2022-2023 Galatasaray Futbol Takımı

Yahu kariyerinde 632 maça çıkmış ( bunun 407 si premier league ve laliga) 138 gol ve 157 assit yapmış adama bile overrated dediniz ya. futbol öldü ağlıyanı yok.

Ne evanderi abi Buyuk Takimlar Buyuk Oyuncular ile yurur Sende Gel Matacim

Dursun Baskan cildirdi.

Eminim Ronaldoya teklif yapmisizdir

İstatistik mantığıyla bakacaksak devamında 8 yılda 30 gol 20 asist gibi bir şey yapmış. Buyur ben de bunu söyledim, ne yapacağız şimdi ? :D İyi oyuncu başka bir şey, overrated oyuncu başka bir şey. Valencia'dan büyük isim yaparak gitti. En son 10-12 yıl önce iyi kötü bir şeyler yapıyordu Chelsea'de. Sonrasında adı var, kendi yok. 35 yaşına gelen adamlara milyon eurolar mı saçalım ? Ha katkı vermez mi , verebilir. TR liginde herkes bir şekilde katkı verir. Ama gerek yok. Al genç birini daha iyi. Zamane futbolu koş koş üzerine.

Ben şu kadroda 10 numaraya çok ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum Yusuf da oynar orada gerçi onuda Türk saydıramamız biraz saçma sapan bir şey. James gelirse de oynatmak zorunda kalırsın kimi keseceksin. Omar campos gelse iyimiş oyuncu hiç maçını izlemedim de biraz araştırınca tam ajax ın 3-5 e alıp üç yıl sonra Manu' ya 60 kağıda kitmelik profilli topçuymuş. En büyük eksiğimizdi bence sol bek Pva dan çıkabilsek çok iyi olurdu.

Juan Mata nin 38 yasindaki hali , Taylanin her yastaki halinden 100 kat iyidir. Taylana Matanin kramponlarini tasimasini antremanda dilerim.

Mertens 35 yaşında her maç oynayamaz, üstelik 70te çıksa mata hayli hayli yerini doldurur. En azından emre akbabadan çok daha iyi bir yedek.

Emre Akbaba'yi nereye isterse gondermek lazim yeteneksizi. Keske yabanci siniri olmasa, 1 tane Turk oyuncu tutmam takimda.Turk sporculara 200.000 tl den senelik maas vermek yasaklanmali.

Yusuf büyük bir yetenek. Yerli kontenjanından gelse Kerem’i de Yunus’u da keseceğinden gram şüphem yok. Düzenli oynarsa 1-2 yıl içerisinde 15-20’ye satılabilir. Ama Rashica da gelmişken nasıl bir planlama ile sahaya atacağız bilmiyorum.

Şu an için Mertens’in yedeği olarak düşünmek en mantıklısı gibi. Bu yüzden Mata transferi bana fuzuli geldi. Yoksa Mata da 15-20 dakika iş yapar

Zaten sosyal medyada yapılan ortak tek olumlu yorum ''Emre Akbaba yerine Mata girecek''. Son 25 dakika oyuna enerji katacak diye 35'lik adamı çıkarıp 35'lik adamı sokmak... Bizim derdimiz 25 dakika oynayacak yedek bulmak ve ona paralar saçmak mı ; yoksa 90 dakikayı çıkarabilecek orta yaşta birini bulmak mı ? Neyse artık açıklanmış zaten. Umarım çok çok faydalı olur takımımıza Mata reis.
Yusuf için dün gecenin en iyi transferi , diğerlerini sallayın yazmış bazıları. Ben pek izlemedim ama wonderkid falan deniyor. Umarım o da çok faydalı olur.

Mata gerekli mi değil mi , son senelerde performansında düşüş var , takımın ihtiyacı var mı , gibi demek ayrı şey
bu seviyede , bu geçmişi olan futbolcuya overrated demek ap ayrı bir şey.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Kazimcan
Torreria Oliviera
Yunus. Yusuf. Mertens.
İcardi

Okan
Dubois Emin Ross PvA
Berkan Midjstö
Rashica. Mata. Kerem.
Seferovic

En doğru hamle bu şekilde olur bence. Nelsson satıp yerine Kaan ve Sol Beke Sarrachi'nin kronik olmayan halini alsaydık daha iyi olurdu. Ligde stoper şampiyon yapmaz hücum hattı şampiyon yapar. Son 7-8 sezonun şampiyon stoperlerine bakın dediğimi anlarsınız. 3 yerli kuralı varken stoperi ve kaleciyi yabancı yapmak bilemedim

Mata transferi hakkında bir şey söylemek isterim. Mata eskiden çok iyi bir oyuncuydu ama şu anda o seviyede değil bildiğim kadarıyla. Aslında almamız gereken düşünülen adam Evander'di. Ama onun bonservisi de sanırım 8 milyon euro'ydu. Yönetim ona 8 milyon euro vermektense, Mata'yı bir fırsat transferi olarak gördü ve kadroya dahil etti. Eminim fiyatı Evander'den daha uyguna gelmiştir. Ama 34 yaşındaki oyuncuyu getirmek tabiki bir risktir. Ama riski biz yine Mertens ve Yusuf Demir'le de bölüyoruz. Onlar da 10 numara oynayabilir. Yani Mata transferi bir fırsat transferi. Çok fazla birşey beklememek lazım. Ama ortaya birşeyler de koyabilir duruma göre. sonuçta eskiden kalan bir kalitesi var. Her sonuca açık olmak lazım. Yönetim'in yaptığı kendince doğru hamle bence. Rekabet olması iyidir. Emre Akbaba'dan da daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu arada Yusuf da yerli statüsünde oynamıyormuş. Avusturya milli takımında olduğundan dolayı. 21 yaş altı olduğundan dolayı 14+3'e girecek ama yine de yabancı oyuncu sayılacakmış.