2022-2023 Basketbol Süper Ligi

Karşıyaka Angola'dan bir Diebler, Brown'dan bir Strawberry yaratamadığı gibi Delgado'dan da bir Palacios yaratamadı. Uzun ve doygun bir sezon yaşanmışken hemen her alanda; bu final serisi ne ara başladı da bitti hiçbir şey anlamadım ben Karşıyaka kendi çizgisine dahi erişemediği için.
Rakip farkı da var. Efes çok özel oyunculara sahip
 
Fenerbahçe serisi zaten finaldi. Orayı geçen kupaya uzanacaktı ve öyle oldu. Karşıyaka iyi mücadele etse de nefesi yetmedi. Ergin Ataman bizim için unutulmazlar arasına adını çoktan yazdırdı.

İsmail Şenol sabır sınırlarını zorluyor artık. Bütün maç taraflı anlatımını geçtim kupa töreninde neredeyse ağlayacaktı. Yaptığı çok büyük terbiyesizlik.
 
Efes fiilen bu ülkedeki basketbolun gelişmesini sağlayan temel kulüptür. Eczacibasi ve sonrasında Efes.
Ataman Efes altyapı antrenorlugunden başlamış tabi ki yuvası. Galatasaraylı olmak başka adamın basketbol kariyerinin nuvesi Efes. Galatasaray 'in basketbola bakışı ile Efes karşılaştırılamaz.

Erdem Can tercihi bence Efes'in vizyon misyon vs göstermez. Doğru seçim bana göre. Burası Türkiye kurumsallık zayıf. Kaldı ki o zaman 3-5 koçun etrafında dönmesi lazım. Riski mi risk ama son derece doğru doneler veriyor şimdiye kadar Erdem Can. Yeni bir yapıya geçmek lazımdı çok başarısız olmazsa birkaç sezon da devam etmeli.
 
Karşıyaka Angola'dan bir Diebler, Brown'dan bir Strawberry yaratamadığı gibi Delgado'dan da bir Palacios yaratamadı. Uzun ve doygun bir sezon yaşanmışken hemen her alanda; bu final serisi ne ara başladı da bitti hiçbir şey anlamadım ben Karşıyaka kendi çizgisine dahi erişemediği için.
10 yıl önce daha kolaydı Sean Marshall Hosley Garry Neal 4 iyi yabancıyla yada Diebler ile sampiyon olabiliyordun. Bu sezon ligde zordu anadolu takımları. Sampiyonluk adayları Efes ve Fenerbahçe 'nin de kadroları o zamana göre daha iyiydi.
 
2019'da Efes'e geldiğinde Efes çok kötü bir dönemdeydi. Yapılan kaliteli transferlere rağmen hüsran sonuçlar ve sonunculuk gelmişti sanırım. Ataman geldiğinde kariyeri düşüşte ya da pek tercih edilmeyen isimleri toplayarak bir anda final yaptı. Yaptığı iş çok çok zordu. Enkaza gelip sonunculuktan zirveye sıçramıştı. Daha sonra takip eden süreçte de Avrupa Basketbolunun akışını değiştirdi. Adam neredeyse oynadığı bütün sezonları Eurolig şampiyonluğu ile tamamladı. 100 yılda bir gelen covid olmasa belki de bir daha kırılması imkansız olan bir rekora imza atacaktı. Bu adamın bütün bunları ayağının tozuyla yapması inanılmaz bir winner olduğunun göstergesi. Obradovic bile 6-7 yılda sadece 1 kupa ile kapatmışt FB kariyerini. Ergin Ataman'ı Allah ezelden kazanma özelliğiyle yaratmış ve vakti geldiğinde dünyaya göndermiş. Beşiktaş'a kazandırdığı üç kupa, Galatasaray'a 22 yıl sonra getirdiği kupa vs... İnanılmaz bir spor adamı. Saygı göstermek lazım.
 
Ergin Ataman: “Anadolu Efes basketboldaki benim yuvam, benim kulübüm.”

Galatasaraylı Ergin fanboylar şok 😄
Ekmek çıkmaz sana burdan yorma kendini..

Gönül verdiği Takım Galatasaray
Çoçukluğu hayatının 3/1 geçtiği klüp EFES adamın

Kaldıkı biz şokdayız Ergin Hocadan sonra hala Şampiyonluk gelmedi bundan dolayı şoktayız
 
Anadolu Efes'in Eurolegue'de aldığı 4 büyük başarı var. 2000 sezonunda Euroleague üçüncülüğü, 2018-2019'da Euroleague finali, 2020-2021 ve 2021-2022 sezonunda Euroleague şampiyonluğu, hepsinde takımın başında Ergin Ataman var.

