2020-2021 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Braimoh'u izlemedim ama bir arkadaşıma sordum. Enisey günlerinden beri takip ediyormuş. Tam 4.5 numara olarak tanımladı. Hep hücum yönüyle ön plana çıkmaya çalışan takımlarda oynadığı için savunmasını çok net değerlendiremediğini ancak Motum'la da kıyaslanamayacak derecede de savunma yönünün güçlü olduğunu, mücadeleci agresif bir oyuncu olduğunu belirtti
 
Suleiman braimoh da çok pahalı olmasa bile öyle 100-150 k civari bir oyuncu değildir yanılıyor muyum gelirse oraya düşündüğümüzden fazla bütçe ayrılmış demek

Yani son kalan para aşağı yukarı o civarda zaten. Ben BJK gibi 75k'lık bir rookie beklemiyordum zaten ama en iyi ihtimal G-League'den biri gelir diyordum. Hoca kamp kurmuş İsrail Ligi'ne belli ki
 
Geçen sene 4 oyuncumuz Euroleague yapacak kaliteye sahip olmasına rağmen özellikle Avrupa'da istenilen yere gelemememizin ve bazı deplasmanlarda kolay kırılmamızın sebebi hücumda net bir organizatörün olmayışı ve savunmada da pek fazla direnç koyacak oyunculara sahip olmayışımızdı.

Bu sene yine net bir organizatör olmamasına rağmen kalite anlamında yukarı çıktığımız için kırılacağımız maç sayısının da düşeceğini düşünüyorum. Ancak olur da kupalarda işin sonuna kadar ilerlersek ki bu takımın ilerleme potansiyeli var ve kaliteli takımlarla yarı final-final maçlarına çıkarsak o zaman geçen sene zaman zaman gördüğümüz gibi maça erken havlu atan bir takım görebiliriz.

R.J Hunter ve Motum ikilisini sert bir maçta pek yanyana düşünemiyorum açıkçası. İkisi de ayrı ayrı heyecan uyandıracak transferler ama Motum alınacaksa B.Colson'u tercih ederdim mesela

Kısacası kaliiteli bir takım kurduk ve 1-2 hamleyi daha doğru yapsak bana göre Ş.Ligi'nin gizli favorilerinden birisi olabilirdik.
 
Son düzenleme:
Suleiman iyi bir transfer olur gerçekleşirse, Motum kaç civarı talep ediyor acaba merak ettim.
Daha hareketli yeri geldiğinde ligde hunter yerine 3 gerektiğinde 4 e geçip boyalı alandaki itiş kakışta iş yapabilecek biri olsa daha rahat rotasyon yapabiliriz
 
Eyüp Star bitirmek üzere olduğumuz oyuncunun Motum değil başka bir oyuncu olduğunu, Motum'un alternatif olduğunu söylüyor da ne kadar güvenilir bilemedim
 
Uğur Ozan ve Nikos Varlas girdi haberi .Carcia ve Varlas zaman zaman menajer kaynaklı haber yapıyor ama haberin dili daha yuvarlak oluyor.Son çıkan haberlerdeki dil epey net.
 
Motum her şeyden birazcık yapabilen oyuncu gibi sanki. Yetenekleri sınırlı ama ortalama ne vereceği az çok belli olan bir oyuncu.
Bu arada scouting olayımız iyi mi sanki ne diyorsunuz? Parlayan yahut parlamaya açık potansiyelli adı az bilinen oyuncuları iyi koparıyoruz gibi. Yıllardır hayalini kurduğumuz scouting oldu gibi sanki sonunda.
 
Motum bize düşmez. Keşke gelse. Motum'a şu şartlarda burun kıvıramayız. Suleiman kim tanımıyorum. Bu sene de kapalı kutu takım oluruz Suleiman gelirse. 2 sene tuttu ama bu sene de patlayabiliriz.
 
Motum için hala iyi konuşamıyorum. Bu takımın kimyasına uygun bir isim değil. Bari gelcekse bile 6.oyuncu kenarda bekleyen , Şampiyonlar Ligi için veya sakatlık problemi olduğunda değerlendirilmeli derim. 2.08'lik oyuncunun ribaund ortalaması 1.5 olmamalı.. Hiç sevemedim. Hani 100k lık oyuncu gelişime açık biri gelse daha mutlu olurdum.
 
Motum konusunda yazılanlara pek anlam veremiyorum ben açıkçası. BCL'nin favorisi dediğimiz takımın iskeletinde 37'lik Huertas yine Motum gibi benzer profilde Aaron Doornekamp ve Shermadini var evet Euroleague seviyesinde zaman zaman soft kalabilir ama oynadığımız seviye ortadayken hem hızlı hücumda önde koşacak hem de %40'la dış şut atan bir oyuncunun açıkçası BCL seviyesi için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Son 2 sene en çok yaşadığımız sorun son anları oynamayı bilen oyuncu olmamasıydı ki geçen seneki takım profiline baktığımızda ne Alex ne Zach zaten iyi savunmacılar değiller. Motum - Braimoh ikilisi bence şu ortamda çok iyi iş olur. Aaron White'yi de tercih ederim ama Motum bence fırsat transferi şu aşamada.
 
Macon
Alex Hamilton
R.J. Hunter
Brock Motum
Zach Hankins

İdeal beşimiz bu olacak gibi eğer transfer doğruysa. Motum'a verilen parayı ben başka bir oyuncu almamız için harcamamızı tercih ederdim ama Motum'un da kalitesi, belli. İlla ki katkı verecektir. Hunter ve Motum aynı anda olunca biraz statik, hareketsiz bir hücum takımı mı oluruz ondan endişe ediyorum. Şut konusunda sıkıntı çekmeyiz bu kadroyla, bu çok iyi bişey. Altıncı yabancıyı da bir kanat oyuncusuyla geçmeliyiz bence. 2-3-4 oynayabilen. Kadro benim içime sindi.
 
