2020-2021 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Pelin-Asena---------------Thomas-Olcay
Hartley‐‐---------------------Mc Bride-Sevgi
Cansu-------------------------Zandalasini
Bella-Anete-----------------Tuğçe-Sabally
Mercedes--------------------Stokes-Vaughn

Lig için uzun rotasyonu denk gibi ama kısalarda Fenerbahçe bariz üstün. Kuanitra veya Sanders transferiyle yabancı hakkı oyun kurucudan yana kullanabilinse çok daha sağlam bir kadro olabilirdi.
 
Bella bizim idari mali durumumuz içinde iyi bir hamle. Yani denemek lazım. Potansiyel var, belki bir tık ötesi de var. Maçlar devam ediyor WNBA'de ve her maçta bişeyler yapıyor. Sadece yolun başında ve alıp yürümesi lazım. O alıp yürüme kısmı işte bizdeyken olursa başarılı bir transfer olacak bizim için.

Çok sert bir mevkide olması işte hem bizim hem onun için risk. Bizim açımızdan daha garanti bir oyuncuya gidilebilir miydi, imkan var mıydı cidden merak ediyorum. Ama onun açısından, eğer büyük bir oyuncu olacaksa başarıyla geçmesi gereken bir sezon. Biz de yani sezonu götüren 4 oyuncusunun 3'ünü kaybetmiş, transfer dönemi neredeyse bittikten sonra yönetim değiştirip transfere girişmiş bir takımız.

WNBA draft 1 numarasını ya da Avrupa basketbolunda kendini ıspatlamış bir yabancıyı alabilmemiz absürd kaçardı...

Steinberga bizim olduğumuz seviyenin topçusu. O bakımdan iyi transfer bence. Alır götürür diyemem, batırır da diyemem. Ama işte tam bizim durumdaki takımların oyuncusu. Geçen sene Petronyte ile yarışıyorlardı Venezia'da istatistiklerde... Petronyte'den Eurocup sezonunda aldığımız verime yakın bir verim alırız gibi geliyor. Üstüne de çıkarsa bonus olur...

Mercedes için bişey diyemiyorum. Kuvvetle muhtemelen Funda'nın Avustralya'ya gitmesi sırasında ordan birileriyle bağlantı kuruldu da teklif falan götürüldü. Son 4-5 yıldır zaten bir tane böyle anlamsız transferimiz oluyor. Bu sene de bu ablamız çıktı. Zaten adı sanı duyulmamış bir uzun transferi açıklanınca artık kafada tip beliriyor, uzun ama çok kalıplı olmayan, yavaştan hızlı hızlıdan yavaş bir vatandaş. Fark yaratan bir oyuncu olmaz. Sırıtmayacak kadar oynatabilirsek bence yeterli olmalı...
 
Bella Alarie ile de yollar ayrılmış sanıyorum. Courtney Williams geçen yıl İzmit'teydi. Hartley tarzında saf skorer ama diğerini tanımıyorum.
 
Courtney Williams dağınık bir oyuncu, kafa yapısı biraz değişik ama iyi skorer. Ligin başlamasına böyle kısa bir süre kalmışken daha garanti bir oyuncuya gitmektense böyle zar atmak bence daha mantıklı. Kısıtlı bütçelerle beklentileri aşmanın yegane yollarından biri bu. Diğer oyuncuyu bende tanımıyorum. Ama giden Mercedes mi olacak Bella mı orası da hala meçhul.
 
Diğer takımlar hazırlık maçı yaparken bizim takım neden hiç hazırlık maçı yapmıyor? Bilen bir arkadaş bilgilendirirse sevinirim...
 

Üst