2020-2021 Euroleague

Bayern deplasmanda, Barcelona'yı yendi. 20 yıl aradan sonra Gasolu gördük. Barca'da Mirotic, Oriola ve Higgins yoktu. Bu galibiyetle birlikte. Efes ve Fener eşleşmemiş oldu. İki takım da sene içinde güç kaybetmiş Real ve Cska ile oynayacaklar. Onların daha çok istediği bir durum oldu.
 
Vesely dönmezse CSKA parçalar Fener'i. Vesely dönerse belki bi ihtimal Fener geçebilir. Real de her ne kadar zayıf görünse de her zaman potansiyel tehdit. Ama Efes öyle bi boyutta ki gidip 108 attı Madrid'e deplasmanda.
 
Barca beklenildiği gibi verdi maçı ve eşleşmeleri belirledi. Efes-real, Cska - Fb.Diğer eşleşmelerde Milano-Münih ve büyük ihtimalde Barca-Zenit. Deck in gitmesi real iyice güç kaybetti efes büyük ihtimal süpürür. Fb ise veselynin olduğu denklemde bence eşitti şanslar. Mğnih-Milano en zevkli seri olacaktır Baldwin önderliğinde ve milano kısalarını iyi savunabilirlerse F4 yapabilir Bayern.
 
Kafasını sudan çıkarın gardı Nba'nin aldığı bir dönemde Baldwin yazın kan çıkartacak gibi. En başta Micic in Nba yolunu tutmasıyla Efes, Real, Cska ilgilenecektir bence. Reynolds ve Lucic yine iyi piyasa yaptı bence üçünü birden alsa bile olur efes.
 
Bayern'e bakınca bizim takımı görüyorum. Resmen bizim yaşayacaklarımızı yaşıyorlar. Bizim Mahmudi ile başlayıp, yatırımlarla Ergin Ataman ile yükselişe geçip başarılar kazandığımız geliyor aklıma. Yani şunu yapmak çok zor değil, çok tatlı hatta. Yüksek olmasına gerek yok, sadece belirli bir bütçe belirleyip her yıl onu koruyacaksın. Sonra aklı başında 1-2 yönetici ve güvenilir bir koç ile adım adım tırmanacaksın. Zamanında yaptık ama Yarsuvat, Özbek, Cengiz gibi adamlar kötü kaderimiz oldu.
Bugün geldikleri nokta inanılmaz. Bir Alman takımı Eurolig'i 5.sırada tamamladı, ki zaten ilk 4'te yer alan takımlar favori takımlar. Benim de en merak ettiğim eşleşme Milano-Bayern eşleşmesi. Müthiş zevkli geçeceğinden ve sahada savaş olacağından şüphem yok. Milano tecrübeli kadrosu ve koçuyla 1 adım önde gibi duruyor ama bakalım. Muhtemelen 5.maçta sonuçlanacak seri.
 
Yüksekmiş, bunu bilmiyordum. Ama şube yönetimleri inanılmaz iyi. Kadro planlaması ve coaching kısmı özellikle. Tabi biz günümüz şartlarında 20M civarına çıkamayız ama zamanında üstüne koya koya gidilen, basamak basamak çıkılan o yapılanma bir anda çöp olunca insan unutamıyor ister istemez. En azından şöyle 7-8M bandından aşağı düşmesek ve aklı başında 1 şube sorumlusu olsa süper olacak. Koskoca Galatasaray bunu yapabilir umarım. Çünkü dün de maçları izlerken bizim takım aklıma geldi. Heyecanlı heyecanlı oturup EL maçımızı izlerdik, kalbimiz heyecanla çarpardı...
 
Ya bu Teodosic nerede? Avrupa'nın en iyi 2-3 oyun kurucusundan biri neden hala Bologna'da devam ediyor? Şu olay benim belki de Eurolig'de kabullenemediğim en büyük olay. Teodosic ya Teodosic... Şu adamın 2 yıldır EL'de olmayıp Bologna'da oynamasını kabullenemedim.
 
Ya bu Teodosic nerede? Avrupa'nın en iyi 2-3 oyun kurucusundan biri neden hala Bologna'da devam ediyor? Şu olay benim belki de Eurolig'de kabullenemediğim en büyük olay. Teodosic ya Teodosic... Şu adamın 2 yıldır EL'de olmayıp Bologna'da oynamasını kabullenemedim.
Mangırın gücü:D Virtus Bologna euroleague için kuruldu. Ama geçen sene covid-19 sezonu kapatınca 1 yıl değil 2 yıl euroleague dışında kaldı TEODOSIC. Gerçi Daçka'yı bile covid sayesinde tarafsız sahada yenip son maçta çıkabilmişlerdi gruptan çeyrek finale. Bu yıl da Unics'i 3.maçta yenemezlerse ya da Zenit kaybedip Valencia Euroleague hakkını koruduğunda Eurocup finalinde Monaco'yu geçemezlerse, Euroleague wildcard ihtimali dışında yine mümkün olmayacak. Ama katılırlarsa Bayern gibi kalıcı lisans vermeye hazır bekliyor Euroleague yönetimi V.Bologna'ya.
 
Son düzenleme:
Bir Rus takımı daha gelmiş lige,U.Kazan Bologna'yı yenmiş,kimi sevsem kaybediyor,kimi istemesem kazanıyor,Rus takımlarını istemiyorum diye EL de 10 rus takımı oynatın bari,Teodosic'in performansına da yazık olmuş

Geçenlerde masada 10 küçük kağıt koparttım şans durumumu sınamak için 9 una bayram yazıp birine X birşey yazdım,kağıtları katlayıp karıştırdım birini çektim X çıktı.Bir dahakina 99 tanesine bayram yazıp birine x yazacam yine x çıkarsa bilemiyorum yani : )
 
Bologna sezon başı çok kötü kadro planlamasıyla yola çıkmıştı. Ben sürpriz yaparak erken elenmelerini bekliyordum ama bir şekilde bu noktaya kadar geldiler. Dordevic gibi loser bir koç faktörü de vardı. Seneye iş bilen bir koç ve doğru yapılanmayla rötarlı da olsa Bologna lige girer. Kahveci Zanetti'nin kafası atmadıkça bütçeyle ilgili sıkıntı da yaşamazlar.
 
Playofflar 2 harika eşleşmeyle başlıyor. Akşam 8'de Efes-Madrid var. Sonra en çok merak ettiğim Milano-Bayern maçı eşleşmesi var 21:45'te. Aslında görünen, çok çekişmeli geçeceği ama ben Milano'dan 3-0 bekliyorum açıkçası. Bayern deplasmanda bir maç çalarsa da şaşırmam ama.
 
Laso çok iyi hazırlamış yine takımını. Efes için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Özellikle hücumda açamıyorlar rakip savunmayı. Larkin ve Micic saçmalıyorlar bazen gereksiz. Beaubois ile Simon oyun aklı koyuyorlar kısalardan.
 

Üst