2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Hem belki doğru değildir linçlemeyelim diye bir şeyi erkenden eleştirene laf ediyorsunuz. Hem de kim olduğu belli olmayan, muhtemelen de birilerin kullandığı yavru bir trollün tweetini atıp üstünden yargı dağıtıyorsunuz. Hakikaten komik bir çelişki. Galasevgisi kim ki? Söylediği kanun yerine mi geçiyor?

Ekli dosyayı görüntüle 1416

Aynen hoca basın toplantısında söylemişti bunu ya o twitteki anlatılanı biliyor yada kendisine de mevcut bonservis bedeli ile transferin olduğunu söyledi.

Sürekli bu şekilde yazıp bir tarafı savunma durumuna düşmek beni rahatsız ediyor. Son kez bu konuda yazayım; Tudor ve Oğulcan durumu 10 gün içerisinde halledilebilecek konular. Zaten birinde kesilmiş cezayı ödüyorsun. Diğeri de mevcut yasak durumunu göz önüne alınca hızlı bir şekilde halledilebilecek bir durum.
Vergi olayı ise dediği gibi 10 günde halledilemez. Önceden devam eden bir mahkeme süreci vardır. Bunun sonuçlanması bu yönetime nasip olmuştur. Elbette kendilerinin de payı vardır ama bu işle ilgilenen önceki dönem kulüp hukukçularına teşekkür edilmeliydi.

Başkan da süper filan değil. Açıkçası beklentilerin de çok altında kaldı şu ana kadar. Zaten böyle giderse muhalif sesler yükselir ve yakın zamanda seçim seslerini duymaya başlarız. Ama yerin dibine sokulacak durum da yok. Bizde maalesef ikisinin ortası yok.

Yani 3 gündür dışarda olduğumdan kabaca mesajları okuyorum hızlıca. Aklımı yitirmek üzereyim cidden.
Bir taraf diyor ki ''ben bizzat o işlerin içinden geliyorum, böyle böyle olmaz'' , ''sizce de bunlar normal mi arkadaşlar bakın gelin sorgulayalım, iyiyse ya da kötüyse ortaya çıksın''
Diğer taraf ısrarla diyor ki ''bAŞKanımız süper'' . Yemin ediyorum ülkenin özeti yaşanıyor şu forumda ya...

Böyle düşünüyorsan aklını yitirmişsin çoktan haberin yok Muhammed 😀
Şaka bir yana başkanımız süper diye kimse demedi ki kardeşim. Denilen henüz 1 ay bile dolmadan insafsızca eleştirilmesin. Bi 3 ay 6 ay bekleyelim gerçekten sözlerini tutmazsa o zaman birlikte eleştirelim. Babamızın oğlu değil ya. Ama birilerinin başkan adayları seçilmedi diye üzüntüleri var. Duygusal tepkiler veriyorlar. Haklılar aslında. Bundan sonra cevap vermeme kararı aldım bende. Duygusal tepkilerini versinler, rahatlasınlar o arkadaşlar da.

Bak dikkat ettiysen ben de ısrarla bütün başlıklarda ''sabredin, temmuz bir bitsin'' diyorum. Şahsi fikrimi sorarsan da; ben başkandan umutluyum. Ama bazı mesajlar dışarıdan, çok ''kraldan fazla kralcı'' olarak görünüyor. Hatta görünüyordan da öte. Yapmayın etmeyin. Kimse kimsenin babasının oğlu değil. Biri eleştiri getirince ''sen şu adam seçimi kaybetti diye böyle diyorsun'' diye itham etmenin bir mantığı yok. Ha ''eleştirmek için boş yapmak'' da mümkün; ancak ben bu forumda öyle bir mesaj göremedim. Herkes aklı başında yorum yapıyor iyi ya da kötü.
Tekrar yazıyorum; birini sorgulamak onu sevmemek değil. Bu ülkede ''sorgulamak'' fiiline kötü gözle bakılıyor hep. Burada bari bakılmasın. Bakılmıyor demeyin abi, gözümle gördüğümü söylüyorum ben uydurmuyorum. Kimseyi de itham etmiyorum, gördüğüm mesajlar böyleydi isimler hatrımda değil. Yani bazı mesajlar cidden aşırı aşırı aşırı duygusal ve fanatizm kokuyor. Yapmayın yani; hadi olumsuz eleştirenler bir şey görmediği için sabırsız eleştiriyor da; olumlu eleştirenler iki günde ne gördü ki Florentino Perez gelmiş gibi savunuyor ? Spor umutla yürümez, faaliyetle yürür.
Pragmatik olun biraz abi; gördüğünüzü övün, görmediğinizi sorgulayın, merak edin. Atla deveyi atlat demiyoruz. Bu kadar basit bu mantık. Görüyorsan takdir et, görmüyorsan sorgula.
Ben ısrarla bekleme taraftarıyım ancak beklemeyip sorgulayan adama da ''yanlış yapıyorsun'' da diyemiyorum. Haklı çünkü adam en ufak bir emare yok 2 haftadır.

