2021-2022 Euroleague

Efes'in en büyük hatası fazlasıyla Nisan ayına konsantre olmaları yani sezonun 2. yarısında form tutmayı planlamaları. Evet, o döneme formda girmek şampiyonluğu getirebilir. Ama o dönem işlerin nispeten kolay olması için de sezonun ilk yarısını en azından ortalama bir performansla oynamak gerek.

Sezon başları o kadar önemsenmiyor ki her sezon başı Larkin, sakatlık falan derken idman yapmadan sezona başlıyor. Simon zaten sakatlandı sezon başını kaçırdı. Üstüne fazla yük binen Micic de sakatlanınca ve uzun transferinde de karavana çekince bu sonuçlar kaçınılmaz oldu.

Yine de Efes'in toparlayacağını, seri galibiyet yakalayacağı bir sekans ile kendisini play offa atacağını düşünüyorum. Ancak saha avantajını verdikleri bir play off eşleşmesinde F4'e kalmak için favori olmayacaklar
 
Bence Bryant gelecek yıl olması kesin olan takım değişiminde bulunacak en iyi parça. Yani hem rakiplerinin güçlenmesini engellemek hem de böyle bir ortamda oyuncuyu buralara alıştırmak için çok önemliydi alınması.
 
Efes ile ilgili uzun zamandır gözlemlediğimiz ve bana antipatik gelen bir durumu söylemek istiyorum.Efes'te hangi oyuncunun sakatlandığını,hangi oyuncunun oynayacağını,hangi oyuncunun oynamayacağını kestirmek çok zor hale geldi günümüzde.

Mesela bugün Simon-Micic sakat deniliyor,ikiside kadroda ve Simon süre alıyor.Geçen haftalarda James Anderson izinli denildi Asvel maçına çıktı.Yine Fenerbahçe maçında son 30 dk kala tv'de Micic'in sakatlıktan dolayı olmadığını gördük.Larkin kötü oynadıkça sakatlığı var deniliyor işin o kısmıda var.

2 sezon önce bir ara Dunston çok uzun süre sakatlıktan ötürü oynamamıştı.Ve sakatlıkların sebeplerinide öğrenmesi çok güç oluyor.

Bana artık antipatik geliyor bu durum.
 
Arkadaşlar yunanistan krizi ile birlikte yerini aldığımız takımlar geri döndü gailba bana öyle geliyor sadece hocanın eksikleri ile ilgili değil bu durum biz para yatırarak bu takımların yerini aldık ve ekonomik krizin ağırlaşması ile efesinde bunu karşılayamaması durumundan dolayı gibi görünüyor biz bunu yaparken türk oyuncu çıkaramadık en büyük eksiğimiz bu görünen bu yönde
 
Arkadaşlar yunanistan krizi ile birlikte yerini aldığımız takımlar geri döndü gailba bana öyle geliyor sadece hocanın eksikleri ile ilgili değil bu durum biz para yatırarak bu takımların yerini aldık ve ekonomik krizin ağırlaşması ile efesinde bunu karşılayamaması durumundan dolayı gibi görünüyor biz bunu yaparken türk oyuncu çıkaramadık en büyük eksiğimiz bu görünen bu yönde

Panathinaikos'un şu kadrosu 2000-2010 arası kurulan kadroların çeyreği bile etmez. Kimsenin geri döndüğü yok ya Efes basbaya kötü oynadı. Zaten 11 yabancın var Türk olsa dakika alacak mı
 
Fener ve Efes bu sene çok kötü temsil ediyor ülkeyi. Play-off için ne yapacaklar bilmiyorum. Efes’in yine bi nebze ihtimali var ama Fener için aynı şeyi söylemek güç. Zaten Obradovic gittiğinden beri 3 yıl olacak böyleler. Artık sıradan bir takım oldular.
 
Kazan'da topları yönlendiren isim spissu olunca hücumda takım daha organize olmaya başladılar. real'de ise 17 yaşındaki nunez harika başladı ve realin üstündeki ölü toprağı attı.
 
CSKA arka arkaya ikinci maçını kaybetti. Monaco da baya baya acımamış onlara. Tahminim; bu sene de geçen sezon gibi bir TOP8 kadrosu olur. Sadece en başta da dediğim gibi Monaco'dan sürpriz bekliyorum. 7-8'den kendilerini bir şekilde atacaklar diye düşünüyorum.
Bayern de bence önümüzdeki haftalarda ciddi sükse yaparak üstlere atacak kendini. Başlarda kötü girdiler ama yavaş yavaş bileği bükülmeyen takım olacaklardır şu haftalardan itibaren.
 
CSKA arka arkaya ikinci maçını kaybetti. Monaco da baya baya acımamış onlara. Tahminim; bu sene de geçen sezon gibi bir TOP8 kadrosu olur. Sadece en başta da dediğim gibi Monaco'dan sürpriz bekliyorum. 7-8'den kendilerini bir şekilde atacaklar diye düşünüyorum.
Bayern de bence önümüzdeki haftalarda ciddi sükse yaparak üstlere atacak kendini. Başlarda kötü girdiler ama yavaş yavaş bileği bükülmeyen takım olacaklardır şu haftalardan itibaren.
:oops::oops: nasıl kaybettiler ya farkla önde değilmiydi cska. Abi maçı izliyordum ilk çeyrek fark vardı cska fark yapar dedim kapattım ne olmuş maç.
 
Valla bilmiyorum da, ben maçın son skorunu görebildim baya patates etmiş Monaco. CSKA ve Fener lakaplarının hakkını veriyorlar.
Edit: Şimdi baktım; ilk çeyrek dediğiniz gibi CSKA ikiye katlamış rakibi. Ancak sonrasında loserlığı tutmuş belli. Şaşırmakta çok haklısınız.
 
