2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

İlk üç hafta ligde gol beklentisi xG 7,54 ile açık ara en iyi takım olmuşuz. Eğer 1 ve 2. bölgedeki sıkıntıları da çözüp, minimuma indirirsek o zaman bu istatistiğinde anlamı olur . Üstelik bunu 17 günde 6 maç oynamış ve ikisi uzun yolculuk sonrası yapılmış Avrupa maçları olmak üzere 4’ü deplasman.

Takımımızın 1 ve 2. bölgedeki sıkıntılarına çare bulması gerek. Bizim seviyemize yakışmayan basit hatalar yapıyoruz. İnşAllah milli aradan sonra bu duruma çare buluruz. Eğer bulamazsak özellikle de Avrupa maçlarında ceremesini çok çekeriz. İşte bu yüzden Gedson veya o tarz bir box to box ve ayağı iyi Fernando tarzında bir 6 numara bulmalıyız. Marcao bir an önce affedilip Lazia maçına hazırlanmalı. Marcao ve Nelson ikilisini görmek için sabırsızlanıyorum.

Buda👆 karşı takımdan gol beklentisi istatistiği. 6.sıradayız. Dediğim gibi 1.ve 2.bölgedeki bu sorunu da halledersek inşAllah çok daha güzel sonuçlar alacağız.

Bu ise👆3 maçta katedilen mesafeler. Hemde 17 günde 6 maç oynamış ve ikisi uzun yolculuk sonrası yapılmış Avrupa maçları olmak üzere 4’ü deplasman oynayarak. Fatih Terim idmanı, ayak tenisi falan filan🙈

Milli arada sonra Trabzon ve Lazio gibi 2 zor deplasman ile başlayacağız. Takım için şanssız bir fikstür. Olurda 2 maçtan alınacak 2 mağlubiyet malesef bize kötü yere götürecektir. Normalde kazanılmazsa bile sorun olmayacak 2 maç ama malesef felaket tellalları işi kötü tarafa sürükleyecektir. Ellerine bu imkan geçmez inşAllah tabi ama geçerse takım ve taraftar bundan olumsuz etkilenecektir. Allah onlara fırsat vermez inşAllah 🤲

Çok doğru ve güzel bir strateji ile oluşturulmuş yeni bir kadromuz var. Eminim bu güzel takım zamanla daha da oturacak, daha güzel futbol ve sonuçlar ortaya koyacaktır. Biraz sabır gerekiyor. İnşAllah o sabrı gösteririz. Ya da inşAllah güzel sonuçlar alırız da o sabra gerek kalmaz desek daha iyi olur...

Son düzenleme:
Halil açıklandı. İleri 3 lüyü Barış Halil Kerem yaparsın. Geri kalan yabancı. Çok güzel oldu yaaa. Emeği geçenlere teşekkürler 👏

Muslera

Boey Nelsson Luyi(Marcao) Anholt

Morutan Gedson Cica

Barış Halil Kerem

Misss misss☺️

Bizim takımın asıl ihtiyacı hem savunmanın önünde sertlik uygulayıp stoperlerin işini kolaylaştıracak hem de saplantılı şekilde oynadığımız pas oyununda risksiz ve temiz şekilde topu çıkarıp o bölgedeki basit hataları minimize edecek bir önlibero.

Tabi ki Gedson gelirse bir hayli sevinirim ancak gelse bile savunmanın önünde Taylan oynayacak ve o bölgede bahsettiğim sorunlar devam edecek. Berkan'ı koysa o da bugüne kadar hep 8'de oynamış, 6'ya çabucak adapte olması kolay değil.

Şu saatte bir Fernando ya da Melo bulamayacağımız aşikarken Elneny transferine oldukça sevinirim. Kalite olarak onların biraz daha altında ama ihtiyacımız olan profile uygun bir oyuncu

Elneny, Gedson ile birlikte gelirse orta saha toparlanır. Hem Mohamed’in de milli takımdan arkadaşı. Fakat hepsinden önce teknik kadronun değişmesi taraftarıyım. Yoksa Mbappe gelse nafile.

🔥Yakup Çınar: "Benfica'yı takip eden Portekizli gazeteci Nuno Reis'le konuştum. Gedson Fernandes'in Benfica'da yeri olmadığını ve önümüzdeki günlerde takımdan ayrılma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi."

Mohammed konusunda çok farklı şeyler söyleniyor. Zamalek’e dönmesi için menajeri uğraşıyor diye haberler çıktı. Uğur Meleke bu ihtimalin zor olduğunu söyledi. Ne oldu , ne bitti bilmiyoruz ama oyuncunun da kalmak istemediği belli. Veli Yiğit geçtiğimiz günlerde aldığı bilgiyi paylaşmıştı. Mohammed’in genel davranışlarının ilgiden sonra çok değiştiğini öğrendiğini söylemişti. Hatta şu cümleyi de kurmuştu. Tabiri caizse çok fazla havalara girdiğini söylemişti.

