2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Yeni formatla UEFA'da çeyrek final bile yapmak hakikaten çok zor. Çünkü bütün ıskarta takımları Konferans Ligi'ne gönderilmiş.

Ancak 3. olup Konferans Ligi'ne gidersek ciddi anlamda kupayı alma şansımız var. Roma ve Tottenham dışındaki takımların tamamı vasat-vasat altı. Onların da bu kupaya bakış açısı ne denli ciddi tartışılır.

Yalnız bizim takım bu orta sahayla gruptan 3. çıkar mı o da soru işareti. Geçebileceğimiz tek takım Lokomotiv, onlar da ligde namağlup

23.5 milyon euro bonservis harcayıp- ki bu bonuslarla artabilir- kadro kalitesi açısından da oyun açısından da FB ve BJK'nin arkasındayız bence. Çok daha elzem mevkiler varken stopere 7 milyon eur harcanması da kısa vadede sorgulanacaktır diye tahmin ediyorum. özellikle de kadro eksik kaldığı için

Marsilya'yı yeneceğimizin zaten garantisi yok, siz niye kasıyorsunuz bu kadar anlamadım. Herkesin keyfi tıkırında. Ayrıca transfere yaklaşık 30M harcayıp hala çoğu mevkin eksikse bu da bizim sorunumuz değil zaten.

Aslında ligin en iyi defans ve hücum hattı bizdeydi ama kurgudaki beceriksizlik yüzünden yine kaotik bir transfer dönemi yaşadık.

Sebeplerini açayım:

Fatih Hoca geldiğinde Tudor'a kurulan kadroyla oynadı ancak Tudor'un defanstan pasla çıkma stratejisi, onun savunmayı orta sahaya yakın kurup blokları birbirine yakın tuttuğu oyun anlayışında hükmedebildiğimiz rakiplere karşı tutmuştu. Fatih Hoca savunmayı daha geriye çekti ve baskı ve pres yeme ihtimalimiz olan derbileri rahat atlattıysak da rakipleri sürklase ettiğimiz maç pek olmadı. Maicon ve Fernando gidince takımın pas istasyonları durma noktasına gelerek Fatih Hoca'nın pas oyunu olarak adlandırdığı şey tamamen yanlara pas haline geldi. Fatih Hoca bu durumu Feghouli'yi oynatmayı hatırlatarak geçici olarak çözdü çünkü Mariano-Feghouli ikilisinin uyumuyla ligde istediğimiz sonuçları alarak sorunu kısa süreli olarak çözmüştük. O dönemde Mariano'yu gönderip bir sağ bek, bir de sağ açık almamız ve Feghouli'yi de ortaya çekerek 10 numara gibi kullanmamız gerekiyordu. Bu durum dönen toplara vurabilecek bir futbolcu kazanmamızı, duran topları daha rahat kullanmamızı ve ileride yaşanacak top kayıplarına müdahale etme şansı elde etmemizi sağlayabilirdi. Bunun yerine Fatih Hoca birbirine benzeyen bir sürü oyuncu aldı, gönderdi filan, uzatmayayım iki yılımızı yedi tabiri caizse.

Sağ bek olarak Omar geldi. Sonra Linnes'i göndermeden Yedlin'i aldık. Altı ay geçti Boey geldi, Yedlin de duruyor.

Forvete altı aylığına Selezynov'u alsak yeterdi ama onun yerine 13 milyona mal ettik Diagne'yi. Sonra hoca onu istemiyorum dedi ve Falcao ve Andone geldi. Altı ay sonra Diagne geri geldi, bu defa hoca Mustafa Muhammed'i istedi ve yönetim onu alınca Diagne'yi kiralık gönderdi. Bu sezon yine Diagne geldi ve bu defa Muhammed yedek kalınca hoşnutsuz oldu, satamadık da adamı.

Neticede iyi bir hücum hattımız vardı. Rakiplere göre savunma hattımız ve kalecimiz de iyiydi. Orta sahamız yıllardır zayıf kaldı çünkü bu bölgede kiralık aşkımız Onyekuru ve diğer kiradığımız oyunculardan yararlanıyorduk. Sol açık, sağ açık ve biri defansif diğeri ofansif karakterde iki de merkez oyuncusuna ihtiyacımız vardı. Aldığımız oyuncularsa yabancı sınırlaması gelmişken hep defans ağırlıklı oldu. Rakipler Marcao'ya baskı yapıp oyunu Luyindama üzerinden kurmamızı istiyor. O da bir noktada hata yapıyor çünkü kimse top almak istemiyor. Nzonzi bunu yıllar önce söylemiş ve gönderilmişti. Fatih Hoca ne yazık ki bu tip durumları bile çözmekten aciz durumda. Yalnızca Onyekuru ve Gedson'u tutabilmiş olsaydık, belki bir sağ açık ve bir de ofansif orta saha transferiyle eksiklerimizi gidermiş olabilirdik. Bence şu an aynı problemlerimiz devam ediyor.

