2020-2021 Galatasaray Futbol Takımı

Ana amacı taraftar forumu olmayan bir forumda,ben ve Galatasaraylı arkadaşlarımın sevincini burnundan getirdiler.Bunu yazmamın sebebi şu anda özellikle Beşiktaşlılar aşırı gergin durumdalar.Şampiyonluk elden gidiyor mu diye çok endişeliler.Bu şekilde sosyal medyada her ortamda sinirlerini çıkarıyorlar.

Allah'ım insallah cumartesi günü şampiyonluğu bize nasip eder,o zaman göreceğiz onları..O zaman söz söyleme sırası bizde olur..!
 
Son haftalar her zaman stresli geçer. Seyirci baskısı da kuramıyor takımlar. Beşiktaş puan kaybedebilir ve 15 maçtır yenilmeyen sivasspor, avrupa kupaları şansı devam ettiği için fenerbahçe maçında sürpriz yapabilir.

Avrupa kupaları hakkında da bilgi vereyim. Eğer beşiktaş türkiye kupasını kazanirsa, biz 3. Olursak avrupa ligine direkt katılacağız. Eğer antalya türkiye kupasını alirsa, 3. Olursak konferans ligine gideceğiz.

Beşiktaş stresi kaldıramadı, fenerde 17 maçtır kaybetmeyen sivasa kaybetti :) çok güzel oldu..
 
Yani şu yaşananlar akıl alır gibi değil. Büyü yapsan bu kadar olmaz. Ben pek bizim başarımız olarak görmüyorum bu durumu. Daha ziyade rakiplerden kaynaklı tuhaf durumlar, hatta kader bu yani başka bir açıklaması yok. 3 puan önde açık ara favori olan lider takım gidip 10 kişi olan rakibine kendi evinde 2-1 yeniliyor. Fenerbahçe kendi evinde Sivas'ı yense yıllar sonra şampiyonluk hasretine son verecekken ne hikmetse bu 2 takım da kendi evlerinde rakiplerinden goller yiyerek kaybediyorlar. Ve ne hikmetse deplasmanda oynayan Galatasaray tek kârlı çıkan takım oluyor bu cendereden. Şu şartlarda şampiyon olup özellikle Sergen'in dumur olmasını çok isterim ama kazanmak onlara kaybettirdiği gibi biraz da biz taraftarlara kaybettirecek maalesef.
Bu sezonumuz başarılı olacak geçecek tarihe. Geri kalan haftalardaki bütün defolar ve Avrupa'daki silik durumumuz yine göz ardı edilecek. Ve yine hayaller kurulup ''şu adamı göndeririz yerine şunları alır çok daha iyi oluruz'' denilecek. Ve yine hiç biri olmayacak; Avrupa'dan fiyasko sonuçla dönüp yine ligde top oynamayan Galatasaray'ı izleyip karın ağrıları çekeceğiz. 7 yıldır senaryo sabit maalesef.
Umarım ben yanılırım da utanırım.
 
Bu durumlara niye sadece rakip işe alakalı bakıyoruz? Evinde saçma sapan puanları vermesen belki lig bitmiş olacaktı.
Daha önce de yazdım kimse kimseye bir şey hediye etmiyor. Her takım kendi kaderini bir şekilde çiziyor. Senin yaptığın saçma hataları yeri geliyor rakip yapıyor sen bu arada doğru işler yapıyorsun (oyun olarak olmasa da) ve işin içine giriyorsun.

