2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Yani bu bütçelerle iyi takım kurmak övünülecek bir şey değil çünkü gidebileceğin yer sınırlı, e iyi oyuncuyu tutabilecek misin vs. bir sürü şey var. Vergi, diğer masraflar gelirlerden çıkıyor desek 1 lira koyulmamış. Enteresan geldi bana.
 
O zaman kadronun herşey dahil maliyeti 3 milyon dolar gailba ilk sene için nef de ortamı görelim demiş olabilir mi yatırım öncesi sonuçta piyasa darılıyor şu an

3 milyon gider varsa, 1m civarında da gelir olur sene sonuna muhtemelen. Nef'in gücü belli ben çok büyük paralar koyabileceklerini düşünmüyorum Kulüp, NEF zorlasa taş çatlasın 5-6m'yi bulur bütçe
 
Bence de bütçe buralarda kalacak hatta eurocupinda yok olup euroligin kapalı hale geleceğini on görüyorum muhtemelen baş altı takımlar bcl de oynayacaklar avrupa basketbolu bence zamanla 90 öncesine dönecek eurolig öncesine çünkü para yaratamıyorlar bir yere kadar bu paraları harcamak çünkü zarar ederek euroligde oynayan kulüplerin büyük çoğunluğu futbol kulüplerinin yan branşları onlarda çok borçlular ve bütçeler düşmeye başladı
 
Bu senenin bütçesine alt yapı, tesis, pilot takım gibi unsurları da eklemek gerekli. Bunların maliyeti nedir bilemem tabi.

Bu sene yapılanlar benim için gayet güzel. Bu günden sonra önemli olan söyledikleri gibi ileri adım atacaklar mı? Uzun vadeli bir plan program oluşturabilecekler mi? Salon projesini hayata geçirebilecekler mi?
Bütçe hemen 5m olsun 10m olsun gibi beklentim yok. Zaten sağlam bir yapı kurulmadıktan sonra olmasın. Önce temeli sağlam atmak ve gerçekçi olmak gerekli.

Bir de birisi bana şu Euroleague muhabbetini açıklarsa sevinirim. Nerede demiş '' biz hemen Euroleague'' ye gideceğiz diye? Sürekli aynı laf dolanıyor.
 
Son düzenleme:
E baba siz de 3-5 bir şey koysaydınız da önümüzü daha net görebilseydik. Kaç tane yerli oyuncu kaçtı gitti.

Bütçe 2yi geçmez demiştim. Bonservisler olmasa 2. Piyasa belli yani :)
Sıkıntı orada zaten hep söyledim. Bu zihniyetlerini gösteriyor. Elini cebine atma her şeyi sponsora yükle sonra yenilmez Armada vs. Geçiniz. Sponsorun koyduğu kadar koymadığın sürece en az, samimi değilsin. Bu bir samimiyet testidir elmas yönetimi için.
 
Sıkıntı orada zaten hep söyledim. Bu zihniyetlerini gösteriyor. Elini cebine atma her şeyi sponsora yükle sonra yenilmez Armada vs. Geçiniz. Sponsorun koyduğu kadar koymadığın sürece en az, samimi değilsin. Bu bir samimiyet testidir elmas yönetimi için.

Yani 2 tane yerli oyuncu koysak ya da atıyorum bir tane daha net bir yabancı koysak ileriye dair bir fikrimiz olur. Bütçen 2 milyon olunca bir sezon Harrison buluyorsun bir sezon gidip Travis Trice falan denk geliyorsun her zaman doğru tercihi yaptıracak bütçe değil bunlar. Bu yönetim olmasa da NEF zaten sponsor olacaktı e hoca takımın başında o kadar Euroleague muhabbeti yapıp bütün bütçeyi sponsora yıkmak da acayipmiş.
 
2M nedir abi o kadar komik duruyor ki ekranda... Ayrıca katılıyorum; bir zahmet elini cebine at be adam, 3-5 bir şey de senin çorbada tuzun olsun be. Çok af edersiniz ''biz bir b*k yapmadık bakın eheheh'' der gibi olmuş şu sunum. Adamlar 1M koysa bütçemiz 1M mi olacaktı yani ? Bu mantık çok pis bi mantık. Seneye BJK gibi olmazsak iyi o zaman.
 
Geçen sene bile 2,5 milyona yakın para gitti bu düşük bütçeyle oyuncu deneme yanılma muhabbeti yüzünden bütçe yine NEF'in verdiği kadar olsun en azından Kartal'ı falan almak için bile elini cebine atsan yeter yani çıkıp 5m koyun demedik ama yerli rotasyonu çok ciddi sorunlar açacak başımıza sezon ortasında 2 değil 2,5 harca ki bi anlamı olsun en azından.
 
2 milyon dolar oyunculara dağıtılan maaş bütçesi diye açıklandı yanılmıyorsam. Blachshear ve Sadık için verin buyout, staff maaşları ve diğer giderler hariç yani
 
Onlar taş çatlasın 1m-1,5m falan tutar zaten ki orayı da maç, iddaa, bcl gelirleri gibi yerlerle %70'ini kapatıyorsun. Sadık ve Blackshear için verilen buy-out'lar da yine nef'ten çıktı kulüpten değil. Kulübün taş çatlasın 500 bin dolar gibi bir masrafı olur süreçte ki bu bütçe MC yönetiminin olduğu seneden bile düşük.
 
Okben'den Göksenin'den bilmem kimden falan bir halt olacağı yok. Acil Dixon getirilmeli yerli pasaportuyla. Hem aklı hem ikili oyun becerisi hem de skorer yeteneğiyle yerli 5'te bizi acayip rahatlatır.
 
- Herkesin dediği gibi yerliler işin içine girince başka bir seviyeye çıkıyoruz.
- Savunmada Akoon başta olmak üzere herkes inanılmaz hareketli ve her topa EL finaliymiş gibi atlıyoruz. Çok da fazla top arası yaptık sanırım bu maç. Umarım sadece bu maç için özel değildir.
- Sadık, Ege ve Blackshear boyalı alanı çok iyi kapatıyorlar. Özellikle ribaundlarda belki de yıllar sonra ilk kez bu kadar dominantız. Özellikle Ege-Sadık çok daha iyi olacaklar.
 

Üst