Kulübe yakın olmayan, bizler gibi seyircilerin çoğu, bu transfer politikasının çok yanlış olduğunu ve ilgili yöneticilerin acayip yanlış yaptıkları kanaatinde olup, yönetimi hata yapmakla suçluyorlar. Doğrudur; ancak, bu hatayı yapan sadece bu yönetim değil ki... Aynı davranışı geçmiş yönetimler de sergilediler; sanki, kulübün üst, yönetime gelme ihtimali olan elit tabakasında bu konuda bir konsensüs var gibi... Böyle olunca da, benim aklıma değişik ihtimaller geliyor ki; bunlardan biri, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı düşünüldüğünde, birkaç sene sonra kadın basketboluna göre, kaliteli, hatta biraz vasat üstü yabancı oyuncu transferi bile yapamayacak duruma gelinip bir tür eskiye dönüş ( yerli ve vasat oyuncular) mü yaşanacak acaba? Bunu sadece GS için söylemiyorum, bütün takımlarımız yaşayacak muhtemelen. Ve o günler için şimdiden hazırlık babında, yerli oyunculardan kurulu bir takım mı hedefleniyor acaba? Hatta, daha da ileriye gideyim; ekonomik olarak o kadar zorlanacak ki takım, para babası bir zenginle ya da güçlü bir şirketle evlilik bile yapılması düşünülebilir; para senden, camianın forsu ve seyirci benden denilerek... Acaba, bir türlü kasıtlı olarak sponsor bulunamamasının sebebi bile bu olabilir mi diye düşünmeden edemiyor insan; başarılı olunup da şubenin fiyatı artmasın da, eğer zorda kalırsak kolaylıkla müşteri bulabilelim diye... Tüm bunlar bir tür varsayım olsa bile, sakın, böyle düşünenleri suçladığım anlaşılmasın; neticede, gelecek için strateji plânlamasından ibarettir ve herhangi bir art niyet taşıyamayacağı kanaatindeyim; çünkü, burası Galatasaray!..