2020-2021 Türkiye Süper Ligi

fb'nin analizi... Kaleciler..Altay: Son derece kotu.Mac icinde 1-2 kurtarıs yapınca fb medyası super diyor. Altay oynamaya devam etsin :) Harun : Altaydan daha tecrubeli, fakat altayda olmayan onda,olmayanda da Altay'da var. O yuzden al birini vur otekine. Defans hattı: Imparator'dan izin almadan maldivlere kaçan Serdar Aziz? Iska gecmeye devam toplara :) Lemos? Ispanya 2.liginden Las Palmas'tan cok mu bulmuslar?:)))) Las Palmas gecen sene cok gol yiyen bir takımdı. Tisserand : Super Agır..Aynı eski Maicon tarzı bizdeki. Gokhan - Caner.. Bu 2 bekle oynayacağıma giderim eski oyuncum Ugur Ucar'ı alırım basakşehirden daha iyi. 30 orta yap 2 isabet bul.Ortalarda 40 metreden :))))) Ronaldo olsa Caner'e tekme tokat girer valla.... Novak-Nazım Sangare daha iyi bu 2'sinden de ama Erol'un gucu yetmez )))) Volkan ve Emre abisi ne derse o..! Orta sahalar..... Sosa ? 36 yas..Bu saatten sonra oynasa ne olur :))) Ozan: Bize niye boyle oluyor yaa diyen 2 mac iyi oynayınca Manchester United almalı diyenlerin oldugu yapıda oynamaya devam etsin :)))) Gustavo...Tek iyi adam bu.Keske bizde olsaydı.Gustavo kitlenirse fener iyice biter maçlarda. Mert Hakan? Rolex saat almaya devam bu cocuga.Sivas'ta gormedigi seyleri , Istanbul'da gorsun..Geceler daha var.Corona bitsin kolunda saat,altında araba..Ehh..Sivasta zamanında bunları yapamadı,birde klasil sonradan gorme insanlar gibi Turkiye'de buraya Istanbula gelince eli paran goren adam oldu misali...Mert Hakan 2 seneye en gec Goztepe'ye veya Kasımpasa'ya kiralanır..(Sonu Alper Potuk). Perotti......?:) Roma bu oyuncuyu niye versin??? Avrupalı veriyorsa(Aboubakar gibi) demek orda bir şey var...:) Diyecegim Perotti'den bir cacık olmaz. Karsısına adam vermesende olur pasları yerden cok yavas,cılız,verimsiz.. Thiam?Kucuk takımların kucuk oyuncusu.Kasımpasa'da ne yapmıs allah askına?Diagne nin sınıfında(Sadece penaltı atar)..Kasımpasa'dan oyuncu alınmaz. Samatta....Imparator Falcao yerine bu oyuncuyu istiyordu iyiki gelmemiş..Falcao dan iyi olmazdı. Yine kenardan orta top beklerdi...Sezonda 4-5 golden fazla atamaz.Cisse..Yas 35 ...Buyuk sorunlu oyuncu.Oynatmassan kadro dısı kalma riski bile var. Samatta ile ikisi kuskun 2'li olur bu sezon... Erol Bulut: :))) Erolu kim aldıysa fenere tesekkur ediyorum. Bu sene ya kume duserler,ya da 17. ligi bitirirler. Ben 6-7 haftaya kadar kovulmasını bekliyorum.
 
Mert Hakan Yandas..Ne oldu sana oyle? Kadroya giremiyorsun..Tum Galatasaray'lılar olarak para toplayıp bir tane rolex saat mi hediye etsek acaba??? Fener kume duser beyler,bayanlar..Ne 2. 3. 4.'su. Ust uste 3-4 yenilgi alsın bakın neler oluyor.. Ya son maçta kumede kalır bu kadroları ya da kume duser..Bu sene basaksehir ile belli süre çekişiriz,devre arası transferler ile gaza basarız. Imparator Fatih Terim'in aslanları bugun artık gaza basacaklar!
Gerçekten olur mu bu söylediklerin
 
Her branşta patates oluyorlar, patates. Daha önce yazdığım şeyleri yine yazacağım. Bir uyuşturucu gibi Fener taraftarını uyuşturdular, vasata aşık ettiler. Sağlam 5 adam yerine, 3 kuruşluk topçulardan 20 tane aldılar. Taraftar da “Alo Emre abin len” heheh şampiyonuz, diye havaya girdi. Vasat kadro, vasat teknik adam, vasat futbol. Balon çoktan patlardı da, Rize’de olmayan penaltı, son saniye atılan bala şansa gollerle fazladan haketmedikleri rahat 3-5 puanla göz boyadılar.
 
