2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Secim popularizmi bizi bu hale getirdi. Fatih terim ile calisacagim diyeni sectik. Cogunluk bunu istedi, yonetim uydu. Vizyonerlik kutunun disinda dusunmektir.
Onceki yonetim de benzer sekildeydi, demek bu micro secim yontemi bizi zorluyor, risk alan veya farkli bakis acisi getiren pek cikmiyor.
 
Avrupa'daki yoluna devam eden Galatasaray özlemişim. Şöyle bir grupta deplasmanda gol yememeyi geçtim doğru düzgün pozisyon vermeden turu geçmek çok özel bir iş. Terim'i de lig performansından dolayı nasıl yeriyorsak Avrupa'daki bu performans içinde övmek lazım dünkü maçtada hamlelerini hiç bekletmeden yaptı üstelik PVA ve Yedlin gibi iki bekin varkende bu savunma performansını vermekte yine hocaya yazar. Ve tabi Marcao, normalde değerini bulan her oyuncunun satılması taraftarıyım ama bu adama gerçekten 30-35 aşağı teklif yapanı ciddiye almamak lazım.
 
Cicaldau'nun eksikliği net belli oluyor
Bekler takımı yavaşlatıyor
Taylan Selçuk abisinden ders almış belli al topu yana geri bir tane adam geçeyim ileri ara pas atayım yok

Diagne cidden çok iyi oynadı
Berkan deli gibi koştu
Marcaoya gitsin diyenler dün aksam Elit seviye Takım stoperi izlemiştir

Hoca ne istediyse aldı Lazionun doru düzgün pozisyonu yok

Bizim bu orta saha ile pozisyon bulmamız zaten mucize idi Hayırlı olsun Nağmalup geldik Nağmalup dönüyoruz.

Gedson sağbeklerimiz döner
İyi bir gol atan forvet
Unitedda oynamayan Tellesi 6ay kiralık Final yolu gözükür
 
Sene başı daha Kayseri maçında transfer işaret ederken millet "hoca transferi söylemiyor oyundan bahsediyor" falan diyordu millet. 2 tane galibiyet alınca hemen transfer konusunda gürlemeye başlamış. Eh hayırlı olsun diyelim, maksat hocamız yalnız hissetmesin kendini :)
 
Boyle bir gruptan namaglup lider olarak cikmak,deplasman maclarinda “0” gol yiyerek bunu basarmak,ic sahada da dominant bir oyunla rakiplerini sindirmek gercekten takdiri hak ediyor.Karsimizdaki takimlar oyle eski Avrupa Ligi’ndeki takimlar degil cunku.Bir oyuncuya cikarip sak diye 30m Euro bonservis gomebilecek gucu olan Marsilya ve Lazio gibi takimlara karsi bunu yapiyorsun.Ustelik bu iki takimin teknik direktorleri de yillardir Turkiye’de taraftarlarin kendi takimlarina hayal ettikleri hocalar.
Ligdeki durum icin bende cok agir elestiriyorum hem hocayi hem de oyunculari.Avrupa’da sergiledigimiz guclu oyunu lige yansitamadik.Tabi ki yansitamasak bile ligde de bu takimin hakki 16 puan geriye dusmek degildi.Bircok macta dograndi bu takim ve yoneticilerden ses cikmadi.En az 8/9 puanimiz gasp edildi.Bunu da belirtmek isterim.
Oyuncu performanslari ozelinde Marcao,Berkan,Kerem,Cicaldau ve Nelsson’a cok ciddi teklifler gelecektir.Herhalde uzun suredir bu kadar fazla sayida 5 buyuk lige pazarlayacagimiz oyuncumuz yoktu.
Marta kadar Avrupa’da macimiz yok.Umarim bu surede ligde bir cikis yakalayip puan olarak arayi kapatabiliriz.Takima ve teknik ekibe tebrikler,tesekkurler.
 
Deplasmanda ki Marsilya maçı hariç takım çok çok iyi futbol oynadı. Oynanan futbola göre çok normal lider şekilde lider çıkmamız.

Bu arada Marsilya maçında da kötü oynamadılar. Ama rakip özellikle 2. yarıda ağır bastı. Diğer tüm maçlar tamamen bizim istediğimiz şekilde oynandı.
 
