2020-2021 Galatasaray Erkek Voleybol Takımı

artık yarı finalde feneri banka takımlarından birine kırdırıp final kovalayacağız bir şekilde 24 22 den alsak seti maçı da alablilirdik bence...
 
Bugün Afyon'a da yenilerek yolumuza devam ettik. Nedim Özbey Galatasaraylıyım diyorsa, Galatasaray'a bir aidiyet duyuyorsa her şeyden evvel bir profesyonel olarak mevcut durumda sorumluluğu alıyorsa istifa etsin. Selçuk için de bir jübile organize edilsin ya da bize yük olmasın. Okan Böke ben bu voleybol takımlarını bir yere getireceğim diyorsa kız ve erkek takımlarına ne oynadığı belli dört numaralar ve ne oynattığı belli antrenörler getirsin.
 
Fenerbahçe yenilgileri sonrası mental olarak dibi görüyoruz. Ilk maçta yenildikten sonra tokata da saçma sapan şekilde yenilemiştik. Burutay bile takıma küsmüş gibiydi. Nedim hocaya teşekkür edip yolları ayırmalıyız.
 
Bu sene, Galatasaray adına, erkek basketbol takımımızın Bakken Bears maçından sonraki en büyük rezillik şu maç. Sene başı normal sezon liderliğini alıp şampiyon olur muyuz diye düşünürken şimdi play-off ihtimalini zora sokuyoruz. Şu takımın koçu ile kaptan Selçuk ile sonuç ne olursa olsun yollar bir an önce ayrılmalı. Şu takıma yapılan yatırımın karşılığı artık bu olmamalı.
 
Voleybol şubesi ile şunu söylemek lazım zamanında Mehmet Ali Aydınlar'ın yaptığı gibi en iyileri getirir ligi domine edersiniz ya da alt yapılardan oyuncularla bir yerde kalırsınız. Biz erkek takımı şampiyonluk adayı diyoruz, ligin dibindeki takımı zor yeniyor milli takım iskeleti bizde diyoruz Türkiye erkek voleybolunda ne ki iskeleti bizde olsun Makedonya'ya dahi oynadıkları oyun ortada üstelik o takımın antrenörü de Nedim Özbey. Kendisi oynattığı oyuna voleybol diyorsa söylenecek bir şey yok.

Kadın voleybolda sezona gençleri oynatma iddiası ile başlayan takıma Kosheleva'yı alıyoruz yine söylüyorum Okan Böke Kosheleva'da ve Berezhko'da ne görmüştür ne zaman izlemiştir de almıştır. Voleybolu bildiği şüpheli ama şunu aldım bunu getiriyorum diyerek reklamını yapmasını iyi biliyor. Bu şubenin antrenörlerinin galatasaraylı olma zorunluluğu yok voleybol oynatmaları bunu da iyi yapmaları gerekli diğer takımlar gelecek sezon için oyuncuları alıp planları çoktan yaptı. Bizde yine aynı adamlar, antrenörler plan yapacaksa vah ki ne vah.
 
2 gün önce lige Ziraat'a da 3-1 yenilmişiz, Berezhyko takviyesi seviye atlatmadı yanlış planlama yanlış yabancı oyuncular şampiyonluk naralarıyla başlayıp yine güme gidecek bir sezon daha, üzücü..
 
Ziraat maçı zaten formalite maçıydı, yensek 3 olacaktık ama 4. olsak 3. olsak değişen bir şey yoktu ve takım rotasyonla oynadı.
 
Son düzenleme:
3. set sonlarında saçma işler yaptık maçı bitiremedik sonrasında arkas seti alınca canlandı ve maçı aldı. Eksiğimiz de vardı baya. Kupayı alamazdık zaten eksiklerle.
 
Ziraat karşısında Burutay'ın sakat sakat oynamasına rağmen Yuri'nin de iki yönlü iyi oyunuyla maçı alabilecek noktaya getirdik ama tie-breakin sonunda 3 tane plase servisi karşılayamayıp 3-2 verdik maçı.
 
