döner de basketbola doymaya başlarız.
 
Euroleague'de böyle giderse sezon yarım kalacak. Şu ana kadar Cska, Khimki, Zenit, Asvel ve diğer bazı takımlarda çeşitli vakalar görüldü. Euroleague yönetimi NBA tarzı bir buble gibi yapılanma yapabilir mi bilmiyorum ama diğer türlü sezonun bu şekilde tamamlanması çok zor.
 
Balon uygulamasi ile ugrasmazlar, kar az.
Bulduklari uygulama hukmen malubiyet. Fantazi olacak ama koronadan iyi korunan takim playoff yapabilir.
 
Andrea Trincheri yine yapti yapacagini. Bu kadar kisitli kadroyla, deplasmanda Maccabiyi yendiler. Tamam seyirci yok ama kimse kazanmalarini beklemiyordu.
 

Üst