2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

14 sene şampiyon olunmayan dönemde bugünlerin futbol ekonomisi yoktu. O dönemler 2000'lerin başından itibaren bitti. Alex Ferguson Manu'da ilk 6 sezon şampiyon olamadı ama Avrupa kupalarına katılma yasağı olduğu için İngiliz takımlarının o gün sabrettiler. Bugün Manu eskisi gibi değil artık.
Bugüne bakacağız ve şu kadroya da laf etmeyeceğiz.
Dün rezil bir futbol vardı ve Terim bizim gibi seyretti sahada olanları.
Halil bu kulübün futbolcusu değil. Bir şekilde girmiş futbol piyasasına ama seviyesi Galatasaray değil. Halil övgüleri Hamza'nın jpk ya da Umut Bulut'u övmesi gibi haller aldı.
Biz o kadar yıl Umut Bulut'a neden laf ettik?

Fikirler değişir ama Halil Dervişoğlu'nun bu seviyenin oyuncusu olmadığına katılıyorum. Açıkçası bu seviyenin üzerinde potansiyeli olan bir adam. Tabi gelişimine devam etmesi gerekiyor.
Hele Umut Bulut ile filan kıyas kabul etmez.

Halil'in mevcut piyasada ki muadili (oyuncu profili olarak) Firmino. Nokta santrafor değil daha çok gezen, alan yaratan bir yapısı var. Eksiklik burada çıkıyor bizim elimiz de Mane ve Salah yok.
Burada hocanın inadını anlamıyorum. Halil'i numara gibi serbest konumlandırıp Mostafa veya Diagne'nin en uçta olduğu formasyanu neden denemiyoruz.

Fikirler değişir ama Halil Dervişoğlu'nun bu seviyenin oyuncusu olmadığına katılıyorum. Açıkçası bu seviyenin üzerinde potansiyeli olan bir adam. Tabi gelişimine devam etmesi gerekiyor.
Hele Umut Bulut ile filan kıyas kabul etmez.

Halil'in mevcut piyasada ki muadili (oyuncu profili olarak) Firmino. Nokta santrafor değil daha çok gezen, alan yaratan bir yapısı var. Eksiklik burada çıkıyor bizim elimiz de Mane ve Salah yok.
Burada hocanın inadını anlamıyorum. Halil'i numara gibi serbest konumlandırıp Mostafa veya Diagne'nin en uçta olduğu formasyanu neden denemiyoruz.
Ben de buna katılıyorum çok özel çocuk Halil eksikleri tabii ki var. Konya maçında Halili bu şekilde denedik ama Berkan-Cicaldau ikilisi arkasında olunca perişan olduk son yıllarda kendi evimizdeki en kötü maçı çıkarttık. Hem beklerin hem de orta sahanın o ön tarafı kaldırması lazım malesef o yok bizde. Zaten yıllardır Terimin çift forveti sisteme dönmesi taraftarıyım kendisinin de en başarılı dönemleri bu formasyonla oldu belki devre arası iki yönlü bir orta saha alırsak dönebilir.

Ben de buna katılıyorum çok özel çocuk Halil eksikleri tabii ki var. Konya maçında Halili bu şekilde denedik ama Berkan-Cicaldau ikilisi arkasında olunca perişan olduk son yıllarda kendi evimizdeki en kötü maçı çıkarttık. Hem beklerin hem de orta sahanın o ön tarafı kaldırması lazım malesef o yok bizde. Zaten yıllardır Terimin çift forveti sisteme dönmesi taraftarıyım kendisinin de en başarılı dönemleri bu formasyonla oldu belki devre arası iki yönlü bir orta saha alırsak dönebilir.

Beşiktaş maçında da yaptık. Tüm aksiyonlar Halil'in girmesiyle oldu.

Firmino gol vuruşu becerisi olan bir oyuncu. Zaten bu özelliği olmasa Salah ve Mane bu kadar iyi işlemez. Ben Halil'i kadroda gören rakip ekip olsam bırakırım top ona gelsin. Gol atması mucize. Pas yollarını tıka sert bir stoper ver top geldiğinde işi bitti.

Firmino öyle aman aman gol vuruşu olan bir oyuncu değil ya. Lig Gol ortalaması 9-10 filandır sezonda.
İşte o kadar kolay olmuyor. Merkeze çıktığında nereden nasıl döneceği ne zaman hızlanacağı vs kestirilemez bir oyuncu. Onu özel kılan da bu. Ki bu adam daha 21 yaşında. Her geçen gün gelişiyor.
Gol vuruşunu da çalışıp belli bir seviyeye çekecektir. Zaten o zaman buralarda işi olmaz.

Misal geçen Denis Man ile ilgilendiğimiz yazılmıştı. O bu yapıya uyacak bir isim. Hızlı, birebiri olan ve sürekli gol noktalarına atak yapan bir isim
Kerem’de bu yönde her geçen gün gelişiyor.

Çift forvet için gerek orta sahanın gerekse kanat oyuncularının fizik açıdan iyi ve mücadeleci olmaları gerek diye düşünüyorum.

Hadi orta ikili Cica-Berkan gerekli mücadeleyi sağlar ama kanatlarda kullanacağımız Kerem-Morutan-Feghouli 3’lüsüyle çift forvetli sistem de fazlasıyla defansif zaaf veririz gibi geliyor.

Bence Halil’in sağ kenarda denenmesi gerek. Hem driplingi hem de içeri katedip ayak içi plaseleri var. Sağlı sollu Halil-Kerem kanatları önde Mostafa ya da Diagne’yle iş yapar

Diagne yıllık 2.3 alıyor ama muslera'nın maaşı kadar olay olmuyor. çünkü bu ülkede zirvedeki isimlerin ilk düşüşünde hemen saldıracak ve aşağıya çekecek büyük bir toxic kitle var. sosyal hayatta böyledir, iyi olun ve ilk düşüşünüz de sizi dibe çekmeye çalışan insanları izleyin. Yıllarca müthiş oynamış ve güven vermiş muslerayı, 1 sene kötü oynadı diye eleştirmek yerine, destek verseler her şey yoluna girecek ama bu ülke böyle.

Başlangıcından,bitişine dek müthiş gol attık.

Kerem orta sahada yıkılmadı,Morutan yerine başkası olsa Feghouli'ye atmaya kalkıp hiç edebilirdi.Kerem ise çok temiz bitirdi.

Şu hücumları maç içerisinde daha fazla yapsak,doğrusu ligde şu ana kadar biraz hücum odaklı takım olsak ne olurdu sanki.

Güzel de yedik. Güya koşamadığı için kadroya giremeyen Mesut 3 kişiyi peşine taktı, kimse yetişemedi. Bir de üstüne ters ayakla komik bir gol attı.

Harbiden şu golü amatör takım bile yemez.Yazık ya.Ya biz 2 dk övemeyecek miyiz takımımızı ? Kendi evimizde 52 bin kişi önündeyiz öne geçmişiz,gergin olan taraf biziz.Stresli olan biziz.

Orta sahada kaybedilen toplar,Mesut'u arkaya bomboş kaçırıp golü yemeler.

Şu şikecilerin bayat oyunlarına alet olmayın. Derbilerde gerginlik hep bizim aleyhimize olmuştur. Topunuzu oynayın, vurun geçin. Tüm takım rakip sahaya da yığılmayın, sanki çok baskı altına alıyormuşuz gibi.