2022-2023 Galatasaray Futbol Takımı

Gueye lige gelmiş en büyük kalitelerden birisi olur. Ancak Oliviera ve gelirse eğer Pedro ile birlikte çok ofansif bir orta saha kurgumuz olur.

Açıkçası bu kurguda orta sahanın defansif yükünü 33 yaşındaki Gueye yerine Bakayoko gibi daha net bir kesiciye yüklemek daha mantıklı

Siz,biz yok.Takim hepimizin.Hayatin kuralı imkanin varsa daha iyiye sahip olursun,yoksa elindeki ile yetinirsin.Herkes Porshe ile gezmiyor,gezmek istesede.Elimizdekilere değer katmaya çalışmalıyız.Kaldi ki elindekiler çöp değil,aldığın adam da Messi değil. Belki takıma uymayacak, belki de uçuracak zaman gösterecek.
Galatasaray seneye Avrupada yok,Elimizde Elit seviye oyuncu toplulugu yok,Elit seviye Antrenör yok, bu kadar yokluk icinde avrupada A seviye topcu almak zor.

Oliviera Elit seviyede olmasada A sınıfı oyuncu listesinde ucuza almamiz mümkün degil.

Gueye,Oliviera,Pedro bu 3lü Türkiyenin en iyi teknik ve sertlik olarak ortasahasi olur daha ileride gidim
Elit Takimlar disinda baş alti takim orta sahasi olur

Gueye bugün kontratını fesih etmek için kulüp tesislerine gitti.
Gueye gün içinde insta ve twitter'dan psg'i takiptende çıktı.
Gueye için 3 ingiliz takımı, 1 fransız takımı ve biz talibiz.
Dün gece çeşitli kaynaklar gueye ile anlaştık, yarın parisle fesih için görüşecek diye paylaşım yapmışlardı. duyumlarının fesih görüşme olayı gerçek oldu, umarım anlaşma olayı da doğrudur.

Biz bu kadar 50 Milyon naraları attığımız adamı taş patlasa 10-15M arası satıyorken ; BJK ve FB çar çöp teneke adamlarını en az 15-20'den okutuyordu Avrupa'ya. Üstelik bu oyuncuların bir kısmı da Türk oyunculardı. Ben bu kısmı çözemedim sadece. Ya bizim taraftar cahil ya da yönetimlerimiz ağır iş bilmez.

Arkadaşlar ligimizin gelirleri düştü. Şampiyon olmak bile gelecek primlere rağmen öyle büyük bir para kazandırmıyor.
Anlıyorum kaliteli kadro istiyorsunuz ama ne yazık ki gerçekler farklı. Oliveria'ya verilen net maaş yanlış.
Israrla Morutan ve Cica'ya verilen bonservisler ile oyuncu maaşları karşılaştırıyor. Oyuncunun bonservisini satarken en büyük sorun maaş ve bu oyuncuların maaşı makul.
Cenk Ergün gibi abartılan, medya tarafından gazlanan şahıs bir kere şu satış işlerinde başarılı olsun. Varmış ya muhteşem bağlantıları. Bir de bu şahsın menajerlik şirketi yok muydu?

Arkadaşlar ligimizin gelirleri düştü. Şampiyon olmak bile gelecek primlere rağmen öyle büyük bir para kazandırmıyor.
Anlıyorum kaliteli kadro istiyorsunuz ama ne yazık ki gerçekler farklı. Oliveria'ya verilen net maaş yanlış.
Israrla Morutan ve Cica'ya verilen bonservisler ile oyuncu maaşları karşılaştırıyor. Oyuncunun bonservisini satarken en büyük sorun maaş ve bu oyuncuların maaşı makul.
Cenk Ergün gibi abartılan, medya tarafından gazlanan şahıs bir kere şu satış işlerinde başarılı olsun. Varmış ya muhteşem bağlantıları. Bir de bu şahsın menajerlik şirketi yok muydu?

