2020-2021 Galatasaray Futbol Takımı

Seyircisiz maçın bizim avantajımıza olacağını düşünüyorum. Baskı altında olmayan bir Galatasaray her türlü daha iyi oynar, kendi futbolunu daha iyi yansıtır.
 
15 günde 5.maçımızı oynarken şu anda övülen fb 3.maçına çıktı. Takımda yorgunluk çok bariz belliydi. Bu takıma acil Seri ve Onyekuru lazım. Bu 2 isim olsaydı bugünde kazanırdık.

Evet kötü oynadık ama enseyi karartacak bir şey görmüyorum. Şimdi önümüzde ki Rangers maçı çok önemli. O maçı inşAllah bir sakatlık ve aksilik olmadan kazanıp gruplara kalıp geri döneriz. Hem maddi açıdan hem de Avrupa'da eski günlerimize dönmek için çok önemli bir maç. Hocaya ve takıma güveniyorum.
 
Önceki maçlardaki takım bu değildi sanki. Uzun zamandır bu kadar kötü futbol izlememiştim.

Etebo-Taylan ile başlamak varken evlatçılık uğruna yürüyen Arda’yı oynatmak, Feghouli-Belhanda’ya bu kadar tahammül etmek nedendir çözemedim. Falcao 80 dk topa dokunamadı. Böyle aciz duruma düşmek yakışmadı. Bu oyunla 1 puana şükretmek lazım. Rangers karşısına böyle çıkılmaz.
 
100 kiloluk Sneijder en azından ara toplar atar, en kötü bi frikik çakar maçı alırdı. Şu gamsızın suratını görüp aldığı haram paraları görmekten usandım. Koca Galatasaray 3 yıldır şu rezili yollayamayıp üstüne milyonlar ödedi ya helal olsun.
Arda’yı evlat edineceksen git edin, kanatta Onyekuru bile tek başına maçı alır götürür hallaç pamuğuna çevirirdi o vasat defansı.
Milletin gülüp eğlendiği Erol Bulut’un şu vasat fenerine gol atamıyorsan diyecek bir şey yok.
Oyundur, kazanılır kaybedilir ama doğrularla kaybetmek var, bomboş yanlışlarla inatla kaybetmek var.
 
Niye burada Fenerbahçe bu kadar küçümseniyor anlamıyorum. Eksikleri olan ama özellikle orta sahası taş gibi takım. Bugün de çok net rakibi bozmaya çıkmışlar ve başardılar da.
Bir de unutulan bir şey var. Biz de eksik takımız. Çok az zaman kaldı bir hızlı kanat bir de orta saha elzem. Hadi orta sahayı mevcut rotasyonla idare ettik diyelim hızlı bir adam elzem.
 
100 kiloluk Sneijder en azından ara toplar atar, en kötü bi frikik çakar maçı alırdı. Şu gamsızın suratını görüp aldığı haram paraları görmekten usandım. Koca Galatasaray 3 yıldır şu rezili yollayamayıp üstüne milyonlar ödedi ya helal olsun.
Arda’yı evlat edineceksen git edin, kanatta Onyekuru bile tek başına maçı alır götürür hallaç pamuğuna çevirirdi o vasat defansı.
Milletin gülüp eğlendiği Erol Bulut’un şu vasat fenerine gol atamıyorsan diyecek bir şey yok.
Oyundur, kazanılır kaybedilir ama doğrularla kaybetmek var, bomboş yanlışlarla inatla kaybetmek var.

Fenerin neresi vasat Allah aşkına. Orta sahası bence şu anda ligin en iyi orta sahası isim olarak. Dünkü oyun ile de bunu gösterdiler. Doğrudur hücum anlamında bir şey yapamadık ama Fenerbahçe bizi ezdi falan baya abartılı cümleler. Ben kaleci Fatih in yeri yattığını görmedim. Biz dün hücum da kötü idik sadece bu kadar. Fazla bizi gömmeye, Fenerbahçe bizi ezdi demeye gerek yok.

Dünkü oyunda yorgunluğu da göz önüne alalım. 15 günde 5.maça çıktı takım. Bir orta saha ve hızlı kanat oyuncusu ile her şey çok daha güzel olabilir. Yeter ki yönetim üzerine düşeni yapsın. Sadece Fatih Hoca ile olmaz bu iş...
 