Oyunu elestirenler goruyorum da ne bekliyorsunuz anlamadim ki ben.City gibi,Bayern gibi topa yuzde 70 hakim olup mac basi 600 pas yapmamizi falan mi ? Avrupa’da gayet gercekci ve hedefe goturen bir oyunu var Galatasaray’in.
Marsilya’ya 4 attik ama goller disinda 3 4 pozisyonumuz var.Ayni sekilde Lazio’yu kaleci hatasiyla yenmisiz gibi gorunebilir ama o macta oynanan oyun da cok iyiydi.Direkten donen toplarimiz oldu.Keza icerideki Moskova maci sayisiz pozisyona girdik,oyunu domine ettik ama top girmedi yapacak bir sey yok.Deplasman maclarinda zaten rakiplerimiz bizden daha iyi kadrolara sahip olduklari icin saldirarak oynayamazdik.Bu yuzden bekledik ve gol yemedik 3 macta da.
On eleme maclarini kast ediyorsaniz anlayabilirim ama hocayi ligde yerden yere vuran biri olarak Avrupa’daki oyuna sallamak cok gercekci gelmiyor bana.
 
Maalesef hiçbir maçımızı izleyemedim. Hem yoğunluğumdan hem de geç saatte başladığı için maçlar genelde. Yaklaşık 10 sene sonra güzel bir Avrupa serüvenini keşke izleyebilseydim... Şimdi oyun-taktik bir kenara; böyle serüvenlerde 1 kere vurup geçmek mühim oluyor. Evet belki seneye gidemeyiz yahut gitsek de bir şey yapamayız belki ama bu sene tek atışta kupayı alma ihtimalimiz neden olmasın diye de düşünmüyor değil insan. Bir nevi peri masalı diyelim. Zaten oyuncuların konsantrasyonu da bir başka oluyor Avrupa maçlarında.
 
Avrupa'da devam ediyor olmamız harika. Ben her zaman için CL'den keyif alıyorum ama Avrupa'da bir yarı final ya da en azından çeyrek final oynayıp ligde de Avrupa Ligi'ne gidecek pozisyonda bitirmemiz yeterli bence. Avrupa'da şimdilik iyi giderek ligdeki konumumuz açısından hakemlerin tuhaf yönetimini de ayan beyan göstermiş olduk. CL için bir yıl daha bekleyebiliriz. Avrupa Ligi'ni yıllardır takip etmediğimden çok hakim değilim ama gruplardaki bazı sıralamalar oldukça şaşırtıcı. Mesela Napoli, Spartak Moskova'nın arkasında kalmış. Umarım bundan sonraki eşleşmelerimizde La Liga ve Premier Lig takımlarını es geçeriz.
 
Takım kötü oynayabilir. Bu demek değil ki hakemler tarafından doğranabilir. Fenerbahçe maşıyla başlayan ve dün de devam eden süreç inanılmaz. Sadece şu periyotta adam gibi yönetilse maçlar bugün puan tablosunda bambaşka şeyler konuşuluyor olurdu.
 
Takım kötü oynayabilir. Bu demek değil ki hakemler tarafından doğranabilir. Fenerbahçe maşıyla başlayan ve dün de devam eden süreç inanılmaz. Sadece şu periyotta adam gibi yönetilse maçlar bugün puan tablosunda bambaşka şeyler konuşuluyor olurdu.
Hakemler konusunda kessinlikle haklısınız, Ama,bizlig de ne kadar mitiveyiz. Tamamen olduğu kadar havasında futbol oynuyoruz. Futbolcular ve teknik ekip de hakemin arkasına saklanarak,kendilerini salmışlar. Bu kabul edilemez.
 
Hakemler konusunda kessinlikle haklısınız, Ama,bizlig de ne kadar mitiveyiz. Tamamen olduğu kadar havasında futbol oynuyoruz. Futbolcular ve teknik ekip de hakemin arkasına saklanarak,kendilerini salmışlar. Bu kabul edilemez.

Ben buna katılmıyorum. Sahada oynanan futbol ile hakemin verdiği kararlar birbirinden bağımsız. Olay oynanan futbolsa ''bana göre'' Fenerbahçe ve Altay maçlarında iyi oyun vardı sahada. Ama o 2 maçtan 1 puan aldık. Hakemlerin çok bariz hataları olmasa +5 puan yazacaktın.

Daha önce de tartışması oldu hakemler 1 takımı şampiyon yapar mı? Yapmaz mı? Bu hatalar şampiyon yapar mı bilmem ama seni şampiyonluk yarışından alaşağı eder. Ya da bir süre orada tutunmanı sağlar.

Misal Beşiktaş geçen sene oynadığı futbolla bence hak etti şampiyonluğu. Ama daha ritim tutturamamışken aldıkları hakem desteği görmezden gelinmez.
Ya da Trabzon bu sene en iyi takım ama Beşiktaş ve Antep maçlarında ki bariz hatalar görmezden gelinemez.
 

Üst