Eğer zenitte giremezse hicbir rus ve turk takımı f8 yapamamış olacak şu an ki sıralamaya göre ilginç bir durum hadi bizim takımlar yatırım yanlısı yaptılar rusların bu durumda olmasını açıklayacak hiçbirşey yok eurolig hem rusları hem de bizi kaybetmek istemez o nedenle birşeyler yapacaklardır diye düşünüyorum
 
Ben Zenit'in artık istikrarlı bir takım olacağını düşünüyorum Pascual'le birlikte. Onları sağlam bir baş altı takıma evirecek Pascual. Güzel bir underdog takım yaratacak. İlk iki sıra hariç diğer top8 takımlarının da yerinin suni olduğunu düşünüyorum. Oly falan iyi girdi de , alttaki takımlar toparlanınca yine herkes gerçek kimliğine bürünecektir. Özellikle Maccabi ve Olympiakos'un oralarda fazla ikamet edebileceklerini zannetmiyorum. Kadrosunun tam hakkını veremeyen Panathinaikos bence. Onların zamanla sıçrama yapacağını düşünüyorum üstlere.
CSKA maçı ise benim zannettiğimden de farklıymış. Sportando'da okudum sabah; 23 sayı öndelermiş sanırım, oradan maçı vermişler. 20 küsur sayı öndeyken 20 fark yemek çok ilginç. Hele CSKA ve Monaco arasındaki kalibre farkına bakarsak çok ender görünen bir maç türü olmuş.
Efes için en başta yazdım; onların silahları aynı duruyor. Sadece şu anda kullan(a)mıyorlar. Kullanmaya başladıkça yine karşılarında durabilecek rakip olmayacak. Tabii ne zaman kullanacaklar orası da meçhul.
Fener maçının tekrarının son periyodunu izleyebildim, çok yoğundum bu hafta. Yine inanılmaz keyifli ve savaş halinde geçmiş maç. Fener'in bu sezonki büyük takımlarla maçları tam bir 2010'ların Eurolig'i kokusunu veriyor. Fakat şöyle bir şey var; ne kadar mücadele etseler de maçı kazanabilecek kaliteleri yok. Nefesi yetmiyor onların. Henry oralar için çok sıradan bir oyuncu. De Colo zaten Djordjevic'in elinde etkisiz bir silaha dönüştü.
Velhasıl, ben bu sene sevdim Eurolig'i. Herkes her şeyi yapıyor. Maçlar kavga dövüş geçiyor ve favori pek yok.
 
Ben bu sezon Barcelona,Milano,CSKA ve Real Madrid’in Final Four’da yer alacagini dusunuyorum.Bu takimlardan CSKA ve Real Madrid su an surpriz maglubiyetler alsalar da bir yerden sonra gaza bastiklarinda karsilarinda durabilecek takim sayisi cok az.
Asvel,Monaco ve Maccabi bu sezon begendigim takimlar.On plana cikan surpriz topcular var.Mesela Asvel’de Okobo dun inanilmaz bir mac oynadi.Seneye Asvel’de kalmasi imkansiz.Monaco’da Mike James’i biliyoruz da Donta Hall diye bir adam var ki eminim Efesliler ekrana ekmek bana bana izliyorlardir bu muhtesem pivotu.
Acikcasi su an ilk 9 siranin altindaki takimlardan Bayern ve Efes disindaki bir takimin yukarilara cikacagini dusunmuyorum.
Fb iyi savasiyor falan ama ozellikle kisalarinin yari saha oyunundaki sınırlı oyunu onlari cok zorluyor.De Colo disinda problem cozecek kisalari yok ki De Colo’da son 2 mactir baya kotu oynadi.Shayok,Barthel ve Booker ban gore artidan cok eksi yaziyor onlar adina.
Efes’in son galibiyeti baya aldatici bence cunku rakip su an Euroleague’in belki de en kotu takimi.Ama yine de Elijah Bryant transferi,Simon’un donusu,Micic’in iyilesmesi ve en az bir uzun takviyesiyle Efes kendini cok rahat atar Top 8’e.Zaten iyi bir uzun alirlarsa kadrolari yukarida saydigim F4 adaylariyla en az ayni gucte olur.
Euroleague gayet guzel geciyor.Bazi maclarda absurt skorlar ciksa da cogu mac her turlu surprize,geri donuse acik.En buyuk ornegi de dunku Monaco’nun donusudur herhalde.Basketbola doyuyoruz resmen keske her hafta cift mac haftasi olsa :)
 
Efes, Zenit karşısında devreyi 33-47 geride kapattı. Efes'in bu maçta bu kadar kötü oynayacağını düşünmüyordum. İzlerken uykum geldi. Petrusev ile Pleiss hariç oyuna giren oyuncular bitik. Tribünlerden de ses çıkmıyor.
 
Efes kendi evinde 3.çeyreğin ortasına geldiğinde pes bayrağını çekmek zorunda kalıyor.Bu takımın düzelmesi mümkün değil demiştim.Düzelmeyi geçtim gün geçtikçe dahada kötüye gidiyorlar.

Efesli oyuncular çok şanslı olduklarının farkında olsunlar bence.Çünkü Galatasaray-Fenerbahçe-Beşiktaş gibi çok ciddi tepkiler verecek taraftarları yok.Öte yandan sadece oyuncular değil,başarıda olduğu gibi kötü giden tablodaki en büyük paylardan biriside Ergin hocanın.Obra'nın Fenerdeki son sezonunu yaşıyor.

Bence bu sezonu bu şekilde kabullenip,önümüzdeki sezon Ergin hocayla yeni bir yapılanma içine gidilmeli.
 

Üst