Misal cumartesi gelecek sonuçlara göre Emre Akbaba’ya küfür de edilebilir şampiyonluk gollerini attı da denilebilir. Futbol böyle değişik bir oyun işte. Çok bilinmeyenli denklem
 
Çünkü %90 rakip ile alakalı da o yüzden. Sen istersen Barcelona gibi oyna, iş işten geçtikten sonra anlamı kalmıyor. Anca böyle rakipler aptala bağlarsa sen de gaza gelip iştahlanıp kaos futboluyla vurup geçiyorsun hepsini. Final etabını iyi oynayan kupayı koyar müzesine. Aynı şey 2 sene önceki Başakşehir - Galatasaray rekabeti için de geçerliydi. Ligin açık ara en iyi futbolunu oynayan takım 8 puan öndeyken son düzlükte mucize eseri şampiyonluk bize geldi. O zaman da gram top oynamıyorduk ama Başakşehir aptala bağlayınca kan kokusunu aldık ve yapıştık. Tek bildiğimiz kaos futbolu bunu hepimiz biliyoruz zaten. Bu şampiyonluğu çok istiyorum, gelince de Türkiye'nin yarısı dumur olacak zaten. Ama hakettik mi dersem, hayır. Beşiktaş ya da Fener haketti mi dersem cevabım yine hayır. Ama o kupa elimizde havaya kalkınca bütün bunlar unutulup gidecek zaten yine. Bazı durumlar vardır olağanüstü şeyler gerekir. Evet bütün Türkiye'nin gördüğü gibi %10 şansı olan Galatasaray 2 saat içinde şampiyonluğun ağır favorisi durumuna geldi. Hanginiz bu senaryoyu düşünüyordu ? Hatalar yapılır edilir de bazı durumlar vardır bunu matematikle mantıkla falan açıklayamazsın. O yüzden zaten milyonlarca Fenerli bu akşam kafayı yedi, haftaya da BJK'liler arkadaşlık eder onlara. Bunun bizim futbolumuzla alakası pek yok yani. Zaten olmadığını da yıllarca Avrupa'daki sonuçlarda gördük. Sonuç da önemli değil, futbolumuzla(!) gördük.
 
Yine aynı şey. Rakip nasıl 8 puan öne çıktı? O zaman biz hediye etmiş olduk. O sene takım ligin 2. Yarısı (garanti son maçı saymıyorum) 1 maç kaybederek geldi.
O yüzden sana kimse hediye etmiyor sen çıkıp kazanıyorsun. Aynı mantıkla 1 hafta öncesine kadar Beşiktaş şampiyon olmuyordu biz veriyorduk.

Kim şampiyon olacaksa kimsenin hediye ettiği bir şampiyonluğu almayacak kısaca.
 
Abi şimdi hediye etmek farklı, futbolunla ezip geçmek farklı. Hediye etmek tam olarak son 1 ay işte gördüğümüz gibi. Sezon boyu rakiplerini eze eze geçen Beşiktaş, yerlerde sürünen Fener'e şampiyonluk kaybetme noktasına geliyorsa hediyedir bu. Kim diyebilir Fener süper oynadı diye ? Kendi taraftarları bile bu akşamki maça kadar Emre ile Ali istifa yazıyordu her yere.
Sezon içinde gösterilen performansla son 5-6 maçtaki performansa aynı bakılmıyor. Sezon içinde sen ezip geçmiş olabilirsin ama son düzlüğe ağır favori olarak girip, ihtimal verilmeyen takıma şampiyonluk kaybetme noktasına geliyorsan onun adı hediyedir. Bunu hepimiz biliyoruz. Hadi velev ki öyle olmadı diyelim; o zaman devamını da getirir Avrupa'da iyi futbolla iyi sonuçlar alırsın.
 
Haftaya umarım as takım çıkar Göztepe Ünal Karaman karakterli bir adam gibi gözüküyor ama son maçlarda İrfanı kesti kaleden o biraz sıkıntı bir durum. Galatasaraylı diye algı yaptıkları Ömer Erdoğanın takımı Hatay da - 10 averajlık zarar ettirdi bize 7 tane yemek nedir bu devirde 😀
 
Evet Atınç büyük tehlike özellikle bjk nın hızlı ön hattına karşı. Hem ağır hem de pozisyon bilgisi sıfır adamda, 1 tane daha atacaktık en azından ya da o saçma golü yemeyecektik. İçimde ki his 1 gol ile çok üzüleceğimiz yönünde umarım yanılırım.
 
