2021-2022 Euroleague

Bu İhsan Bayulken bu kadar fanatik degildi ya.Ne oldu bu adama Bein’e gectikten sonra ? Eskiden ne guzel yorumlardi maclari simdi haydi oglum,aferin oglum,yuru oglum gibi bos cumleler duyuyoruz sadece kendisinden.
 
Yalnız Milano cidden çok derin kadroya sahip. İkinci, hatta üçüncü kadro bile çıkıyor o takımdan. Özellikle 1-2-3 numaralı bölgelerinin ana ve yan parçaları inanılmaz bir dağılıma sahip. Hem skorer, hem zeki, hem atletik, hem güçlü, hem savunmacı oyuncularla sentez yaratmışlar. Shields, Delaney, Datome gibi isimlerle başlıyor; Rodriguez, Mitoglou vs. isimlerle devam ediyor. Takımın tek sıkıntısı Messina'nın loser olmasıydı maalesef :D O da bu sene daha iyi görünüyor. Çok daha ayakları yere sağlam basan bir takım oyunu oluşturmuş.
 
Fener'in kadroyu da hiç beğenmediğimi hala yazıyorum. Olmuyor yani, akmıyor takım. Henry, Shayok, 35'lik De Colo, içi geçmiş Vesely, vasat üstü Booker ile bir halt olmayacağı açık. Orada sadece Polonara'ya acıyorum. 2 senedir aldıkları hiçbir oyuncuyu beğenmiyorum, ki zaten neticeleri de bir bir ortaya çıkıyor. Ha CSKA ile 50 maç yapsalar 50'sine de bahis oynarım Fener'e; 49'unu da kazanırlar zaten. Ama diğer takımlarla oynanan maçlarda netice çoktan belli.
Her maç yorumcuların methiyeler düzdüğü Şehmus da -2 ile falan bitiriyor maçı. Yine hadi oğlum dediler , çocuk 2 dakikada 3'leyip kenara geldi. Olmuyor yani bırakın şu gereksiz duygusallığı. 850 K'lık kazık...
 
Ya arkadaş başlıycam Şehmuz'unuza ya ! Vasatın altının da altında. Doncic yaptınız adamı yeter be! Balon balon adamları övmekten ne zaman usanacak bu millet. Kenan Sipahi'yi de yere göğe sığdıramadılar zamanında.
 
Ya abi sıkıldım. 3 kelimeden 5'i Şehmuz ... Bitmiş gitmiş maçta Erten Gazi gibi sivrilen oyuncular çıkıyor işte, bulunmaz fırsattır bu tarz maçlar. Geçen de öve öve bitiremediler maç sonu bi baktım -2 ile bitirmiş maçı Şehmuz.
 
Herkes toparladı , bir bizim Türk temsilcileri toparlayamadı. Fener son 2 maçında toplamda 100 sayıyı zor geçti; o da rakipler maçı saldı diye. İhsan'la İsmail de her maç ballandıra ballandıra masallar anlatıyorlar ama Fener'in zerre oyun planı yok ve maçlarını izlerken inanılmaz bunalıyorum. Aşırı zevksiz. Zaten her maç aynı cümle ; ''koşmalıyız heh ne güzel'' . Yahu 40 dakika boyunca koş koş yapamazsın ki. Geçen gün programda Gherardini'yi eleştirdiler, bu kadroyu o kurdu, bu takımla ilgili ana mesuliyet de onda diye. Ki çok haksız da değiller bence. Misal bu De Colo 35'ine geldi ama maaşı 1.5-2M'den aşağı mıdır bilmiyorum. Diğer Gherardini transferleri de tıpkı geçen sezonki tercihler gibi hatalı bence çoğu. Geçen hafta Milano maçında kulüp tarihi rekoru kırdılar, bu da Ali Koç'a nasip oldu yine her şey gibi :D
Djordjevic'i kolay kolay göndereceğini sanmıyorum. Diplerde gezecekler muhtemelen. Ek olarak; bu durumun müsebbiplerini araştıracağını da sanmıyorum. Araştırsa bile aylar sonra sonuca ulaşır; o da doğru sonuç mu yanlış sonuç mu olacak belli değil. Şube sorumlusunu da hiçbir Fenerli istemiyor ama Ali Koç onu da tutmaya devam eder. Yarın öbür gün koçumuzun arkasındayız der. Adam inanılmaz geç karar alıyor ve aldığı kararların da yarısı yanlış. Neye elini attıysa kuruttu, kurutmaya da devam edecek gibi duruyor.
Efes'in de son maçlarda ufak bir farklılığı var. Ancak akıllanıp akıllanmadıkları bu akşam belli olacak. Olympiakos en formda takımlardan bu sezon. Güzel maç olacak, bakalım.
 
Efes'in 5 numarası kötü, 4 numarası berbat. Resmen parkede 4 numarasız oynuyor gibiler. Singleton sezonda 3-4 maç belki; Moerman da sadece savunma kısmında biraz oluyor, çok kısıtlı bir oyuncu. Pivotta da Dunston yaşlandı, salt Pleiss ve Petrusev'le de olmaz, olmuyor da.
Evet kısalar harika. Herkesin sıkıntı çektiği yerde Micic-Larkin'e sahip olup; yanına da Simon, Beaubouis, Anderson gibi oyuncular eklemek güzel. Ancak uzun olmayınca olmuyor işte. Bizim takımın hali gibi. Sadece 1 numaranın iyi olması ya da 5 numaranın süper olması yetmiyor. İkisi de aynanda iyi olmak zorunda. Bu kadro bu seneyi de çıkarırsa öpüp başlarına koysunlar. Seneyi görmez bu kadro, görmemeli de.
Bugün mükemmel bir maç oldu, çok keyifliydi. Fakat bunda ev sahibi taraftarlarının etkisi büyüktü. Her zaman böyle olmuyor, ki bu sezon bunu görüyoruz. Dile kolay 3 yıl olacak aynı kadro. Obradovic bile bunun altından kalkamayıp perişan olmuştu.
Öte yandan Messina da Itoudis'liğini gösterdi yine. 15 kişilik kadrosu var, 12 tanesi direkt ilk 5 oyuncusu. Ve bu kadro derinliğine rağmen Kazan gibi ne oynadığı belli olmayan takımdan 30'a yakın ezilmek büyük bir başarı örneğidir. Bu sezon da F4 yapacaklar fakat ilerisini görebileceklerini zannetmiyorum. Huylu huyundan vazgeçmiyor.
 

Üst