2021-2022 Euroleague

Ergin Ataman sen dünyanın en şanssız antrenörüsün. 100 yılda bir gelen pandemi olmasa Avrupa tarihine kırılması imkansıza yakın bir rekor bırakacaktın 3 yıl arka arkaya EL şampiyonluğu ile. Bunun yanında EL finalinde zannediyorsam hiç mola almadan şampiyon oldu. 7 asistle şampiyon oldu. Rakibe 18 de hücum ribaundu vermiş. Obradovic'i falan gitti kulaklıkla sandalyeden hiç kalkmadan yendi. Yeni geldiği bir takımla istisnasız her sezon final oynadı. Ve hatta iptal sezonu olmasa her yıl da EL şampiyonu olacaktı. Yani kafasında mı kuruyor bilmiyorum ama deneyip de yapamadığı fantezi kalmadı adamın. Günler öncesinden şampiyon olacağız dedi ve oldu. Ne zaman ne söylese hepsi gerçekleşti. Çok ağır bir winner. Ne de olsa kökünde genlerinde Galatasaray var.
Yani dünya tarihini bilmiyorum pek de ; Avrupa tarihinde gerçekten bir eşi daha yoktur bu adamın. Messina'sı, Obradovic'i , Blatt'i bilmem nesi; temeller atıp, bütçeler harcayıp düzenli başarılar sağlıyorlar. Ama bu adam elini değdirdiği an ne var ne yok bütün kupaları kazanıyor. Ben böyle enteresan bir koç daha görmedim. Bunları buraya kolaylıkla yazıyoruz ama bunlar yapılması çok çok zor, imkansıza yakın şeyler. Biz de şanslıyız ki tanıklık ediyoruz bu ilginç olaylara.
 
Son iki yılın EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes, CSKA Moskova'yla sözleşmesi sona eren Will Clyburn'le her konuda anlaştı. Yazın ilk büyük transferi.

(via@ugurozan)

Sakatlık yaşamazsa müthiş katkı sağlayacaktır. 4 numaraya Vezenkov, 5 numaraya da Brandon Davies çekse muazzam olur 😀
 
Son iki yılın EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes ligde bu sezon Beşiktaş formasıyla şahane bir yıl geçiren Egehan Arna ile her konuda anlaştı.

(via@caglartorun)

Onur Alp Bitim çok daha iyi olurdu.
Ama Ege de lig için çok iyi katkı verecektir...
 
Son iki yılın EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes ligde bu sezon Beşiktaş formasıyla şahane bir yıl geçiren Egehan Arna ile her konuda anlaştı.

(via@caglartorun)

Onur Alp Bitim çok daha iyi olurdu.
Ama Ege de lig için çok iyi katkı verecektir...
Onur Alp'e gitmişlerdir belki olmamış olabilir. Bursa şuanda ilk beşin garanti ismi.
 
Yalnız bir antrenörün, hele de Laso gibi bir adamın son 17 saniyeyi Efes'e ikram etmesini hala kafam almıyor. Maç eşit, 1 sayı geridesin neredeyse, o da önemli değil. 17 saniye kala rakibin 14 saniye hücum süresi var. Maçın bitimine 3 saniye kala topu havaya bile fırlatsan süre bitecek şampiyon olacaksın. Neden faul yapmazsın da izlersin be adam. Hadi o izledi, kurmayları ve oyuncular neden müdahale etmedi ? Yorgun Larkin'i çizgiye yollasan zaten 0/2 ile dönmüş en son. 2/2 bile atsa tek top var ve 10 saniye falan kalacak sana. Gerçekten baştan sona çok ilginç bir finaldi. Hele son 27 saniyenin olduğu gibi akması, herkesin izlemesi ve 1 sayı fark olan maçta hiç sayı olmaması müthiş enteresan bir olay. Madrid'i aynı zamanda yılın kerizi seçiyorum.
 

Üst