2022-2023 Basketbol Süper Ligi

Ben şimdi BeinSports'un spikerlerini merak ediyorum. 4-5 tane iyi spiker artı yorumcu kaybettiler. Basketboldan bahsediyorum tabiki. Basketbol maçları için yeterli sayıda spikerleri ve yorumcuları var mı? Kimleri alacaklar acaba? Ben euroleague için de SSport almıştım. Ama TV'den maç seyretmek iyi oluyordu. Şimdi Laptoptan maç seyretmek zorunda kalıcam. Ssport'ta ekranı bölebilme özelliği de var ama öyle izlemek zor oluyor. Bakalım bu sene euroleague artı süper lig maçları nasıl geçecek? Yine de süper ligin BeinSports'da olmasına sevindim. En azından ona para veriyoruz, basketi de seyredebileceğiz. Çok fazla bölünmüşlük iyi değil hakikaten. Neye para vereceğimizi şaşırdık.
 
Ben bir yerde şöyle bir yazı görmüştüm.

BeIN Sports’un eldeki içeriklerinin sayısının artması daha fazla kanal ihtiyacını beraberinde getirdi. Bunu gören kanal yönetimi yeni kanal beIN Sports 5’in yayın hayatına başlayacağını duyurdu. Bu kanalda ağırlıklı olarak Basketbol Süper Ligi maçları ekranlara gelecek.

Bein Sports 5 yayın yapmaya başlamış.
 
Bein sports veya bir baskasi. Selcuksports vb internette yuzlerce sayfa var maclari bedava veren. Turkiye'de mumkun oldugu kadari ile maca giderim, yurt disinda kacaktan izlerim. Parali kanallar 100 tl olsa, yine 1 kurus vermem. Hepsinin kapanmasi yok olmasi dilegi ile.
 
Darüşşafaka Yeboah isimli garip transfer yapmak yerine Nathan Boothe'ı kadrosunda tutabilir miydi ? Japonya'ya gitmiş sanırım gerçi.

Hani en azından savunmada iyi olmasa bile hücumda bir tehdidi vardı.Olaseni ilk yarıdan 18 dk oyunda kaldı adam son bölümde sıçrayamıyordu bile yorgunluktan.En azından 5'e kayıp birkaç dk Olaseni'yi dinlendirirdi.

Birde Selçuk Ernak geçen sezon Wayne McCullough'a çok güvenmezdi bakıyorsun takımda tutulan isim oldu.

Doğuş-Markel Stars-Can Korkmaz kısaları hücumda hiç tehditkar değiller.

Daçka'nın Ercan Osmani hamlesi harici kadro planlamasını hiç beğenmedim.

Telekom iyi bir kadro kurmuş fakat Semih Erden sürekli sakat olduğundan uzun vadede güvenilecek 2.pivot olamaz.Jones uzun vadede tüm yükü kaldıramaz.
 
Top Tony Taylor'da frene basmış karsısında Can Korkmaz var.Kılıçarslan isimli yeteneksiz yemi yutuyor ve Sestina bomboş üçlüğü yolluyor.

Kılıçarslan 2.lig seviyesinde bile oyuncu değil ya.
 
Son bölümde taktik faullere dönmüştü maç.Starks 2.yarı maça girsede son bölümde maçıda kaybettiren oldu.

Fark 2 ve son 7sn var.Starks serbest atısı bilerek kaçırmak isteyip airball attı.Kaçırmak istemesi bile çok anlamsızdı.

Fark 3 ve son 5sn,son hücum Daçka'da iken faulden kaçıp baskıyıda aşmışken Starks topla birlikte süreyi yiyip takımına 3 sayıyla maçı kaybettirdi.

Bugün Darüşşafaka Grant ve diğer kısalara sürekli ikili sıkıstırma yapmasaydı kazanabilirdi.Her yaptıkları sıkıştırma kolay yedikleri baskete dönüştü.Ya pota altına yapılan boş koşudan ya da dış şutları yiyerek sürekli geride götürdüler maçı.
 
Starks mıdır nedir ; böyle bir anormallik görmedim son yıllarda. Anormallik de değil aslında; aptallık, salaklık... Ne dersen de. Adam beyni yok gibi ısrarla potaya drive ediyor fark 3 sayıyken. Serbest atış mevzusu zaten ayrı komedi. Çocuk getirsen öyle atmaz. Devamında rakip 1/2 atıyor üstelik. Buna rağmen bu IQ problemli arkadaş yine potaya drive etmeye çalışıyor ve salak saçma pasla topu rakibe veriyor. Spikerler bile şaşırdı artık bunun hareketlere. Telekom da bu arkadaşa ayak uydurup afalladı biraz ama maçı kurtardı neticede.
 
