2020-2021 Galatasaray Futbol Takımı

80 dk boyunca oyuna müdahale etmemek, sahada gol dışında gezen Emre'yi ve adını bir kere duymadığımız Arda'yı bu kadar sahada tutmak için kör olmak lazım.
 
Kerem saha çok şans bulacak deniliyor, o iğrenç zeminde takımın en iyisi olan Kerem kesik yiyor. Ya bunlar yanlış şeyler. Arda'yı 15 yıldır izliyoruz, hangi takımda ya da maçta sağda başladı. Geçen hafta harika oynamış adamın yerine Arda'yı seçen aklı merak ediyorum.
 
Zor fixden çıktık. Başakşehir, fenerbahçe, alanya maçlarından 9 puan ile çıkmak harika oldu. Trabzon ve beşıktaş maçı harici zor sayılacak maçımızda yok. Eğer kolay maçlarda saçma sapan puan kayıpları yapmazsak son haftalara çok büyük avantajla girebiliriz.
 
6 hafta önce şu fikstürden 5 puan filan alırız deniyordu. Sadece 2 gol yiyerek tulum çıkarttık. Takıma, teknik ekibe tebrikler zor virajdan kazasız çıktık. Şimdi görece daha kolay bir fikstür önümüzde.

Bu maç için de hoca çok doğru kadro ve planla çıkmış. Ki ilk yarı tamamen bizim istediğimiz şekilde geçti. Biraz becerikli olsak ya da hakem düzgün yönetim sergilese bitmişti maç.
İkinci yarı hem biz çekildik hem de hakkını verelim Alanya bizi boğdu.

Ne olursa olsun çok önemli ve bazılarını üzecek bir galibiyet oldu. Böyle üzmeye devam inşallah.
 
Onyekuru biraz becerikli olsa zaten maçı ilk yarıda ve ikinci yarının ortalarında da biterebilirdik. bitiremeyince maçın son 20 dakikasının böyle olmasına şaşırmadım.
 
Sezonun en zor maçını kazandık bence bundan sonra önümüz açık. Taylanın durumunu merak ediyorum sakatlığı mı var yoksa tercih mi. İkinci yarı eksikliğini çok hissettik. Mohammed ilk yarı yine çok etkiliydi ama kaçırdıkca sanki ikinci yarı oda düştü.
 
Adamlar ikinci yarı tek kale oynadı ancak 10 gün önce de biz ikinci yarı tek kale oynamıştık, sonuç onların lehine olmuştu. Önemli olan 3 puan ama koç hala ideal 11 bulamıyor, her hafta kadro değişiyor.

Fernandes bendeki izlenime göre hayal kırıklığı, oyunda çok silik ama sanırım uzun süredir oynamadığı etkili oluyor.
Onyekuru'nun bizden başka taliplisinin olmaması ilginç değil, adam ceza sahası dışından ayağının üstüyle kaleyi tutturduğunu görmedim, sanırım golü de yok, bari iyi yaptığın ayak içi vuruşu yapsaydın maç erken de bitebilirdi.
Taylan olayını anlamadım; şu zamana kadar sıfır riskle ve garanti oynuyordu, kupa maçında yediğimiz golde pas hatası yaptı, sonraki 225 dakikada sanırım sadece 25-20 dakika süre alabildi.
Belhanda'dan pek umudum yok ama bu maçta acaba olsa, aradan Onyekuru ya da Mustafa Muhammed'i kaçırsa dedim, onun gibi yapan adam da sakat.
Kerem'in hala hakkı yiğiliyor; Arda'yı şu kadroda oynatacaksan ortada Emre'nin yerine oynat da çizgi tıkanmasın.
Muslera hatasız oynadı, Luyinda'nın kusursuzve cesur oyununa çok sevindim, bence ligin en güçlü ve korkusuz adamıdır.
Ömer bence çok iyi oynadı, kenardan gelip yaptığı ortalar hep tehlikeli oldu, ya şutlarda adamlar içeriden çıkardı ya da bizim adamlar beceriksizki ancak iyi iş yaptı, Keremcan'a da mağlup olmadı, kupada canımızı yakmıştı.