Fb-Bjk maçı mükemmeldi. Her zaman en zevkli geçen derbi bu olmuştur zaten. Çok eğlendim. Şikesever camianın basketten sonra futbolda da balonları patladı. Helal olsun beşiktaşa, ders verdi resmen. Konuşacak bir şeyleri kalmadı.

Yallah kürek takımı izlemeye.
 
Her branşta patates oluyorlar, patates. Daha önce yazdığım şeyleri yine yazacağım. Bir uyuşturucu gibi Fener taraftarını uyuşturdular, vasata aşık ettiler. Sağlam 5 adam yerine, 3 kuruşluk topçulardan 20 tane aldılar. Taraftar da “Alo Emre abin len” heheh şampiyonuz, diye havaya girdi. Vasat kadro, vasat teknik adam, vasat futbol. Balon çoktan patlardı da, Rize’de olmayan penaltı, son saniye atılan bala şansa gollerle fazladan haketmedikleri rahat 3-5 puanla göz boyadılar.

Altay bizim maçta kaplan kesildi. Bu maçta geleni geçeni aldı.
Bu kadar orta ile olacağı buydu. Elbet bir takım seni ezecekti. Sergen hoca geçiş oyununu müthiş oynattı.
 
Fenerin top oynadığı yok. 10 kişi kaldıktan sonra atak yapamadılar. Denizli tek kale oynadı. (Geçen hafta 10 kişi BJK bunlara 4. golü atmıştı) Erol da kenardan seyredip ezber değişiklikler yapıyor. Sürekli Pelkas'ı çıkartıyor falan...
 
Ortalık ayağa kalkmış gözyaşları sel olmuş yine. Şöyle bi izliyim dedim ne olmuş maçta. Anormallik göremedim. Serdar net el var ve sarı kart + penaltı. İtirazdan da ikinci sarıyı görmüş işte neyin ağlaması hala anlamadım.
Altay denen kekoya da bi penaltı atamadılar, Volkan abisi gibi avel avel hareketler yapıyor her şut kurtardıktan sonra. Tuhaf tuhaf pozlar kesiyor sözleşme koparmak için. Neyse o da en az 5 GS şampiyonluğu izleyerek yaşlanır Volkan abisi gibi.
Bu yarım akıllılar asıl problemin Ali Koç’un 3 yıldır alıştırdığı vasat kadro seviciliği olduğunu anlamadıkça daha çok ağlarlar, daha çok şampiyonluk izlerler...
 
İlk yarıyı Malatyaspor 2-0 önde kapattı. Çok emin ve rahat futbol oynuyorlar, göze hoş geliyor. Ancak biraz daha geriye yaslanıp kendi yarı sahalarında kabullendiler. Şayet böyle yapmayıp biraz atak düşünüp açıkları değerlendirirlerse rahat 3-4 yapacakları bir maç. Zira Fener'in ne oynadığı belli değil.
 
Mert Hakan'ı aldık gsye sapladık, Sinan Gümüş'ü aldık gsye sapladık, Thiam, Ademi, Pelkas, Perotti, Cisse, Tisserand oh transferlere bak şampiyonuz, alo Emre abin ben şampiyonuz... Bir maceraları daha sona erdi henüz Aralık ayında. Şu saydığım isimlerle zaten şampiyon olunmaz ama bunlar Los Galacticos kurulmuş gibi sevindiler. Ali Koç'a bravo, ilk geldiğinde herkes anladı bunun başarısız olacağını protestolara başladılar. Bu da kafayı kullanıp 20 tane adam aldı her sezon, seslerini kesti taraftarın. Ama 20 tane boş adam...
 
Kötü futbolunu her hafta hakeme yıkan fenerbahçe, bugün gerçekle yüzleşti..

Transfer ile şampiyon değil, güzel oyun ile şampiyon olunur. geçen sene biz bunu yaşadık ve sezon başı fenerbahçeli arkadaşlara anlatsak da bu kadro ile rakibimiz yok dediler ve geçen sene yaşadığımız olayı yaşıyorlar.

Başakşehir şampiyonlar ligi sonrası ligde üst üste galibiyetlere başlayacaktır ve sezon sonu yarışta olabilirler.

Rakiplerimiz bu aralar kötüyken biraz fark yapabilsek çok önemli bir avantaj sağlayabiliriz. ortam buna çok müsait.
 
Son düzenleme:
Yani şu kadroya 4 aydır bir hücum planı oturtamamak gerçekten büyük başarı. Ben bile sinirleniyorum izleyince. En basitinden Sosa gibi bir adam var ellerinde. Beşiktaş'ta üstüne sistem kurdular şampiyon oldular. Trabzonspor da üstüne sistem kurdular şampiyonluğa oynadılar, kupa aldılar. Şunu yapsalar bir hücum planları olur. Ki şu kadroya envai çeşit futbol oynatabilirler. Hakikaten çok ilginç.
 