Satılacak oyuncu her zaman satılır, kimse durduk yere oyuncu satamaz oyuncu iyiyse satılır, kötüyse elinde kalır arada bir şansın tutarsa da kötü adamı satarsın. Avrupa GS, FB gibilerini her zaman bulur ve oyuncusunu iteler. Ha illa satılmış oyuncu muhabbeti yapılıyorsa Garry Rodrigues, Ndiaye, Gomis de satıldı zamanında abi. Kötü oyuncu satılmıyor diye bu niye teknik ekibin beceriksizliği olsun. Ben geçen sene bu adamları izlemekten sinir hastası oldum, ligi 13. bitirdik bu saatten sonra Morutan 5, Cicaldau 15 getirse ne olur ki? Kulübün elindeki kaynaklar 4 senede hatalı transferlerle yerle bir oldu. Yeni gelen yönetim de beceriksiz şu an transfer yapamıyoruz. Durum bundan başka bir şey değil.

Klasik Dursun Özbek takımı kuruluyor yine. Ekonomi çok düşünülmeden, bugün katkı verecek adamlar transfer ediliyor.

Oliviera , Joao kötü oyuncular mı? Asla. Ama Feghoulide yaşadığımız sıkıntıları bu oyuncularda da görmemiz muhtemel özellikle kontratın son 2 senesi.

Şöyle bir kadroya baktığımızda Kerem, Yunus, Muhammed, Nelsson hariç satabileceğimiz bir oyuncu var mı elimizde? Bence yok. Şampiyonluk çok önemli okey ama yine kısır bir döngüye girebiliriz.

Ali Koç başarısız görülebilir ama bugün Fener istese en az 8 9 oyuncusunun satışından ciddi bir gelir elde edebilir. ( Arda, Ferdi, Altay, Kim, Osayi, Zajc, Crespo, Rossi vs)

Satılacak oyuncu her zaman satılır, kimse durduk yere oyuncu satamaz oyuncu iyiyse satılır, kötüyse elinde kalır arada bir şansın tutarsa da kötü adamı satarsın. Avrupa GS, FB gibilerini her zaman bulur ve oyuncusunu iteler. Ha illa satılmış oyuncu muhabbeti yapılıyorsa Garry Rodrigues, Ndiaye, Gomis de satıldı zamanında abi. Kötü oyuncu satılmıyor diye bu niye teknik ekibin beceriksizliği olsun. Ben geçen sene bu adamları izlemekten sinir hastası oldum, ligi 13. bitirdik bu saatten sonra Morutan 5, Cicaldau 15 getirse ne olur ki? Kulübün elindeki kaynaklar 4 senede hatalı transferlerle yerle bir oldu. Yeni gelen yönetim de beceriksiz şu an transfer yapamıyoruz. Durum bundan başka bir şey değil.

Bahsi gecen kisi teknik ekipten degil. Kendisi profesyonel oyuncu simsari (menajer) ve kulupte idari kadroda yer alan bir profesyonel eleman.
Dolayisiyla isinin bir kismi da istenmeyen oyunculari pazarlamak. Isini cok iyi yaparsa basarili olur, yapamazsa simdiki gibi kadro siskinligi devam eder. Neticede bu kadroyu bilerek goreve basladi kendisi.

Bahsi gecen kisi teknik ekipten degil. Kendisi profesyonel oyuncu simsari (menajer) ve kulupte idari kadroda yer alan bir profesyonel eleman.
Dolayisiyla isinin bir kismi da istenmeyen oyunculari pazarlamak. Isini cok iyi yaparsa basarili olur, yapamazsa simdiki gibi kadro siskinligi devam eder. Neticede bu kadroyu bilerek goreve basladi kendisi.

