2022-2023 Euroleague

Yani Efes bugun kaybetse bile ilk 8’deki yerini koruyor tabi ama herkesin kendi gorusu birsey demiyorum.Bir de bahsettigimiz takim son 2 sezonun Clyburn takviyeli sampiyonu..
 
Yani Efes bugun kaybetse bile ilk 8’deki yerini koruyor tabi ama herkesin kendi gorusu birsey demiyorum.Bir de bahsettigimiz takim son 2 sezonun Clyburn takviyeli sampiyonu..
Haklısın ama Larkin ve Simon'un eksikliğini unutmayalım.
Özellik Simon gibi basketbol IQ'su yüksek bir oyuncunun eksikliği Efes açısından çok önemli bence.
Clyburn yıldız bir oyuncu ama Simon'un Efes'e kattıkları bambaşkaydı.
 
Haklısın ama Larkin ve Simon'un eksikliğini unutmayalım.
Özellik Simon gibi basketbol IQ'su yüksek bir oyuncunun eksikliği Efes açısından çok önemli bir eksik bence.
Clyburn yıldız bir oyuncu ama Simon'un Efes'e kattıkları bambaşkaydı.
Efes'in 1 tane daha topa yön verme özelliği olan ve 3-4 numara oynayabilen bir oyuncu alması gerekiyor Simon gibi.
 
Son düzenleme:
Son zamanlarda şahit olduğum en salak saçma maçtı FB-Baskonia maçı. İlk yarı süperdir bilemiyorum ama ikinci yarıyı izleyebildim sadece. Hani Kaan Kural'ın NBA oyuncularıyla dalga geçmek için yıllardır bilfiil attığı sekans videoları var ya maç içerisinde; hah işte o türden enteresan saçma bir maç oldu ikinci 20 dakikada. Oyuncuların airball saçma şutları, tuğlaları + aynı takım oyuncularının birbirlerine takılıp düşmeleri vs... Her neyse, Baskonia İstanbul serüveninden 2/2 ile dönüyor. Önemli olan; kaliteli isimler kadar uyumlu da bir kimya yakalamak. Baskonia oyuncuları bu bağlamda birbirlerini çok iyi tamamlıyor. Hepsinden daha iyi oyuncuları çok rahat sayarsın EL'de ama birbirini bu kadar tamamlayan çok az takım var.
Bu arada ''Partizan kazanırsa Efes playoff yapamaz'' da son zamanlarda gördüğüm en enteresan yorumdu. Nerden bakarsan bak, bakamıyorsun. Yani o derece ilginç.
 
Ergin Ataman top kaybı bu , nerede görsem tanırım. Bu top kaybını Ergin Ataman ve Galatasaray dışında yapan 1 takım görmedim. Misal Fenerbahçe'nin 200 maçını izlemişimdir ama 199 değil , 200'ünde şöyle bir oyuna sokarken top kaybına denk gelmedim. Mola dönüşü top kaybı, son hücumda top kaybı, çeyreğin son hücumunda topu rakibe hediye etme vs. Sadece 2 ismin şahsına münhasır bunlar.
 
Baskonia yilan gibi takim valla.Inanilmaz dengeli bir rotasyon olusturmuslar.Marcus Howard,Giedraitis,Kotsar,Enoch,Costello,Thompson,Marinkovic..Say say bitmiyor cidden..Euroleague’de organizasyon ve gelenegi en iyi olan takim bana gore Baskonia.8-10m Dolarlik butcelerle yillardir Euroleague’de saygi duyulan ve belli bir kalitenin altina dusmeyen bir takim.Bizim ligimizin en yuksek butceli iki takimini da ayni hafta icinde Istanbul’da yendiler.Bence hic surpriz falan da degildi bu sonuclar.
Bu sezon cok buyuk ihtimalle Top 8 yaparlar gibi duruyor.Sadece bu kadar yukarida olan yetenek tavanlarina ragmen oyun icinde tecrubesizlikten bazen sacmalayabiliyorlar.
Bir de bu adamlar bu guardlari yillardir nereden buluyor yahu :) Darius Adams,Mike James,Shane Larkin,Laprovittola,Vildoza ve simdi de Marcus Howard..
Bjelica ve Bertans da ilk anda aklıma gelen diğerleri. Artı, sanırım Huerta's ve splitter da bir zamanlar, yani kariyerlerinin başında baskonia da oynamışlardı.
 
Efes icin ligi kacinci bitirdiginin onemi yok. 8.'de bitirse 1'de bitirse Final-4 yapar Efes. Ergin hocam 2 avans verir 4-2 seriyi cevirir kupayi alir. ( fb-Efes serisi 2009 ), bjk-GS serisi 1-0 dan seriyi cevirir turu gecer. Ergin hocamin rakiplere avans verip geriden gelmesi kadar guzel bir sey yok. Sadece Efes'teki Taylor kadar sacma bir oyuncu gormedim ben. Kesin olan bir sey var ise, normal sezonu Efes, fb'nin uzerinde bitirir. Muhtemelen 6.olur Efes bu sezon.
 
Bjelica ve Bertans da ilk anda aklıma gelen diğerleri. Artı, sanırım Huerta's ve splitter da bir zamanlar, yani kariyerlerinin başında baskonia da oynamışlardı.
Guard olarak saymistim ama pozisyonlari genisletirsek dediginiz gibi Bjelica,Bertans gibi muthis oyuncular orada isimlerini yazdirdilar herkesin aklina.Heurtel’i net hatirliyorum evet.Hatta Fb mi Efes mi alacak derken Fb Zizis’i alarak F4 yapmisti,Efes Heurtel’i alarak basina bela almisti :)
 
Kimin kimi yendiği hepten çorba oldu. Olympiakos gidip Fener'i dağıtıp Asvel'e kaybediyor mesela. Bir ton örnek sayabiliriz. Mesela ligin diplerindeki Münih'le Efes arasında da 2 galibiyet fark var sadece. Fener son 4 maçta 3. mağlubiyetini aldı. Lig maçlarını da sayarsak hepten mağlubiyete abone oldular son haftalarda.
Efes de arka arkaya ikinci mağlubiyeti aldı. Partizan maçı neyse de , özellikle içerideki Baskonia maçı verilmeyecek maçtı. Ekstra oldu. Baskonia da Türkiye seyahatinden 2/2 ile acayip çıktı.
Şu sıralama tablosu mart-nisan gibi olsaydı neler olacağını düşünemiyorum. Ki bu gidişle bu yakın galibiyetler bahar aylarına da taşınır.
 

Üst