Yönetim mazbatayı alalı 2 hafta oldu ama ne başkan ne futbol şube sorumlusu ortalarda yok. Rezan Bey ve Remzi Bey dışında açıklama yapan olmadı. Meydan yine sosyal medya trollerine kaldı.

Onyekuru'yu almaktan vazgeçtiyseniz de bunu makul gerekçeler ile kamuoyuna açıklayın. Onun yerine başka transfer planlarımız var deyin. Kimse itiraz etmez. Ama twitter hesapları üzerinden, eski yönetime de sallayarak, kamuoyu yaratmaya çalışmak Burak Elmas'ın seçilmeden önceki iletişim vaatlerine tamamen zıt bir durum.

Bir daha yazayım bazı arkadaşlar anlamamak için kırk takla atıyor.
Galatasaray'ın bu kongre yapısıyla yönetilemeyeceğini ve acil bir tüzük değişikliğine gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. En başta yasalarda karşılığı olmayan ve hemen her Galatasaray mali genel kurulunda soruna neden olan ve olmaya devam edecek çift ibra saçmalığı kalkmalı. Yönetimler Galatasaray'ın temsilsici olmalı o kadar asıl işi profesyoneller yapmalı. Bayern Münih gibi olma şansımız umarım olur.
Galatasaray'a kurumsallık geldiği gün elbette lafta değil gerçek kurumsallık. A takım çalıştırıcısının değil gerçek bir futbol aklının yönettiği alt yapılar, yine gerçek basketbol ve voleybol vs. vs. akıllarının yönettiği şubeler. Yöneticiler ise sadece işleyişi yönetecekler.
1- Tahkimden o Oğulcan Kararı 10 günde çıkamaz. https://www.milliyet.com.tr/skorer/...an-ogulcan-caglayan-icin-uefa-hamlesi-6429286
2- Tudor'un kararının kesinleşmesi sonrası borcun ödenmesi büyük bir başarı değil karar zaten Mayıs ayında kesinleşmiş. https://www.sabah.com.tr/spor/futbol/2021/05/19/galatasaray-igor-tudora-tazminat-odeyecek
3- Vergi borcu ile davaya gelelim. Bu vergi borcu değil vergi cezası borcudur. Kim bilir davası kaç yıldır sürüyordu. Ya da son çıkan vergi barışına başvurdular ve borcu takside bağladılar.
Bu arada hatırlatmış bazı arkadaşlar Metin Öztürk açıklamamışmıydı Albayrak'ın bunların hepsini aradığını ve "en az 300 milyon tl ile gelmeniz" gerekiyor dediğini. Peki neden Burak Elmas ve ekibi far tutulmuş tavşan gibi hareket ediyorlar?

Ben hepsini geçtim nerede hazır olan stad isim sponsoru?

Yiğit Şardan, Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu hakkında yazdıklarım ortada. Beni oncu buncu ilan edeceğinize bu yapı nasıl düzelir diye düşünün.

Son düzenleme:
34 yaşında 3 maç üst üste oynayamayacak, takımın final maçında sahada yürüyen bir adama yıllık 8 milyon TL. Yazıklar olsun ya cidden yazıklar olsun.

Türkiye'de iş liyakata gelirse çoğu dostluk bozulur çünkü. Sadece spor için değil bu söylediğim; ülkenin her yanını sarmış mide bulandırıcı bir rant sistemi. Evet biz burada rahatça şunu bunu yapın diyoruz ama bu insanlar günlük hayatta da birbirleriyle dostluk bağı ve ticari bağ bulundurduğundan ters kararlar alamıyorlar bu bağlamda.
Mantıklı düşünecek olursak; Arda Turan'ın futbol kariyeri zannediyorsam 3-4 yıl kadar önce bitti. Üstüne üstlük Başakşehir kendini kurban edip son bir kez daha Arda'yı denedi ama olmadığını hepimize gösterdi. Bu kafayla gittikçe bir halt olmaz bizden, olmuyor da zaten yıllardır. Al sana yanlış işte, bunu söylemek için hocadan nefret etmeye gerek yok ki. Gün gibi ortada bu yanlış. Hala da devam ediliyor ısrarla.

Bu kulübün gelmiş geçmiş en büyük kaptanına 3. lig maaşı teklif ettiren, sırf kendisine biat etmedi diye kadro dışı bırakan jübilesi bile yapılmamış Bülent Korkmaz, GS'nin evladı değil miydi? Sıkıldım ben bu boş hamasetten. Üstüne zamlı kontrat yapıp, boş kağıda imza attı diyorsunuz. Çocuk kandırdığınızı zannediyorsunuz. Real Madrid yeri geliyor Ramos'u kapının önüne koyuyor ama bizim bu kulüpte Arda'ya, Terim'e, Selçuk'a borcumuz bitmedi gitti anasını satayım. Hepsine vefa borcumuz var. Ne vefaymış anlamadım gitti.

