2021-2022 Hazırlık Dönemi

Ya ister istemez gözüm Kerry Blackshear'a kayıyor. Giden Motumla kıyaslayacak olursak bambaşka bir oyuncu. Onun kadar iyi değil hücumda. Ama savunmada çok daha iyi. Görünüş olarak Chuck Davis'e benziyor. Kolları uzun, ya da kulaç uzunluğu epey fazla sanırım, toplara hep dokunmayı başarıyor. Ribaund da alıyor baya. Ama o topuk hakkaten ilginç. Umarım hiç sıkıntı duymaz topuğundan rahat rahat oynar.
 
Bu maçı da alacağız gibi duruyor ama pek ölçü değil bu maçlar. eksik BJK-Daçka-eksik Telekom-Çekmece... Şimdi Semt-Yalovasporla karşılaşıcaz. Daha güçlü takımlara karşı görmek lazım esas gücümüzü. Melo gelirse daha da iyi olacağız. Tabi ne olursa olsun kazanmak güzel. Kazanma alışkanlığı özgüven getirir.
 
1 basketbol aklı lazım bize parkede. Böyle anlarda organizasyonu aklıyla sağlayacak. Göksenin ve Okben de gidip pizzacılık yapsınlar. Fitness salonundan 2 eleman getirsen aynı katkıyı verirler. Ne elleri, ne vücut dilleri, ne ayakları en ufak basketbol emaresi göstermiyor.
 
Takımı ilk çeyrek dışında genel olarak beğendim. Geçen maçlara göre Kravish performans olarak geride kalsa da, takımın 1. çeyrekten sonra ki savunma direnci ve 13 sayı geriye düştükten sonra verdiği reaksiyon gerçekten umut verici. Takımda geçen maçlara göre beğenmediğim en önemli detay acele hücumlar ve alınamayan hücum ribaundlarıydı. İlk çeyrek dışında genel olarak olumlu izlenim edindiğim bir maç oldu.
 
Çift haneli farkla geri düştüğümüz zaman verdiğimiz reaksiyon önemli. Çok fazla ölçü olmaz ama dört maç sonunda genel olarak takımı beğendim.
 
Hoca dün Kravish'e kızdı herhalde. Bugün ilk çeyreğe onunla başlamadı. son 2 dk da aldı oyuna. Yine geride başladık ama öne geçmeyi başardık 20-17 öndeyiz ilk çeyrekte.
 
ilk yarı 44-34 öndeyiz

Dee Bost ve Akoon-Purcell kendilerine oynuyorlar kabul ama zaten onların oyun yapıları bu. Özellikle Akoon-Purcell skorer kimlikli bir oyuncu aynı zamanda epey atlet.

Bost belki biraz organizasyon anlamında daha ileri çıkabilir.

Kerry sol topuğuna basmamasına rağmen gerçekten canla başla oynuyor. Hem savunmada, hem hücumda. Oyununu beğeniyorum. Umarım topuğu ilerde sorun çıkarmaz başına.

Rıdvan Öncel, daha fazla süre almalı epey delici. Şutu fazla yok ama fast breaklerde birebir. baskı da yapıyor.

Sadık da faydalı, dün 13 sayı attı sanırım ribaundlarda bazen geride kalıyor ama Kerry toparlıyor arkasını. Okben çok inişli çıkışlı. Bazen oyunda olduğunu unutuyorsunuz.

Kravish geçen maçlarda iyiydi 10-13 sayı civarında atıyordu son 2 maçta biraz formsuz. sanırım yorgunluk ya da ufak tefek sakatlığı olabilir. Ama Savunmada ayakları ağır kalıyor. Oraya belki ileride bir takviye gerekebilir.
Gökseninin oyununu pek beğenmiyorum ama bu maçta faydalı oynadı bir kaç hatası dışında şu ana kadar.

Ege Arar da kendini geliştirmişti ama bizde sanki geriye gitmiş gibi. Ama o da korona atlattı biraz daha zaman vermek lazım.
 
Şu ana kadar gayet iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Özellikle Kerry, Dee Bost ve Akoon Purcell ciddi katkı sağlıyor. Ege bizdeki son döneminde performansını arttırmaya başlamıştı ve Petkim'de bunun meyvelerini topladı. Bize de çok doğru zamanda geldi. Gerçekten oyun aklını da geliştirmiş. İnşallah böyle devam eder. Kravish savunmada ayaklarının yavaşlığı sebebiyle çok zorlanıyor. Türk Telekom maçında Samet Geyik ve Büyükçekmece maçında Gerun karşısında ciddi SOS verdi. Umarım toparlanır, yoksa 4-5 oynayabilecek bir yabancıya 6.hakkımızı kullanmamız kaçınılmaz olur. Okben halen daha istenilen seviyede değil. Rıdvan ise bu sezonun en iyi 6. oyuncusu olabilir. Çok efektif bir oyun oynuyor. Özellikle topla içeriye drive'ları çok etkili. Dış atışlarında da belli bir istikrarı yakalamış durumda. Henüz melo trimble sakatlıktan dolayı takımda değil, o da katıldığında keyif veren bir oyun oynayacağımızdan şüphem yok.
 

Üst