2020-2021 Euroleague

Barça’nın kısalara yaptığı baskıya Efes’in hiçbir çözüm üretememiş olması büyük sıkıntı. Çembere yaklaşamıyorlar bile. Micic kenardayken her şey daha da zorlaşacak.
 
Dış atıştan isabet bulamamak bütün kimyalarını bozdu Efesli oyuncuların. Hiç alışkın değiller pres altında oynamaya. Larkin hâlâ niçin oyunda, onu da anlayabilmiş değilim.
 
Efes savunmayı arttırıp rakibi durdurunca hücumu daha da iyi oluyor. Bu olayı son periyoda taşıyabilirlerse kendi hücum ritimlerini de işin içine sokup son periyot +10 farkla maçı kazanabilirler bence.
 
Devreye büyük bir ivmeyle girecekken yine son anda şartlar eşitlendi. Ayrıca basketbolda bir ara denenen faul hakkı dolunca yapılan faullerde serbest atış çizgisine gitme ya da kenardan oyuna başlama koçlara bırakılacak şekilde tercihe sunulmalı. Son çeyrekler hariç ya da son 2 veya 5 dk da olur. Çünkü 19 sn kala pota altında Moerman'a faul yapıldığında fark 4 sayıydı ve çizgiden boş dönünce 3 sayıya indi devrede. Halbuki kenardan başlasak en az 4 sayı hatta büyük ihtimal en kötü son saniyede çizgiye gidip 6 sayı gibi bitirebilirdik. Basketbolda olumlu yaptığın şeylerin olumsuz durumlar doğurduğu çok aksiyon oluyor ama çoğu oyun içi. Bu ise ufak bir kural değişikliğiyle halledilebilecek bir durum.
 
3.çeyrek oyun istediğimiz gibi oynanmaya başladı ama Kuric ve Higgins sağolsun maçı koparttırmadı. Son çeyrek belirleyici olacak halen ortada.
 
Bu final kaybedilirse takım dağılır hem oyuncu olarak hem psikolojik olarak. O yüzden Barçaya göre daha çok ihtiyacı var Efesin gelecek adına. 2 yılın en iyisi olmanın ödülünü alma baskısı var herkeste.
 

Üst