2021-2022 Hazırlık Dönemi

Yabancılar bu maç izlenimim benimde iyi gibi. Kravishi şimdiye kadar beğendim, öyle çok atlet değil ama old school bir pivot. Aklıyla oynuyor belli. Akoon Purcell pek birşey göremedik ama kumaşı belli. Dee Bost en çok sayı atan oyuncumuz. Bazen hücumlarda sanki acele ediyor. Daha zamanla daha iyi olacaktır. Rıdvan Öncel epey istekli geldi bana. Okben henüz alışamadı sanki. Onun da zamana ihtiyacı var. Ama ilk yarıda gördüğüm kadarıyla geçen seneye göre daha iyi savunma yapacağız gibi bu sene. Bu da en önemli nokta olur bence. Çünkü geçen sene bir ara 90-95 sayı ortalamalarda yiyorduk.

Rıdvan istekli, çabalıyor. Ama onun dışındaki yerliler biraz daha destek atabilse süper olacak. Özellikle Okben bir yerlerini kaldırıp oyuna girmeyi denese... Akoon inanılmaz enerjik, Bost da bazen ufak saçmalayabiliyor ama o kadar özgürlüğü olur normal. Kerry nazar değmesin.

2 maçı izleyemedik maalesef. Bu 3. maçımız bu 3 maçı da kazandık. Öncelikle bu iyi bir gösterge. Bu maçı izleyebildiğimiz için Galatasaray Youtube kanalına teşekkür ederim. Umarım diğer maçları da verirler. Takım da en çok dikkatimi çeken şeylerden ikisi savunma ve ribaundlar oldu. Geçen sene en çok zorlandığımız alan bu noktalardı. Takımda yabancılar gayet etki edecek gibi duruyor. Daha ana yaratıcılarımızdan Melo Trimble da katılacak. O hücumu rahatlatacaktır. Türklerden biraz daha katkı olması lazım. Özellikle, Göksenin, Sadık, Eray, Okben bu maçta çok katkı veremediler. Ama ben zamanla düzeleceğine inanıyorum . Diğer oyuncularımız hakkında yorumda bulunmuştum zaten. En dikkatimi çeken Kerry Blackshear oldu. Onunla ilgili ilginç bir enstantane de varmış. Sol topuğuna basamıyormuş sanırım. Bir bacağı diğerinden kısaymış. Basketbol oynamasında sakınca yok ama. Epey etkiliydi. Akoon-Purcell,Melo, Bost, Kerry,Kravish yabancılar konusunda ümitliyim.

- 5 günde 3 maç , 3 galibiyet ve farklı skorlar.
- En kötü savunma maçımızda neredeyse 70'in altında sayı yiyecektik, güzel gelişme.
- Yerliler biraz daha işin içine girerse farklı şeyler konuşuruz, büyük fark yaratır. Rıdvan daha hareketli ve enerjik, beğendim.
- Savunma ribaundlarına herkesin saldırması + ribaundlarda hiç sorun yaşamamamız çok güzel bir olay.
- Takım henüz potansiyelinin %60'ında falan. Zamanla alışınca ve Ekrem hoca daha da geliştirince takımı, çok daha güzel şeyler izleriz.
- Son olarak; her ne olursa olsun 'kafaca' galibiyete odaklanmak sezon öncesi önemli bir olay. Bir şekilde kazanma alışkanlığı yakaladık, artık önemli ya da önemsiz maçlarda, 'kaybetme'yi kendimize yediremiyoruz takım olarak. Bu da çok önemli. Ki bugün bence bunun etkisi çok büyüktü maçın kazanılmasında.