2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Bu arada sen kaleye 1 tane doğru düzgün şut çeksen öne geçeceksin,yapamıyorsun,rakip gelir böyle atar.

Hafta boyunca ne çalıştırıyorsun bu takıma Sinyor Terim ? Yeter artık ya.

Kazandıgımız her maçı ıkına ıkına 1 farkla mı kazanacağız ? Yeter ya.Bizim takım neden gol atamıyor ?
 
Alpaslan’ı da al oyuna tırsak Terim. Taylan’ın yanına koyarsın.

Hah anca kabadayılık yapın. 52 bin taraftar önünde şu bitik hem de 10 kişi kalmış şikecilere yenilmek büyük başarı gerçekten.

Crespo denen kazmanın çektiği şutu 90 dakikada 1 kişi çekemedi bizim takımdan. Reziller sürüsü.
 
Frikik kullanırken yedek kulübemiz ayakta nefesini tutmuş bekliyor.Lan şaka mısınız siz ? Deli etmeyin adamı arkadaş.

Biz 1 puan için mi çıkıyoruz maça ? Trabzonspor'dan daha şimdiden zaten yeterince fark yemişsin,bugün 1 puan alsan ne olacak ?

Bugün son anlarda gol atıp berabere kalsak sevinecek olan var mı ?
 
Fatih hocanın iflasıdır bu maç , Feghuliye bu kadar sabır edersen , olacağı bu.
GalataSaray ın özeti FB nin kurtarıcısıdır.
Takımın çok eksiği var ; ortaya direkt oynayacak en az 2 tane adam , 1 tane ilk 11 oynayacak kanat. 1 tane direkt oynayacak santrafor lazım.
Ha bide hoca lazım.
Çok sinirliyim ya , kendimi zor tutuyorum , zavallı fenere yenildik.
Buna sebep olanların Allah belasını versin.
 
Sahaya 1 puan için çıkmış, gol atacak mecali olmayan, olası mağlubiyette kaosa sürüklenecek haldeki pili bitmiş rakibi 4’leyip göndermek varken salak saçma oyun anlayışıyla hem de öne geçtikten sonra maç vermek kelimelerle ifade edilemez.

Yazıklar olsun. Sen de defol Terim! Kırmızı olmasa Mohamed’i bile almayacaktın. Korkaklığın batsın.
 
Birkaç hafta önce bizim Rizespor'a yaptığımızı dün FB bize yaptı. Maçı berabere bitirmeye çalışan on kişi kalmış takımdan gol yedik. Bunu yaparken de ligin en iyi 5-6 santrforundan ikisi yedek kulübemizde çürüyor. Diğerini gönderdik İspanya'da gollerini diziyor. FB'ye kötülük, Pereira'ya iyilik yapmış olduk. Fatih Hoca da yine gerçeklerden kaçmak ve gündem değiştirmek için kendini attırdı. Velhasılıkelam, değişen bir şey yok...

Bir parantez de hakemlere açmak gerekiyor. Tisserand'ın kırmızı gördüğü pozisyon devam etmeli ve lehimize penaltı verilmeliydi. Ayrıca Marcao'nun kırmızısını da atladı hakemler. Oyuna her iki takım açısından da etki ettiler.
 
Son düzenleme:
Futbol izlemeyen, takip etmeyen biri olarak yazıyorum. Fatih Terim kötü giden bir maçı daha kendini attırıp, saha kapattırıp, eleştirileri ve belki istifa çağrılarını kendi üzerinden uzaklaştırmaya çalıştı ve galiba yine başardı. Uzatmalarda yaşananlardan ve Burak Elmas'ın konuşmasından anladığım bu.
Gençleşen takıma önce yetiştirici olan aynı zamanda rekabetçi de olabilecek biri mesela bir Alman hoca isterdim. Terim yıllarca büyük hizmetler verdi, karşılığını da baş tacı edilerek aldı; her zor dönemde de elini taşın altına koyu ama artık emeklilik zamanı. Ayrılıklar da güzel olmalı be hocam.
 
Bizim bu tarz maçlarda ki oyun planımız sene başından beri belli. Yine aynı şekilde başladık. Golü yiyene kadar da gayet doğru şekilde işliyordu. Ama gol ile birlikte oyun tamamen Fenerbahçe'ye geçti. Ki yediğimiz gol tez konusu olur. Bu kadar saçma bir gol yenmez yenmemeli.
Golden ikinci yarının ilk 10 dakikasına kadar tamamen sürklase olmuş bir takım vardı açıkçası. Burada hem kenar yönetimi hem de saha içinde bir reaksiyon olmaması kötüydü.
Bu dakikadan sonra oyunu tekrar ele alan bir Galatasaray izledik. Doğru 2 değişiklik ve Pereira'nın da yanlış hamlesinden sonra tamamen bizim kontrolümüzde olan ve bir çok pozisyonun kaçtığı bir yarım saat oldu.
Sonun da golü Fenerbahçe attı ve atan her zaman haklıdır.

Hocanın da artık aynaya bakması lazım. Sene başından beri genç ve yeni takım diyoruz. Açıkçası olumlu yönde geliştiğini de düşünüyorum ama bu 1 değil 2 değil önde olduğumuz maçta yaptığımız puan kayıpları. Bu kayıplar genç takıma değil hala buna çözüm bulamayan Fatih Terim'e yazar.
 
Furkan bu sene özelinde yazıyorum. Ama geride kalan 3,5 seneye bakınca ben 1,5 yılının iyi diğer 2 senenin de 1'inin çok kötü geçen senesinin de vasat olduğunu düşünüyorum.