1milyon Tl Garanti mac basina koysaydin 250 bin tl oyna 30 mac al 8.5 milyon tl

Galatasarayin Cocuguyum kenarda otururum paralari cukka ederim.

Bizde burda asgari maaşla ögreci harcligi ile forma alalim bilet alalim bi hadiyaaaaaa

Maaş işine hiç girmeyeceğim. Bildirmedikleri sürece bu işin için çıkılmayacak. Birisi boş sözleşme diyecek birisi %100 zam. Taraftar da doğruluğu kesin olmayan haberleri örnek verip birbirini yiyecek. Yönetim aldığı bu karar çok yanlış oldu.

Transferde şu ana kadar öne çıkan isimler; Barış Alper, Gedson, Berkan Kutlu, Stanciu gibi duruyor. 4 isim de çok doğru hedefler. İlk 3'ünü zaten bildiğimiz oyuncular.
Stanciu'yu bu sene Lecister eşleşmesinde izlemiştim. iki maçta da çok etkili oyun koydu. Fatih Terim'in sevdiği tarzda bir oyuncu. Bu transferlerin artık bir an önce netliğe kavuşturulması gerekiyor.

Son düzenleme:
Kaleci; Muslera - Fatih Öztürk - Berk Balaban
Defans; Yedlin - Alparslan - Lyundiama - Marcao - Emre T. - Emin Bayram - Ozonwafor -
Orta Saha; Taylan - Aytaç - Emre K. - Ömer B. - Fegouli - Emre A. - Arda - Kerem - Babel - Yunus
Forvet; Mustafa Mohammed - Falcao - Oğulcan - Ali Yavuz

Mevcut kadro bu şekilde. Gideceğini düşündüklerimi eklemedim. Diagne, Jimmy, Sekidika

Sports Digitale'deki programı izledim. Erinç Bilican dedi ki '' Ghezzal Burak Elmas'ın 5 gün içerisinde açıklayabiliriz dediği oyunculardan biriydi. 7.5 milyon euro bonservis yıllık da 2.7 milyon euro'ya anlaşılmıştı ama hoca hayır dedi''

Bu cümle şimdi tam yıkama yağlama cümlesi. Bu cümle ile hem Burak Elmas yönetimini yıkama yağlama yapıyor hem de hocayı. Güzel iş hakikaten tebrikler:)

Kendi yorumuma gelince de bana hiç inandırıcı gelmedi. Benim bildiğim FT buna hayır demezdi. Diğer taraftan Arda Turan'a 8 milyon tl vereceğime Ghezzal'a 2.7 milyon euro veririm kimse kusura bakmasın. Tamam yaşı gereği soğuk bakanlar olabilir ama adam geçen sene ligi aldı. Belli yaştan sonraki futbolcuların transferine karşı olsam da Ghezzal istisna olabilecek bir oyuncu.

Ayrıca FFP belasından kurtulmuşken 7-8 milyon euro'ları vermekten korkmamalıyız. maaş daha düşük olmalı ama bonservis ödenerek belli yaşın altındaki iyi oyuncuları alarak geleceğe yatırım yapmalıyız. Ayrıca Ghezzal'a beşiktaş da o parayı veremez. Dolayısıyla o iş 5-6'ya biter bence. Yani dolayısıyla geçsinler bu ayakları:)

13 gün sonra UCL maçımız var ne takımın transferleri ortada, ne maç hakkında 2 kelam eden insan var. Takımın başındaki hoca da muhtemelen rakibin kim olduğunu bile yeni öğrenmiştir. Gerçekten nasıl bir günah işledik ben bilmiyorum. 20 gündür 0 ciddiyet, sadece Fatih Terim hamaseti.. Böyle devam ederseniz ilk tekmeyi de muhtemelen o hocammm yazanlardan yiyeceksiniz.

Sabah Twitter'da bi gezineyim dedim az önce; resmi hesabımızın twitlerine baktım ana sayfamda. Doğum günü kutlamaları, şakalaşmalar, fotoğraflar , İmparatorumuzun ilk imzası diye twitler vs... İyi güzel hoş da, umarım birileri 10 gün sonra sezonun en önemli maçının olduğunun farkındadır. Zira pek haberleri varmış gibi görünmüyor; haberleri varmış gibi transferler de görmüyorum. Hadi Polyanna olalım; yarın transferlerin hepsi takıma katıldı. Peki 1 haftada ne kadar adapte olabilecekler ? Benim söylediğimi yazanlara da ''kes sesini boş yapma'' yorumları atan onlarca ''terimci tayfa'' adlı hesaplar gördüm. Ne diyim, sadece bekliyorum. Olacakları bildiğim halde sabırla bekliyorum yorum yapmamak için. Belki zaman beni haksız çıkarır diye.