2020-2021 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Devam eden İsrail Basketbol Süper Liginde bugün oynanan maçta Maccabi Rishon Lezion rakibi Maccabi Haifa'yı 87-72 mağlup ederken anlaşma sağladığımız Alex Hamilton karşılaşmayı 13 Sayı, 3 Asist, 3 Top Çalma, 2 Blok ile tamamladı.

(via@GSBasketGunlugu)
 
"takım içi kimya için önemli" argümanının bence artık bir karşılığı yok. yani içeriyi çok bilmiyoruz doğru ama dünyanın hiçbir yerinde sadece kimyayı uyduruyor diye oynamayan bir oyuncuya para vermek doğru bir fikir değil hele bizim gibi 10 kuruşun hesabını yapan bir şube için. Aldığı para lig içinden bir oyuncuyu ikame etmek için yeterli değil belki ama en azından takımdaki rolü düşünüldüğünde o pozisyon için yeni bir deneme yapmaya elverişliydi. bu yüzden Caner'in kalmasını hata olarak görüyorum.

Ayberk konusunda da daha önce düşündüğümü yineleyeyim. 2 senedir iyi oynadığı 10 dakikayı çıkarmak zor o pozisyon için masada birkaç seçenek daha varken yine inat edilmesini doğru bulmuyorum. 2 yıl denedik olmadı. Aynı segmentte bir oyuncu almak Galatasaray'ı ne kadar geri götürebilir. Ya da ayberk ısrarı ne kadar ileriye götürebilir.

Genele bakacak olursak yerli oyuncu konusunda değişime açık olmamız gerekiyor. Gidenlerin yerine gelen oyunculara baktığımızda - + çok büyük bir kaybımız yok. Keza kalanların yerine kim gelirse gelsin de olmayacaktı. Bu yüzden staffın kalan oyuncular için argümanını yetersiz buluyorum.

Berke zaten mevcut durumda 2 ya da 3 alternatiften biriydi. Diğerleriyle aralarında çok büyük farklar olmadığı için denenmesinde bi sakınca görmüyorum. Barış
Can sonrası yapacağımız en iyi hamle. Sağlıklı kalması durumunda Can'a göre daha büyük ihtiyaç. Hamilton'u çok beğenerek takip ediyorum bir süredir. Benim için iyi bir transfer başlangıcı oldu diyebilirim.

6 yabancı olacaksak BSL için yerli eklemeleri en azından "ücret olarak" çok vakit ayrılacak bir konu değil zaten. Bu segmentin bir tık üstü "Burak Can, Metin" ciddi paralar kazanıyorlar şu an 6 yabancı olmak 1 kalburüstü yerliden daha önemli olduğu için ben yabancıya para ayrılmasını tercih ederdim.
 
Berke Ayberk Caner tercihleri çok kötü plansızlığın göstergesi, hedef play off olur gibi yabancılara kaldık, yerli uzun fiilen yok gibi. 2 yabanci uzun + sf/pf oynayabilen biriyle 5 yabancıyla ancak oynayabiliriz.
 
Plansızlıktan ziyade söylediğim gibi o paralara fazlasını verecek oyuncu olmadığı için bi değişime gitmemeyi seçmişler. Yabancı konusunda benzer ivmede devam edeceksek üzerine uzun uzun analizler yapılıp, Play Off dışı kalırız denecek bir yerli rotasyonu değişimi olmadı. Ege ne kadar oynadıysa Berke de o kadar oynar o yüzden benzer bir yabancı planıyla devam edeceğiz 6. yabancı da uzun oyuncu olacakmış gibi duruyor dışardan. Ayberk 400 bin TL alıyor en basitinden Burak Can Yıldızlı 1m tl + alıyor diye biliyorum.

Hamilton'la başlayan dönem devam ederse, yine KSK ile kapışacağımızı düşünüyorum. Telekom da iyi gidiyor bu kez ama kısalarını görmek lazım. Oyuncu yapısı itibariyle GS'nin giden yabancıların yerini dolduramayacak bir durumu yok ki başlangıç için Alex Hamilton transferi oldukça umut verici ileriye dair.
 