İzlerken pat küt adamları vurdukları ortalardan kulağım yoruldu. Topu kanatlara indirip orta açmaktan başka hiçbir hücum planları yok. Defansları zaten evlere şenlik Tetteh Drogba gibi oynadı Tisserandı rezil etti resmen. Stoper bölgesi hariç hala kaliteli ve geniş bir kadroları var ama aynı zamanda da yaşlı ve son kontratlarını almış yabancı oyuncuları. Bu tip son kontratlarını alan adamlar işler kötü gittiğinde çok sallamazlar her takımda böyle. Benzer bir durum bizde de olacak gibi duruyordu ama sakatlıklar resmen ipten aldı bizi kendini göstermek isteyen oyuncuların sahaya çıkmasını sağladı. Fb bu durumdan işi bilen lider karakterli bir hoca ile belki çıkabilir. Artık ozan dışında para edecek oyuncuları da kalmadı ki oda tartışılır. Antep deplesmanı sonra içeride başakşehir maçı. 2021 i göremeden bayrağı çekecek gibi duruyorlar neyse zevkle izlemeye devam ediyoruz 😀
 
Ağustos ayında yazmıştım kadro çöp diye ama ''Tarihin en alternatifli ve ligin en iyi kadrosu kuruldu'' diyenler olmuştu, sadece hoca kötü deniyordu burada. İstersen 20 tane orta saha, 20 tane defans al, hepsi düşük kalitede olduktan sonra ZERRE yol alamazsın. Tisserand, Lemos, Mert Hakan, Nazım Sangare, Pelkas, Samatta, Valencia, Ademi, Sinan Gümüş, Thiam, Novak... Hepsi aynı düzeyde, vasat oyuncular. İsterse Erol gitsin Mourinho gelsin, bu takımın tavanı belli, sınırı belli. Bu takımın tavanı şampiyonluk değil. Yeni bi antrenör gelsin ve bu oyunculardan maksimum verimi alsın diyelim, şu ismi geçen oyuncular maksimum verimde bile seni en fazla 3. falan yapar.
 
Hasan Ali %800 lük pozisyonu atamadı. Yanındaki adama verse boş kaleye gol. Kaleci Volkan Babacan da Fener'e hediye etti golü. Bu arada rakip oyuncunun bileği kırılmak üzere olmasına rağmen Gustavo kırmızı görmedi, sarı gördü. Yüzsüz şikeciler bağırıp çağırdı bi de sarı karta. Aklım almıyor, bi insanın vicdanı da mı olmaz ? Neye itiraz ediyorsun, insanlığını da mı kaybettin be adam. Cinayetten farksız Gustavo'nun yaptığı faul, polis görse ceza yazar.
 
Allah belanızı vermesin, maçı kapattım. Ulan fenerliler bile takımdan bi b*k olmaz derken, hakem kahramanlığa soyunup zorla puan aldırıyor fenere. Adam zerre müdahalesi olmamasına rağmen kart gördü ve tepki için topa vurduğundan ikinci sarıdan atıldı. Ama Gustavo rakibinin canına kastetmesine rağmen sarı gördü sadece. Kör olsa koklaya koklaya kırmızı verirdi Gustavo'ya.
 
Nereden bakarsan bak rezil bir maç.Başakşehir 1-0 öndeyken Gustavo'ya kırmızı verip oyundan atsa sıkıntısız maç yönetecek belkide.Hakem orada kırmızı vermeyerek maçtaki niyetini belli etti.Hasan Ali'nin net gol fırsatını Tisserand'ın üzerine atarak harcaması,kaldı ki orada sağa atsa 2-0 öne geçecekler,Volkan Babacan'ın güven vermeyen ruh hali ve maçtaki garip hareketleri.Üzerine hakemin Başakşehir'i haksız yere eksik bırakması.

Hayırlı işler mi diyeyim yoksa Türkiye Liginin seyir zevkini 0'a mı indirdiniz diyeyim bilemedim.
 
80 milyon da biliyor Başakşehir'in Fener'i top gibi sektirip oynadığını. Fener kim ki Başakşehir gibi sistem takımını yenebilecek? Futbol adına kara bir akşam yaşandı. 4-1 bitmiş maç :D Başakşehir'in 4-0 kazanacağı maç 4-1 mağlup olmasıyla bitmiş :D Haysiyet, şeref, utanma kalmamış bunlarda. O Volkan denen çapsız da al da at diye hediye etti iki golü de.
 

Üst