Fenerbahçe şu ana kadar çok kötü oynuyor.Ne hücumda ne savunmada kimin ne rolde olduğu belli değil.Sokak basketbolu oynuyorlar.

Kısalar adam geçemiyorlar,Motley'e öyle bir top indiriyorlar ki Motley çemberden en az 4 adım uzaklıkta topla buluşuyor.Kısalar hem adam geçemeyince hem uzuna top indiremediklerinde,zorlama şutlara kalıyorlar.

Savunmada ise uzunları savunmakta çok zorlanıyorlar,Fenerbahçe uzunlar ile uğraşırkende Bahçeşehir kısaları rahat pozisyonlar buluyorlar.

Bahçeşehir maçtan 1 gün önce 2 yabancısının sakat olduğunu paylasmıs,yani neyle karsılasacagın belliyken bu kadar kötü kurgulanamazdı bir maç.
 
Bayern Munih fb'ye sahasinda 20 sayi en az fark atar. Motley kadar , Wilbekin kadar 0 oyuncu yok yer yuzunde. Transferini hic istemedigim Yunus Emre Sonsirma bile Wilbekin'den cok daha iyi.
 
3.çeyrek Itoudis faul problemlerinden ötürü Motley ve Jekiri'den vazgeçmek zorunda kalınca Fenerbahçe geriden gelip yanlış hatırlamıyorsam 14-0 seri yakaladı.

Bu seriyi yaparlarken hiçbir pozisyonda rakip kısayı Wilbekin karşılamadı.Ve baskılı savunma yapıp ribaundlarda çok agresif oldular.Hücumda iyi top paylaşımları yaptılar.

Hücumda şöyle bir sıkıntı var.Sen Melih'i rotasyon oyuncusu olarak düşünüp az süre vermeyi hedeflerken çoğu hücumda Melih'in eline bakan takım oluyorsun.Şu an takımda en iyi şut atan kişi Melih.Bu şekilde gitmez.

Yerli oyuncular olarak Şehmus oyuna giriyor takımın modu direkt düşüyor.Metecan oyuna giriyor takımın modu direkt düşüyor.Taraftarın dediği kadar varlar 0 gelişim.Şehmus önündeki Jamar Smith'i bomboş bırakıyor 3'lük denetiyor.Gidip adam değişiminde Boutsiele karşısında kalıyor.Metecan Brodziansky'nin 2 kez arkasında kaldı.Öyle bir savunma yapıyor ki sanki Survivor'da direk itme oyunu oynuyor.Eğile eğile savunuyor.Hücumda desen zaten yoklar.

Fenerbahçe'de şu anda takımı en net bozan 2 isim Motley ile Jekiri.Çember savunamazlar,sırtı dönük oyunları yok.Hücumda sürekli top kaybı yapıyorlar ya da hücum faul yapıyorlar.Kısa karsısında kalamazlar.Hücumda alan açamazlar,yavaşlar.Alacakları bir ribaund var onuda alamıyorlar.Vesely çirkefti falan fakat bu 2 oyuncununda çok üstünde bir oyuncu.

Bahçeşehir son çeyrek 12 fark geriden gelip farkı 2'ye düşürürkende Motley oyundaydı.
 
Melih denen.. Anca o sayilari Bahcesehire atar..Yiyorsa soyunma odasinda tekme tokat dayak yedigi Gurculerede atsin! :) Yerse.Kucuk takimlarin buyuk oyuncusu, 3 luk yarismalarinin havalisi.
 
Onuralp Bitim çok savruk ama bir o kadar da faydalı bir oyuncu. Neden hiç düşünmüyoruz acaba?
 
Ben hücum anlamında Konyaspor'un takım halindeki uyumunu beğendim.Roko Badzim özellikle iyi şutlar sokuyor.4 yabancınında özenle alındığını düşünüyorum.Tofaş'ta ise Emre Tanışan kadar bencil oyuncu Türkiye'yi geçtim dünyada yoktur.İyi ki şansa çok zor üçlük atarak maça başladı.Eline top gelir gelmez kaçırsa bile denemeye devam ediyor.Fazla özgüven hiç iyi değildir.İnsan kaçırmaya başladıkça tereddüt edip top çevirir.Yok arkadaş üst üste 10 tane kaçırsın gene dener.

Birde Toure'nin ayakları çok yavaş kalıyor.Çok fazla aksıyor,ribaund alma haricinde bir özelliğini göremedim.
 

Üst