Kadın basketboldaki gibi altyapıdan 10.-11.-12. oyuncu olacak seviyede oyuncu geliyor olsa, Ayberk-Caner-Eray üçlüsüne verdiğin paraya 1 tane daha ciddi katkı verebilecek yerli alabilirdik. Biraz üstüne düşerek Bandırma'dan doğacak boşluktan ufak da olsa pay kapmak lazım. Ömer Uğurata gibi altyapının her seviyesinde milli takım koçluğu yapmış biri de elimizdeyken ufaktan altyapıya da yatırım şart.
 
Altyapimizin ne kadar yetersiz oldugunu ortaya koyuyor bu anlasmalar.
Bandirma altyapiyi kapattiysa idari ve teknik personelleri alalim bari.
 
Yerlilerden Yiğit'ten katkı alırız. Biraz da Barış'tan. Ben en fazla 1,5 oyunculuk katkı bekliyorum. Daha fazla beklentiye girmemek gerek. Bütün yük yabancılarda olacak.
 
Plansizliktan kastım bugün için değildi Can ve Egeyle ocak ayında daha makul ücretlere uzatabilirdik belki. Bugün icin telekom bahçeşehir vs piyasayı yükseltince yapabilecek birsey kalmadı.
 
Yerli rotasyonu bence çok zayıf, bütçe sınırlı olunca pek hareket alanı olmuyor ama Caner ve Ayberk’le devam etme kararları bence skandal. Gökseninin devam etmesi facia. Barış ermiş ile yiğitten katkı alırız, belki ara sıra da göksenin katkı verir gibi duruyor. Ben olsam Beşiktaş’ın Banvit’le yaptığını mutlaka ben yapmaya çalışırdım. Egehan ile ilgilenirdim, Muhaymini isterdim ve yerli rotasyonunu da bir şekilde güçlendirmeye çalışırdım. Bizim yerli oyuncuların büyük çoğunluğu yine figüran olacak gibi duruyor ama en azından yardımcı rolde olabilecek oyuncularımız olsaydı daha iyi olurdu
 
Ragıp inşAllah bir sakatlık yaşamazsa onun da ciddi katkı vereceğini düşünüyorum. Onu da unutmayalım. En az Yiğit kadar gönüllerimiz de taht kuracaktır inşAllah 🤲
 
Haklısınız. Ben Ömer Hocanın da milli takımdan öğrencisi ile daha çok ilgileneceğini ve potansiyelini en iyi seviyede kullandırtacağını da düşündüğüm için güveniyorum biraz da. Ömer hoca eminim bu transferi çok istedi. Güveniyorum her ikisine de...
 
Bu paraya hersey tam olsun olmasi zor. Ben yerli kalitesine cok takilmiyorum, oyuncu tiplerine takiliyorum. Yerlilerde daha atlet ve mobil oyunculara yonelseydik keske. Isin rengini gene yabancilar belli edecektir.

Yerlilere bakarsak yari sahada post up oynariz gibi, ilk yabanci tercihi tam tersi tipte. Kocun kafasindakileri ogrensek cok iyi olur.
 
Aslinda bu durum eurolig seviyesinde takimimiz varmis demek biraz. Cogu parca cok iyi secildi ama birlestirici parca gard eksik kalinca eurolig veya eurocup ust seviyesinde top oynayamadik.
 
Yerli rotasyonunu tamamladık dendi ama Metin Türen boşa çıkmış. İsteyeceği para muhtemelen bizim yabancı oyunculara ayırdığımız ortalama paradır ama özellikle lig için yerli bir uzuna ihtiyaç var. İyi ribaundçu, vasat şutör ve savunmacı (Ayberk'ten iyi olduğu kesin) Aynı ücrete kendisinden daha iyi yabancı bulabiliriz ancak 6 yabancı ve dar yerli rotasyonu da ligde sorun yaratacak. 2 sezondur Avrupa'da istediğimiz yere gelemeyince galiba bu sefer Şampiyonlar Ligi'ni, ligin önüne koyup ona göre hareket edeceğiz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst