2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Muslera sezonu kapattı deniliyor,İsmail Çipe ile Avrupa Liginde nasıl devam edilecek ? Devre arasında kaleci transferi yapılacak mı ?

Sezon başında neden Okan kiralık yollandı,neden takımda İsmail tutuldu ? Galatasaray'ın yedek kalecisi nasıl İsmail Çipe olur ?

Bu takıma forvet lazım bir kere. diagne yıllık 2.3 milyon euro alıyor ama arada iyi oynadığı için başımıza king falan ilan ediliyor komedi. diagne'yi gönderip, mostafayı alıp kiralamamız lazım. sonrasında net verim alacağımız bir forvet almalıyız. diğer büyük sıkıntı ise, bu takımda hücumda efektif bir orta saha yok. berkan hücumsal anlamda rezalet, taylan hücumsal anlamda aşırı vasat, cicaldau'da vasat. bir tane kanat ise allahın emri, mesela kerem gibi power kanadım varken, diğer tarafa da ghazzel gibi pasör bir kanat isterim. orta saha da ise inanılmaz kötü planlanma var, büyük ihtimalle berkan- gedson- cica yapacağız. yani yine mücadelesi yüksek ama kısır bir orta sahamız olacak. 3'ü de ne orjin 6 numara nede 10 numara. efektif 10 numarasız ve orjin 6 numarasız kalacağız. aynı şekilde taylanda devşirme 6 numara ki çok sırıtıyor

Muslera zaten bu sene kalede varmı muamma ilk yarıyı kapattı.

Bu arada biz Galatasaray olarak biz her maç Karşı takımı vede Hakemleri yenmek zorunda değiliz.

Kötü oynayabiliriz fakat gücümüz rakibi yenmeye yetiyorsa birde Hakemi yenmemiz gerekmiyor

Bu sene 10 12 puanımız hiç edildi. BURAK ELMAS TAM BALON ÇIKTI yazın erken seçim olursa şaşırmam

Tek sorumlu Terim. Artık bu takımla da ağlıyorsa hâlâ 3-5 transfer diyorsa devri bitmiştir. Bakın oynatmak istediği oyunu anlıyorum ama bu oyun hızıyla olmaz.

Maalesef hocanın yanlış kadro çıkarması başakşehire 1 puan kazandırdı. 60 dakika berbat çıkartılmış kadroyla bile bile lades oldu resmen. Sonrasında yapılan değişikliklerle hatasından döndü ve oyun bize döndü ama süre yetmedi. Yazık oldu cidden.

Cicaldou iyi bir orta saha da çok işe yarar ama bizde orta saha yok , bide bu maliyet eder mi , tam emin değilim.
Berkan Türk olarak takımda kalmalı , ama yabancı olsa , takımda işi olmaz.
Morutan bu gün tüm maç gördükkü yetersiz , özellikle fizik ve pas kalitesi açısından , o kanatda zaten feghouli var bide üstüne o hiç gitmiyor.
Yok Nelson kesinlikle 7 milyon etmez , kötü değil ama 7 milyonluk oyuncu değil. Bunu kaça satacağımızda eğer satabilirsek görereceğiz. Ha biz Lyundama kazmasına bile 3+5 = 8 milyon usd verdik dersen o ayrı. lyundamdan çok daha iyi bir oyuncu.
Takımda ciddi 11 eksikleri var ; 2 tane (1 tane 6 numara 1 tane temiz 10 numara ) orta saha , sağ bek de omar ve sacha gelecek diye eksik yok diyorum , ama aynı şeyi sol bek için val hault için diyemiyorum alındığı zamandaki bilinirlik , performans ve beklenti olarak beni en çok hayal kırıklığına uğratan oyuncu.1 veya mümkünse 2 tane kanat oyuncusu , 1 tane Mustafa ve halil den daha iyi forvet lazım.
Yedekler için , 1 iyi türk kaleci, 1 türk stoper , 1 türk sağ bek , 1 türk sol bek , 1 türk orta saha lazım.
Kesin gitmesi gereken yabancılar ; Feghouli , Babel, Yedlin , Lyundama , Diagne .( Assauncia / kiralık diye yazmadım , zaten gidecek .)
İyisi bulunabilirse gitmesi gereken yabancılar ; Van Hault , Morutan.
Giedebilecek Türk oyuncular : Tüm kaleciler , Ömer Bayram , Aytaç , Alpaslan.