Fatih hocanın da özellikle son zamanlarda oyuncuyu kazanmaya yönelik çaba sarf ettiğini düşünmüyorum. Hem oyuncu da hem de hocada bir sıkıntı olduğu gerçek. Ocak ayına kadar bizim oyuncumuz olacaksa mutlaka aidiyet duygusunu ona tekrar kazandırmamız lazım. 4 milyon dolar futbol için çerez parası. Şu sezon 10’dan aşağı
gol atmasın, zaten direk minimum 8-9 milyon Euro paralar kazandıracaktır.

Marcao bir an önce affedilip antrenmana çıkmalı. Hagi'nin takımı ile yapılacak hazırlık maçında forma giymeli. Milli aradan sonra Trabzon maçında oynayamaz ama Lazio maçında muhakkak ilk 11 de olmalı...

Gedson için gerekirse ayın 8'ine kadar beklenmeli. 6 numara için ismi geçen Elneny'nin 2,5 veya 3 civarı istediği yazılıyor. Ne kadar doğru bilmiyorum ama vereceği katkıdan bağımsız gerek yok sanki o kadar para vermeye. 2'den fazla verilmemeli. Oraya yapılacak bir scout transferi daha çok memnun eder beni. Hatta, Groskreutz ve Etebo faciası yaşamaktansa hiç yapılmasın daha iyi bile olur diyorum.

Son düzenleme:
Şu anki yapılan transferlere göre ; Bu senede geçmiş olsun , BJK, Trabzonspor ve Fener kadro ve futbol olarak bizim üzerimizdeler. Bu 3 takımı geçip şampiyon olmamız mucize ötesi bir şey olur.
Transferlere gelince ; Gedson ve Onyekuruyu tutmalı yada en az onlar kadar iyi futbolcu almalıydık ,alamadık. Etobunun yerine daha iyi bir yabancı almalıydık , alamadık. Falcao ve Diagne den kurtulup daha iyi bir yabancı golcü almalıydık , alamadık. Halili tutmamız gerekiyordu , çok şükür tuttuk. Orta sahaya iyi yerli almalıydık , Salihi kaptırdık ama Berkanın aldık , fena olmadı. Lyundamadan kurtulup , iyi bir yabancı stoper almalıydık , aldık ama lyundama elde kaldı. İyi bir yerli stoper almalıydık , Kaan Ayhan gibiğ , biz gittik Alpaslanı aldık, kötü bir seçim oldu. Muslerayı zorlayacak , yedekleyecek iyi bir yerli kalaci almalıydık , alamadık bide üstüne Okanı gönderdik , eldekiler Okan dan daha beter. Sağ ve sol açık olarak iyi yabancı almalıydık , Vanhalult ve Boeyi aldık , iyi oldu. Onları yedekleyecek iyi birer yerli oyuncu lazımdı. , Ömer bayrama kaldık. Fegholinin gönderip yerine , iyi bir sağ açık almamız lazım dı , Morutan geldi , iyi oldu ama Fehguoli elde kaldı. İyi bir on numara lazımdı Cicaldouyu aldık bence bizim beklentimizi karşılayacak bir on numara değil. Babel , emre akbaba dan çıkmamız lazım idi , elde kaldılar.
Sonuçta geçen sene 2yarıdaki kadromuzdan bile kötü bir kadromuz var. Geçen senede iyi olan şeyler ; falcao ve belhanda dan kurtulduk. Ama elde kalanları görünce , gene karamsarlık çöktü.

Transferin Avrupa için bitmesine 2-3 saat kaldı. Söylenenlere göre bugün başka birisi gelmeyecekmiş. Eğer orta saha gelmezse, Avrupa için işimiz gerçekten çok zor. Daha St.Johnstone ve Randers'te zorlandık. Bu orta saha ile Lazio ve Marsilyayı yenmek epey zor. Şu ana kadar yapılmış transferlerden memnun da olsam, orta saha bizim kanayan yaramızdı ve ligdeki diğer takımlara da bakınca en kötü orta saha bizimkisi gözüküyor. Berkan-Aytaç-Cicaldau-Morutan-Taylan.

Cicaldau ve Morutan ilk maçlarında umut verdiler ama, Berkan her ne kadar çok ta koşsa, orta sahada bazen acemice hatalar yapıyor. Ona sabretmek lazım. O sabır taraftarda var mı biliyorum. Taylan da ha keza aynı hataları yapıyor. Kasımpaşa maçında golü yedirdi. Giresun maçında çıkarken de pas hataları yaptı. Aytaç Avrupa kupası maçında geri pas vermişti Muslera'ya kırmızı kart yedirdi. Yani orta saha oyuncularımız hep benzer hatalar yapıyor maalesef. Oraya Fernando-Melo tarzı bir oyuncu lazımdı.