Yüksek profildeki takımlar, istenmeyen oyuncularını kendisinden daha alt lig seviyesindeki takımlara gönderirler. Genelde bu 32-33 yaşını geçmiş 5 büyük ligden Katar, Çin, Türkiye, Suudi Arabistan gibi ülkelere yüksek ücret alabilecekleri yerler olur. Siz elinizdeki yüksek maaliyetli pahalı oyuncuları, maaş skalası belli olan kulüplere göndermeye çalışıyorsunuz ve bunu cebinizden para çıkmadan yapmak istiyorsunuz. Kusura bakmayın bu mümkün değil. Burda ne işi var denen adam 3 ay sonra PSG'ye sportif direktör oldu. Demek ki bazı şeyler o kadar kolay olmuyor.

Morutan, Cicaldau. Avrupa'da bir pazarı olmayan, olsa bile çok çok düşük maaliyetlere gidecekken hatırlı dostlarımız sayesinde 10 milyon euro verilerek buraya getirildi. Nasıl ki geçmişte Petre'ler, Bratu'lar, Culio'lar, Zapata'lar geldiyse, hem de aynı kişiler tarafından. Sadece rakamları farklı. Bugün serbest bıraksanız, Türkiye'de hiçbir takımın bu bütçelerin yarısına bile alamayacağı oyunculara abartılı TL kontratlar verildi. Şu takıma bir alıcı gözüyle bakın, allah aşkına bir tanesini alıp takımınıza koyar mısınız. Bence koymazsınız.

Bahsettiğiniz oyuncu pazarlama gücünü ancak daha yüksek mertebeli kulüplerde görev yaparken, alt seviye takımlara yapabilirsiniz. Sizin yılda 2 milyon euro ödediğiniz bir oyuncuyu kendinizden daha aşağıda bir takıma pazarlama şansınız yok. Çünkü zaten adamların böyle bir gücü yok.

2017-2018'de yapılan transfer hareketlenmesinin aynısı, geçen yıl yapıldı. O seneki takım hem şampiyon oldu, hem de transfer getirileriyle yeni oyuncular getirildi. Yeni oyuncular getirildikçe şampiyonluktan uzaklaştık ve kulüp ağzına kadar oyuncularla doldu. Satılabilecek oyuncu kısmına gelince, en basit örneği Marcao. Adam 3 günde elini ayağını kitledi kendini piyasanın altına yollattı. Elinizi kolunuzu bağlayan böyle durumlar da var. Zamanında transfere kaynak Florya satılarak yapıldı, bu yönetime güvenenler sayesinde bu yıl başarısız olursak, seneye de satacak bir şey bulurlar elbet.

En çok transfere ihtiyacı olan biz, en az hamle yapan yine biz...
Profili yüksek oyuncular alınabilir birkac tane ama takım oyuncusu da alınmalı bu takıma ki gec kalınıyor.

Teknik ekip neyse de insanlar da ne istediğini bilmiyor ki. 2017-2018'de 10-12 tane transfer yapılmış bunların 3 tanesi 30 yaş ve üstü ikisi hem performans verip hem bonservisiyle gitti, bi tanesi de sözleşmesinin %80'inde takımın en kilit oyuncusuydu. Arada bir Maicon faciası var ama dünyada hatalı transfer yaptı diye adam asmaya kalksak adam kalmaz, ki o da nerdeyse 3-4 milyon euro getirip de gitti. Ama piyasada dolaşan Cenk Ergün geldi 17-18 gibi yaşlıları dayayacağız takıma. Bu işler biraz da algı meselesi biri bi kuyuya taş atıyor ondan sonra 40 kişi onu çıkarmaya uğraşıyor.

Marcao'dan gelen paranın da transfere gideceğine inanmıyorum açıkçası. Ligin başlamasına 23 gün var ve cidden en çok transfer yapması gereken takımın ideal 11'ine aldığı oyuncu sayısı 1. Açıkçası bundan sonra da rakamın çok oynayacağını sanmıyorum. 3-4 tane daha oyuncu getirirler öyle de gideriz.