Kötüyüz vs vs vs bunları konusuruz tartışırız.

Hakem denilen kifayetsiz Galatasaray Futbolcusuna Yalancı diye biliyorsa Burak Elmas Sen o mahkamda oturamazsın

Kötü mü oynadık, hayır üç puanı hak ettik mi ? Yine hayır garip bir oyun oldu,sonları heyecanlı ama kalitesiz.Muslera'nin yokluğu etkiler diyordum ama kaleye doğru dürüst top gelmedi.Basaksehir nasıl bu kadar pyan almış şaşırtıcı.Kerem de biraz düşme var bu da normal. Diagne umarım ciddi sakatlanmamistir.Iki pozisyona çok iyi girdi ama atamadı. Bu sene hedef kupa ve Avrupa ligi.Lig sanırım böyle devam edecek

Kendi sahamızda oynadığımız maçın 70 dakikasını geride oynadık, rakip de oyunu öne geçtikten sonra ileride basmasına rağmen ciddi gol arayışına girmedi ancak buna rağmen ciddi baskı kuramadığımız gibi 70-85 arası onlar bastırdı. İlk 4'ten çok uzak değiliz ama bu gidişle toparlamamız zor olacak.

Ligi de çözemedim ki abi. İlk 4 ten çok uzak değiliz ama küme düşme hattının bir üstündeki takımla da uzak değiliz. 17 maç oynamışız, kazanamadığımız 11 maç var. Gol atma oranımız zaten son yılların en kötüsü. Bana 2010-11 sezonunu hatırlatıyor şu görüntü. En son o zaman bu kadar kötüydük.

Bu yönetim gidici bir de üstüne çok büyük paralar harcandı bakmayın maaş bütçesi düştü palavrasına bonservis harcamasıyla aradaki fark kapandı. Bonservisi yıllara yaymış oldukları o borçları ortadan kaldırmıyor. Avrupa'da belki bir tur daha atlarız sonrası yok. Her zaman ki gibi yine oyuncu satışı yapamayacağız gibi. Sıradan performans veremeyen defektleri arşdan gözüken futbolcularını süper yıldız diye pazarlayan rakiplerimiz var bizse elimizdeki değerleri kaybediyoruz.
Terim'in istifa etmesi ya da kovulması gerekiyor ki bu kısa vadeli çözüm. Uzun vadede ise kulübün yapısının değişmesi ve şubelere bir temel kuruılması gerekiyor. Gelen yönetimler fantezilerini değil sadece sistemin ahenkli bir şekilde yürümesini sağlamalı.
A takım antrenörlerinin alt yapılarla işi yok.

Son düzenleme:
Normalde lig sezonu boyunca hakemin etkisine pek inanmam çünkü uzun bir maraton lig ve bu lig Türkiyede olsa bile çok büyük oranla hakeden kazanıyor bana kalırsa. Ama bu sezon gerçek bir operasyon yedik üst üste 4 maçta bu kadar bariz bir şekilde bir takımın aleyhine kararlar çıktığını ben hatırlamıyorum. 18-19 sezonunda bize ilk yarı bize karşı çok faiş hatalar yapılmıştı ama böyle üst üste değilde ve eyyam mı denir hak yerini mi buldu denir bilemedim ama ikinci yarıda kısmen lehimize hatalar yapılmıştı. Bu bir aylık durumda ise artık bizim oyuncular mental olarak çökmüş durumda rakip takım oyuncuları ise bir o kadar rahat ve özgüvenli çıkıyor çünkü ne yaparlarsa yapsınlar ne bir halt olmuyor. Kaç maçtır Kerem'i biçiyorlar ve kart dahi görmüyorlar.
Oyuna gelirsek puan tablosunun yanıltıcı olduğunu düşünüyorum kötü mü oynuyoruz evet ama Ts, Konya ve Hatay dışında da bizden iyi oynuyor diyebileceğim bir takım yok. Zaten şu 4 haftada 9 puanımız çalınmasaydı 2. ve ya 3.sıradaydık. Gelelim Terim 'e en son ne zaman doğru bir kadro ile lig maçına çıktı hatırlamıyorum ne zaman yerinde bir müdahale etti hatırlamıyorum ne zaman kapanan bir takımı doğru düzgün açabildik hatırlamıyorum. Avrupa liginde neden başarılı olduk çok basit adamlar topu bırakıp oynayabiliyorduk ve bu konuda ciddi bir gelişme kaydettik ama lige gelince oyun değişmek zorunda kalınca işler değişiyor ve bu yeni ortaya çıkan bir sorunda değil 3-4 yıldır olan bir sorun. Türlü türlü oyuncular geldi ama sonuç hiç değişmedi. O zaman artık baştakinin değişme vakti gelmeli.