Ziraat'ı bu sezon 10'u izleyişimdir ve oyunları hep aynı. ter maat ve atanasov hücum gücü güçlü olan isimler. arslan genelde oyunu bu ikisine yıkar, bazen de ortadan bedirhan ve emini kullanır. van garderen'i defans anlamında kullanılır çoğunlukla bazen de atanasovu dinlendiklerinde hücumda kullanıyorlar. bu maç ortayı az kullandılar, atanasov ve ter ile etkili olmaya çalıştılar ve ilk set böyle rahat geçti. manşetlerde de selim'in beklendiği gibi aksaması, burak'ın da kötü manşetleri ilk seti ziraata getirdi zaten. sonrasında manşette burutaya dönmemiz ve bloklarda etkili olmamız rakip köşelerin ritmini düşürdü ve maç bize döndü. 3. setin sonunda set puanını yakalamamıza rağmen basit hatalarla seti verdik ve geri düştük tekrardan. ama oyun anlamında daha iyidik ve çevirebileceğimizi hissettirdik. 4. set yury'nin harika hücum performansı ve burutay'ın harika manşetleri kolay bir set geçirmemizi sağladı. final setinde ter matt neredeyse tek başına ziraat'ı ayakta tuttu ama yine etkili taraf bizdik. maalesef 11-10'du sanırım öndeyken onurun rezil manşetleri sayesinde etkisiz hücumlar yaptık ve 14-11 geriye düştük maçta orada bitti zaten. takımımız adına maçın yıldızı yury oldu, burutay zaten servis ve hücumlarda çok etkisiz çünkü sakatlığı var ama manşette getirdiği güç fark yaratıyor ki, onun manşet oyunu sayesinde maç içinde kaldık ve kazanabilirdik. torres maç içinde çok değişken oynuyor, ortasını bulmalı artık. selçuk abi'de normal sezona göre daha iyi görünüyor ama seneye kesinlikle yolları ayırmalıyız, as pasör mevkisi takımın kanayan yarasıdır. ortalar savunma anlamında bugün iyi gözüktü ama oynatan pasör ile hücumda bir türlü bir uyumları oluşmadı. liberolarımız çok kötüydü kaybetmemizin sebebi de bu olabilir.

- yury iyi gözükse de onun yerine dinamik bir smaçör bulmalıyız, mesela toto'daki bruno gibi. pasör kesinlikle lazım, burak mert'e bir tane yedek lazım. o zaman en büyük aday olabiliriz ligin.

-final şansımızı da ben 1-0 geriye düşmemize rağmen ciddi görüyorum. biz ziraat'dan daha iyi oynuyoruz tek sorunumuz manşetlerde aksamamız ve torres ve selçuk abinin dalgalı oyunu. yury her zaman böyle mükemmel oynamaz. onurdan zaten beklentim yok adamın olayı belli ama burak mert bugün ki gibi kötü oynamamalı kendisi bu ligin en iyi liberosudur. kısacası: atanasov ve ter matt'ın hızını kesersek, sağlıklı manşet alırsak ve hücumda takımımız bir ortayı bulursa finale çıkabiliriz.
 
Arkas fenerbahçeyi yenerek 1-0 öne geçti. Fenerli oyuncular korona olduktan sonra düşüşe geçti ve toparlanamadilar. Eğer arkas feneri geçerse, sampiyon büyük ihtimalle ziraat-galatasaray eşleşmesinden turu geçen olacaktır. Toto'daki wallace ülkesine dönmüş, bizde smaçöre brunoyu kapsak iyi olacaktır. Şampiyonlar ligini garantileyen ziraat seneye daha da güçlenecek ve gelecek sezon güçlenmezsek kupayı yine yıllarca zor görebiliriz.

Edit: arkas feneri, ziraata bizi geçerse arkas şampiyon olmasa bile şampiyonlar ligi vizesini alıyor. Saçma sapan statü yüzünden 4. Olduk ve fenerbahçe ile eşlesemedik. Eğer 3. Olup fenerle eşleseydik, kupayı alamasak bile feneri geçtiğimiz takdirde şampiyonlar ligi vizesi alacaktık. Şimdi tek şansımız şampiyonluk.
 
Son düzenleme:
Turu geçersek şampiyon olma ihtimalimiz nedir arkadaşlar ziraat daha önce şampiyon olmamış bizde 32 sene önce şampiyon olmuşuz o nedenle soruyorum
 
Fenerbahçe bu sene bize 2 maçta da üstünlük sağladı ama o zaman ki formuyla şimdi ki formu arasında dağlar kadar fark var ki arkasa ilk maçta da kaybettiler. arkas gelirse finalde şansımız çok yüksek. fenerbahçe gelirse bir şey diyemem. tabii önce ziraatı geçmemiz lazım ve 1-0 gerideyiz. ziraat'ın çarprazı ve smaçörü çok kaliteli oynuyorlar, atanasov ve ter maat'ın hücumda harika oyunları sayesinde buradalar zaten. ligin ortasına doğru pasöre de arslan gelince performansları daha da büyüdü.

- yury isim olarak büyüktür ama o eski yury değil, zaten dinamo'da süre bulamadığı için bize düştü ve öyle iyi de oynamıyor. bu maç harikaydı o başka. bruno manşette, hücumda, servislerde ve enerjisiyle özel bir isimdir. bu ligi takip edip brunoya burun kıvırmakta komik bence. toto'nun 3 yıldır yıldızıdır ve takımı kendisini bırakmıyor zaten. toto'ya da wallace ile harika oynayıp türkiye kupasını hediye ettiler bu sene. smaçör bölgesinde burutay ve bruno ikilisi harika olur. wallace cruzeiro'ya döndü.
 

Üst