2020-2021 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bahçeşehir hayvani bir kadro kuruyor yalnız. Bu sene Efes, Fener, Karşıyaka, Bahçeşehir, Daçka, Telekom, Tofaş bu takımları geçmek kolay olmayacak. Daha Bandırma ve Gaziantep de hamleler gelecek.. Ormanspor bile iskeleti korudu.. Biz ile Bjk bu sene baya bir bocalayabiliriz.. Bence böyle giderse ya biz ya Bjk play off yapmayacak
 
Bandırmada takım kuracak para yok ki. Şehmus ds gidecek. Ek olarak antepinnde sorun çıkaracak bi kadro bu kurması zor. Orman da sıkıntı yaratmaz. Bahçeşehir Aldridge-Owens başladı bence vasat seçim özellikle Owens. Bu kadar yerli doldurmaya gerek var mıydı tek kulvar için. Daçka da bütçe düşürüyor. Bahçeşehirin biraz göz boyama olduğunu düşünüyorum. Barışla başlarsak ilk 4 için yine yerimizi alırız bence
 
TOFAŞ, Muhaymin Mustafa ile yollarını ayırmış. 3 numara için düşünülebilir aslında. Ergin Hoca'dan rica edebiliriz.
 
Eurohops Mathiang yazmış. Geçen sene biraz daha potansiyel yatırım olsa da ne vereceği az çok belli bir oyuncu olarak biliyoruz. Tabi daha düzenli bir yapıda izlemek gerekir. Çok da yukarıya çıkmadan bitirebilirsek iyi bir giriş olur bence
 
Önce Crawford şimdi Mathiang..
Mathiang'a Bahçeşehir'den daha çok teklif edemeyiz bence.
Bu sene ligimizde takılacağız transferde sanırım.
Tabi birde Harrison inşAllah kalır...
 
Ribaund probleminden sıkıntı yaşıyorken Mathiang'ı isterim ben, ligden öne çıkan oyuncuları almakta da sıkıntı yok bence, sadece Crawford gibi sadece skor atmaya yönelik adamlardan uzak durmak lazım. Afyon'un bu sene çok maçını izledim, Bahçeşehir'in Peyton Aldrigde tercihi de bence çok kötü tercih, şut dışında her alanda takıma eksi yazacak bir oyuncu.
 
Transferde ligimizde takılmamızda pek de sıkıntı yok bence. Hatta iyi kötü ne verebileceklerini bildiğimizden pek maceraya girmeden ligimizden tercihler yapılmasını mantıklı görüyorum. Konu ile ilgili sözlükte de bir şeyler karalamıştım ama buraya da özet geçersek;

PG: Chris Jones, Trae Golden, Jordon Crawford, Can Öğüt
SG: Gian Clavell, Kenny Hayes, Archie Goodwin, Rıdvan Öncel
SF: Gregor Hrovat, Rion Brown, Omar Prewitt
PF: Perry Jones, Stevan Jelovac, Metin Türen
C: Devin Williams, Mangok Mathiang, Talib Zanna, Oğuz Savaş

gibi boşa çıkacak ilk 5 ve kadro derinliğinde düşünülebilecek birçok isim gözümüze battı aslında sezon içerisinde. Sözlükteki paylaşımımın son kısmını da paylaşsak yeterli olacak sanırım;

"bütçemizin düşeceğini de varsayarak, pg için de kendisinin ismi de şu aralar dolanırken işi her sene olduğu gibi uzatmadan, hazır onlar da güzel bir uyum yakalamışken afyon’dan jordan crawford ve ekürileri kısa forvet gregor hrovat ile pivot talib zanna’ya erkenden çökmemiz gerektiğini düşünüyorum. boşa çıkacak olan birkaç vasat üstü yerli ve yedek takımın liderliğini verebileceğimiz archie goodwin ya da kenny hayes gibi bir skorer ile nispeten keyifli bir takım kurabiliriz sanki.

pg: jordan crawford, can öğüt
sg: yiğit, archie-kenny, rıdvan öncel
sf: hrovat, göksenin
pf: stefan jelovac (antep), metin türen
c: zanna, oğuz savaş, ege

yani şöyle bir bakınca vizyon biraz zayıf ithamları olacaktır haklı olarak ama şu sıkıntılı yılı iyi kötü idare ettirebiliriz umarım :) "
 
Zanna İsrail'e gitti. Ligden transfer yapmanın şöyle bir problemi var. Adamın değeri 100k iken ligde performans verip sana 250k'ya geliyor. 250k'yı karşılar mı karşılamaz mı oyuncu kıyaslarken ben onu baz alıyorum. Archie direkt olarak İTÜ'den gelecek olsa istemezdim ama Ulm'de biraz daha kazanmayı öğrenip gelen bir oyuncu olarak tabi ki isterim. Onun dışında Almanya'da Jordan Crawford da iyi bir sezon geçiriyor. Harrison da 400 civarına çıkmaktansa yarısına benzer oyuncular alabiliriz.

Benim ligde en beğendiğim oyunculardan biri Bonzie Colson. "Goodwin-Colson-Jelovac/Eddie" üçlüsünü yazıp 1 ve 5'i dışarıdan bakabiliriz. Eğer indirim yaparsa Zach de kalabilir çünkü 400'e Zach'i oynatmaktansa 200-250 bandına oynatırım ama 400 Zach daha azına Mathiang masaya gelirse Mathiang'ı seçerim.Ki burdan ucuza Emmanuel Terry de çekebiliriz mesela. O da 170-180k'ya oynar bence.

Tabi konuştuklarımız kağıt üstünde, yönetimin planı nedir takım kurma işimiz ne durumda bilmiyorum ama eğer niyet varsa oyuncu bulmak çok zor değil bu seviyeler için.
 
Son düzenleme:
Şehmus’un menajeri en az 2 sene daha 20-25 dakika süreler alabileceği bir takımın kendisi için uygun olacağı tarzı bir şeyler söyledi. Bizim için nasıl olur? O süreleri sen olsan verir misin Furkan Bey kardeşim düşüncelerini merak ediyorum.

Ben şu Afyon’daki Hrovat’ı da çok beğeniyorum. Skor, ribaunt, asist oyunun her alanında var. Özellikle 5 asist ortalaması cidden dikkat çekiciydi bir sf için.
 
Valla ben olsam veririm o süreyi Şehmus’a. 2 senedir uzun faul problemine girmesin giren guard batırmasın diye dua ediyoruz. En azından iki pozisyondan birine ekstra isim yazma şansımız olur. Eğer çıkış ücreti yoksa Şehmus’a veririm para. En az 2 sene NBA olmaz gibi kalburüstü el ec takımı da almaz. Ya kendini geliştirebileceği bi takıma gider Kenan gibi ya da burda süre alabileceği bir yere. Tabi Göksenin’in de indirim yapması lazım şu süreçte.

sezon ortasında ben de düşündüm Hrovat’ı. Büyük para isteyeceğini sanmam iyi şutör oyun görüşü iyi. Klobucar’ın vermediği her şeyi verir bence
 
Bahçeşehir Rıdvan’ı da almış. Yabancı konusunda acele etmeyebiliriz aşırı sıkıntı değil de kalburüstü yerli kalmayacak bu gidişle. Boşa çıkanlar bir bir anlaşmaya başladılar yeni takımlarıyla.
 
Aaron Harrison ve Alex Poythress Olympiakos ile görüşme halinde. Greg Whittington ile Panathinaikos'un anlaşması ise an meselesi. (Sporx)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst