2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Aslında güzel takımız, iyi takımız. Yeri geliyor ligin favorisi denilen Efes'e ve de Fener'e sağlam tokat atıyoruz. Ama çok önemli ve aslında herkesin gözüne batan eksik var takımda.

Bunu üst üste 100 kez dillendirmeye gerek yok.

Döviz kurları 1 ay önceki seviyesine geri döndü. Daha da düşer mi? Bunu yapılan işler, dile getirilecek açıklamalar ve ilerleyen zaman gösterecek bizlere.

Takımın uzun ihtiyacını karşılamamak kendi ayağımıza göz göre göre kurşun sıkmak olur. Kim kendi ayağına sıkar? Akli dengesi yerinde olmayan, ehliyetsiz kişi sıkar. Ve de bu Galatasaray basketbol şubesine, hepimizin gözü önünde yapılacak bir ihanet olur. Hani acaba branşta, bu kısımla ilgilenen kişilerde sadizm mi var bilmiyorum. Galatasaray taraftarını tüketmek, üzmek onlara keyif mi veriyor acaba?

Yani bu takım bu sene Türkiye Şampiyonu olsa kimse şaşırmaz ancak bas bas bağıran bir eksikliğe nasıl olur da bu kadar vurdumduymaz şekilde davranılır?
 
Dünya üzerinde HİÇBİR takım sporunda ''takım zaten oynuyor, koça gerek yok'' diye bir mantık olamaz. Futbolun Los Galacticos'undan tutar, basketbolun Dream Team CSKA'sına kadar yüzlerce başarısız örnek yazabilirim buraya. Aldığımız 5 oyuncudan hangisi diğerini tanıyor ki; dünyanın dört bir yanından bir araya gelip ''hadi oynayalım'' diyecek ? Hele hele küme düşmekten kurtulmuş bir takımı, ligin en çok sayı atan takımı haline getirip; Avrupa'da neredeyse full çeken bir koç için gerçeklikten uzak yorumlar görüyorum. En basitinden; herkesin burun kıvırdığı Bost'u hayatınızda kaç kere triple doublelara oynayan gerçek bir lider gibi gördünüz ?
Maç başlığında yazıldığı gibi ben de koçun kritik anlarda müdahalelerini daha fazla görüp hissetmek istiyorum, bu doğru. Biraz daha oyuna temas etmesini, dokunuşlarını hissettirmesini ve takımı dizginlemesini istiyorum. Hatta küfür edip haşlasın basit hata yapanları istiyorum. Fakat ''koça gerek yok, takım oynuyor'' gibi komik bir mantığı kabul edemiyorum. Adamlar 1 milyar dolarlık takım kuruyor da teknik direktör bulamayınca yarı finalden öte gidemiyorlar.
 
Takımın sezon başlangıcı beklentilerin çok üstündeydi, hem Ekrem Hoca'nın erkek basketbolda yeterliliği tartışıldı hem de Melo ve Kravish kampın çoğunu kaçırdı. Buna rağmen Ekrem Hoca eleştirilerin birçoğunu boşa çıkardı. Sezon boyunca hem iyi hem de seyir zevki yüksek bir oyun oynadık, oynuyoruz.
Buna karşın, sezon başındaki halimizden daha ileride olduğumuzu söyleyemem. Oyun hala Akoon, Bost, Melo üretmesine ve yanlarında Sadık-Kerry enerjisine kalıyor. Çokça yazdım, tekrar ediyorum. Rotasyon genişlemezse(transferle ya da içeriden) bu takıma yazık olacak. Karşıyaka maçında da Fener maçında da bu göze çarptı.
Bugün, boxscore tablosuna bakan Göksenin, Rıdvan ve Okben'in süre aldığını zannedebilir ama kastettiğim bu değil. İki pota arasında koşup, hücumda köşede beklemek bir fayda etmiyor(Gerçi Göksenin'in en verimli rolü bu). Koçun bu oyuncuları bir şekilde oyuna sokması lazım, hatta Canberk de biraz daha şansı hak ediyor bence. Bazılarının yazdığı gibi yerli rotasyonumuzun Çok kötü olduğunu da düşünmüyorum. Göksenin, Rıdvan, Okben, Ege, Sadık hepsi milli takım havuzunda olan adamlar. Buğrahan'ı Şehmus'u getirecek durumda değiliz. Bence iş burada teknik ekipte bitiyor. Hocanın eleştirilecek noktası da bu.
Transfer konusundaysa pek ümidim yok. Yönetim Erdem Timur'un arkasına sığınarak bolca umut sattı fakat tam olarak hayal kırıklığı oldular. Sanırım, Erdem Timur da yönetimle ters düştü ve daha fazla kaynak aktarmıyor. Muhtemelen 3 seneyi dolduramayacaklar.
 
Bu saatten sonra sakatlık olmazsa transfer beklemeyin derim. Kravish'in bu performansı zaten kendisine kredi kazandırmıştır. Berbat performansıyla gönderilmedi, şu oyundan sonra hiç gönderilmez.

Kaldı ki transfer yapmak iyice zorlaştı. Covid'den ötürü D-League oyuncuları her an NBA'den kontrat bulabilecek durumda. J.Johnson 40 yaşında kontrat buldu. Kolay kolay ordan oyuncu da getiremezsin artık, 10 günlük kontrat alsa D-League kontratıyla birlikte zaten bizim vereceğimiz maaşı alır, üzerinde bir de NBA hayalini kovalar
 
Bu saatten sonra sakatlık olmazsa transfer beklemeyin derim. Kravish'in bu performansı zaten kendisine kredi kazandırmıştır. Berbat performansıyla gönderilmedi, şu oyundan sonra hiç gönderilmez.

Kaldı ki transfer yapmak iyice zorlaştı. Covid'den ötürü D-League oyuncuları her an NBA'den kontrat bulabilecek durumda. J.Johnson 40 yaşında kontrat buldu. Kolay kolay ordan oyuncu da getiremezsin artık, 10 günlük kontrat alsa D-League kontratıyla birlikte zaten bizim vereceğimiz maaşı alır, üzerinde bir de NBA hayalini kovalar

E.Terry kaptı bile kontratı
 
Allah rızası için alabileceğiniz en kalitelisi hangisiyse bir uzun alın şu takıma. Türkiye'de , futbolda facia bir sezon. Eğrisi doğrusuna denk gelmiş, ve basketbolda taraftarın yüzünü güldürecek bir kısa rotasyonu geçmiş elinize, onu dahi görecek vizyon yok. Yapacağınız altı-üstü 6 aylık kontrat. Basketbolda şunu yaptım derim hiç olmazsa. Yazık yazık.
 
Hepimiz için kritik olan bir sezonun ilk yarısını tatmin edici bir karneyle tamamladık. Her 2 kulvarda da beklentilerin ötesinde bir performans sergiledik. Ligdeki averajımız da çok çok iyi durumda ve sayı lideriyiz ek olarak. Kendi ellerimizle armağan ettiğimiz 2-3 maçı da kazanmış olsaydık ilk 2'de olacaktık muhtemelen. O kadar da nazar boncuğu olsun bu sezonda. Maç esnasında bir ara ''yönetim uyuma basketbola sahip çık'' diye tezahürat yapıldı. Yapılır mı bilmiyorum.
Bu takımın kimyası ve bağları nedense çok iyi tuttu. Arkadaşlık ve uyum çok güzel. Özellikle playoffları bekliyorum. Orada bambaşka bir Galatasaray NEF izleyeceğimizi düşünüyorum. Ergin Ataman'ın Efes'i gibi uzun süre bir arada oynayacak bir takım olacağımızı hissediyorum. Böyle olmasını istiyorum.
 
Kesinkes 1 ya da 2 transfer gerekiyor takıma. Forvet ve pivot pozisyonumuz çok zayıf. David Kravish maalesef olmuyor. Bir maç iyi oynuyor beş maç kötü oynuyor. Hem Türkiye liginde hem de Avrupa'da play-off süreçlerinde bize bu çok zarar verecek. Eleniriz istikrarlı oynayan bir takıma.

Yani şart bir olan bir olgu bu. Yapılır yapılmaz geleceği göremem, herhangi bir duyuma da sahip değilim ancak yapılmazsa kendi ayağımıza sıkmış oluruz.
 
Fb Beko, Melo’yu alacakmış. Burak Elmas, Ali Koç’u arayıp bu transferi engellemiş. Bunlar nasıl haberler? Doğruluğu yoktur umarım.
 
Mevcut kadroya 2-3 kaliteli ekleme yapılsa, rotasyon genişletilip alternatifler yaratılsa; daha farklı şeylerden konuşabileceğiz lâkin eldeki kadro ve imkânlarla, durdurarak değil atarak kazanmak ve sakatlık vs. fire vermeden yola devam etmek zorundayız. Daha bir pivot almaktan aciz bir yönetimle karşı karşıyayız. Boşuna hayal kurup sonra üzülmeyelim.
 
Yönetimin futboldada gidişat kötüyken yapması gereken tek bir şey var.

Basketbola ve diğer branşlara yatırım yapmak,oralarda başarıyı kovalamak.Oralarda taraftar ile arayı yapmak.

İlk başta acilen basketbol takımına artık pota altı alınsın.Takıma yapılacak 2-3 takviye ile iyi giden takım,dahada iyi noktaya gelir.Hedefimiz Şamiyonlar Ligini kazanmak veya final four oynamak olsun.Türkiye kupasını kazanmaya çalışalım.Ligde sezonu en iyi noktada bitirelim.

Lütfen basketbol takımının iyi gidişatı ödüllendirilsin.
 
Hem kısa hem uzun mu ? Cidden böyleyse güzel. Tabii ilk etapta uzun lazım bize. Hiçbir şey için de geç kalmış değiliz. Kadromuz zaten 2-3 takım hariç herkesi yenebilecek kapasitede. Mühim olan bahar aylarına play-offa hazır girmek. İnşallah masalın sonu güzel biter bu sene bizim için. Zira her şeyin en güzelini hak eden tek şubemiz belki de bu sene.
 

Üst