2022-2023 Basketbol Süper Ligi

İlk 3 çeyrek Efes felaketti fakat sonrasında ise muazzam bir geri dönüş yaptılar.

Fenerbahçe ise uzatma öncesi ve az önce 2 tane verdiği üçlük pozisyonuyla kazanılan maçtan çok fazlasını kaybetti bence.

Larkin uzun vadede hem Micic'în hem Clyburn'ın üzerindeki yükleri eşitleyecektir.Larkin formunu belli seviyede devam ettirirse o zaman cidden keyif veren Efes izleriz.

Itoudis sen çok pis aranıyorsun. Bir gün biri seni fena çarpacak. Allah'ın salağı , o pozisyonunda 5000 yıllık basketbol tarihinde ne zaman sportmenlik faul çıktığını gördün ? Ulan şu kulübe gelen herkes mi aptallaşıp mallaşıyor ya anlamıyorum. Paçaları öyle bir tutuştu ki utanmasa penaltı isteyecek aptal herif. Son 1 aydır mağlubiyete abone olunca, hele bir de 22 sayıdan maçı verme noktasına gelince aklı bir yerlerine kaçtı salak herifin.

Valla ağzımı bozdum ama dayanamadım ya düşündükçe gördükçe sinirleniyorum. Topu oyuna sokarken rakip topa temas ediyor ama adam ağlayarak sportmenlik dışı faul istiyor. Bunu yapan salak da yıllardır Eurolig'in en tepesindeki en pahalı takımına koçluk yapan adam. Nasıl bir korku varsa gözlerinde görüyorsunuz. Ki bence o pozisyonda top Wilbekin'den gitti , ki kendi de bunu biliyordu vücut dilinden. Ama o saniyede, o salonda hakemlerin vermeyeceğini hepimiz biliyorduk zaten. Veremeyeceğini : )

Ergin Ataman cok genis rotasyonlarla oynayan bir koc degil.5 tane yabanci 2 tane eli ayagi duzgun yerliyle isi goruyor o.Besiktas,Galatasaray ve Efes’teki butun sampiyonluklarinda bunu gorebiliriz.5 yabanci + Larkin + Furkan Ergin Ataman’in isini gorur.Tabi ki bir yerli daha bulabilirlerse cok iyi olur onlar icin.
Geniş rotasyondan çok alternatif lazım. Furkan iyi hamle ama günüde olmayınca verim alacağın başka yerli seçeneği olmayacak gene.
Gerçi Buğrahan da çok yabana atılmamalı..

Yanılmayı çok isterim ancak geçen seneki şampiyonluğu Fenere kaptırdıktan sonra psikolojik üstünlüğü kaybetti Ergin Ataman...Bu sene yine şampiyonluğu kaptırır gibi. Efes her haliyle Fenerden daha iyi takım oysa...
Geçen sene biz bezdirdik resmen efesi ve fener rahat geçip geldi finale yanlış hatırlamıyorsam. Bugün belki Zizic olsa belki pota altında daha iyi olabilirdi efes.

Malik Dixon bizde oynarken 40’ı var.
Ricky ledo 42 hatırlıyorum
Quinton Hosley 43 sayı 19-20 ribaund gibi bir şey yapmıştı zamanında

ama en efsane tek maç performansı chris Lofton’un 61 sayı attığı maç bizim lig için

Bu ligde izlediğim en epik performanslardan biri ise 2008-2009 sezonunda Gerald fitch’in Kepez formasıyla 14 maçta 28.2 sayı 6.9 ribaund 5 asist ortalamalı performansıydı. O performansıyla play offlar için tau Ceramicaya transfer yapmıştı.

bu lige baya özel oyuncular geldi ama Fitch’i izlemek benim için bambaşka bir zevkti.

Yakın zamanı hatırlamıyorum ama 2008-2009 sezonuydu galiba Chris Lofton Mersin'de oynarken fenere 47 sayı amıştı.
Egehan da bizde oynarken 50 sayı atmıştı galiba daha yakın bir tarihte.

Çok daha öncelerde de Erman Kunter in 100 küsür sayısı vardı, taç spor mu öyle bir takıma. Kalanlar da 10-15 sayı atmıştı.