2022-2023 Galatasaray Futbol Takımı

Kötü oyuncu diye mi pahalı diye mi geçmiş oluyor. Yoksa ikisi birden mi
Pahalı. Ben bonservisi dert eden biri değilim lakin futbolcuya 3 milyon Euro + bonus ile 3+1 sözleşme kulüp için uçuk. Bize maliyeti vergilerle 5 milyon Euro civarı. Yoksa bonservisi haberlerdeki gibi 4,5 milyon £ ise çok iyi. Makul sözleşmesi olan futbolcumuzu bile zar zor 10+3+2 gibi bir bonservis bedeliyle verdik.

Taylan Berkan cicaldau’dan Oliveira midtsjo Lucas orta sahasına geçiyoruz ve beğenilmiyorsa çok ilginç bu üçlünün içinde bir tane kazma yok oyunun iki yönünüde iyi oynayan dinamik ve yaşları geçmemiş oyuncular 3’üde iyi takımlardan alındı ve takımlarındada oynayan oyuncular seferovic gibi komple bir santrafor alındı dubois gibi Fransa milli takımında sağbek oynayan bir oyuncu alındı ve 30 yaşını geçen bir tane oyuncu yok kalan bölgelerede bu ayarda transfer yaparsak uzun yıllar sonra Galatasaray kalitesinde takım kurulacak gibi

Pahalı. Ben bonservisi dert eden biri değilim lakin futbolcuya 3 milyon Euro + bonus ile 3+1 sözleşme kulüp için uçuk. Bize maliyeti vergilerle 5 milyon Euro civarı. Yoksa bonservisi haberlerdeki gibi 4,5 milyon £ ise çok iyi. Makul sözleşmesi olan futbolcumuzu bile zar zor 10+3+2 gibi bir bonservis bedeliyle verdik.

Abi hem kalite, hem performans düşük maaliyete olmuyor maalesef. Bu işe en çok biz takılıyoruz nedense yok pahalı yok şöyle yok boyu kısa falan. 3 milyon euro Torreira gibi bir oyuncu için gayet ödenebilir bir ücret.

"muslera-dubois-nelsson-abdül-van aanholt-toreira-oliviera-yunus-emre-kerem-seferovic" şu planda 1 yabancı hakkımız var. Ben stopere güvenip ileriye bir yabancı alınmasını tercih ederim bu arada.

Oyuncu almak kadar satmakta bir beceri. Karşı taraf 2.5m maaş alan adamı 18m satarken sen yıllardır vitrinde olan be yarisindan az maas alan adamı 12+3m bonservisle satabiliyorsan bu beceriksizliktir.

Torreia'ya gelince; verilen bonservis bedavadan biraz fazla. Yıllık ücret de oyuncu için gayet makul.
Bu sene yapılan transferler de yıllık ücretini fazla bulduğum tek isim Seferovic oldu. O da oynadığı oyunla bunu dert ettirmeyecek gibi duruyor. (Ki bundan şahsen şüphem yoktu. Nazar değmesin)

Arkadaşlar son 3 sezonda kadro kalitemiz inanılmaz düştü. dün mesela yeni transferler oyundan çıktı, yerlerine geçen sezonkiler bir girdi maç 360 derece negatife döndü. bu enkaz kadroyu değiştirmek içinde pamuk eller cebe olmalıydı ki bence bu sezon doğru olanı yapıyoruz. bu sezondan sonra da kaliteyi ve kadroyu koruyup, doğru hamleler yapmalıyız.

Daha önce de yazdım, hala da şaşkınlıkla okuyorum. 3-5 Milyon ne zamandan beri pahalı oldu arkadaşlar ? Hangi dünyada yaşıyorsunuz ? Ayağı topa değen yabancı 15 milyondan başlıyor Avrupa'da. Bahsi geçen isim de adını duyurmuş bir isim ve kulübü de Arsenal. 1 Milyona falan mı transfer etme hayaliniz var ? Senin ülken rezil halde döviz kuru 20'ye dayandı diye elin Avrupalısı sana 1 milyona oyuncu vermeyecek. Onlar için çerez parası bile değil.

Daha önce de yazdım, hala da şaşkınlıkla okuyorum. 3-5 Milyon ne zamandan beri pahalı oldu arkadaşlar ? Hangi dünyada yaşıyorsunuz ? Ayağı topa değen yabancı 15 milyondan başlıyor Avrupa'da. Bahsi geçen isim de adını duyurmuş bir isim ve kulübü de Arsenal. 1 Milyona falan mı transfer etme hayaliniz var ? Senin ülken rezil halde döviz kuru 20'ye dayandı diye elin Avrupalısı sana 1 milyona oyuncu vermeyecek. Onlar için çerez parası bile değil.