Bizim maçtan hatırlayın Göztepe defansı ağır ve açık oynuyor takım olarak Göztepe Hatay maçı gibi bjk erken bi gol bulursa maç çok farklı olur ama bjk ilk yarı gol bulamaz birde üstüne golü yerse 23. Şampiyonluk hayırlısı olsun
 
Yani bilmiyorum şu şartlar Galatasaray şartları. İş bu raddeye geldiğinde cümle alem biliyor ki Galatasaray kaybetmez, kaybetmedi de hiç. Benim de aklıma pek yatmıyor; puanlar eşit olacak ama gol farkıyla Galatasaray ikinci olacak, olmaz bence.
Ayrıca geçen gün yazdığım gibi; maçlar kolay görünse de şartlar değişti artık, Beşiktaş gol atamadığı her dakika strese girecek demiştim. Onları bekleyen 2 şey var: hem bir an önce maçta öne geçmek hem de her top ayaklarına geldiğinde kaleye şut çekme gayreti.
 
2 sezon önce Başakşehir ve Abdullah Avcı bize şampiyonluğu altın tepside sundular. 8 puan farkı yaptıkları aptallıklar olmasaydı kapatma gibi bir ihtimal yoktu. Bu oyun rakiplerinde etkisinin olduğu ve yapıp yapamadıklarının da etkisinin olduğu bir oyun. Liverpool 97 puanla şampiyon olamadı bu sezon City son 3 maçını kazanırsa ligi 89 puanla bitirecek.

Biz kendimize bakalım öncelikle ve geçen hafta sonu şampiyonluk kutlayamadığımıza yanalım. Rize ve Konya gibi takımlara puan kaybettik. O yüzden hep derim yemişim saraçoğlu'nda maç kazanamamayı biz diğer maçlara bakalım diye.
 
Şampiyon olmak olmamak hiç önemli değil. Fatih Terim'in bu kulüp için neden önemli olduğunu bir kez daha görmüş olmaktan son derece mutluyum. Başka bir antrenör olsaydı 7 puan farkta bavullarını toplayıp tatil planları yapmaya, gelecek sene kadrosu için genç oyuncuları oynatmaya başlamıştı.
FT ise bitti demeden bitmez zihniyetini takıma aşılamış. Kaçıncı olursak olalım şu dakikadan sonra umrumda değil, hakkım helaldir...
 
Bu mayısta bence sezonun geri kalan kısmından farkımız yok. Denizli'ye ilk 20 dakikada iki net pozisyon verdik, attığımız ilk üç gol duran top kaçırdık mı kaçırdık ama Cumartesi günü farklı bir galibiyet alabileceğimizi düşünmüyorum hele ki Malatya gibi kapanan bir takıma karşı. Şampiyonluk maçı bambaşka bir olay tabi ki yeri geldi başakşehire 20 dk içinde 4 tane attık ama şampiyon olacaksak sanki Beşiktaş ın puan kaybı ile oluruz gibi duruyor. Çıkacak kadro da büyük ihtimal geçen hafta ki kadro çıkacaktır ama umarım yanılırım hem arda hem Babel olmuyor ki Arda zaten yarım saatlik topçu sonradan girince ciddi bir etki yaratıyor o yüzden Onyekuru hamlesi ile başlamak daha mantıklı gibi ama ondanda kritik nokta bence Akbaba malasef yine 11 çıkacak gibi görünüyor. Forvette ise içim rahat Halil de Mohammed de iyi durumda.
 
-Göztepe-beşiktaş maçına beşiktaşlı olan ve kariyeri boyunca beşiktaşı defalarca kayıran fırat aydınus verildi. ( Fırat aydınus'un hakemlik kariyerindeki son maçı olacak)

- Galatasaray-Malatya maçına ise, bu sene defalarca galatasaray'ı doğrayan cüneyt çakır verildi.
 

Üst