2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Bu sezonu ayiran sey su bence.Mesela 2019/2020 sezonunun ilk yarisinda rezil bir futbol oynuyorduk ve hic bir sey vaat etmiyorduk veya gecen sezonun cikmaza girdigi bolumlerde.Ancak bu sezon son 2 aya falan bakildiginda Konya maci ve biraz da Karagumruk maci disinda takim yine de bir seylerin isigini verdi bana.
Bu takimin olusturulmasindaki hata aralara 2 3 tane tecrubeli kalite oyuncu yerlestirmememis olmamiz.Bu sikintiyi da Feghouli’yi oynatarak asiyoruz son maclarda.Eminim devre arasinda bu yonde takviyeler gelecektir.
Mesela son yillara baktigimizda transferde en az ( bana gore hic atmadik ) karavana attigimiz sezon bu sezondur.
Hocayi gecen haftalarda elestirdim evet ama elestirmemin sebebi surekli ayni konularda israr etmesiydi.Umarim bundan vazgecer.
Puan farkini kapatmak kolay degil tabi ki cok ekstra puanlar kaybettik ancak oyun olarak yukariya gidiyoruz bence.
 
Çok ''ortaya karışık'' bir hâl var takımda bence. Bugün yıldız olan yarın sönüyor; hep göz ardı edilen adam yarın yıldız oluyor. Galatasaray eskiden şampiyon olduğunda yahut şampiyonluğa oynadığında belirgin istatistikleri olurdu. Misal;
- Gol krallığında Burak Yılmaz, Baros, Gomis gibi birileri olurdu. Asistte atıyorum Selçuk olurdu, Sneijder olurdu en başlarda. Muslera kalesini 10 maç gole kapatırdı. Takım arka arkaya 4-5 deplasman kazanırdı. Yahut bunların hiçbiri olmasa bile Türk Telekom Arena'da 10 maçta 30 gol atardı.
Şimdi bunların hiçbirini göremiyoruz. Daha lig başlayalı 13 maç olmuş; 12 puan fark yemişsin. 21 kazanıp 18 bırakmışsın. Atakaş Hatay, Vavacars falan kim ki seni ezip geçiyor yukarılara... Avrupa Ligi'ne bakıyorsun , orada bambaşka sonuçlar var. Bir şekilde orada ritim tutturulmuş gidiliyor.
Sezon daha uzun, henüz başındayız tabii. Zamanla neler olacağını bekleyip göreceğiz.
 
Ben Fenerbahçe maçındaki oyunu beğendim lakin bazı eksiklerimiz vardı. En basiti Mesut'a ayağında top varken yetişememek lakin oyun olarak gol pozisyonu olarak çok iyi oynadık. O tipik fenebahçe balıydı. Bitiriciliğimiz düzeldiği anda ve ucuz gol yeme hastalığımızdan kurtulduğumuzda çok daha iyi durumda oluruz. Devre arasına kadar tüm maçları kazanırsak ben puan farkınında kapanacağını düşünüyorum.
 
Çok maç var ama şampiyonluk zor gibi.Bu sene bir oyun tutturup kadroyu da koruyabilirsek ve de birkaç iyi takviye yaparsak önümüzdeki seneler yolumuz acik gibi
 
Sadece üç oyuncu değişmiş aslında bunlardan Cicaldau ve Kerem'in son maçta sıkıntıları vardı Soso ise bu tarz maçlarda yedekten gelip katkı verecek oyuncu.
 
70 dk maçı izlemeye çalıştım. Bir takım bu kadar mı kötü oynar , ne oynadığı belli olmaz. Rakip de şu hali ile ligin en kötü 3 takımından biri , ha bizim için fark etmez rakip ne kadar kötü ise biz ondan daha kötü oynarız.
Takım yanlış , eksik çok , takım çalışmıyor buda belli , Fatih Terim ne yapıyor onu anlamıyorum, Maç önü , maç sonu konuşmaları çok tutarsız sahadaki futbolla.

Bu takımda ,Feghouli ,Babel, Yedlin , Diagne veTaylan ın hiç yeri olamalı. Buna Van Haultuda ekleyebiliriz.
Pas yapabilecek topu pas yada driplingle ileri taşıyabilecek , orta/ pas yapabilen, her aldıkları topu geri yada oynamayacak adamlara ihtiyaç var.
 
İki kulvarda gitmek zor. Takım daha kaliteli olsun diye hücum oyuncuları alırken lig standardında bile kötü sayılabilecek defans hattına dokunmayan BJK'nın durumu ortada. Avrupa Ligi CL'ye göre çok daha zayıf takımlardan oluşsa da ikinci bir kulvar bize ve FB'ye ciddi yük getiriyor. Trabzonspor zor bir kura çekip Roma ile eşleşmeyerek iki kulvarda gidiyor olsaydı onlar da bu puanda olmazdı diye tahmin ediyorum.
 
Bosa gecen koca bir 45 dakika,gereksiz rotasyonlar,ikinci yari sacma sapan ciliz ataklar..
Bir gun ovsek masallah ikinci gun utandiriyorlar.Marsilya macinda nasil helal olsun dediysem bugun de yaziklar olsun diyorum hepsine.Ligin en kotu takimini yenemiyorsun ve puan farki 14 oluyor.
Kasim ayinda havlu attiranlar utansin.Bazi maclarda buraya gelip nasil oyunu ovduysem bugun bu yaristan daha Aralik gelmeden kopuyorsak birileri hesap vermeli.
Yok oyle gecis sezonu falan.30m Euro para harcadin ve devre arasinda da en az yarisini harcayacaksin ama Kasim ayinda havlu attiracaksin.Yok hayalim yok gelecegin takimi falan anlamam ben.Galatasaray Futbol Takimi Kasim ayinda lige havlu A TA MAZ.Hele ki 30m Euro harcadigin sezonda bu takimi yaristan koparamazsin.Yaziklar olsun.
Ha bu arada su da var gelecegin Galatasaray’i bilmem ne derken Morutanla Mohamed bugun oyuna girmedi.Saka gibi ama gercek.Ne diye ikisinin de pesinden kosturttun hocam o zaman 2 ayri transfer sezonunda ? Valla suraya neler yazasim var da bu kadariyla yetinecegim ama bu sezon hic bu kadar sinirlenmemistim.
 
Yok mu bi Avrupa kupası maçı takım top oynasın :)

Rotasyon yapılması doğru karar. Ama o rotasyonu doğru yapmak da hocanın işi. İlk yarı saçma sapan bir kadro ile çıkıp çöpe atarsan 2. yarı o top girmez, kaleci devleşir ve sonuç hüsran olur.

Çoğu kişi katılmasa da benim lig özeli alınacak sonuç çok umurumda değil. Ben adı konan o planlamanın, yapılanmanın nasıl ilerlediğine bakıyorum. Şu an için iyi mi kötü mü karar veremedim.
Bir gün hayır olmaz derken diğer gün evet bu diyorsun. Hatta maç için de bile bu duygu değişikliklerini yaşatıyor takım. Bunun iyi de olsa kötü de olsa sorumlusu hoca. Artık bunların geride kalması ve takımın istikrara kavuşması gerekiyor.
 

Üst