Bence yazilani bastan bir daha okumaniz gerekli.
Cenk ergun teknik heyetin icinde degil, kendisi idari personel. Yonetim kendisini ile anlasip goreve getirdi. Isine bakarsak satarsa basarir, satamazsa basaramaz. Alim konusu da benzer. Nitekim beni de idari personel yapsalar bende satamam bu halde, farkimiz olmaz.
Kadro belli, gecmiste yapilan hatalar belli. Bu halde goreve gelip gecmiste yapilan hatalari listelemek basari degildir bence. Onu dediler bunu dediler diye takilip kalinacak bir mevki degil. Camposa bile laf edildi haklisiniz, cenk ergun bana hic laf edilmesin, isimi yapamam diye dusunuyor ve bekliyorsa gecmis olsun simdiden.

Yüksek profildeki takımlar, istenmeyen oyuncularını kendisinden daha alt lig seviyesindeki takımlara gönderirler. Genelde bu 32-33 yaşını geçmiş 5 büyük ligden Katar, Çin, Türkiye, Suudi Arabistan gibi ülkelere yüksek ücret alabilecekleri yerler olur. Siz elinizdeki yüksek maaliyetli pahalı oyuncuları, maaş skalası belli olan kulüplere göndermeye çalışıyorsunuz ve bunu cebinizden para çıkmadan yapmak istiyorsunuz. Kusura bakmayın bu mümkün değil. Burda ne işi var denen adam 3 ay sonra PSG'ye sportif direktör oldu. Demek ki bazı şeyler o kadar kolay olmuyor.

Morutan, Cicaldau. Avrupa'da bir pazarı olmayan, olsa bile çok çok düşük maaliyetlere gidecekken hatırlı dostlarımız sayesinde 10 milyon euro verilerek buraya getirildi. Nasıl ki geçmişte Petre'ler, Bratu'lar, Culio'lar, Zapata'lar geldiyse, hem de aynı kişiler tarafından. Sadece rakamları farklı. Bugün serbest bıraksanız, Türkiye'de hiçbir takımın bu bütçelerin yarısına bile alamayacağı oyunculara abartılı TL kontratlar verildi. Şu takıma bir alıcı gözüyle bakın, allah aşkına bir tanesini alıp takımınıza koyar mısınız. Bence koymazsınız.

Bahsettiğiniz oyuncu pazarlama gücünü ancak daha yüksek mertebeli kulüplerde görev yaparken, alt seviye takımlara yapabilirsiniz. Sizin yılda 2 milyon euro ödediğiniz bir oyuncuyu kendinizden daha aşağıda bir takıma pazarlama şansınız yok. Çünkü zaten adamların böyle bir gücü yok.

2017-2018'de yapılan transfer hareketlenmesinin aynısı, geçen yıl yapıldı. O seneki takım hem şampiyon oldu, hem de transfer getirileriyle yeni oyuncular getirildi. Yeni oyuncular getirildikçe şampiyonluktan uzaklaştık ve kulüp ağzına kadar oyuncularla doldu. Satılabilecek oyuncu kısmına gelince, en basit örneği Marcao. Adam 3 günde elini ayağını kitledi kendini piyasanın altına yollattı. Elinizi kolunuzu bağlayan böyle durumlar da var. Zamanında transfere kaynak Florya satılarak yapıldı, bu yönetime güvenenler sayesinde bu yıl başarısız olursak, seneye de satacak bir şey bulurlar elbet.

Konu uzamasin duzeltme icin yaziyorum.
Bahsi gecen culio zapata petre ve bratu maliyetlerine ve gelirlerine bakiniz lutfen (transfermakt sitesini iyi kotu referans kabul edersek)
Elinizde baska bilgi varsa bilemem.

Bu kotu diye ornek verilen oyuncular (bence de kotuler) mali olarak yeni transfer konyaspor stoperinin maliyetini bile karsilamaz.
Gelirini gorecegiz.