Bu sene başında yeni bir yapılanma ve plan söylemi yola çıkıldı. Ve ilk kez bu yönde adımlar atıldığını gördük. O yüzden geçmişte şunu yapmış bunu yapmamış diye konuşmak ''bana'' anlamsız geliyor. Siz isme çok takılıyorsunuz ya bu isim Mancini'de olsa aynı düşünürdüm. Bunu özellikle belirteyim.

Sene başından bu yana gelen dönemde baktığımda da bir oyun planı var, oyuncu gelişimleri gayet iyi ama bir istikrar sorununu görüyoruz. Maç maç değil maçlar içerisinde bile inanılmaz dalgalanmalar yaşıyoruz. Bunun sorumlusu da bunu çözecekte hoca.

Futbol da garip bir oyun dün goller gelse methiyeler düzülecek Fatih Terim yerin dibine sokulacak Pereria'ydı. Ama sonuç gelince her değişiyor. Dün kaybeden taraf doğru kazanan taraf çok yanlış hamleler yaptı aslında. Biz Taylan-Diagne ile oyunu aldık. Rakip İrfan'ı çıkartarak ve 'liye dönerek tamamen yarı sahasına hapsoldu.
Bunu da şundan yazıyorum; burada şu tarz çok oluyor ''ya sonuç var ama oyun kötü'' diye. Bırakalım bu işleri. Futbolda kazanan her zaman haklıdır.
 
. Dün kaybeden taraf doğru kazanan taraf çok yanlış hamleler yaptı aslında.

TR'de futbolun özeti bu. Doğru yapabilecek insanlara süreler tanınmazken, kendi taraftarları tarafından linç edilirken, kendi oyuncuları tarafından açıkça sahada satılırken. yanlış yapsa da sonucu alacak ortamı yaratan insanlar aldığı 3-5 sonucu başarı sayıyor. O zaman da yazdım 65 puanla şampiyon olmak başarı değil. Nihayetinde ortaya bir şey koymuyorsun.
 
TR'de futbolun özeti bu. Doğru yapabilecek insanlara süreler tanınmazken, kendi taraftarları tarafından linç edilirken, kendi oyuncuları tarafından açıkça sahada satılırken. yanlış yapsa da sonucu alacak ortamı yaratan insanlar aldığı 3-5 sonucu başarı sayıyor. O zaman da yazdım 65 puanla şampiyon olmak başarı değil. Nihayetinde ortaya bir şey koymuyorsun.

Bu uzun bir tartışma konusu. 69 puanla şampiyonluk başarı değil tamam. O yaşanan gelişmeleri, süreç nasıl gelişmiş vs her şeyine bakmak lazım. Sadece puana bakıp başarısız demek olmuyor. Öyleyse sezona kötü başlayan ama oynadığı son 20 maçını kaybetmeyen ve geriden gelen takım başarılıdır. (14G 6B)

Bu konular burada konuşulup çözüme kavuşturulacak şeyler değil. Şimdiye bakmak lazım. Onun eleştirisi ya da övgüsü yapılmalı. Eleştiri yapana düşman övene de oncu buncu yakıştırması yapmayacaksın. Bu kadar basit aslında.
 
Yıllar sonra ilk defa bir psikolojik üstünlüğümüz vardı 1-2 senedir. Onu da yerle bir etti, rakibe de hayat verdi yetenek fakiri futbolcular ve teknik taktikten yoksun teknik direktör.
 
Ne bize katkısı olmayan oyuncuyla yolları ayırmayı,ne sözleşmesi biten oyuncuya teşekkür etmeyi,ne de transfer yapmayı biliriz.Gençleşme adı altında transferler yapıldı fakat bu transferler yapılırken bile aylarca bize gelemeyecek Gedson'un peşinden vizyonsuzca koştuk.Eksik bölgelere transferler yapılmadı.

Yedlin ile yolları ayıramıyorsun,Feghouli-Babel ikilisi ile uzun süredir yolları ayıramıyorsun,Belhanda geçen sezon yönetime tepki göstermese kadro dışı kalmayacaktı.35 yaşında uzun sakatlıktan çıkmış kaleciyle 2.5 milyon eurodan 3 yıllık sözleşme yapıyorsun,Galatasaray seviyesinde olmayan sakatlık,hastalık gibi sorun olmadıkça oynamayacak Alpaslan-Arda-Ömer-Aytaç-Gustavo gibi isimleri takıma dahil ediyorsun,takımda tutuyorsun.Maç içerisinde oyunumuz sıkıştığında rotasyona dahil olabilecek oyuncun yok.

Pas oyunu oynamaya çalışıp sezon başından beri benzer şekilde savunmada toplar kaybedip pozisyonlar veriyoruz.Rakip takım geriye çekilmedikçe biz pas oyununu zaten oynayamıyoruz.Topu ileriye taşıma konusunda ciddi sıkıntı çekiyoruz.Forvette hangi maç kimin oynadığı belli değil.Dolayısıyla kazayla öne geçtiğimizde hemen topu rakibe verip maç bitene dek kapanmaya çalışıyoruz.

Teknik direktörde,başkanda el ele hayal satıyorlar,olan Galatasaray taraftarına oluyor.Geçen sezon bittiğinde Fatih Terim bırakmalıydı.Benim taraftar olarak zamanında çok sevdiğim Terim'e gram sevgim kalmadı.Psv maçından beri eleştirmekten bıktım artık.
 

Üst