Ç mevkimiz eksik değil ya. Şu kadroda tek eksik orta saha da dripling yapabilen, tempolu bir adam. Onun dışında Defans, forvet, kanatlar olarak gayet yeterli bir kadro. Hatta rotasyon olarak defans ve forvet olarak hala ligin en iyi rotasyonu bizde bile diyebiliriz

Bu arada Cicildau 10 değil 8 numara. Bugün de milli takımda o pozisyon da oynamış ki ben aşırı beğeniyorum kendisini.

Uzun zaman sonra kağıt üzerinde favori olmadığımız sezona giriyoruz. Bakalım nasıl olacak.

Ç mevkimiz eksik değil ya. Şu kadroda tek eksik orta saha da dripling yapabilen, tempolu bir adam. Onun dışında Defans, forvet, kanatlar olarak gayet yeterli bir kadro. Hatta rotasyon olarak defans ve forvet olarak hala ligin en iyi rotasyonu bizde bile diyebiliriz

Bu arada Cicildau 10 değil 8 numara. Bugün de milli takımda o pozisyon da oynamış ki ben aşırı beğeniyorum kendisini.

Uzun zaman sonra kağıt üzerinde favori olmadığımız sezona giriyoruz. Bakalım nasıl olacak.

Hocam haklısın da güzel strateji ile güzel bir kadro kurmuşsun, genç oyuncu almışsın bunları ileride satmak için, bunlar kendilerini en iyi Avrupa'da gösterir. Ama sen belki de en önemli noktaya hamle yapmadın. Tamam lig için 6 da gelir 8 de gelir belki ama Avrupa'da dediğin tarzda 6 numara eksikliğini çok aramayız inşAllah. Bu transfer bitişleri hep mi kaos olur yahu 😀

Çok güzel yapmış. O yaştaki insana 4 yıllık sözleşme ve 2 den fazla verilmemesi güzel. Ama hiç olmazsa alternatifi olsaydı. Scout transferi beklemiştim Avrupa için ama lige kaldı sanırım. İnşAllah lig için dediğin gibi kontra presleri ve topu geri kazanma süremizi azaltacak bir 6 numaraya çok ihtiyacı var. Gedson da bu 6 numara dışında inşAllah gerçekleşir. Yoksa ligte de sıkıntı yaşarız...

Son düzenleme:
E son güne kalırsan adam 4 de ister 5 de ister kimse size niye Elneny almadınız demiyor niye 30 milyon euro harcadığınız bir dönemde bir tane 6 numara almayı beceremiyorsunuz diyor. Soru gayet Türkçe niye insanlar mors alfabesiyle yazılmış gibi davranıyor ki 3,5 aydır Gedson bekliyoruz Gedson'dan başka topçu yok mu yani bu dünyada.

Gedson olmayışı kötü oldu zaten 23 harcadık 10 daha harcayabilirdik. Çok inanmasam da Terim hocalık yaparak bu sezonu kurtarmak zorunda. Favori değiliz evet ama sol bek harici dışında bir şekilde çözüm bulunabilir diğer sıkıntılaran dediğim gibi hocaya kalmış bir durumdayız.Terim çıkar Bartuğ gibi bir genci bu takıma monte ederse 3.olalım gerçekten umrumda olmaz. Beşiktaşın geçen sezona başlarken ki hali ilk 5 e bence zor girer gibiydi ama her şey kadro değil işte. Neyse bu saatten sonra transfer yapılacaksa sol beke yapılsın Ömer gerekirse tekrar iç oynasın. Elneny muhabbeti de doğruysa başkana helal olsun mümkünse kuzey Afrikalı oyuncu alınmamasıda tüzüğe eklensin.

Nasıl oluyor da neredeyse en iyi kadro bizde oluyor anlamadım. Alternatiflerin Arda, Ömer, Babel gibi futbola veda etmiş isimler. Yedekte zerre hamle oyuncun yok. Muslera zaten sezon başları böyleyken kaç maç daha kaybedeceğiz yedek kaleci yok diye ? Transferleri ben de çok beğendim de hiçbirinin alternatifi yok. Hele ki orta saha...

Nasıl oluyor da neredeyse en iyi kadro bizde oluyor anlamadım. Alternatiflerin Arda, Ömer, Babel gibi futbola veda etmiş isimler. Yedekte zerre hamle oyuncun yok. Muslera zaten sezon başları böyleyken kaç maç daha kaybedeceğiz yedek kaleci yok diye ? Transferleri ben de çok beğendim de hiçbirinin alternatifi yok. Hele ki orta saha...

Aynen öyle. Ayrıca mademki en iyi rotasyon bizde, nasıl oluyor da kağıt üzerinde favori olmuyoruz onu da anlayamadım.