Ben Gustavo dışında bir taş ya da fayans göremiyorum orta sahada. Mert Hakan gibi balonu iyi ki aldılar bizden, yıllardır adam olacak diye beklenen Ozan, 36 lık Sosa vs.. Hepsi aynı düzeyde tekdüze oyuncular. Tolga ve Deniz Türüç’ü de katalım isterseniz ? Türk futbolu o kadar vasatlaştı ki son yıllarda biz bile 2 pas atanı Xavi görmeye başladık. Giuliano, Fernandao vs o takımın gördüğü son iyi kadroydu. Ayrıca ben bizi ezdi gibi cümle de kullanmadım. Zaten onların ezebilecek bir kadro kalitesi yahut hocası da yok. Erzurum’un Kayseri’nin orta sahası bunlardan daha iyi. Benim kızdığım her sene vasat giden feneri bir türlü evimizde şöyle 2-3 atıp yollayamamak. Adamlar 9 kişi Hatay’ı yenemiyor ama sen hala Belhanda, Arda bilmem ne ile uğraşıyorsun. Dünyada adam bitti de dönüp dönüp aynı isimlerle ve o isimlerin sorunlarıyla uğraşıyoruz. Sonra tatsız tuzsuz 0-0 a abone maçlar... Geçen seneler de bu böyleydi, bu sene ilk kez olmuyor. Ben her derbide gamsız Belhanda yüzünden 10 kişi olduğumuzu görmek istemiyorum. Arda geldi 9 a indik ne güzel. Hadi bunları aldın bari oyuncu değişikliği falan kullan da yerlerine maçı isteyen adamları koy belki bir şeyler yaparız. Sıkıldım her sene aynı senaryoyu görmekten. Ne diyim atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti, sen de Türkiye liginde debelen dur.
Velhasıl, benim “şahsi fikirlerim” bunlar. Sizinkilere de saygı duyuyorum.
 
Erzurum ve Kayseri'nin orta sahası bunlardan iyi dedin ya. Sen beni güldürdün Allah'ta seni güldürsün :))

Açıkçası kimsenin kimseyi Xavi olarak gördüğü yok ama kusura bakma sen karşındaki orta sahayı Musta Sarp-Barış Özbek orta sahası ile karıştırıyorsun.
 
İki takımın da defansı iyi iş yaptı ve maç berabere bitti. Fenerbahçe bizi oynatmamak için çıkmıştı sahaya ve biz de geçen sezonki ilk devre maçlarını tekrardan yaşadık. İleri top götürecek oyuncu olmayınca Falcao, Feghouli gibi futbolcular etkisizleşiyor.
 
Bir de dün Arda'yı takım performansı özelinde beğendim ben. Net maç eksiği göze çarpıyor sahada ama öyle 1 kişi eksik oynattı filan çok abartı. Dün hücum aksiyonlarının bir çoğunda vardı. Sahada vasat üstü performans verenlerden birisiydi.
İyiler; Marcao, Luyindama, Taylan
Vasat; Arda, Omar, Linnes, Falcao
Kötüler; Soso, Belhanda, Emre
Fatih'i katmadım. Çünkü yorulmadan maç çıkarttı :)

Bizim takımın net şekilde topla kat eden oyuncu eksiği var. Ne orta sahada ne de kanatlarda bu tarz bir adam yok. Böyle sert orta sahalarla karşılaştığımız da bu sıkıntıları yaşarız. Geçen sene ki Seri gibi pas ile oyunu rahatlatacak bir oyuncu da yok.
Az zaman kaldı. Acil şekilde 1 kanat bir de orta saha gerekli. (Belhanda giderse 2 orta saha)

Fenerbahçe'de kapanan takımlara karşı zorluk çeker ama bu kadrosuyla her takımın oyununu bozar. Onlarda da hem yaratıcı orta saha eksiği hem de bizde ki gibi patlayıcı kanat oyuncusu eksikliği var.
 
Öyle ama abi :) Güldürdüysem ne mutlu, karşılıklı güldük işte :)
Ayrıca son yazdığın paragrafı bir saattir ben yazıyorum 😄 “Tekdüze” yazmamın sebebi bu. Hepsi aynı tip, vasat futbolcular. Fark yaratacak bir Allah’ın kulu yok. Geçen sene 10 tane aynı oyuncu almışlardı, bu sene sayıyı 5 e düşürdüler, gelişme var.
 
Seri ve Onyekuru takımlarında forma şansı bulamıyor.
Şu anda bize lazım olan 2 oyuncu.
Keşke bu son haftada tekrar kiralayabilsek.
Zor ama olursa çok güzel olacak...
 
Kaan Ayhan'ın alternatifi kim olabilir ki?
Daha önce de yazdım Ravil Tagir dışında alınacak başka yerli oyuncu ülkemizde yok. O da çok pahalıya kaçar bize.
Ahmet Çalık'tan bu dönem kurtulmalıyız.4 senedir bizde zerre katkısı olmadı. Onun yerine Semih gelecektir. Tabi ben olsam Emin ve Işık Kaan derdim.

Başakşehir, Ravil Tagir ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. Çok çok iyi transfer. Hem solak hem geriden oyun kurma özelliği olması ile önümüzde ki yıllara damga vuracak bir isim olacak inşAllah 🤲

Acaba bonservisini kaça aldılar?
Cengiz Ünder'den sonra ikinci para basacakları yerli isim oldu.
25 den aşağı satmayacaklardır.
Çok büyük bir balık kaçırdık.
Hayırlısı olsun inşAllah...
 
Bu sene şampiyon oluruz paniğe gerek yok. Fb kume düşme hattından zor çıkar bu mesajı saklayın.. 2 3 haftaya 12. 14.sıralara iner.. Ayrıca Belhanda ve iyi para veriyorlarsa Soso ile vedalaşılmalı.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Üst