2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Eleme maçlarının zamanlamasını bu yüzden sevmiyorum. Yıllardır hep ''ilk elin günahı olmaz, sezon daha uzun'' mantığıyla, tatil kafasında çıkılıyor eleme maçlarına. Anlamıyorum, Adana Demirspor için bu kadar önemli olup da planlanan ve erkenden transferler yapılan sezon; Şampiyonlar Ligi ihtimali olan Galatasaray Spor Kulübü için neden zerre kadar önemli değil...

Yedlin giderse yabancı sağ bek alalım katılıyorum. Yerli isim olarak düşünülen İsmail ve Bünyamin yerine u19 takımımızda ki Berkan Mahmut Keskin'i kadroya alsak hem vereceğimiz bonservis parası cebimizde kalır hem de çok yetenekli bir oyuncuyu alt yapımızdan çıkarmış oluruz. Gs TV'de normal sezonda birçok maçı izlemiştim. A Spor da ki u19 maçlarını da izliyorum hem Beşiktaş hem de bugünkü Kasımpaşa maçlarında da aynı tempo ile savunmada ve hücumda yine kendine hayran etti. İsmail de Bünyamin de yetenekli çocuklar ama kendi öz sermayemize güvenirsek sanki çok daha işimize yarayacak. Bir kaç maç zorlansa da zamanla çok iyi bir yedek olacağından şüphem yok.
U19 da Berkan Mahmut, Metehan Baltacı, Bartuğ Elmaz, Sarper Çağlar ve Eren Aydın kadromuzda kullanmayacaksak en azından zorunlu oynama opsiyonlarıyla kiralık verilmeli. Bu yetenekli çocukları alt yapıda kullanıp daha fazla zayi etmeyelim...

Altyapı konusunda hoca dışında kimseye güvenilmemesi gerekiyor bence. Zira yıllardır taraftarın ''oynat artık be hoca, bu kadar mı kötü bu çocuk yetenekli'' denilen oyuncuların ''o kadar kötü'' olduğunu gördük hep. Çelimsiz, güçsüz, sadece alt yaş kategorilerinde iyi olan futbolcular. Yunus Akgün falan gördüm anlam veremedim, bizim A takımda sanırım ? 35'lik yatalak dedikleri Falcao'nun yanından geçemez fizikleri. Ki hocalar 7/24 bu çocuklarla yaşadıkları için eminim bizlerle kıyaslanmaz duruma hakimiyetleri.

Altyapı konusunda hoca dışında kimseye güvenilmemesi gerekiyor bence. Zira yıllardır taraftarın ''oynat artık be hoca, bu kadar mı kötü bu çocuk yetenekli'' denilen oyuncuların ''o kadar kötü'' olduğunu gördük hep. Çelimsiz, güçsüz, sadece alt yaş kategorilerinde iyi olan futbolcular. Yunus Akgün falan gördüm anlam veremedim, bizim A takımda sanırım ? 35'lik yatalak dedikleri Falcao'nun yanından geçemez fizikleri. Ki hocalar 7/24 bu çocuklarla yaşadıkları için eminim bizlerle kıyaslanmaz duruma hakimiyetleri.

Mahmut fiziği ve temposuyla çok farklı geliyor bana Muhammed. Ama sende haklısın tabiki. Hoca illa ki antrenmanlara alacaktır görmek isteyecektir diye düşünüyorum. En kötü bence bir takıma kiralık verilmeli onu da söylemiş olayım...

başakşehir ile adana demirsporu bir tutmak pek doğru gelmedi bana.

Gayet benzerler. Hatta bence daha fazlası. Adana Demirspor başkanı da hükümete çok yakın bir isim. Daha alt liglerdeyken isyan ediyordu rakipleri.

''Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig'de şampiyonluk yarışı kızıştı. Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Adana Demirspor taraftarlarının çok rahat bir biçimde pandemiye rağmen stada girebildiklerini belirterek, "Neden Adana Demirspor her yere rahat rahat giriyor? Süleyman Soylu’nun oğlu dediler açık açık bunlar konuşuluyor. Emniyet müdürü karşısında önünü ilikliyor. Türk futbolu bitmiş" ifadelerini kullandı.''

Sadece bu ise, birçok maçta böyle oluyor maalesef. Benim eniştem federasyonda hakem. Yönettiği bazı maçlarda Soylu'nun emriyle stada binlerce taraftar getirilmiş. Ondan sonra ekranlarda ciyaklıyorlar halk aşı olsun diye. Bu ne perhiz ?? Türk futbolu bitse yine iyi; ülke bitmiş ne yazık ki...

Okan Kocuk, Giresunspor ile antrenmanlara başlamış. Ama malesef biz bunu resmi sitelerden değil Giresunun yerel haber sitelerinden öğreniyoruz. Keşke resmi bir açıklamamız olsaydı. Böyle durumlar eksi yazıyor malesef...

Gayet benzerler. Hatta bence daha fazlası. Adana Demirspor başkanı da hükümete çok yakın bir isim. Daha alt liglerdeyken isyan ediyordu rakipleri.

''Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig'de şampiyonluk yarışı kızıştı. Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Adana Demirspor taraftarlarının çok rahat bir biçimde pandemiye rağmen stada girebildiklerini belirterek, "Neden Adana Demirspor her yere rahat rahat giriyor? Süleyman Soylu’nun oğlu dediler açık açık bunlar konuşuluyor. Emniyet müdürü karşısında önünü ilikliyor. Türk futbolu bitmiş" ifadelerini kullandı.''
Adana Demir daha köklü bir kulüp ama siyasi bağlantılar ve destek açısından haklısın. Ben, Adanada da yaşamış biri olarak, daha çok birinin geçmişi olmadığı için söylemiştim.

Fenerin Formalari çok güzel olmus.
Biz yine nike'in çingen işlerine kalicaz gibi
Sorsak nike'in Elit katagoresindeyiz

New Balance,Adidas geçmek şart

Fenerin Formalari çok güzel olmus.
Biz yine nike'in çingen işlerine kalicaz gibi
Sorsak nike'in Elit katagoresindeyiz

New Balance,Adidas geçmek şart
Nike da artık elit kategoride değiliz. Ben artık klasikleşen markalar dışında new balance ve macron gibi markalara geçilmesi taraftarıyım bir dönem lotto üretiyordu mesela çok hoşuma gitmişti o formalar.

Nike'ın tek getirisi tedarik ağının geniş olması. Bize diğer takımlar gibi ciddi paralar ödemiyorlar. Liverpool NB'den Nike'a geçmişti yakın zamanda. Geçen sene maç forması satışa çıkmadı bu sene de en az 400-500 olacak gibi.

En kısa zamanda farklı firmalara geçeriz inşallah özellikle nike avrupada ki yüksek bütçeli kulüpler dışında aynı kalıp formalar üretiliyor.

Yüksek bütçeli kulüplere de aynı kalıp üretiyorlar, 2018-2020 yılları arasında biz de dahil her takım yakası O yaka-V yaka arası formanın oyuncuya baya yapıştığı bir tasarımla oynuyordu. Sadece dizaynlar farklı. O kalıbı çok beğenirdim, Nike'ın bu sene bizde de kullandığı yeni kalıba o kadar ısınamadım pek.

Tasarımdan ziyade finansman kısmı önemli. Fenerbahçe bu konuda başarılı ilişkiler kuruyor ancak biz ne yazık ki Aysal döneminden sonra sınıfta kaldık.