2019-2020 sezonu iptal edilmemiş olsaydı Ergin Ataman, Anadolu Efes'le 5 sezonda 3 Euroleague, 4 lig şampiyonluğu kazandı diyor olurduk.

Anadolu Efes'in Fenerbahçe ile Ülker'in birleştiği 2005 sezonundan sonra Basketbol ligimizde 18 yılda sadece 4 şampiyonluğu var. 2009, 2019, 2021, 2023 yine tamamı Ergin Ataman'ın antrenörlüğünde kazanılan başarılar.

Fenerbahçe Ülker olduğundan beri Fenerbahçe'ye bir sezon harici rakip olabilen tek adam var o da Ergin Ataman. Ufuk Sarıca'nın Pınar Karşıyaka'sının bir sezon yaptığı sürpriz dışında. Beşiktaş, Galatasaray ve Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko'ya karşı 6 şampiyonluk kazandı. Bu 18 sezonun 12'sinde aktif olarak baş antrenör olarak ligimizde çalışıyordu.

Anadolu Efes gibi kendi salonunda deplasman atmosferinde mücadele etmek zorunda kalan, rakiplerin her türlü çirkefliğine rağmen yönetiminin seyirci kaldığı, hocasını, oyuncusunu korumadığı bir kulüpte şampiyon olmak çok zor. O yüzden 2009 sonrası ve öncesi Anadolu Efes'e büyük antrenörler de geldi ama başaramadı.
 
Murat Bey mükemmel bir derleme yapmış orta vadeli geçmişe dair. Bir ufak düzeltme, bir de aksi yönde görüş belirteceğim sadece. Ülkerspor Fenerbahçe ile birleştikten sonra 17 sezon oynandı, elbette sınırlı sayıda ülke dışında şampiyon çıkmayan 2019-2020 sezonu da bu kronolojiye dahil.

Karşıt görüş olaraksa Anadolu Efes'in 2019-2020 sezonundaki CSKA Moskova'yı bir seride geçebilmek adına çok zorlanacağı, Final Four tek maçta karşılaşma ihtimalinde ise geçemeyeceği kanısındaydım. Bugüne de taşıyorum o döneme dair yorumumu. Anadolu Efes o sezonun hakkını fazlasıyla vermiş olsa da CSKA'nın forvetler temelli atletik ve uzun 5'i Sinan Erdem'deki normal sezon maçında aşırı şekilde ters gelmişti. Sonraki sezon Final Four yarı finalinde 20'den döndürüp son topta geçebildikleri CSKA'nın pandemi arasından hayli sıradanlaşmış bir kadroyla dönmüş olması Anadolu Efes'i dört ayak üstüne düşürdü bana kalırsa. Anadolu Efes de elbette bu noktada doğan şansı sonuna dek kullandı, Sezar'ın hakkı Sezar'a.
 
Önce İstiklal Marşımızı okurlar,sonra Mustafa Kemalin askerleriyiz bağırırrlar arkasından da,misafir takımın koçuna oyuncularına,eşlerinin ve çocuklarının yanında ağza alınmayacak hakaret ve küfürler ederler,salonun maç sonu yayınında ışıklarını kapatırlar,kupa törenini sabote ederler,her türlü rezilliği kepazeliği yaparlar böyle bir aymazlık kabul edilemez,Atatürk bunları görse sizin hepinizden eminim utanırdı. Hiç takılma mbaye, o mac sonu smacin bence kariyerinin onur sayılarıydı. Gerekli derside verdi tum kufurbazlara.
 
Son düzenleme:
Efes ciddi anlamda guclu kadro kuruyor. Yerli oyunculari cok iyi. Yerli kaliteleri artmaya basladi. En son gelen Derek Willis cok sasirtici bir hamle. Amath Mbaye'yi dusunmuyorsa Efes,. tam bizlik oyuncu. Micic giderse NBA'ye bana kalirsa Larkin ve Clyburn ikilisinin performansida artar. O bolgeyi Beabouis ve Darius Thompsonla doldurursalar bence Final-4 icin yeterli bir kadrolari olur.
 
BJK Bursa'nın koçunu alacak galiba Eurohoops da girmiş. Needham için de benzer haberler vardı. Her ikisinin de kapalı kontratı var tabi
 

Üst