Son düzenleme:
Hocayı da kadroyu da iyice çöp yaptık. Yapmayın o kadar da değil.6 numaran zayıf ise ona göre oynarsın.Gecen sene 2 golle gitti şampiyonluk.Ve son maçlar da kimlerin olmadığına iyi bakın.Hala bu ligin en başarılı hocası Terim'dir.

Arda'dan 6 olmaz.
Bize topu kaptırdığımız abi baskı ile kazanacak, tempolu ayağı düzgün olan 6 lazımdı. Ligte bile sıkıntısını yaşarken Avrupa'da daha fazla yaşayacağız bunu.

Kale ve savunma da katılıyorum.
Sanıyorum geri kalanı da şöyle olacak👇

Cica Taylan Berkan
Moru Diagne Kerem

Avrupa'da Feg ilk 11 oynar.
3 lü defansı denemiş olsaydık onu da kullanabilirdik ama Fatih hoca kullanmaz inşAllah 😀

Muslera

Nelson Luyi Marcao

Boey Cica Berkan Anholt

Moru Diagne Kerem şeklinde 3 lü savunma defansımızı daha toparlayabilirdi ama dediğim gibi hiç oynamadık, Fatih hoca da çok beceremez gibi bunu, çünkü bugüne kadar çok kullanmadı. O yüzden 4 3 3 en iyisi...

Yönetim veya teknik ekip kim sorumlu ise 6 numara almayarak çok büyük hata etti. Bu saatten sonra yetişmeyeceğini düşünerek diyorum tabiki. Muhtemelen büyük tepki yiyip lig için 6 ve 8 alacaklardır 😀

Ne diyim hayırlısı...
Arda baskı yapmicak zaten...
Taylan Berkan Cicaldahu bu üçlü Arda 6 numarada top yapsin diye onun adinada kosucak.

Seri 'nin ne temposu ne gücü bisi yoktu Psg maçinda parisde sahadan nasil kaçtigini unutmayalim.

Arda Topu oyuna bu takimda sokabilcek en iyi oyuncu Nasil Hagi icin Okan Emre Suat koşuyordu.

Futbolda bu hamleler sana başarı getirir

Benim sahsi fikrim sadece

Hocayı da kadroyu da iyice çöp yaptık. Yapmayın o kadar da değil.6 numaran zayıf ise ona göre oynarsın.Gecen sene 2 golle gitti şampiyonluk.Ve son maçlar da kimlerin olmadığına iyi bakın.Hala bu ligin en başarılı hocası Terim'dir.

Juventus ligi 2. bitirdiğinde başarılı sayılmıyor. Geçen sene Beşiktaş'dan da Fenerbahçe'den de iyi kadromuz vardı ve şampiyon olamadık. Burdan bakarsak başarısız olduğumuz bir gerçek. Bu sene kadro olarak gerideyiz gibi gözüküyor onun da sebebini transfere 25 milyon euro harcayanlar versin. Tabi bu farazi örnek GS, Juventus gibi domine etmeliydi demiyorum ama GS'nin 2 averajla şampiyonluğu kaçırması başarı değil, o beşiktaş'a şampiyonluk vermesi başarısızlık ki o kadar kötü sezon geçiren Fener, Sivas'ı yense şampiyondu

Son düzenleme:
Gene yarim yamalak bir transfer donemi ve planlamasi yasadik.

6 ay once gelen sag bek iskartaya cikti,yenisi geldi.
6 ay once diagneyi yollayip mustafayi aldik. Simdi mustafayi yollamaya calisip diagneyi oynatiyoruz.
Son donemlerin en fazla harcamasini yaptik ve aninda ocak ayina kitlendik cunku daha bir cok bolge eksik. Hatta bunlara falcao tazminati ve mustafanin satin alma parasi dahil degil. Planlama sikintili olunca gelenlerden avrupa kupasi maclarinda yararlanamadik bile.
Tum bunlar olurken de satis gelirimiz neredeyse sifir.
Uefa da birileri biz finansal fair playi neden kaldirdirdik diye dusunmuyordur umarim.

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi A Listesi’nde bulunan oyuncularının isim listesi şu şekilde:

1 Fernando Muslera 27. Christian Luyindama

2. DeAndre Yedlin 30. Atalay Babacan

4. Taylan Antalyalı 33. Alexandru Cicâldău

5. Alpaslan Öztürk 45. Marcão Teixeira

6. Patrick van Aanholt 53. Barış Alper Yılmaz

7. Kerem Aktürkoğlu 54. Emre Kılınç

8. Ryan Babel 66. Arda Turan

11. Mostafa Mohamed 67. Halil Dervişoğlu

13. İsmail Çipe 89. Sofiane Feghouli

19. Ömer Bayram 90. Mbaye Diagne

21. Olimpiu Moruţan 93. Sacha Boey

22. Berkan Kutlu 98. Berk Balaban