Hakem ilginç, gözünün önünde pozisyon oluyor, VAR mimiklerinde bulunuyor, arkadaş biraz cesur olun, faul verirsin ya da vermezsin ama sürekli VAR'ın gölgesinde maç yönetmeyin, sonra penaltı, kırmızı ve 65.dakikada ikinci sarı karttan adamı atamıyorsunuz, ekip olarak.

Önümüzdeki 5 maçtan 15 puan gelebilir, 12 maç aralıksız kazanabiliriz ancak bence bundaki tek engel Terim'in kendisidir; Arda ile 90 dakika fantazisine girmezse, adamları yanlış yerlerde oynatmazsa bence şampiyonluğun ilk adayıyız; Sivas, Malatya, Trabzon, Fenerbahçe, Alanya, Gaziantep, Rize ve Başakşehir deplasmanlarında 8 de 8 yapmışız acaba en son zaman yapmıştık, bence yoktur.

Fenerbahçe'nin TS, BJK, Alanya, Malatya ve Başakşehir deplasmanları duruyor.
 
İzleyemedim ama çok kritik galibiyet. Alanya deplasmanı her zaman zordur. 5 tane hak varken değişiklikleri için 80. dakikaya beklemeye gerek yok diye düşünüyorum. Kayıpsız yola devam ederiz umarım.
 
Eğer doğru kararlar verilseydi maç zaten 30. dakikada 2-0 olmuştu ve Alanya 10 kişi kalmıştı. Buna rağmen çok önemli bir galibiyet aldık. Zor bir deplasman Alanya. Bakasetas'ı kaybettiler, önemli bir gol silahı ama Salih'in daha ön plana çıkmasıyla toplu oyunda daha verimli bir takım olmuşlar. Maçın ilk yarısında istediğimiz oyunu oynadık hatta 60.dakikaya kadar bile diyebiliriz. Değişiklikler bence de daha erken gelmeliydi. Takım üst üste zorlu maçlardan çıktı ve düşen oyuncularımız oldu. Yine de böyle bir deplasmandan 3 puan almak tam bir profesyonel işi oldu. Beşiktaş maçından sonra takımın sadece galibiyetler değil kaliteli bir oyunla galibiyetler almasıyla insanlar bu maçta da aynı oyunu bekledi ama bu maçın böyle olması da bence kabul edilir.

Arda hücumda pek etkili değildi, bunu sağ kanata pek alışık olmamasına bağlayabiliriz. Ama savunmadaki performansını beğendim. Etebo topla çıkışlarda risk aldı ama neredeyse hepsine başarılı oldu. Taylan'ın sakatlık riskiyle dinlendirildiği iki maçta iki kritik performans. Gedson daha hazır değil, savunmada Etebo'nun yanına çok kaçarak oynadı. Maç ritmini bulması biraz zaman alacak gibi. Mustafa Muhammed'i ise ağzım açık izliyorum. Sırtı dönük top alıyor, saklıyor, pas dağıtıyor, rakip savunmaya pres yapıp bozuyor, kanata sarkıyor, kafa vuruşu iyi, ayağı iyi ve güçlü. Muazzam bir potansiyel. Muslera, Kasımpaşa maçında hatalı gol yedi ama bizi öyle bir rahatlığa alıştırdı ki. Cepheden gelen her topu en doğru şekilde kurtarıyor. Böyle çarpma, sekme falan olmadığı sürece gol yemesi imkansız gibi.

Evet bir fikstür avantajımız var Hatay maçına kadar. Ama alt sıralarda bulunan takımlara oynayacağımız maçları da çantada keklik görmememiz lazım. Hepsi devre arasında deli gibi takviye yaptılar. Erzurum Fenerbahçe'ye yenildiğinden beri yenilgi yüzü görmedi diye aklımda kalmış. Konsantrasyonu bozmadan bu istek ve kararlılıkla devam edersek ve saha içinde kalmayı sürdürürsek 7 maçta aldığımız 7 galibiyetin çok daha üstüne çıkarız.
 
Hocanın şu Arda sevdası bitmek bilmedi gitti...

Sağda, orijinal Feguli ve Kerem varken hala neden el freni Arda ile orada başlıyorsun? Daha 2 hafta önce Kerem'e daha fazla süre vereceğim dedin, Erzurum'a karşı kanatlarda akan Onyekuru ve Kerem ile neden başlanmaz?...
 

Üst