2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Kadın basketbolundan çok anlamıyorum. pek takip ettiğim keyif aldığım da söylenemez.
Bilen arkadaşlar için soruyorum. Şu anda bütçemiz nedir? Fb'nin bütçesi ne?
Ünal Aysal döneminde bütçemiz neydi? FB'nin bütçesi neydi?

Bir de sponsor olayı vardı. Ana sponsor var mı?
 
Kaela'dan önce bir Amerikalı ile anlaşmışız ancak son anda başka bir takım girip fiyat yükseltmiş. 2 maçta da takıma pek uygun gözükmedi Sopron maçını da izledim 15 dakikada nerdeyse Steinberga, Tina ve Riquna'dan başka sayı atabilen yok. Pelin ve Melis ekstra kötü oynadı ama 4 yabancı hakkımızı daha istikrarlı isimlerden kullanmak gerekirken böyle denemelere anlam veremiyorum açıkçası.
 
Kaela'dan önce bir Amerikalı ile anlaşmışız ancak son anda başka bir takım girip fiyat yükseltmiş. 2 maçta da takıma pek uygun gözükmedi Sopron maçını da izledim 15 dakikada nerdeyse Steinberga, Tina ve Riquna'dan başka sayı atabilen yok. Pelin ve Melis ekstra kötü oynadı ama 4 yabancı hakkımızı daha istikrarlı isimlerden kullanmak gerekirken böyle denemelere anlam veremiyorum açıkçası.
O oyuncu kimdi acaba tabiki de insan daha iyi bir oyuncu bekliyor ancak yükselen kur ve kadın takımları için oyuncu pek yok gibi. Kaela'ya biraz daha zaman verilmesi kanısındayım.
 
Alternatifsiz kadro 2 ayda elimize ayağımıza dolandı yine. İlk 5'in 3'ü sakat ve yerine oynatmayı geçtim maçta dinlendirmek için bile aralarda sahaya atacak kadar güven duyulan bir isim yok kenarda. Bu tempoyla zaten iyi bile dayandılar. Pelin de böyle 35-40 dakika oynamaya devam ederse yakında bir iş gelecek başına. Bütün kariyerini 2 numarada rotasyon temposunda geçirdi ve bir buçuk yıldır neredeyse çıkmadan oynuyor 1 numarada. Kaela evet iyi istatistiklerle geldi bu sezon ama ona istatistik yapacak bir ortam sağlayabilecek miyiz, çok ciddi merak konusu...

Gizem'in sakatlığı şanssızlıktı, diyecek bir şey yok. Ama Melis'in verdiği katkıyı Sude de veriyordu geçen sezon. Gizem onun seviyesine bile çıkamadı yanılmıyorsam bir maç hariç. Başka takımlar almasın diyerek yerli transferi yapıyoruz yıllardır. Ya da yaptığımız yerli transferleri bu konuma sokuyoruz kısa süre içinde. Her sene bile bile lades...

Kıtada sponsorsuz tek takım olarak yola devam. Kur bu hızla giderse seneye bütçemiz kendi kendine yarıya indi bile. Oynatmayacaksak almayalım, alıyorsak da iyi ya da kötü oynatmak zorundayız...
 
Her sene derinliği olmayan kadrolar kuruyor, ilk beşi neredeyse çıkarmadan oyunda tutuyor ve bu oyuncularla yüksek tempolu, agresif ve mücadeleci oyunlar oynamaya çalışıyor ve beklendiği üzere sezon boyu sakatlıklarla uğraşıyoruz. Takımı izleyen hemen herkes 2-3 tane takviye olmazsa sakatlıkların kaçınılmaz olduğunu gördü, söyledi, yazdı. Yıllardır yaşadığımız sorunları TALİHSİZLİK olarak değil en hafif tabirle PLANSIZLIK, İŞ BİLMEZLİK, HATALARINDAN DERS ALMAMA olarak niteleyebiliriz. Galatasaray'ın "vazgeçmeyen-pes etmeyen" tavrını yıllardır en iyi şekilde temsil eden ve sırf bu nedenle bile el üstünde tutulması gereken şubenin yıllardır üvey evlat muamelesi görmesi akıl alır gibi değil. Sezonun geri kalanı için tek beklentim hiç bir oyuncumuzun ciddi sakatlık yaşamaması olacak.
 
Kulübe yakın olmayan, bizler gibi seyircilerin çoğu, bu transfer politikasının çok yanlış olduğunu ve ilgili yöneticilerin acayip yanlış yaptıkları kanaatinde olup, yönetimi hata yapmakla suçluyorlar. Doğrudur; ancak, bu hatayı yapan sadece bu yönetim değil ki... Aynı davranışı geçmiş yönetimler de sergilediler; sanki, kulübün üst, yönetime gelme ihtimali olan elit tabakasında bu konuda bir konsensüs var gibi... Böyle olunca da, benim aklıma değişik ihtimaller geliyor ki; bunlardan biri, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı düşünüldüğünde, birkaç sene sonra kadın basketboluna göre, kaliteli, hatta biraz vasat üstü yabancı oyuncu transferi bile yapamayacak duruma gelinip bir tür eskiye dönüş ( yerli ve vasat oyuncular) mü yaşanacak acaba? Bunu sadece GS için söylemiyorum, bütün takımlarımız yaşayacak muhtemelen. Ve o günler için şimdiden hazırlık babında, yerli oyunculardan kurulu bir takım mı hedefleniyor acaba? Hatta, daha da ileriye gideyim; ekonomik olarak o kadar zorlanacak ki takım, para babası bir zenginle ya da güçlü bir şirketle evlilik bile yapılması düşünülebilir; para senden, camianın forsu ve seyirci benden denilerek... Acaba, bir türlü kasıtlı olarak sponsor bulunamamasının sebebi bile bu olabilir mi diye düşünmeden edemiyor insan; başarılı olunup da şubenin fiyatı artmasın da, eğer zorda kalırsak kolaylıkla müşteri bulabilelim diye... Tüm bunlar bir tür varsayım olsa bile, sakın, böyle düşünenleri suçladığım anlaşılmasın; neticede, gelecek için strateji plânlamasından ibarettir ve herhangi bir art niyet taşıyamayacağı kanaatindeyim; çünkü, burası Galatasaray!..
 
Son düzenleme:
Son saniyelerde gelen bir yenilgiyle dönüyor takım.. Eridikçe eriyoruz Pelin 11/1 üçlükten sonra son 2 dk da denediği 2/2 üçlükle öne se geçmişten maç yine üçlükle verilmiş ancak son 40 sn sayı atamayacak kadar ne oldu çok merak ediyorum.
 

Üst