Bonservisi değil yıllık maaşı 3 milyon avro + bonuslar. Üzerine vergiyi eklersen bize yıllık maliyeti 5 milyon euro sadece maaş yükü. 1 euro 18,42 tl. Yayın gelirleri için konuşulan para 150 milyon dolara civarı. Hesap edin bakalım bu paralar bu ligden dönüyor mu dönmüyor mu? 6,5 milyon euro bonservis verdiğin ve UEFA grubundan namağlup çıkarken büyük katkı vermiş olan futbolcunu hastalık sonrası tam geri dönemedi diye itin deliğine sokmayacaksın.
Keza Berkante derken bir anda gitsin deme noktasına gelmeyeceksin. Ne oldu da bu çocuklar bu hale düştü diye bir soruşturacaksın.

Ve lütfen son genel kurulu izleyin. Taraftar dışında kulübü dert eden yok. O çıkıp sözüm ona eleştirenlere Ada ve diğer sosyal tesisler kulüpte kalacak diğer her şey satılacak deseniz o itirazları da yapmazlardı.

Son düzenleme:
Bonservisi değil yıllık maaşı 3 milyon avro + bonuslar. Üzerine vergiyi eklersen bize yıllık maliyeti 5 milyon euro sadece maaş yükü. 1 euro 18,42 tl. Yayın gelirleri için konuşulan para 150 milyon dolara civarı. Hesap edin bakalım bu paralar bu ligden dönüyor mu dönmüyor mu? 6,5 milyon euro bonservis verdiğin ve UEFA grubunden namağlup çıkarken büyük katkı vermiş olan futbolcunu hastalık sonrası tam geri dönemedi diye itin deliğine sokmayacaksın.
Keza Berkante derken bir anda gitsin deme noktasına gelmeyeceksin. Ne oldu da bu çocuklar bu hale düştü diye bir soruşturacaksın.

Ve lütfen son genel kurulu izleyin. Taraftar dışında kulübü dert eden yok. O çıkıp sözüm ona eleştirenlere Ada ve diğer sosyal tesisler kulüpte kalacak diğer her şey satılacak deseniz o itirazları da yapmazlardı.

Bak bu söylediğinize katılıyorum. Geçen sene Torrent gelene kadar orta sahamızdan çok iyi katkı alıyorduk. O orta saha grubu ile en zor gruptan mağlubiyet almadan grup lideri çıktık Fatin hoca ile. Cicâldău, Morutan ve Berkan kötü oyuncular değil. Umarım gereken katkıyı alabileceği duruma geliriz. Asla vazgeçmemeliyiz bu 3 isimden. Emre ve Yunus gibi Kiralık denenebilir.

Maliyet hesabı yapıyorsunuz da sene başında Feghouli,Babel,Pena, Pulgar,Halil,Arda,Marcao,Fatih Öztürk,Semih Kaya, Diagne( maaşının yarısı) bu oyuncular ile yollar ayrıldı. Alpaslan ve Mustafa kiralık gitti.

Bu ayrılan oyuncuların Toplam Maaş yükü 15 mil € civarındaydı

Yerlerine alınan

Abdülkerim : 4 sezonluk artan kontratlı maaş ortalaması 22.35 milyon ₺
Kazimcan : 5 sezonluk artan kontratlı maaş ortalaması 7.62 milyon ₺
Oliviera : 2.75 mil €
Dubois : 1.80 mil €
Seferovic : 2.3 mil €
Midjstö : 1.0 mil € ( Resmi açıklama gelmedi yazılanlar )
Torreria : 3.0 mil €

Gelen oyuncuların toplam ücretleri 12.1 mil €.

Ha muhasebeci değilim taraftarım ama gerçek ortada

Maliyet hesabı yapıyorsunuz da sene başında Feghouli,Babel,Pena, Pulgar,Halil,Arda,Marcao,Fatih Öztürk,Semih Kaya, Diagne( maaşının yarısı) bu oyuncular ile yollar ayrıldı. Alpaslan ve Mustafa kiralık gitti.

Bu ayrılan oyuncuların Toplam Maaş yükü 15 mil € civarındaydı

Yerlerine alınan

Abdülkerim : 4 sezonluk artan kontratlı maaş ortalaması 22.35 milyon ₺
Kazimcan : 5 sezonluk artan kontratlı maaş ortalaması 7.62 milyon ₺
Oliviera : 2.75 mil €
Dubois : 1.80 mil €
Seferovic : 2.3 mil €
Midjstö : 1.0 mil € ( Resmi açıklama gelmedi yazılanlar )
Torreria : 3.0 mil €

Gelen oyuncuların toplam ücretleri 12.1 mil €.

Ha muhasebeci değilim taraftarım ama gerçek ortada
x1,67 yapın lütfen. Bu sayede gerçek maliyetleri bulacaksınız. Giden futbolcularda bu vergi oranları yoktu.

x1,67 yapın lütfen. Bu sayede gerçek maliyetleri bulacaksınız. Giden futbolcularda bu vergi oranları yoktu.

Diagne için bir milyona yakın eklemek lazım. Oyuncu satsın diye Sensibile diye birini getirdik, hiç yararlanmadan bir ton para verip gönderdik. Cenk Ergün maaşlı olarak başlayacaktı derken Erden Timur el attı, o da ne Diagne'yi pazarlayabildi ne de Marcao haricinde bir oyuncuyu para kazanarak gönderebildi. Marcao da iyi fiyata mı gitti kötü mü belli değil. Bir de Ali Akman var, onun da 200-300 bin civarı ücreti vardır.