Ligdeki ilk 4 takım ile aramızdaki mesafe gayet normal bir olay gibi konuşulmaya başladıysa durum kabullenilmiş sanki. Galatasaray ne ara vasatlaştı bu kadar? Anadolu takımı vizyonu mu sahiplenildi? Orta sıraların gediklisi mi olduk? Lig bu kadar önemsiz demek. Egoist Terim ve müridlerinin işbirliğiyle yakında “küme düşme hattından uzağız çok şükür” vb. şeyler görmeye başlarsak şaşırmayacağım. Hepsi defolur gider umarım, yönetim de dahil.

Son düzenleme:
Sivas macinda biri net digeri tartismali iki penaltimizi gormezden gelen o macin Var hakemi Arda Kardesler yarin ki Adana Demir macimizin hakemi olacakmis :) Resmen artik goz gore gore yapiyorlar.İsin kotu yani da bunu gormek istemeyen hatta ihale yuzde yuz baskalarina kalsin diye bu konuda tek bir laf etmeyen ve ettirmeyen taraftarlarimizin olmasi.Uzucu.

ilk yarı bizim sol kanadı Yunus felç etti.
Takımın en büyük sorunu ; etkili pas yapamamak , takımı hucuma taşıyacak , gol posizyonuna sokacak pas yapamıyoruz. Bunu Berkan ve Taylan hiç yapamıyor. Kerem kaç haftadır çok etkisiz , Morutan futbol görüşü ve yetenekleri kısıtlı bir oyuncu gibi.

Bu Fatih Terimi anlamak imkansız ya haftalardır kazanamayan bir takım hücumda gol atamayan bir takım orta saha hep aynı Cicaldau Taylan Berkan olmuyor bunlar bir arada hoca ÜRETEMİYORLAR farklı bile denemek için ne lazım daha.. Ayrıca Morutan'ın ezbere akılsız kör dövüşü futboluna katlanmak akıl alır gibi değil daha çok ağlarız yazık bu taraftara git artık hoca olmuyor..

TV başında bizim gördügümüzü kos koca ilk yarı göremeyen kenar hocaları ve maçı tiribünden izleyen fatih hocaya girsin bu mağlubiyet.
Yunus çok iyi fubolcu olduğu için değil ; orta sahalarında vargas gibi çok iyi defans arkasına top atabilen , topla hucuma kalkabilen bir oyuncuları olduğu için ve de , karşılarında pır pır kerem ve ömer bayram olduğu için performansı arttı.. Bu GS ya koy yunusu silinir gider.
Taylan , Berkan bir tane hucuma yönelik topları yok. İddia ediyorum bizde top ayağına en çok değen futbolcuların başında marcoa ve nelson vardır. tüm toplar hucumdan bile onlara geri geliyor.
Morutan beni yanıltmadı , ilk golde bizi gol pozisyonuna sokacakken , kaptırdığı top bize gol oldu. Fizik olarak yetersiz , pas kabiliyeti çok düşük .
Eskiden maç izlerken karnıma ağrılar giriyordu , artık bu takından beklentim düştü , küme düşsek şaşırmam.
Başta yönetim olmak üzere Fatih hoca kınaları hazırlasın.

Ha bu arada , o kadar para harcayıp , bu kaleciyi gs 2. kalecisi yapan üstün zekalı teknik ekip ve yönetimde özel bir muamele yapmak lazım.
Bravo sizlere.