Elneny,Gedson,Dieng isimlerinden bahsedildi. Ama şu ana kadar maalesef hiçbirini alamadık. 8'ine kadar alır mıyız bilmem ama o zaman da sadece ligi kurtarmış oluyoruz. Bu da bize yeter mi bilmem. Bugün transfer olmazsa tepki alacaktır yönetim. Lazio ve Marsilya'ya karşı Taylan-Berkan orta sahası büyük sıkıntı yaşar. Bu arada onlara kötü oyuncular demek istemiyorum. Kısa vadede sadece bize başka daha deneyimli oyuncular lazım. Taylan ve berkan gelecekte bize çok katkılar vereceklerdir. Yoksa şu anda onların çok iyi olması konusunda dua etmekten başka çare yok.

Hem nitelik hem de nicelik olarak takim gayet yeterli,sadece ikinci kaleci sıkıntı olabilir.Sampiyonluk sadece kadro işi değildir önemli olan takım olup rüzgarı arkana alabilmek.Bunu yapabilir ve hoca saha içinde kalabilirse GS bir numaralı şampiyonluk adayıdır.

Baktılar ki zor gruba düştük bu gruptan cikamicaz transfer de yapmadılar.. Hoş transfer olsa ne olalı ki Fatih terim hocam varken zaten biz yine çıkamayız gruptan ..ligde de şampiyon olamayız.rakipler hem kadro hem de oyun anlamında güçlenirlerken biz 3 senedir aynı oyunu arada oyuncular değişse de devam ettiriyoruz... Bana hiç umut vermiyor Galatasaray im..

Bu takim kalitesi yok demek komple 24 adam yollayip yerine 24 adam almak demek.

Orta Sahada ben problem görmuyorum.

Problem stoperlerde oyun kuramamalari.

Berkan Taylan Aytac ,Emre Akbaba ,Emre Kilinc,ÖmerBayram,Morutan,cicaldahu,Sosa,Arda

Bana kalsa cok ütobik gelebilir ama Ardayi 6 gibi oynatirim topu oyuna sokmak icin savasan Taylan Berkan Cicaldahu

Muslera
Boey Nelsson Marcao Van
Taylan Arda Berkan
Morutàn diagne cicaldahu

Berkan Taylan Aytac ,Emre Akbaba ,Emre Kilinc,ÖmerBayram,Morutan,cicaldahu,Sosa,Arda

Stoperlerde oyun kuramama problemine katılıyorum. Oradaki sorun biraz da Marcao'nun cezası sonrası eksik kalmasından sonra ortaya çıktı. O dönünce bir nebze sorun çözülecektir. Ama orta sahada sorun yok demek çok iyimserlik bence. Dediğim maçları izlemişsinizdir. Taylan-Berkan-Aytaç'ın hataları çok fazla. Ki onlara güvenmiyorum da demedim ama Avrupa için daha tecrübeli, yabancı bir 6 ve 8 numara gerektiğini söylüyorum. Morutan ve Cicaldau'dan çok fazla şey bekliyorum. Berkan ve Taylan da oynadıkça iyi olacaklardır ama Avrupa için ikisi birlikte oynarlarsa sıkıntı olur. Emre Akbaba sakatlıktan sonra düzelemedi. Ayakta durmakta zorlanıyor. Bence şu an bizim seviyemizde değil maalesef. Emre Kılınçı hoca nedense oynatmıyor. Ömer Bayramı orta sahada kullanmayacak artık o solbek olarak oynatılacak. Feghoulinin kalitesi belli ama onun da devamlılığı yok. Arda ve Babel'e de ben bel bağlamam.

Bu takim kalitesi yok demek komple 24 adam yollayip yerine 24 adam almak demek.

Bana kalsa cok ütobik gelebilir ama Ardayi 6 gibi oynatirim topu oyuna sokmak icin savasan Taylan Berkan Cicaldahu

Muslera
Boey Nelsson Marcao Van
Taylan Arda Berkan
Morutàn diagne cicaldahu

Arda'dan 6 olmaz.
Bize topu kaptırdığımız abi baskı ile kazanacak, tempolu ayağı düzgün olan 6 lazımdı. Ligte bile sıkıntısını yaşarken Avrupa'da daha fazla yaşayacağız bunu.

Kale ve savunma da katılıyorum.
Sanıyorum geri kalanı da şöyle olacak👇

Cica Taylan Berkan
Moru Diagne Kerem

Avrupa'da Feg ilk 11 oynar.
3 lü defansı denemiş olsaydık onu da kullanabilirdik ama Fatih hoca kullanmaz inşAllah 😀

Muslera

Nelson Luyi Marcao

Boey Cica Berkan Anholt

Moru Diagne Kerem şeklinde 3 lü savunma defansımızı daha toparlayabilirdi ama dediğim gibi hiç oynamadık, Fatih hoca da çok beceremez gibi bunu, çünkü bugüne kadar çok kullanmadı. O yüzden 4 3 3 en iyisi...

Yönetim veya teknik ekip kim sorumlu ise 6 numara almayarak çok büyük hata etti. Bu saatten sonra yetişmeyeceğini düşünerek diyorum tabiki. Muhtemelen büyük tepki yiyip lig için 6 ve 8 alacaklardır 😀

Ne diyim hayırlısı...