Seferovic dışında çok astronomik ücret alan olduğunu düşünmüyorum ama gelen oyuncular çoğunlukla kiralık giden ya da sakatlık geçiren, takımlarında fazla oynamayan kişilerdi. Lyon da ligi 8. filan bitirdi ve çoğu oyuncusunu göndereceğini önceden duyurmuştu. Bir yıl önce Fatih Hoca 30 milyon bonservisi 3-4 tane iyi oyuncuya verdirseydi bu sezon iki net oyuncu alır transferi kapatırdık. Geçen sezon da düşme korkusu yaşamazdık.

Son düzenleme:
Diagne için bir milyona yakın eklemek lazım. Oyuncu satsın diye Sensibile diye birini getirdik, hiç yararlanmadan bir ton para verip gönderdik. Cenk Ergün maaşlı olarak başlayacaktı derken Erden Timur el attı, o da ne Diagne'yi pazarlayabildi ne de Marcao haricinde bir oyuncuyu para kazanarak gönderebildi. Marcao da iyi fiyata mı gitti kötü mü belli değil. Bir de Ali Akman var, onun da 200-300 bin civarı ücreti vardır.

Seferovic dışında çok astronomik ücret alan olduğunu düşünmüyorum ama gelen oyuncular çoğunlukla kiralık giden ya da sakatlık geçiren, takımlarında fazla oynamayan kişilerdi. Lyon da ligi 8. filan bitirdi ve çoğu oyuncusunu göndereceğini önceden duyurmuştu. Bir yıl önce Fatih Hoca 30 milyon bonservisi 3-4 tane iyi oyuncuya verdirseydi bu sezon iki net oyuncu alır transferi kapatırdık. Geçen sezon da düşme korkusu yaşamazdık.

Sergio kulübünden aldığının 1 milyon euro, Dubois 600 bin euro, Seferovic kulübünden aldığından 1,3 milyon euro net fazla alacak. Evander için bahsedilen 1,5 milyon euro ise çıkılabilir bir ücret. Diğerlerinden ise çıkış şansı hemen hemen hiç yok ve muhtemelen son transferleri.
Neyse biz Kiev'in kurtulmak için çabaladığı Belhanda'ya 8+2 milyon dolar bonservis vermiş kulübüz.

Tamam işte yine aynı noktaya çıkıyoruz. Dövizin 18 olması Avrupa'yı bağlamaz. Adam sana bedava oyuncu vermeyecek. 3-5Milyon zaten bedavanın biraz üstü. Ha kulüp niye bu dövizde para harcıyor derseniz o ayrı mevzu. Ama bahsi geçen rakamlar normal şartlarda zaten çok normal. Ha ülke şartları , döviz anormal.
Oyuncu satış konusunda zaten haklısınız. Ben geçen gün de yazdım. Fener, Beşiktaş saçma sapan oyuncuları milyonlara okuturken; sen PR'ını yapa yapa bitiremediğin adamı 12M'ye satıyorsun.

Sergio kulübünden aldığının 1 milyon euro, Dubois 600 bin euro, Seferovic kulübünden aldığından 1,3 milyon euro net fazla alacak. Evander için bahsedilen 1,5 milyon euro ise çıkılabilir bir ücret. Diğerlerinden ise çıkış şansı hemen hemen hiç yok ve muhtemelen son transferleri.
Neyse biz Kiev'in kurtulmak için çabaladığı Belhanda'ya 8+2 milyon dolar bonservis vermiş kulübüz.

Toplamda oyuncu maaş bütçesini yönetilebilir kıldıktan sonra sorun olacağını sanmıyorum. Önümüzdeki sezon mümkünse teşekkür edilerek Muslera'dan da çıkılması taraftarıyım. Bizim lige özgü bir kazıklanma problemi var. Mesela Muleka şu an bir milyona anlaştı diye biliyorum. Geçen sezon 300 bin bile aldığını sanmam.

Torreira gelirse ki gudubet Türk muhabirleri yazmaya başlayınca kıllandım yoksa romanonun yazması yeterliydi benim için. Bu transferle Cica yolcu gibi,Torreira-Oliviera-Evander - Midjsto hatta Berkan ile beraber gayet iyi bir rotasyon olur. Tek defosu atletizm ve boy olacak o noktada Berkan değerli olacaktır ve ben bu kadar teknik oyuncu arasında bambaşka bir Berkan göreceğimizi düşünüyorum. Daha Hamza ve pek umudum olmasada Akbaba var ki onu zaman zaman Yunus'un alternatifi olarak da görebiliriz.
Malesef öyle bir kadro var ki elimizde eksikleri tamamla tamamla bitmiyor anasını satayım. Bir tane bitirici forvet ve sağ-Sol oynayabilen kanat veya bu ikisinin birleşimi bir adam olabilir Larin tarzı, Sağ bek ve atletizmi ve boyu olan bir stoper lazım. Luyindama aşkına hiç başlamamak lazım malesef olmadı.