Motum icin cok olumsuz konusma yok bence. Kendi kendimize motum savunmasi yapiyoruz sanki.
Motum ile bu sene oynamak istedigimiz basketbol seklinde tek uyumsuz konu ribaunt olur. Acik alanda hizli oynamak icin top calmak ve net ribaunt cekmek gerekir. Hucum kisminda temiz is cikarir. Hele kariyeri ve tecrubesi eldekileri katlar.
Aldiklarimizin toplam pro mac sayisi bir motum etmez.
 
Motum inş olumlu etki yapar. Isim kapasite olarak bizi aşar bugün için ama çekincesi olanlar da haksız sayılmazlar. Motum Peters vb. geniş rotasyonlarda rol oyuncusu olarak tercih edilmiş genelde. Bizse birden fazla pozisyonda ve rolde oynayan aslen dar rotasyona sahip bir takımız.

Austin Daye hatta Poytress dan daha çalışkan iyi niyetle çaba harcamasını bekliyorum Avustralyalılar bu konuda güvenilir sporcular oluyor.

Motum u kaça nasıl ikna ettiğimiz merak konusu. Eğer bütçe imkanlarinin üstünde zorlanarak alındıysa lüks olduğunu düşünürüm, sert bir takım değilken ekstra sut becerisi yerine daha farkli bir profili tercih ederdim. Tabi alternatifleri bilmeden bir şey söylemek zor.

Valencia ile bir yıllık daha sözleşmesi yok muydu emin değilim sakatlığı vs yoksa iştahlı ve çalışkan olacaksa zayıf yönleri handikap yaratmayabilir.
 
Son düzenleme:
Geçen seneki takımla, bu seneki takımı kıyaslamayı doğru bulmuyorum. Geçen seneki takım, 4 oyuncusu Euroleague seviyesinde olmasına rağmen Eurocup'a 2. turda havlu atmışsa bunun en önemli sebebi kaliteli oyuncu tercihlerine rağmen kadro mühendisliğinin başarılı olmayışıdır. Kaldı ki bu sene kurulan takım bana göre başlı başına geçen seneki takımdan iyi. Hem rotasyon daha derin hem de mühendislik daha iyi

Bence de Hankins, Auguste'ye göre daha sert ve savunmada daha güvenilir. Kısa olarak da baktığımızda geçen seneden savunma anlamında daha kötü değiliz. Ancak bütçeye oranla iyi bir takım kurmuşken ve belki de BCL'de şampiyonluğu telaffuz edecekken son tercihlerimiz kadronun eksik noktalarını kapayacak şekilde olmalı.

Motum muhtemelen BCL'de pozisyonunun en sükseli oyuncusu olacak. Motum ilk transferlerimizden olsaydı etrafına B.Colson ve J.Hamilton ile mükemmel bir yapı oluşturulabilirdi. Ancak mevcut kadro düşünüldüğünde belki Motum'dan kalitelisi alınamaz ama takımın gediklerini kapayacak bir 4 numara bulunabilirdi
 
Son düzenleme:
Motum öncelikle hayırlı uğurlu olsun takımımıza. Motum transferiyle birlikte ofansif gücü yüksek, defansif gücü ise bir nebze düşük takım olduk ancak çok can yakacağımızda aşikar. Bununda tüm taraftarlarımız farkında.

Motum hakkında bir kaç şey karalamak istiyorum. Efes Pilsen forması altında oynadığı tüm maçları neredeyse salondan canlı takip ettim ve zaman zaman kendisiyle de görüşme imkanları da yakaladım. Öncelikle Motum duygusal bir yapıya sahip ve fanteziye kaçmaktan ziyade işini en iyi şekilde yapmaya çalışan bir oyuncu. Özellikle Fenerbahçe ile oynanan final serisinde 2. maçta Efes' i ipten almış, 13 sayısı ve iyi oyunuyla uzatmaya giden maçta takımının galibiyetine büyük pay sahibi olmuştu. Efes' te kalmamasının sebebi kadro derinliği ve Peters' in daha büyük bir potansiyel olarak görülüp transfer edilmesiydi. Ayrıca Ergin Ataman' ın Anderson takıntısı olduğu için takımda kalamadı. Valencia macerasında pek verimli gözükmese de, orada adaptasyon sorunu yaşadı ve fazla süre alamadı. Konuşmalarımızda Türkiye' yi ve özellikle İstanbul' u çok sevdiğini belirtiyordu, belki de bu yüzden de geri dönmesi kendisi ve takımımız açısından iyi oldu. Sanılanın aksine defansif yönünün zayıf olduğunu düşünmüyorum. Oyuna konsantre olduğunda defansif özelliklerini ön plana çıkarıyor. Ertuğrul hocamızın önderliğinde ve taraftarımızında sahip çıkmasıyla çok iyi bir performans bekliyorum kendisinden. Transferine çok sevindiğim isimlerden biri. Tekrardan hayırlı olsun takımımıza. Güzel bir sene bizi bekliyor.
 
Motum tabi ki fırsat transferi, iyi niyetle mücadele edecektir de ancak ayberk ve berke den ne alacağımız meçhul. Sadece 2 yabanci uzun ve Motum olacak. Bu kadar yoğun maç trafiğinde 3.yabancı uzunun boyalı alan performansı önemli olacaktır. Motum bu konuda belli bir vasatı verir umarım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst